yavru kedi ve pireleri yardım lütfen

Babyx06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2018
475
457
53
36
SiZe bişi sorabilir miyim? 3 gün önce kapıma bi yavru kedi geldi 1 gün bende kaldı sonda annesi ve kardeşlerini görünce götürüp bıraktım ertesi gün tekrar kapıma gelmiş bende sahiplenmek için evime aldım ama üzerinde pire olduğunu fark ettim. Küçük bi ilçede olduğumuz için veteriner yok ayrıca bayram tatili olduğu içinde merkezde de açık veteriner bulamadık. Bu pirelerden nasıl kurtulabiliriz. Eve dağılmasından korkuyorum ama tekrar da sokağa bırakmaya gönlüm razı değil. Çok kararsız kaldım. Yardım eder misiniz?

Bir veteriner arkadaşım kedi köpekteki pirelerin insanlara geçmediğini , yayilmadiğini söylemişti . İnternetten sipariş ediliyorsa pire için spreyler oluyor ondan alabilirsiniz ,satılıyor mu ama bilmiyorum .

Bir de limonlu su karisimi vardi ama tam hatirlayamadim. Internetten bulabilirsiniz. Sabunlu suyla yikayip ince bir tarakla temizleyebilirsiniz. Ama temizlendikten sonra disari cikarlarsa yine parazit toplarlar. Daha sonra veterinerden uygun koruyucu damla ya da tasma alin

Limonlu ve sirkeli suyla yıkadım. İnternette araştırıp buldum. Ama tüylerine yapışmış. Çok tşk ederim

Bir veteriner arkadaşım kedi köpekteki pirelerin insanlara geçmediğini , yayilmadiğini söylemişti . İnternetten sipariş ediliyorsa pire için spreyler oluyor ondan alabilirsiniz ,satılıyor mu ama bilmiyorum .
Gecmiyor yine de huylaniyor insan. Ben bir tanesini bit sampuani ile yikamistim,bu cocuklar icin olanlar

İlk üç ayı çıkmadan pire ilacı yapılmıyor yavruya. Veterinere götürüp önce kaç aylık olduğundan emin olana kadar, elma sirkeli su ile aşırıya kaçmadan silin, rahatlasın yavrucak.

Gecmiyor yine de huylaniyor insan. Ben bir tanesini bit sampuani ile yikamistim,bu cocuklar icin olanlar
Bilmiyorum ben yavrunun nasıl yapılır, sampuan olur heralde.Benim köpeğimi veteriner ilaçlamışti ama o büyüktü . Yavruda dikkatli olmak lazım ilaçlamak olmaz yazmış bir üye.

Ne eve ne de size geçmez merak etmeyin bayramdan sonra vete götürün ltfn genel muayne ve parazit ilaçlarını yaptırın.

Limonlu ve sirkeli suyla yıkadım. İnternette araştırıp buldum. Ama tüylerine yapışmış. Çok tşk ederim
Delirmeyin nolur
Turşu mu kuruyorsunuz?
Bebek kedinin derisini mahveder.
Banyoda tutun izole isterseniz. Zaten banyo eve yeni gelen kediler için ideal alışma ortamı.
Fakat karantina gibi değil, banyo önüne ıslak sirkeli bez koyarsanız ileri geçmez. Evdeki sese adapte olur, pat diye insanlı eve serbest bırakmaktan daha iyi bu.
Zaten pazartesi açılıyor veterinerler.
Bu arada nasıl bir ilçe çok merak ettim, nasıl veteriner olmaz ya.
Büyükbaş bakan hekim elbet kediye de çare bulur, cerrahi operasyon değil ki

Pire tarakları var, dar aralıklı. Tarağı suya batırıp hem düze hem terse kedinin tüylerini tararsanız, epeyce toplamış olursunuz. Suya bir iki damla bebe şampuanı da damlatabilirsiniz. Pireler ıslandıklarında yavaşlarlar. Yavaşladıklarında da cımbızla tüylere yapışanları alıp suya bırakın.
Kediler zaten banyo yaptırılmaz, sadece üstü pireden gözükmüyorsa yaptırılır. Sonrasında da ciddi anlamda çok sıcak tutmak lazım kediyi. Kedi derisi kalındır çünkü, kolay kurumaz. Ve üşürse onun için ölümcül olur.
Tek kediyle ev pirelenmez. Evde başka kedi varsa, çok hızlı çoğalıp eve yayılabilerler.
Kedinin annesi yanında olmadığı için kediye pire damlası yapabilir veteriner. Ama çok küçük değilse.. Yaş mama mı yiyor, kuru mama mı mesela? Burdan kaç aylık olduğunu anlayabiliriz.
Bir şey daha, eğer ki kedi gerçekten çok küçükse (bir aylıktan daha küçük), bir diş fırçasıyla tarayıp kendini temizlemesine yardımcı olun. Hem de annesinin dili de diş fırçası gibi sert olduğu için, kendilerini annelerinin yanında sanıyorlar öyle. :)

Bilmiyorum ben yavrunun nasıl yapılır, sampuan olur heralde.Benim köpeğimi veteriner ilaçlamışti ama o büyüktü . Yavruda dikkatli olmak lazım ilaçlamak olmaz yazmış bir üye.
Bilmiyorum,yetiskin kediler icin ilaclar var ama yavru icin olani veteriner bilir

Sİze gelse bile üreyemezler kedi pireleri
Korkmayın
spreyler var veterinerler küçük kedilere aşı yapmıyor sprey sıkıyor hepsi ölüyor
Sonra da dış parazit damlası yapar hepsinden kurtulursunuz

Benim köpeğim eve geldiğinde bildiğin pireliydi veterinere götürene kadar öyle iki gün falan kaldı eve de yayılmadı kimse de pirelenmedi

Canim beyaz banyo sabunuyla yika kediyi,pireleri bir nebze de olsa arinacaktir. Sonra da internetten pire damlasi siparisi ver,zaten ucuz bisey bir kac gunde de gelir kapina. Minnosa uzun omurler dilerim:)

Biz sokakta 4 tane yavru bulmustuk kutu icerisinde, eve aldik 3 gun baktik, pireleri de vardi ama hicbirsey olmadi evde, yayilmadi yani pireleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…