Yaza Merhaba , Kilolara Elveda :)

Diyetini kontrol ettiriyorsun millete .Iyi sabir sendeki. :confused:
Ben zamaninda okadar çok yedim ki astım artık yemek konusunu
Yemek bana zaman kaybı ve yorucu gelmeye başladı
Düşünsene kalkıp hazırlıyorum yiyorum sindiriyorum ohoo birsuru iş :KK70:

Salı günü yemek menüm
tavuk suyuna sehriyeli yayla çorbası yoğurtlu
Zeytinyağlı sarma
Fellah koftesi
Bademli üzümlü pirinç pilavı
Etli türlü
Börek
Salata

Yemekten sonra tatlı olarak sütlü tatlı yapicam kedi dili bisküvi üstüne tramisu kreması yapıp döküp üstüne karamel sos badem fıstık :)

Türk kahvesinin yanına da tadımlık irmik helvası yaptım mi tamamdır

Ben zamaninda okadar çok yedim ki astım artık yemek konusunu
Yemek bana zaman kaybı ve yorucu gelmeye başladı
Düşünsene kalkıp hazırlıyorum yiyorum sindiriyorum ohoo birsuru iş :KK70:

Salı günü yemek menüm
tavuk suyuna sehriyeli yayla çorbası yoğurtlu
Zeytinyağlı sarma
Fellah koftesi
Bademli üzümlü pirinç pilavı
Etli türlü
Börek
Salata

Yemekten sonra tatlı olarak sütlü tatlı yapicam kedi dili bisküvi üstüne tramisu kreması yapıp döküp üstüne karamel sos badem fıstık :)

Türk kahvesinin yanına da tadımlık irmik helvası yaptım mi tamamdır
Borek filan canim cekmez de, patlican ve patatese karsi zaafim var . Tatli da yemem . :KK8:

Zamaninda yedikte direkt kalcaya gobege indi. Ust kisim olsaydi daha makbule gecerdi. :KK70:

Selam millet
Şuan cam balkona sineklik yaptırıyorum sanırım botanikten kaçmış tüm canlılar kanatlanmis bizim bina etrafında uçuyor hayatımda ilk kez gördüğüm böcek ve türleri var

Yarın yani salı çarşamba Perşembe cuma 4 gün yemekli misafirim var üst üste

Bugünkü menüm sabah 6 çilek 6 erik 5 badem
Aksam tarhana çorbası
Koca orucu 6 çilek 6 erik 5 badem ve tarhana çorbası ile mi tutuyorsun?

Kilo vermede en iyi seyi yapiyor. Karatay + aralikli oruc. Insani zorlayan tek sey su olur bu durumda.

Biz de dayansak daha iyi kilo verebilirdik. Ben sartlardan etkilenebiliyorum. Salt kilo vermeyi dusunsem belki daha kolay olurdu. :KK51:
Bilmiyorum bana fazla az geldi. Salata dese tamam da ben de çok yemiyorum dün akşamki kaçırma harici ona rağmen gün içinde çalışırken aptal gibi oluyorum oruçluyken. Yani oruç tutmuyorken çaydı kahveydi su içiyoruz bir şeyler ama oruçluyken su dahi içemiyoruz o yüzden değişik geldi.

Borek filan canim cekmez de, patlican ve patatese karsi zaafim var . Tatli da yemem . :KK8:

Zamaninda yedikte direkt kalcaya gobege indi. Ust kisim olsaydi daha makbule gecerdi. :KK70:
Patlıcan ve patatesten bı zarar gelmez bence
Ah o bölgesel yağlanma yokmu :KK70: hep onun suçu malesef bende de var :KK43:

Screenshot_2018-05-28-14-48-08-359.jpeg

Screenshot_2018-05-28-14-47-35-311.jpeg

Screenshot_2018-05-28-14-46-41-276.jpeg

Screenshot_2018-05-28-14-46-12-369.jpeg

Screenshot_2018-05-28-14-45-58-486.jpeg

Bilmiyorum bana fazla az geldi. Salata dese tamam da ben de çok yemiyorum dün akşamki kaçırma harici ona rağmen gün içinde çalışırken aptal gibi oluyorum oruçluyken. Yani oruç tutmuyorken çaydı kahveydi su içiyoruz bir şeyler ama oruçluyken su dahi içemiyoruz o yüzden değişik geldi.
Salata hergun yiyorumm zaten ayrandan hergun 1 litre içiyorum
Bugün meyve yedim diye daha az yiyorum
Bunca zaman yemişim yiyecegimi sismisim :KK70: az yiyince ölmem sırf metebolizma çalışsın diye yiyorum bazen 3/4 gün boyunca birşey yiyesim gelmiyor

