- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.459
- 133
- Konu Sahibi kurabiye123
-
Karl marxBizimde sosyoloji dersi vardı valla nefret gelmişti karl mıdır nedir o heriften :) siz bide bölüm okuyorsunuz Allah kolaylık versin
Elimden geldiğince erkenden calisiyorum peki mesela sey oluyo sanki okuduğumuz seyfeli baya bi şey onemli o zaman nasıl kısaltiyosunuz ? :))
İngilizce işletme bitirdim ben.Karl marxsiz ne bolumu okuyosunuz merak ettim ya aslında çok eğlenceli ben çok isteyerek yazdim ama yetişemiyorum ki anacim
Evet sosyoloji okuyorum siz? Mesela karl marx full bilgi mantığını anlamiyosun ezber yapmak lazim bu gibi durumda şaşırıyorum napicagimi ama ne demeye calisriginizi anladım cok tesekkur ederimSosyoloji okuyorum demiştin yanılmıyorsam. Aslına bakarsan derslerinde not edilecek bilgi kaynaklı çok bişey yok daha doğrusu tanım yok çok fazla. Okuyup anlamak, anladığını kendi cümlelerinle kısaltarak yazmak daha kolay olabilir.
Şöyle örnek vereyim; bugün gelişim psikolojisi çalıştım ben. Kuramlar falan var içerikte. N'aptım önce bir konuyu okudum, anladım, önemli yerleri kafamda oluştu zaten. Sonra kuramlara tek tek baktım hangi yıllarda ortaya çıkmış, öncüsü kim, temel öğeleri veya kuramın özü ne bunları not aldım. Ama bire bir değil, kendi cümlelerim ve kodlamalarımla. Koca ünite toplamda iki a5 sayfası oldu. Sınav öncesi de özetin özetini çıkarırım yine yazarak. O zaman koca kitap 3-5 sayfa olur en fazla.
Amin allah razı olsun sizin de insallah :) ya sanki sizinki daha zor bi bölüm gibi benden hangi üni sizinİngilizce işletme bitirdim ben.
Sosyoloji zar zor geçtiğim bir ders oldu.
Allah yardımcn olsun valla nediyim
Siz de mi sosyoloji oluyosunuz anlayamadım mesela marxi okuyorum adamın hayatından düşünce yapısından fikri bağlamından etkilendiği şeylere kadar düşüncelerine yorumlarına kadar yaziyo bu tip seyler mantığı aklamayla olmuyo ne yapabilirim?
Evet sosyoloji okuyorum siz? Mesela karl marx full bilgi mantığını anlamiyosun ezber yapmak lazim bu gibi durumda şaşırıyorum napicagimi ama ne demeye calisriginizi anladım cok tesekkur ederim
İst.uni.Amin allah razı olsun sizin de insallah :) ya sanki sizinki daha zor bi bölüm gibi benden hangi üni sizin
Evet haklisiniz yorum icin tesekkur ederimaslında bu tip şeyler mantıgı anlamayla olur.
hani size desem ki preveze savaşının tarihi, bunu dağa taşa yazarak çalışın. salt bilgi.
ama olgular, fikirle, akımlar öyle değil. yaşayarak öğrenirsiniz.
marx üzerinden gidersek,
kitabını okursunuz, filmini izlersiniz, yaşadığı yere gidersiniz, ailesini araştırırsınız, etkilendiği kişiler, o tarihlerde yaşanan olayları öğrenirsiniz. bu adam neyden beslendi? ne yaşadı?ekonomik koşullar o devirde nasıldı? komünist manifesto ne zaman nasıl kiminle yazıldı vs..
eğer ezber yapmadan çalışmak istiyorsanız çok okuyup, çok gezip, çok kişi ile tanışıp, çok öğrenmelisin.
bölüm tam bunun bölümü. bunları tek tek ezberlemek yerine çok dağılmadan sistematik bir öğrenme yöntemi belirlersen kendine çok keyifle altından kalkarsın.
