YAZARAK ÇALIŞMA SORUNU

Kitap okuma alışkanlığınız var mı?

Sosyoloji Nasıl yazarak çalışılır ki

Bizim hocalar her derse 3-5 kitap veriyor

Bildiğin 200-300 sayfa nesini yazacaksın

İlk bitirdiğim bölümde alt çizmek popülerdi asla çizmezdim tuğla kitapları okurdum bir de derse girer çok kısa not alır sınavda da onları tekrar ederdim

Sözel bölümlerde yazarak çalışmak çok zordur zira nerede ise tüm kitap önemlidir

Çözüm önerim çok okumak

Okudukça aklında kalır bir de sınavda ille de kitap dili ile yazmak gerekmez ki sen kendi dilinle anladığını aktar yeter

hepsini yazmayın. ben de yazarak çizerek çok daha iyi çalışırım ama kısaltıyorum yetişmiyor tüm konuşyu yazarsam vaktim. genelde devreyi ya da çizmem gerekenleri kocaman bi kağıda çiziyorum onun üzerinden kısa kısa yazarak çizerek çalışıyorum mesela. feynman technique diye bir aratın internetten. feynmanın dediği bir şeyi çok basit bir şekilde anlatabildiğinizde o konuyu bildiğinizi varsayabilirsiniz diyor. tüm o uzun cümleleri öylece yazmayın kilit noktalarını atlamadan olabilecek en basit halinde yazarak çalışmaya çalışın. benden tavsiye bu kadar :*
Internetteki sorundan dolayı cevap yazamadim yorum icim tesekkur ederim dediginizi araştırıcam :*

Okurken önemli yerlerin altını çizerek aklınızda kalabilecek küçük ipuçlarını yanlarına not alabilirsiniz. Bitirdikten sonra da tekrar ederken altını çizdiğiniz yerlere daha çok dikkat edersiniz. Hatta mümkünse kimseyi rahatsız etmeden okuduğunuz kısım bitince öğrencilere anlatır gibi düşünüp sesli şekilde tekrar edebilirsiniz. Elinizde kağıt da olur, hem oradan bakarak hem doğaçlama şekilde kendi cümlelerinizle sesli tekrar ederseniz yazmaktan çok daha fazla verim alacağınıza inanıyorum. Başarılar :)
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alicam :)

Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Yazmadan çalışmayı öğrenemedim ben.
Ama kısaltmaya, yazdığım şeyleri minimumda tutmaya çalışıyorum. Genelde başlıklar ya da maddeler halinde notlar çıkarıyorum kodlanmış oluyor beynime. Sonra onları şarkı falan yapıyorum, yüzyıllar boyunca hatırlayabilirim muhtemelen.

Sınav zamanı yazarak çalışmaya kalkarsanız mümkünatı yok. Yazarak çalışmak gibi bir alışkanlığınız varsa günü gününe çalışmak zorundasınız.
Elimden geldiğince erkenden calisiyorum peki mesela sey oluyo sanki okuduğumuz seyfeli baya bi şey onemli o zaman nasıl kısaltiyosunuz ? :))

Yazarak calisirim. Hala herseyi not ederim. Cantamda hep kucuk bir not defteri vardir. Unuturum diye hep not alirim. Evin eksigini, oglumun sinav tarihlerini.... herseyi...
Bunca yildir derse giriyorum. Yine de ne kadar bilsem de aliskanlik sanirim derse girmeden 5 dakika once soyle bir notlarima hep bakarim.
Yeni ders acacaksam da hep once ders notlarimi hazirlarim. Sozel bolumde degilim ama yine de yazmadan yapamam.

görsel hafızanızı ilerletmeniz lazım yazarak baş olunmaz.

önemli yerleri fosforlu kalemle çizin.

ben çok çok çok aşırı aşırı özetimsi bişiler yazarım her sayfadan 1 cümle olacak kadar çalışırken ama bunu 3. 4. okumamda falan yaparım sonra o elimdeki özetin üstünden tekrar geçerim bi bakmışım 5. 6. tekrarım aşırı hızlı olmuş.

benim kendi taktiğim bu tepe tepe kullan :KK70:
Yani üst üste oku mu diyosunuz 😁

derste yazdigim notlara iyi calisirdim. bide arkadaslarla her ders sonrası oturup dersi okudugumuz kitabi vs tartisir konusurduk. biriyle bi konu hakkinda tartismak fikir sunmak fikir dinlemek de cok etkili bence
Evet çok haklısınız ama arkadaşlarımin hepsi son gece çalışan tipler ve dersteki notları hocalar sormuyo derste yalandan anlatiyolar:(

Çok sağolun bi de bunu denicem
Zamaninda calis.

Ben katagori yaparak calisirim.Ana basliklari semalandirmayi cok severim.