Ramazan'dan sonra hedefim 1 ayda 10 kg vermek
Bundan sonra yavaşlayabilirsin çünkü fazla kiloyu vermek daha kolay. Kalan az kısmı zorluyor. Sen yine de hedefini ayda 5 yap. Sağlık da önemli. Ben de 18 kilo verdiğimde herkes önemli olan korumak diyordu, ben verebilsem korurum diyordum ama koruyamadım verdiğim hızla geri aldım. Şimdi de çok zor veriyorum. Benim tavsiyem vücut dengeni çok bozma. Ömür boyu 5-6 meyve 2 tabak çorba ile yaşamayacaksın, bir süre sonra çok az da olsa normal beslenmeye başlayınca iki katı geri geliyor hep.

Bundan sonra yavaşlayabilirsin çünkü fazla kiloyu vermek daha kolay. Kalan az kısmı zorluyor. Sen yine de hedefini ayda 5 yap. Sağlık da önemli. Ben de 18 kilo verdiğimde herkes önemli olan korumak diyordu, ben verebilsem korurum diyordum ama koruyamadım verdiğim hızla geri aldım. Şimdi de çok zor veriyorum. Benim tavsiyem vücut dengeni çok bozma. Ömür boyu 5-6 meyve 2 tabak çorba ile yaşamayacaksın, bir süre sonra çok az da olsa normal beslenmeye başlayınca iki katı geri geliyor hep.
Hala fazla kilom var bu yüzden kilo vermede son hız devam :) araya ramazan girdi su icemiyorum yarım kg gidiyor haftada her hafta hedefimi de tutturuyorum Ramazan'ın son haftası sıvı diyetiyle geçirip haftada 5 kilo verip Ramazan'dan sonra 1 ayda 10 kg verip 2 sene boyunca da koruma dönemine gecicem

Soylicem kızacaksın diyetisyenle verdin kiloyu 3 ana 3 ara öğün verdi sana insülin direncini sabitledi . İnsülin direnci olan 2 Ogün yemeli aralıklı oruç tutmalı başka türlü kurtulamaz o direncden malesef
Oyuzden kendini aç yemekten mahrum hissediyorsun normalde aç ve halsiz hissetmemen gerekiyordu mesela sana diyet sürecinde asla ekmek ve meyve vermemeliydi vücut unutmaliydi

Bunca zaman verdiğin kilo diyetisyenin verdiği listeden değil senin iraden dolayısıyla gitti aslında inan sen kendin diyetisyenden daha başarılı sonuç elde edersin

Bu arada ömür boyu şekeri ekmeği kestim ben bu beslenme şeklini kilo verene kadar yapmadım amacım kilo vermekten öte yaşam şeklini degistirmekti yoksa ben antepde yaşadığım sürece asla zayıf kalamam kilo verir alır verir alır balon gibi olurum ucundan herşeyi yiye yiye

Kendimi şeker hastasıymisim gibi korumaya aldım yediğim şekerin ekmeğin pastanın bir faydasını görmedim yedim diye basim göğe ermedi aynen de ömür boyu diyetdeymisim orucluymusum gibi yaşayacağım

Dedem 104 yaşında öldü günde 1 Ogün sadece öğlen yerdi
Annanemin annesi 107 yaşında öldü sadece 1 Ogün yerdi

Annanem 89 yaşında öldü günde 1 Ogün yerdi

Bu arada hiçbirisi hasta bakıma muhtaç olmediler dipçik gibi kendi kendilerine yeterlerdi

Demekki doğru olan az yemek mis :)

Kiloyu koruma kısmıda vermekten daha zor en zoru :KK70:
Çünkü verirken yaşadığın zorluğu unutur nasılsa verdim toparlarim rahatlığı olur almaya musait ortam
Israrlar artar ye ucundan birşey olmaz diye
Birde bıktım diyetdeydim yoruldum der pes edersin buna müsaittir

Bende bu dönemde spora gidicem yüzme ve pilates
Hafta içi pilates hafta sonu yüzme
Ben 38 bedenden büyük hiç bir kıyafet istemiyorum evde

Etrafımda şişman kimseyi de görmek istemiyorum bana yediklerimi hatırlatıyor :KK70: eşim benle bu süreçte 25 kilo verdi o hedef kilosuna ulaştı şuan gayet iyi
Anneme de kilo verdiriyorum

Kaynima teyzeme de koçluk yapıyorum :KK70:

