Yaz yaklaşıyor, hadi hızlıca kilo verelim.İsteyen takılsın pesime

Bir ayda en fazla kaç kilo verdin???

• Ankete Katılan
    189
eşime sağlıklı leyleri tıkıyorum resmen. ama ben yiyip içmiyorum bunları :işsiz:
bişeyler alırken hep onu düşünüyorum. ay portakal alayım ona sıkarım, ceviz alayım yediririm, muz alayım sütlü yapar içiririm..
dün gece üşenmeden nar temizleyip sıktım. Uyuyordu uyandırıp içirdim valla.

eskiden kötü alışkanlıkları vardı. işten gelir gelmez aç karnına çay yada kahve içerdi. şimdi o huyunu terkettirdim direkt yemeğini yiyor önce. sonra siyah çayı bırakıp yeşilçaya geçiş yaptık. sigarayı da bıraktırdım. beyaz ekmek yerine tam buğday yiyor artık..

demek istediğim, sağlıklı yaşamaya ailece karar verilip uygulanmalı.
aynen süpersin gerçekten... erkeklerin kafa böyle şeylere pek basmıyor, bizim kadar araştırmacı dikkatli değiller, kadının akıllı davranıp eşini yönlendirmesi gerekiyor :KK66:

Bizimki salamsiz kasarsiz nutellasiz aslaaaa kahvaltı yapmaz :) abur cubur da pazartesi içerde var diye poset poset toplayıp getirir kendine sana almadimki diyor ama ne fayda :) koyamayiz o paraları kenera yani
erkekleri yönlendirmek gerek, sen habire dır dır edip kafasına sağlıksız beslendiğini her fırsatta sokmalısın..çocuğun yanında yeme lütfen görüp istemesin falan diye uyar sürekli...

ebru şallı çocuğu 3 yaşındaydı o zmanalr o yaşa kadar çocuğuna içinde şeker olan hiç bir şey yedirmemiş, spiker soruyordu istemiyor mu diye, kadın da tadını bilmediği bir şeyi nasıl istesin, öğretmedim ki ona tadını, dolayısı ile istemiyor demişti...sonra ne yaptı bilemem, ama bayılıyorum böyle bilinçli insanlara, hakkaten yapmak lazım..

sabah tvde izlerim inanılmaz obezite ve sağlık sorunları başlamış ülkemizde

9 yaşında çocuk 56 kilo, 8 yaşında bi hastası varmış diyetisyenin 80 kilo ve tansiyon hastası...vallahi herkesin silkelenip kendine gelmesi lazım yoksa insanlık yerken ölüp gidecek...

erkekleri yönlendirmek gerek, sen habire dır dır edip kafasına sağlıksız beslendiğini her fırsatta sokmalısın..çocuğun yanında yeme lütfen görüp istemesin falan diye uyar sürekli...

ebru şallı çocuğu 3 yaşındaydı o zmanalr o yaşa kadar çocuğuna içinde şeker olan hiç bir şey yedirmemiş, spiker soruyordu istemiyor mu diye, kadın da tadını bilmediği bir şeyi nasıl istesin, öğretmedim ki ona tadını, dolayısı ile istemiyor demişti...sonra ne yaptı bilemem, ama bayılıyorum böyle bilinçli insanlara, hakkaten yapmak lazım..

9 yaşında çocuk 56 kilo, 8 yaşında bi hastası varmış diyetisyenin 80 kilo ve tansiyon hastası...vallahi herkesin silkelenip kendine gelmesi lazım yoksa insanlık yerken ölüp gidecek...
Benim pek sözüm dinlenmez evde ise ne karıştığım zaman tartışma çıkar bende karismiyorum

gelin kızlar, uğraşmayın, buldum ben, latiyya latiyya zinnia zinnia

1 su bardağı mercimeği 3 su bardağı suda haşlıyoruz. aslında ben bu miktarları hep göz kararı yaparım, sen de miktarları kafana göre ayarlayabilirsin. ama mercimeği bol olsun bence.
sonra 2 orta boy soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz kavurup biraz salça ekliyoruz. üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanakları koyup 2 dakika kadar kavuruyoruz. (1 kilo kadar ıspanak olabilir) sonra haşladığımız mercimeği suyuyla beraber ilave edip karabiber ve tuz koyuyoruz. kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.

biravuç çok olur beybim diyette, ama kuruyemiş de candır...hem çeşitlendir hem de sağlıklı olanlardan doyana kadar ye..ben bi ara diyet yaparken vallahi de billahi de abartısız legen gibi bir kapta salata yapar,üzerine 2 pk ton balığı koyar yerdim, ama ne yemekkk, anlatamam size, o salatayı ineğin önüne koysan o kadar yiyemez, deli gibi yiyordummm, özellikle öğle menülerinde...ama gel gör ki 2 ayda 16 kilo uçtu gitti, hem de o kadar yemeye
Akşam size salata kaselerimin fotosunu atacam, yoğurt ve salata yediğim kaseler:KK70:

ben de çocuğuma böyle öğretecem. çikolatanın ne olduğunu bilmeyecek.
avm'lerde görüyorum 4 yaşında çocuğa hamburger menü yediriyorlar.. günah yaa!

1 su bardağı mercimeği 3 su bardağı suda haşlıyoruz. aslında ben bu miktarları hep göz kararı yaparım, sen de miktarları kafana göre ayarlayabilirsin. ama mercimeği bol olsun bence.
sonra 2 orta boy soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında biraz kavurup biraz salça ekliyoruz. üzerine yıkayıp doğradığımız ıspanakları koyup 2 dakika kadar kavuruyoruz. (1 kilo kadar ıspanak olabilir) sonra haşladığımız mercimeği suyuyla beraber ilave edip karabiber ve tuz koyuyoruz. kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
ay kopyalamışsın yazdığımı. ben de diyorum benim tarife ne kadar benziyor :KK70:

FB_IMG_1465499162403.jpg
FB_IMG_1465499154627.jpg
kızlar buda benim 9 ay içinde 60kilodan 85e ciktigim hamileliğim allah aşkına tipime bakın her yerim şişmiş ne kadar komik gorunuyorum :halay:

maşallah her halinle güzelsin tatlışım sen, ki bu hamilelik, ama kilo hakkaten yakışmıyor yaa insana..bana hep kilo sana çok yakışıyor derler, külliyen yalan nereme yakışıyor yahu
Yakisirmi yahu kilo hiç resmen yalan :) avutmaya çalışıyorlar bizi :KK70:

yalnız ben ıspanağı yaparken direkt yemeğin içine atmıyorum o zaman kekremsi bi tadı oluyor ve hoşuma gitmiyor, 60 sn sayarak sıcak suyun içinde tutuyorum ıspanağı, sonra süzüp yemeğe koyuyorum... latiyya latiyya zinnia zinnia

belki vitamini ölüyor biraz ama o kekremsi tadına alışamadım hiç

X