Yazıklar olsun böyle kocaya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zor bir yolculuğa çıkmışsiniz , yolunuz açık olsun. En azından amacınız var.

Düzeltmeden, ev ayırmadan dönmem diyorsunuz.

Yalnız şu an ofkelisiniz farkında değilsiniz ; lütfen çocuğunuzla tehdit etmeyin onu.

Cinsiyeti en son, doğumu en son öğrenecek diye kendinizi bilemeyin.

Konuyu açıp tekrar okur musunuz eşinden şikayet etmemiş bayan kp den etmiş .Eşim bana psikolojik şiddet uyguluyor dememiş ki.Daha konuyu bilmeden boşan oh ne kolay. Bir önce ki mesajlarda ev tuttuk demiş .Emin olun o eş gelip özür dileyip tekrar ev tutacaklar çünkü baştan olmaz falan dememiş .Yazık eşede acıdım arada kalmış herkes bir yerden yükleniyor .inşallah babasına resti çekip ailesine doğmamış çocuğuna sahip çıkar .

Eğer sınırlarını cizebilseydi arada kalmazdı.

Çocuk sahibi olurken kimseye sormamis , kendi kararini vermiş ama kök ailesine sahip çıkarken fikir danisiyor.

Zor bir yolculuğa çıkmışsiniz , yolunuz açık olsun. En azından amacınız var.

Düzeltmeden, ev ayırmadan dönmem diyorsunuz.

Yalnız şu an ofkelisiniz farkında değilsiniz ; lütfen çocuğunuzla tehdit etmeyin onu.

Cinsiyeti en son, doğumu en son öğrenecek diye kendinizi bilemeyin.
Ben haksız yere çok kötü durumlara düştüm, ne karısına sahip cıkabildi ne cocuklarına.. inanın yapacaklarımın yanında bu yazdıklarım az kalıyor..

Valla hanımefendi bende anlamıyorum bu kk üyeleri hemen her şeye boşan diyor.Tamam aldatma şiddet falan olsa boşan derim ama bu durum başka bir durum iyice okuyunuz bence .Herkesin şartları ile sizin şartlarınız bir değil .Ben ortada çok büyük bir durum göremedim .Siz kolaya kaçıp hemen boşan diyorsunuz bir söz vardır bekara kadın boşamak kolay gelir diye .O zaten en son şey ams düzelecek bir durum bence ben eşinden ümitliyim arkadaşın .

O zaman size de kayınvalide ve kayınpederle aynı binada yaşamak nasip olsun ve kayınvalideniz, kayınpederiniz yaptığınız her şeye, aldığınız her şeye, attığınız her adıma, aldığınız her nefese karışmayı nasip etsin mi diyelim? Sonuçta çok büyük bir durum değil, idare edilebilir.

Boşanmayı sadece aldatma, şiddet konusunda bahsetmek ortadoğulu psikolojisidir. Şiddetin türlü türlü çeşitleri var hanımefendi. Bunu biliyor musunuz? Sadece dövüp, dayak atmak şiddet değildir. Bir insanın sinir sistemini bozmak, anksiyeteye varacak olaylar yaşatmak da psikolojik şiddettir ve en ağır şiddetlerden birisidir. Konu sahibi, çarpıntı sahibi oldum demiş. Herhalde bahsettiğiniz kadar ortada büyük bir durum olmasaydı bu kadın çarpıntı sahibi olmazdı.

Ne kadar olmayan, bozuk evlilikleri sürdürme meraklısısınız ya. Hemen kadına bir de, şans vermesini söylüyorsunuz. Kadın daha ne kadar dayanmalı anne baba bağımlısı kocasına? Bir kere de kocası şans versin de, karısına değer versin. Kimse boşan deme meraklısı değil.

Artık okuyan, güçlü, eğitimli kadınlar var. Artık ortadoğulu kafasından çıkılmaya çalışılıyor. Artık sadece aldatma ve şiddet, boşanma sebebi değildir.

Son düzenleme:
Aynen öyle koca yok kayınpeder var. Emlakçıyı aradım evide iptal ettirmiş

Size de helal olsun gerçekten. Kocasından şiddet dahi gören işi gücü olan, eğitimli ama koca bağımlısı kadınlara tam örnek olacak insansınız. Cesur davrandınız. :super::KK9::KK9::KK9: Her şey gönlünüzce olsun. Sizi sessiz görmeye alışmışlar, ne derlerse yapacaklarınızı düşünüyorlar. Bu kadar torun meraklısıysalar size de doğru düzgün davranıp, değer verip yaşamaları gerekiyor. Taş olsa çatlar derler ya, sizi çatlatana kadar uğraşmışlar.