Kendimi bu işe gönüllü adadim çünkü şişmanlık bir hastalık

Hala fazla kilom var bu yüzden kilo vermede son hız devam :) araya ramazan girdi su icemiyorum yarım kg gidiyor haftada her hafta hedefimi de tutturuyorum Ramazan'ın son haftası sıvı diyetiyle geçirip haftada 5 kilo verip Ramazan'dan sonra 1 ayda 10 kg verip 2 sene boyunca da koruma dönemine gecicem

Soylicem kızacaksın diyetisyenle verdin kiloyu 3 ana 3 ara öğün verdi sana insülin direncini sabitledi . İnsülin direnci olan 2 Ogün yemeli aralıklı oruç tutmalı başka türlü kurtulamaz o direncden malesef
Oyuzden kendini aç yemekten mahrum hissediyorsun normalde aç ve halsiz hissetmemen gerekiyordu mesela sana diyet sürecinde asla ekmek ve meyve vermemeliydi vücut unutmaliydi

Bunca zaman verdiğin kilo diyetisyenin verdiği listeden değil senin iraden dolayısıyla gitti aslında inan sen kendin diyetisyenden daha başarılı sonuç elde edersin

Bu arada ömür boyu şekeri ekmeği kestim ben bu beslenme şeklini kilo verene kadar yapmadım amacım kilo vermekten öte yaşam şeklini degistirmekti yoksa ben antepde yaşadığım sürece asla zayıf kalamam kilo verir alır verir alır balon gibi olurum ucundan herşeyi yiye yiye

Kendimi şeker hastasıymisim gibi korumaya aldım yediğim şekerin ekmeğin pastanın bir faydasını görmedim yedim diye basim göğe ermedi aynen de ömür boyu diyetdeymisim orucluymusum gibi yaşayacağım

Dedem 104 yaşında öldü günde 1 Ogün sadece öğlen yerdi
Annanemin annesi 107 yaşında öldü sadece 1 Ogün yerdi

Annanem 89 yaşında öldü günde 1 Ogün yerdi

Bu arada hiçbirisi hasta bakıma muhtaç olmediler dipçik gibi kendi kendilerine yeterlerdi

Demekki doğru olan az yemek mis :)
Canım ben diyetisyene sadece 1 ay gittim. O da kilo artık veremediğim için bir de diyetisyenden destek alayım diye gittim. Yani benim tekrar mücadelem diyetisyenden çok önce başlamıştı. Diyetisyeni bıraktıktan sonra evet kendim kilo vermeye başladım ama köpek gibi aç geziyorum. ona rağmen giden sadece 6 kilo aylardır. Tartıda kilo verdiğini görünce insan 2 bardak su ile bile doyduğunu düşünüyor psikolojik olarak çünkü tartıda eksildikçe psikolojik olarak motive oluyor. 18 kg verirken benim de aynıydı. Koruyabilirsen helal olsun ama 1 ayda 10 kiloyu kim savunursa savunsun hiç normal değil. Ben o kadar hızın acısı metabolizmadan fena çıkıyor diyorum ama herkesin kendi hayatı ben sadece tavsiye verebilirim.

Canım ben diyetisyene sadece 1 ay gittim. O da kilo artık veremediğim için bir de diyetisyenden destek alayım diye gittim. Yani benim tekrar mücadelem diyetisyenden çok önce başlamıştı. Diyetisyeni bıraktıktan sonra evet kendim kilo vermeye başladım ama köpek gibi aç geziyorum. ona rağmen giden sadece 6 kilo aylardır. Tartıda kilo verdiğini görünce insan 2 bardak su ile bile doyduğunu düşünüyor psikolojik olarak çünkü tartıda eksildikçe psikolojik olarak motive oluyor. 18 kg verirken benim de aynıydı. Koruyabilirsen helal olsun ama 1 ayda 10 kiloyu kim savunursa savunsun hiç normal değil. Ben o kadar hızın acısı metabolizmadan fena çıkıyor diyorum ama herkesin kendi hayatı ben sadece tavsiye verebilirim.
Aç gezme işte asla aç bırakma kendini
Sabah doya doya yap kahvaltını kuruyemişin mutlaka olsun 1 bardak dolusu zeytinin olsun doya doya ye akşama bir porsiyon et veya balık salata tamamdır bukadar .

