Yavrumun bu haline çok üzülüyorum

Ayy Allahimm elimmayagim titreyerek okudum. Hic tacizdir diye dusunmemistim. Sizede bez alerji yapmistir yada ilgi cekmek icin yapiyordur yazacaktim. Birde hic sonda ile idrar aldilar mi? Bizim basimiza geldi sonda ile idrar aldilar cok uzun sure bezini degistirirken sorun yasadim cok kotu etkilemisti kizimi acaip moralim bozulurdu bez degisimleri krizdi cunku. Ben tacizdir die dusunmedim ama bu yorumlardan sonra kesinlikle pedagog yardimi almalisiniz siz icinizi ferah tutun gecmis olsun donemseldir hatta belki 2yas sendromudur biseye takiyorlarya o donem belki oyle disa vuruyordur duygularini kizginligini vs.

Burayı yüzlerce kadın okuyor. Sırf bu yüzden yazmak zorunda hissettim. Benim annemin babası hem de bazen babamın yanında bazen evde 25 30 kişi varken sürekli taciz ediyordu. Hatta annem bir keresinde gordu ama kotuye yormak istemedi. Sonra zaten iyice azitti. Yapmaz yapmaz demeyin. Yapıyorlar. Hem de hic ummadığınız beklemediğiniz namazlı abdestli insanlar yapıyor. Malesef benim de aklıma tacize uğradığı aklıma geldi... lutfen dikkatli olun...
Kimi taciz ediyordu

Ayy Allahimm elimmayagim titreyerek okudum. Hic tacizdir diye dusunmemistim. Sizede bez alerji yapmistir yada ilgi cekmek icin yapiyordur yazacaktim. Birde hic sonda ile idrar aldilar mi? Bizim basimiza geldi sonda ile idrar aldilar cok uzun sure bezini degistirirken sorun yasadim cok kotu etkilemisti kizimi acaip moralim bozulurdu bez degisimleri krizdi cunku. Ben tacizdir die dusunmedim ama bu yorumlardan sonra kesinlikle pedagog yardimi almalisiniz siz icinizi ferah tutun gecmis olsun donemseldir hatta belki 2yas sendromudur biseye takiyorlarya o donem belki oyle disa vuruyordur duygularini kizginligini vs.
Aynen dediginiz gibi.alt degistirmeler kriz. Sonda ile idrar almanin ne yarari oluyor anlayamadim

Aynen dediginiz gibi.alt degistirmeler kriz. Sonda ile idrar almanin ne yarari oluyor anlayamadim
Yarari yok arkadasim psikolojik olarak kizimi cok etkilemisti 1yas civariydi cani yandigi icin cok aglamisti idrar veremedik 3.seferde sonda takip almislardi

Bunu denedim. Bu sefer de bez diye tutturdu. Altina mutlaka bez istiyor
Doğrudur canım. İnsaAllah bir an önce iyileşir. Şöyle birşeyde yapabilirsiniz. Egerki psikolojikse biraz nemlendirici krem alıp sürüyormuş gibi yapsanız. Hani kızım sana iyi gelcek gibisinden bı denesiniz.

Arkadaşlar merhaba. Konunun yeri burasi değil belki ama bi çare arıyorum belki burda benzer seyler yasayan olmuştur. Kızım 2 yaşında. Tam 3 aydır ön tarafını tutup uf uf diyor ve kıvranıyor anne diye agliyor çok canı yanıyor.😔 Altini degistirirken de aşırı tepki veriyor kasıyor kendini ve her seferinde ağlıyor. 3 aydır çözüm bulamadık.
İdrar tahlili yapıldı kültür de yapıldı temiz. Ultrason da yapıldı o da temiz. Doktor orasını muayene etti bir sorun görmedi. Ama dile kolay 3 aydır sıkıntıdayız. Kizim benden yardim ister gibi ağlıyor. Var mıdır bir fikir verebilecek olan
Ben o felaket tellallığı yapmayacağım ama tedbirli de davranın elbette..
Benim ikiz kızlarım var tuvalet alışkanlığına geçtik geçeli her 10 günde bir kaşıntı olayı yaşıyoruz krem sürmemi de istemedikleri için (yakıyor) söylemiyorlar 😂 ama dokunduklarındaki yüz ifadelerinden anlıyorum
Sizinki kaç yaşında bilmiyorum ama kız çocuklarında enfeksiyon çok olur hele ki tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalıştığınız dönemde 😊🤗