Size de helal olsun gerçekten. Kocasından şiddet dahi gören işi gücü olan, eğitimli ama koca bağımlısı kadınlara tam örnek olacak insansınız. Cesur davrandınız. :super::KK9::KK9::KK9: Her şey gönlünüzce olsun. Sizi sessiz görmeye alışmışlar, ne derlerse yapacaklarınızı düşünüyorlar. Bu kadar torun meraklısıysalar size de doğru düzgün davranıp, değer verip yaşamaları gerekiyor. Taş olsa çatlar derler ya, sizi çatlatana kadar uğraşmışlar.
Aynen öyle. Çatladım artık.

kufur ediyordu cok adam, annesini babasını istemiyordu kızın kızı tek basına anne babasına yollamıyordu, para vermiyordu hıc, kızın evde yaptıgı isleri begenmıyordu, yemekleri begenmıyordu...manken gibi kıza sısmansın diyordu sureklı. Enteresan huyları vardı. Bıgun tatile gıttıler mesela, ıkı gun sonra geri geldiler otelde bile kavga cıkarıp herkese rezil olmuslar. Tuhaf bir adamdı, ben hastayım benı boyle kabul edeceksin diyormus her olay sonrası.
Ben kufurlerını cok duydum kulagımla.
Gıdıp bunu soyledim kufur ediyordu cok diye.
Is bosanmaya gelince kuzu oldu Bosanmak istemedi ama kızı ikna edemedi.
Ohhhh beter olsun. İçimin yağları eridi.

O zaman size de kayınvalide ve kayınpederle aynı binada yaşamak nasip olsun ve kayınvalideniz, kayınpederiniz yaptığınız her şeye, aldığınız her şeye, attığınız her adıma, aldığınız her nefese karışmayı nasip etsin mi diyelim? Sonuçta çok büyük bir durum değil, idare edilebilir.

Boşanmayı sadece aldatma, şiddet konusunda bahsetmek ortadoğulu psikolojisidir. Şiddetin türlü türlü çeşitleri var hanımefendi. Bunu biliyor musunuz? Sadece dövüp, dayak atmak şiddet değildir. Bir insanın sinir sistemini bozmak, anksiyeteye varacak olaylar yaşatmak da psikolojik şiddettir ve en ağır şiddetlerden birisidir. Konu sahibi, çarpıntı sahibi oldum demiş. Herhalde bahsettiğiniz kadar ortada büyük bir durum olmasaydı bu kadın çarpıntı sahibi olmazdı.

Ne kadar olmayan, bozuk evlilikleri sürdürme meraklısısınız ya. Hemen kadına bir de, şans vermesini söylüyorsunuz. Kadın daha ne kadar dayanmalı anne baba bağımlısı kocasına? Bir kere de kocası şans versin de, karısına değer versin. Kimse boşan deme meraklısı değil.

Artık okuyan, güçlü, eğitimli kadınlar var. Artık ortadoğulu kafasından çıkılmaya çalışılıyor. Artık sadece aldatma ve şiddet, boşanma sebebi değildir.
Sanki ben yazmışım gibi 😍

bu şartlarda dünyaya gelecek 2. hatta tek çocuk bile olmak istemezdim ben, açın bakın gündem "bunlar nasıl anne baba, keşke babam ölmüş olsaydı, geleceğim yok mutsuzum ölmek istiyorum ....gibi başlıklarla dolu...konu sahibi kendine güveniyorsa doğurur elbette, ama çocuklarin huzurlu ,bilinçli bir ailede ve hiçbir şeyden yoksun kalmadan mutlu büyüyemeyecekleri gerçeğini de gözardı edemiyorum.Acımasızlik bunun neresinde?

Konunuz BDV konu listesinin başına sabitlenmeli.İbret-i alem olarak...Belki eşinize döneceksiniz orası bilinmez ama şu dik duruş bir çok kadına örnek olsun.
Mesele küçümsenecek gibi değil bence.Ayrılmak için dayak, aldatma kumar vs gibi sebeplere ihtiyaç duyanlar oluyor.Nasıl bir düşük standart ki psikolojik şiddet hafife alınır?
Sizinle hayatımız çok benzer.Maddi bağımlılığımız yok.Aslında onların da bize yok ama babadan oğula devredilmiş bir iş işte...Yani bir hükmetme durumu vardı hep..
15 yıldır aynı binadayız.Görünürde bir kötü muamele yok. Ama sizi öyle iyi anlıyorum ki..O dikizlenmek , dinlenmek, inceden hesaba çekilmek , kibarca yargılanmak iğrenç bir durum.(ki sizinki gayet kaba)
Sizinkinden çok çok hafif durumlar bile yıllar içinde birikebiliyor ve ben dahi zaman zaman boşanmayı fikir olarak gündemime sokarken siz şuanki pozisyonunuzda çok haklısınız.
Boşansam en çok eşime acırdım.Sizin gibi kurtulması mümkün değil anne-baba ...
Ama ben onun şimdi aramıyor olsa bile nihayetinde sizden yana tavır alacağını düşünüyorum.Sizden vazgeçmiş olduğuna inanmıyorum.Şimdilik çaresiz sadece.