Yazmak uzun suruyor ama o defter bitince sana ozel sana ait ve her zaman kullanabilecegin anı dolu bir defter oluyor. Ozenerek not cikarirsan tabi. :)

Ama ozet halinde degilde her seyi yazarsak yani bi nevi kitabi kopyalarsak o dersler hic bitmez.
Erken basladim ama yazmak asiri uzun sürdüğü icin ilerleyemiyorum yoksa not çıkartmak cok guzel dediginiz gibi

Bu benim. Ortaokulda basladi yuksek lisansa kadar... Sag orta parmagim nasir tuttu. Yavas ilerleme sorununu planli calisarak bertaraf ettim. Yazdigimi unutmuyorum. Sinava on dk kalmis ben hala yaziyorum o derece.
İlerleyen yillarda kodlama, zihinsel cagrisimlar, bilinmeyeni bilinenle bagdastirma gibi teknikler de kattim tabi. Hafiza teknikleri uzerine arastirma yapabilirsin.
Hafiza teknikleri kursuna gidicem yazın ama suan baska bi kursa gidiyorum gidemem hafıza kursuna sizin bildiğiniz yöntem varsa benimle paylaşır mısınız :) benim de nasır tuttu :)) ama yetismiyo ki :(

Anlamaya çalışın yazmak ve ezber insanı ders çalışmaktan soğutuyor belli bi zaman sonra. Okuduğunuz yeri anladıktan sonra çok kısa notlar alın. O kadar çalıştım düşük aldım kısmında en çok yapılan yanlış anlamadığı halde yazmak. İnsanlar yazınca çalıştım sayıyor. Önemli olan konunun ne olduğunu anlayıp kavramak. Zaten gerisi bir kelime de not alsanız aklınızda kalır.
Anladıktan sonra kisa notlar cok mantıklı tesekkur ederim

benim bölümüm sayısal ama okulun zorla aldırdığı sözel derslerim var. nefret ederim hepsinden de yazmaktan da. okuyunca da en az 3 kez okumam gerekiyor aklımda kalsın diye.

o yüzden ben genelde her şeyi şema haline getiriyorum, sonra da resmen beynimde fotoğrafını çekiyorum onun. sınavda da soruyu görünce kendi kendime "yassy bu konu kağıdın hangi tarafındaydı?" diyorum mesela sol alt diyelim ki sol alttaki başlıklar aklıma geliyor öylece dökülüyor. yoksa imkanı yok beni masanın başına bağlasanız da uzun uzun not çıkaramam.
Ama test degil ki iki soru klasik şeklinde:(

Makale yazarak çalışılmaz ki. Makale okurken önce başını sonra sonunu okuyun daha sonra makalenin bütününe geçin o daha çok kolaylık sağlıyor anlama açısından. Onun dışında ben sesli çalışırım, hem görsel hem sesli olarak çalışmak daha çok akılda kalıcı oluyor diye düşünüyorum. Başarılar :)
Çok teşekkürler makale nasil okunur bilmiyorum ama deli gibi bilgi dolu oluyo ici anlamaya dayalı degil de ezbere dayalı yani nasılyapabilirim onları

Sosyoloji Nasıl yazarak çalışılır ki

Bizim hocalar her derse 3-5 kitap veriyor

Bildiğin 200-300 sayfa nesini yazacaksın

İlk bitirdiğim bölümde alt çizmek popülerdi asla çizmezdim tuğla kitapları okurdum bir de derse girer çok kısa not alır sınavda da onları tekrar ederdim

Sözel bölümlerde yazarak çalışmak çok zordur zira nerede ise tüm kitap önemlidir

Çözüm önerim çok okumak

Okudukça aklında kalır bir de sınavda ille de kitap dili ile yazmak gerekmez ki sen kendi dilinle anladığını aktar yeter
Siz de mi sosyoloji oluyosunuz anlayamadım mesela marxi okuyorum adamın hayatından düşünce yapısından fikri bağlamından etkilendiği şeylere kadar düşüncelerine yorumlarına kadar yaziyo bu tip seyler mantığı aklamayla olmuyo ne yapabilirim?

Bende yazarak çalışanlardandım.
Ama ben özetinde özetini çıkarır öyle ezberlerdim sınavda cümleleri kendim tamamlardım.

Siz de mi sosyoloji oluyosunuz anlayamadım mesela marxi okuyorum adamın hayatından düşünce yapısından fikri bağlamından etkilendiği şeylere kadar düşüncelerine yorumlarına kadar yaziyo bu tip seyler mantığı aklamayla olmuyo ne yapabilirim?
Bizimde sosyoloji dersi vardı valla nefret gelmişti karl mıdır nedir o heriften :) siz bide bölüm okuyorsunuz Allah kolaylık versin

Back
X