Evet haklisiniz zaman kaybı oluyo cok yorum icin tesekkur ederimÖnemli gördüğün yerleri çiz yanlarına not al . Böylece konuları daha çok tekrar edersin. Yoksa diğer türlü ancak yazacaksın belki bir kere bile düzgün tekrar yapamayacaksın.
Ben sizi de sosyoloji sandim da o yuzden sordum :) sizin söylediğiniz tarzda baska yorumlar da geldi anladigim siz bölümün içine girmekten bahsediyorsunuz tesekkur ederim yorumunuz içinKarl marks okuyup da çok rahat anlayabileceğin bir sosyolog aslında, çok severim ben. Çok da bilgi yok, terimlere hakim olmak şart bunun için de biraz alana ilgi duymak,biraz okumayı sevmek gerekiyor. Marks, benim fikirlerini çok sevdiğim, çok ilgilendiğim bir sosyolog mesela. Hakkında onlarca kitap okumuş bir o kadar film izlemişimdir. Böyle olunca çok da zor gelmiyor.
Benim üçüncü lisansım, çocuk gelişimi ve eğitimi okuyorum.
Evet haklisiniz :) severim okumayı o yuzden sosyoloji seçtim ama siz ing okumuşsunuz ya takdir ettimİst.uni.
Her bölümün kendi içinde çok zor dersleri var.
Bide bu kafanın neye daha fazla bastığı ile alakalı.benim mesela sayısalım iyiydi oyüzden sosyoloji çok zor gelirdi..
Ben sizi de sosyoloji sandim da o yuzden sordum :) sizin söylediğiniz tarzda baska yorumlar da geldi anladigim siz bölümün içine girmekten bahsediyorsunuz tesekkur ederim yorumunuz için
Siz de mi sosyoloji oluyosunuz anlayamadım mesela marxi okuyorum adamın hayatından düşünce yapısından fikri bağlamından etkilendiği şeylere kadar düşüncelerine yorumlarına kadar yaziyo bu tip seyler mantığı aklamayla olmuyo ne yapabilirim?
Çok teşekkürler makale nasil okunur bilmiyorum ama deli gibi bilgi dolu oluyo ici anlamaya dayalı degil de ezbere dayalı yani nasılyapabilirim onları
Evet o dediginiz de çok dogruSosyoloji de okudum açık öğretim ama
Gerçi açık öğretim daha zor bence, ben dersi derste öğrenen bir öğrenci oldum her zaman çünkü. Kendi kendinin öğretmeni olmak zor bişey.
Aynen öyle, içine gir. Alanını seviyorsan eğer zor olmaz bunu yapmak. İlgi alanlarını da eğitim aldığın alana doğru kaydırırsan daha kolay olur senin için.
Benim şöyle bir huyum var mesela bir konuya takıyorum. Ciddi anlamda takıyorum ama, örneğin 2. Dünya savaşı diyelim. Hakkında ne kadar film varsa bulur çıkarır izlerim, ne kadar kitap varsa okurum, internetten araştırır okur videolar izlerim. Icığını cıcığını öğrenip başka bir şeye takana kadar. Bu takılan konu derste adı geçen bir şey de olabilir. O zaman o konuyu çalışmama bile gerek kalmaz çünkü ders kitabının ya da hocanın vereceğinden çok daha fazlasını öğrenmişimdir. Bunu yaparken yazmıyorum da, keyif aldığım ve zorunda olmadığım için kolay öğreniyorum zaten.
Yazmaktansa cok okumak verimli oluyo mu siz deOnları kısa not alabilirsin
Ama 3-5 satır
Bir iki okuyunca da öğrenilir
Ders anlatan hoca varsa mutlaka dinle yani telefon vs ile ilgilenmeden hatta yazmadan sadece dinle
Vurguladığı yerlerin başlıklarını not al tekrar oku
örneğin küçük prens okutup içinden bir soru soran hoca var Bursa'da her yıl aynı ama soru değişiyor
Bunun gibi bir çok kitap okutup kendince soru soruyorlar bu nedenle yazılabilecek şeyler az
Bu arada evet ikinci üni sosyoloji okuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?