Onlar okadar çiğ insanlar ki barışmaya falan çalışmazlar yani. Kendileri hep haklı görürler

konunuzu yorumlari okudum da okudum..
bu kp değil miydi ben torunumu özlerim gitmeyin diyen? farkli bi konu ile mi karistirdim..
Şuan sizin gidisiniz ile torun falan göremeyecek..cok da özleyecek..
Mesele hic torun olmamış ama madem hersey kp nin üzerine torunu herseyde hak sahibi.
Bugün olmazsa yarın 5 sene sonra 10 sene sonra cocugunuz için dava acsaniz kazanilir mi acaba diye düşündüm.
Ayrıca evlilik suresince kazanilan şeyleri babasinin uzerine yapmasi bir nevi mal kacirma olmuyor mu?
Yarin bi dilekce yazmak isteseniz aile ile ezelden anlasamadigim beni sevmedikleri için ben yararla mayayim diye özellikle eşimin üzerine mal kaydi yapılmadı demeniz etkili olur mu diyorum..
Madem kadının beyani esas alınıyor..bunu lehinize kullanmakta fayda var.

kisaca bi ornek vereyim.ablamin eltisi geçimsiz şirret bi kadin.Tek derdi mal mulk idi.Ablamin kp de herseyi kendi uzerinde tutardı.Bu kadinda kocasini fisfikler tapu isterdi.Kendi adina ama.
Kadin son olarak evde kavga çıkarıp bagirip çağırıp kocasi vurmadığı halde kocam beni dövdü deyip uzaklastirma aldırdı.Darp izi olmamasina ragmen.
3 ay koca kadinin beyani esastir diye eve giremedi.Ve kadın bosanma davasi acti.Derdi yine tapu idi.Davada 2 oglum var ev istiyorum coculara nafaka istiyorum dedi.Ve kadin maddi nafaka ile kazandi.
Kocanin uzerine birsey olmadigi icin ev alamadi ama kp de 1 daireyi bu kadindan olan 2 torunun üzerine yapti.

bu şartlarda dünyaya gelecek 2. hatta tek çocuk bile olmak istemezdim ben, açın bakın gündem "bunlar nasıl anne baba, keşke babam ölmüş olsaydı, geleceğim yok mutsuzum ölmek istiyorum ....gibi başlıklarla dolu...konu sahibi kendine güveniyorsa doğurur elbette, ama çocuklarin huzurlu ,bilinçli bir ailede ve hiçbir şeyden yoksun kalmadan mutlu büyüyemeyecekleri gerçeğini de gözardı edemiyorum.Acımasızlik bunun neresinde?

Ama bu konu sahibinin farklı olduğu konusunda sanıyorum tüm yorum yapanlan aynı kanıda. Güçlü ve ne istediğini biliyor. Bu yüzden diye düşünüyorum.

Yukarda bahsettiğiniz konulara gelince, ben de evliliği yürümezken çocuk yapan, biri yetmez gibi ikinciye hamile kalan, çocuğu evliliğini düzeltir amacıyla dünyaya getiren insanlara kızıyorum. Bu durumda bile ben böyle bir şey öneremem. Farklı düşünebiliriz. Saygı duyarım.

bilinçli bir ailede ve hiçbir şeyden yoksun kalmadan mutlu büyüyemeyecekleri gerçeğini de gözardı edemiyorum.
Şimdi bu sizin fikriniz, siz bu konuda yetersizsiniz olabilirsiniz, ama ben böyle düşünmüyorum. Anne babası ayrı büyüyüp nice öğretmenler, doktorlar yetişti bu memlekette. Bilinçli olmak sadece aile olunca mı geçerli? Şahıs bilinçli olamıyor mu? Benim anne babası ayrı nice mutlu arkadaşlarım, okumuş geliştirmiş kendini.. siz bana katil olmamı öneriyorsunuz , ve rica ediyorum nacizane fikirlerinizi kendinize saklayın. Ben yeterli, güçlü, ne istediğini bilen, çocuklarınıda aslanlar gibi bilinçli ve mutlu yetiştirecek bir anneyim. Beni tanımadan, bilmeden çocuklarımın mutsuz yetersiz vs olacağını söyleyemezsinz. Anne baba anlaşamaz boşanır bunda ölmek isteyecek doğmak istemeyecek kadar korkunc seyler yok, bilinç altınıza farklı şeyler işlemiş sizin, herkese özellikle çocukları hakkında bu tarz yorumlar yapmayın

tam tersi örneklerde var ama..
onlardan feyz almak, zaten stresli ve üstüne bebek bekleyen bir kadına destek olmak adına daha doğru değil mi?
Tek başına 3-4 cocuk büyüten, aslanlar gibi yetistiren anneleri örnek gösterelim..
cocukların mutsuz bir ortamda -ki burada aileden bahsediyoruz..yetismesi demek yarının asosyal hatta gizli psikopat olarak yetişmesi demek.
cocugu dogmadan aldırın öneriniz bir o kadar sacma ve hadsizce..
Ona canı veren Allah iken evlat Allah'ın emaneti bir lütfu iken ayak bağı olmasin tarzi konuşmak cidden çok ayıp.
Siz Evlat hasreti cekmediniz sanirim ya da cocuklariniza bakış açınız bir değişik..
Anne baba birlikte iken yetişmiş çook sapık ve cani var bu memlekette..Sağlıklı ortamda büyüyecek olup anne baba ayrıymış niye sorun olsun.
Baba belli ayrıca yapmak istiyorsa babalik yine yapar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X