YAZARAK ÇALIŞMA SORUNU

Kitap okuma alışkanlığınız var mı?

Sosyoloji Nasıl yazarak çalışılır ki

Bizim hocalar her derse 3-5 kitap veriyor

Bildiğin 200-300 sayfa nesini yazacaksın

İlk bitirdiğim bölümde alt çizmek popülerdi asla çizmezdim tuğla kitapları okurdum bir de derse girer çok kısa not alır sınavda da onları tekrar ederdim

Sözel bölümlerde yazarak çalışmak çok zordur zira nerede ise tüm kitap önemlidir

Çözüm önerim çok okumak

Okudukça aklında kalır bir de sınavda ille de kitap dili ile yazmak gerekmez ki sen kendi dilinle anladığını aktar yeter

Internetteki sorundan dolayı cevap yazamadim yorum icim tesekkur ederim dediginizi araştırıcam :*

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alicam :)

Elimden geldiğince erkenden calisiyorum peki mesela sey oluyo sanki okuduğumuz seyfeli baya bi şey onemli o zaman nasıl kısaltiyosunuz ? :))

Yazarak calisirim. Hala herseyi not ederim. Cantamda hep kucuk bir not defteri vardir. Unuturum diye hep not alirim. Evin eksigini, oglumun sinav tarihlerini.... herseyi...
Bunca yildir derse giriyorum. Yine de ne kadar bilsem de aliskanlik sanirim derse girmeden 5 dakika once soyle bir notlarima hep bakarim.
Yeni ders acacaksam da hep once ders notlarimi hazirlarim. Sozel bolumde degilim ama yine de yazmadan yapamam.

Yani üst üste oku mu diyosunuz

derste yazdigim notlara iyi calisirdim. bide arkadaslarla her ders sonrası oturup dersi okudugumuz kitabi vs tartisir konusurduk. biriyle bi konu hakkinda tartismak fikir sunmak fikir dinlemek de cok etkili bence
Evet çok haklısınız ama arkadaşlarımin hepsi son gece çalışan tipler ve dersteki notları hocalar sormuyo derste yalandan anlatiyolar

Çok sağolun bi de bunu denicem
Erken basladim ama yazmak asiri uzun sürdüğü icin ilerleyemiyorum yoksa not çıkartmak cok guzel dediginiz gibi

Hafiza teknikleri kursuna gidicem yazın ama suan baska bi kursa gidiyorum gidemem hafıza kursuna sizin bildiğiniz yöntem varsa benimle paylaşır mısınız :) benim de nasır tuttu :)) ama yetismiyo ki

Anladıktan sonra kisa notlar cok mantıklı tesekkur ederim

Ama test degil ki iki soru klasik şeklinde

Çok teşekkürler makale nasil okunur bilmiyorum ama deli gibi bilgi dolu oluyo ici anlamaya dayalı degil de ezbere dayalı yani nasılyapabilirim onları

Siz de mi sosyoloji oluyosunuz anlayamadım mesela marxi okuyorum adamın hayatından düşünce yapısından fikri bağlamından etkilendiği şeylere kadar düşüncelerine yorumlarına kadar yaziyo bu tip seyler mantığı aklamayla olmuyo ne yapabilirim?

Bende yazarak çalışanlardandım.
Ama ben özetinde özetini çıkarır öyle ezberlerdim sınavda cümleleri kendim tamamlardım.

Bizimde sosyoloji dersi vardı valla nefret gelmişti karl mıdır nedir o heriften :) siz bide bölüm okuyorsunuz Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…