Vücudumu iyi tanıyorum verdiğim tüm kilolar 2 kg kas geri kalan hepsi yağdan gitti
Yağdan kilo verdiğini sürece 1 ayda 10 kilo benim kadar şişman bı insan için çok normal :) sıkıntılı olsa doktorum hayır derdi bilerek kendime zarar vermem
Alırken vücuduma verdiğim zarar daha buyuk verirken daha az emin olabilirsin

Aç gezme işte asla aç bırakma kendini
Sabah doya doya yap kahvaltını kuruyemişin mutlaka olsun 1 bardak dolusu zeytinin olsun doya doya ye akşama bir porsiyon et veya balık salata tamamdır bukadar .

Vücudumu iyi tanıyorum verdiğim tüm kilolar 2 kg kas geri kalan hepsi yağdan gitti
Yağdan kilo verdiğini sürece 1 ayda 10 kilo benim kadar şişman bı insan için çok normal :) sıkıntılı olsa doktorum hayır derdi bilerek kendime zarar vermem
Alırken vücuduma verdiğim zarar daha buyuk verirken daha az emin olabilirsin
La ben sana kilo alırken daha az zarar mı veriyorsun dedim :KK70: Bu et balık dediğinde sorun yok ramazan dışında öyle besleniyorum aç hissetmiyorum gün içinde su kahve vs tükettiğim için. Ama senin menü bana gerçekten tuhaf geldi sadece çorba ve azıcık meyve ramazan ayında aşırı az. Ben uyarımı yaptım abi tecrübesiz şekilde tavsiye vermedim sütten ağzım yandığı için verdim. Gerisini sen daha iyi bilirsin. Ne desem duymak istemezsin zaten :)

Ikiniz de haklisiniz kizlar,

Nisa bir duzen tutturmusken birden kilo vermek istiyor.

Mac da bu duzenle devam ettiremezsin koruyamazsin diyor.

Aslinda koruma donemi benim icin daha kolay gececek gibi cunku ben diyette hissetmiyorum kendimi. Ictigim lattelerden olsa gerek. En fazla iki ogune cikartirim, balik pilav eklerim o kadaar. Ekmek ve tatli hayatimda yok artik. Abur cuburda yiyen biri degilim.Patlamis misir disinda. Ona da dokunmak istemiyorum su ara.

Niyetim , koruma doneminde spor yapip iki ogune gecip sadece deniz urunleriyle beslenmek. Eti de tavugu da cikarttim hayatimdan.

Su sira balik yaparsam , doymadigimi hissediyorum ve kritik noktadayim.

La ben sana kilo alırken daha az zarar mı veriyorsun dedim :KK70: Bu et balık dediğinde sorun yok ramazan dışında öyle besleniyorum aç hissetmiyorum gün içinde su kahve vs tükettiğim için. Ama senin menü bana gerçekten tuhaf geldi sadece çorba ve azıcık meyve ramazan ayında aşırı az. Ben uyarımı yaptım abi tecrübesiz şekilde tavsiye vermedim sütten ağzım yandığı için verdim. Gerisini sen daha iyi bilirsin. Ne desem duymak istemezsin zaten :)
Kilo alarak zaten en büyük zararı vermişim verdiğim hız etki etmez anlamında demiştim

Herkes kendi vücudunu daha iyi bilir açım diye gezmiyorum halsiz yorgun hasta dusmuyorum 2 buçuk yaşında çocuğum var tüm gün peşinde koşturup hergun manyak gibi temizlik yapma enerjisine bukadar az yemekle sahipsem kendimi tebrik Edip çekiliyorum :KK70: benimde dediklerimi siz duymak isteseniz keşke ah ah

Ikiniz de haklisiniz kizlar,

Nisa bir duzen tutturmusken birden kilo vermek istiyor.

Mac da bu duzenle devam ettiremezsin koruyamazsin diyor.

Aslinda koruma donemi benim icin daha kolay gececek gibi cunku ben diyette hissetmiyorum kendimi. Ictigim lattelerden olsa gerek. En fazla iki ogune cikartirim, balik pilav eklerim o kadaar. Ekmek ve tatli hayatimda yok artik. Abur cuburda yiyen biri degilim.Patlamis misir disinda. Ona da dokunmak istemiyorum su ara.

Niyetim , koruma doneminde spor yapip iki ogune gecip sadece deniz urunleriyle beslenmek. Eti de tavugu da cikarttim hayatimdan.

Su sira balik yaparsam , doymadigimi hissediyorum ve kritik noktadayim.

Sen koruma döneminde zorlanmazsın çünkü normal besleniyorsun vücudu çok aşırı strese sokmuyorsun ondan. Nisa'yı ben çok takdir ediyorum ama 1 ayda 10 kg deyince ben de koruması çok zor oluyor diyorum

X