Eger fizyolojik degilse psikolojik olmasi muhtemeldir.

Tv vs barindirmayan bir oda da kizinizin dikkatici dagitacak seylerin hepsini kaldirin. Bir oyuncakcidan yeni kizinizin gormedigi 3 tane bebek alin. Bir tane anne bir tane baba bir tanede cocuk bebek alin. Sonra haftada 2 3 defa 45 dk kızınızla bu oda da oyun oynayin. Siz yönlendirmeyin. O bebeklerle oynarken eger bir tacize ugradi ise ortaya cikacaktir. Ama siz bu konuda soru sormayin. Yonlendirmeyin. Ayrica o bebeklerle bu seanslar sonrasinda oynamak yok. Sure bitince oyuncaklar rafa kalkacak.

Aslinda bu oyun terapisi ve daha bir cok oyuncak da gerekli ama kisa vade de bu da size cozum uretecektir.

Bişey ısırmış mıdır diyeceğim ama bu kadar uzun sürmez sanki değilmi

Konu sahibi ben idrar yolu ile ilgili oldugunu düşünüyorum. Gece uyanıp ağlıyor demişsiniz. Demek ki idrarın yaparken yanma oluyor. Belki arada bir oluyor olabilir. Acaba kum döküyor olabilir mi? Benim önerim bir daha öyle aglar gece uyanırsa falan o bezi de dra gösterin. Kum döküyorsa sonradan tahlilde cıkmayabilir.
Sanırım çocuk Dr una götürüyorsunuz. Bir de ürolojiye gitseniz. Böbreklerini değerlendirseler nasıl olur.

Taciz benim de aklıma geldi. Allah tümünü korusun. Oldugunu sanmıyorum ama tüm annelerin aklının köşesinde taciz olmalı. Kimseye emanet etmeyin bebeğinizi.

Doğrudur canım. İnsaAllah bir an önce iyileşir. Şöyle birşeyde yapabilirsiniz. Egerki psikolojikse biraz nemlendirici krem alıp sürüyormuş gibi yapsanız. Hani kızım sana iyi gelcek gibisinden bı denesiniz.
Pisik kremi surmeyi deniyorum ona bile aşırı tepki veriyor.

• Beğen
Reactions: Z P
Konu sahibi ben idrar yolu ile ilgili oldugunu düşünüyorum. Gece uyanıp ağlıyor demişsiniz. Demek ki idrarın yaparken yanma oluyor. Belki arada bir oluyor olabilir. Acaba kum döküyor olabilir mi? Benim önerim bir daha öyle aglar gece uyanırsa falan o bezi de dra gösterin. Kum döküyorsa sonradan tahlilde cıkmayabilir.
Sanırım çocuk Dr una götürüyorsunuz. Bir de ürolojiye gitseniz. Böbreklerini değerlendirseler nasıl olur.

Taciz benim de aklıma geldi. Allah tümünü korusun. Oldugunu sanmıyorum ama tüm annelerin aklının köşesinde taciz olmalı. Kimseye emanet etmeyin bebeğinizi.
Butun organlarina ultrasonla bakildi. Idrar tahlili ve kultur temiz. Kum veya tas varsa ultrasonda gorunur dedi doktor. Ama hicbir sey cikmadi. Keske kum ciksaydi diyorum en azindan bir çözümü olurdu

Back