• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yavaş yavaş ölüyor tüm hücrelerim ... Sonsuza dek yok olmak istiyorum!

Leonelam.:14:

Profiline bir göz atmak için girmiştim,yeni konunu gördüm.

Ne desem,nerden başlasam bilmiyorum.

Ailevi meseleler hakkında ne derece yardımcı olurum bilmiyorum.

Yaşamadan şunu yap bunu yap demek saçma çünkü.:26:

Ama tavsiyem KPSS'ye yönelmen.:31:

Gece 3'te yattım, sinirden kalktım 8.30 da işte burdayım !
Uyuyamadım çünkü. O kadar sinirlendim ki, gözlerimi kapadıkça içimdeki ateş ağzıma geldi sanki !
Birazdan sinirden kusabilirim bile . O kadar hakim olamıyorum kendime.
Yavaş yavaş ölüyorum sanki. Zaten ya öleceğim ay öldüreceğim o konumdayım.
Herkesin boğazını sıkasım var ... Katil gibi hissediyorum kendimi.
Keşke buraya küfür de yazabilseydik . O zaman daha çok rahatlardım.
Neyse konuya geleyim, önceki bir çok konumdan bilenler vardır babam bir kadınla yaşıyor. Hatta ismine Ayşe demiştik. Ve tabi aynı evde yaşıyoruz dolayısı ile.
Ben bu cahil kadını çekemiyorum artık. Görgüsüzlük ve rahatlık abidesi.
Çalışmıyor , tek yaptığı para yemek. Hiçbir şeyden geri kalmıyor.
Konu şu, ben mezun oldum. Ve kpss + birkaç kursa gitmem gerek. Babamda bu sene emekli oldu ayrıyetten çalışıyor.
Bu ay için 2. harc paramı istedim, ödeyememiştim çünkü, babamı sıkıştırmamak için istemedim.Ama 1-2 aydır söylüyorum şu kdr para lazım diye.
Babam sürekli unutuyor, her seferinde "hııı ne kadardı tamam vercem" diyor yok ben söylemezsem çıkartıp vermedi yani.
Kardeşim 14 yaşında liseye girecek. Annelerimiz farklı , babamın ikinci evliliğinden o da. 3,5-4 milyarlık kursa gidiyor, güzel sanatlara hazırlanıyormuş !!Annesi yazdırmış kursa.
Benim kpss +birkaç kursumun toplamı olan para yani. Onun annesi 500 tl istemiş kurs için babamdan, bir 500 daha istemiş sonra.. Babam bana güya 250 verecekti ya, ha bi de ehliyet param vardı ,vericem dedi ama annem verdi tamam gerek yok dedim vermesine gerek kalmadı. Eeee merak ediyorum annem vermeseydi ne b.k yicektim güya ikisini de verecekti.
Ama tabi ben gerizekalıyım, ben salağım, ben sessizim , ben susarım ya. Benim param yok. Ama kardeşimin 500 ü verilmiş. Ben burda diplomamı alabilmek için harc paramı bekliyorum !!! Mezun oldum sonuçta, diplomamı almak istiyorum yani !
Bu da değil, Ayşe hanım hiçbir b.ktan geri kalmıyor. Ucuz kumaşlı elbiseye 80 tl vermekle meşgul. Geçen kendine 100 tlde olsa bir makine alıp gelmiş,özel bir şey için !
Babam ona motor da almışdı 3,5 milyara. Ha tabi motor parasının yarısını Ayşe hanım verdi, babamın ona aldığı 2 bileziği bozdurup hahhh... Sorsan öyle.
Neyse benim anlatmak istediğim şu; ben mezun oldum ve bir tarafım tutuştu yalan değil. Sudan çıkmış balık gibiyim. Napacağımı , ne edeceğimi, nereye yöneleceğimi bilmiyorum. Boşluktayım. Başaramama korkusu sardı her yanımı.
Ve CV'mi doldurmak için kurslara gitmek istiyorum. Çünkü bu zamanda herkes üniversite mezunu oldu yani artk. Benim bir artımın olması için kurslarla pekişmem gerek diye düşünüyorum. E bunun için paraya ihtiyacım var. Ama babama yük olmak istemiyorum çünkü dediğim gibi kpss + bir kursum = 4,5-5 milyar toplam. Tabi bunlar taksit olacak.
Herkes ona kıyarken, kıyamıyorum ben. Ama o da sağolsun beni görmüyor. Herkesin her istediği oluyor , istediklerinde. Benimki ortalıkta yok.
Diretmiyorum , sürekli hatırlatmıyorum, baskı yapmıyorum diye mi ? Ben sevmiyorum zaten babamda olsa birinden para istemeyi ! Baskı yapmayı !
Eski evimizde tavanımda dönen vantilatör üm vardı. Onu yanlışlıkla kardeşimin odasına takmışlar. Babam sana da alırız o zmn dedi ben boşlukta kaldım. Çünkü babamların odasında da var. Bende aperatif böyle yerde dönen bir vantilatör var, babam bunu odana al dedi aldım. Ama az ses yapıyor.
2 de çalıştırdım bu sabah, 8 e karşı, bir baktım bir ara , gelmiş elliyor , "napıyosun?" dedim. "Ses yapıyor, 1 e düşürüyorum" Sinirlerim tepeme çıktı.
1 bana yaramıyor ki ALLAHIN cezası ! Hepinizin canına bilmemne yapayım yeter artık diye başlıcaktım bağırmaya, içimde sanki bir şeytan var gibi oldum.
Yatağı görseniz yamyaş, benim cildim hassas sıcak ve terlemek yaramıyor bana, hemen sivilce atıyorum kocaman kocaman vücudumun her yerinde.
Onların öyle bir sorunu yok. Kardeşimin odasında takılı benim vantilatör, ama kardeş hanım gelmiyor ne zmndır, boşa duruyor o şey orda yani.
Nasıl sinir oldum ya. Ayşe hanım, bir ara sabahları sürekli fön makinesiyle kafasına fön çekiyordu saat sekizde, Kapımı kapatsam pişicem. Sesten uyuyamıyordum da, babam kapa şunu diyemiyor ve ya gidip fön çektiği odanın kapısını kapamıyordu ama !!!!!!!!!!!!!!!!! Ama ayşe hanımcık uyuyor ya, benim vantilatörüm kısılıyor.
1 de çalışmasının bana hiçbir hayrı yok dedim, surat asarak tavırlı bir şekilde kapadım.
Gelmiş yastığıma para bırakıyor 100 milyon! Geçen harçlık verdi daha. Ha harçlık veriyor ne güzel amenna ! Dedim ki "paraya ihtiyacım yok benim !"
"Yok diye vermicekmiyiz" dedi öptü. Ben de sanki hastalıklı biri beni öpüyormuş gibi sırtımı döndüm.
Çünkü artık çok yoruldum ben, ölmek istiyorum. Hayattan , hayattaki insanlardan çok yoruldum. Hiç mutlu değilim. Çok mutsuzum.
Hasta olucam ben sıkıntıdan, içime ata ata. Konuşamıyorum , hiçkimse duymuyor beni konuşunca. Kimsenin umurunda değilim.
Allah günah yazmasın, günah olmasa bir dakika düşünmezdim öldürürdüm kendimi, çünkü o kadar kaybettim anlamımı ...
Dışardan beni güçlü sanmalarından, her seferinde nolursa olsun en güçlü olanın ben olmamdan çok yoruldum.
Her zaman her yerde, Leonela güçlüdür dayanır, Leonela sabırlıdır susar, Leonela bekler ... Leonela alttan alır, Leonela yanlış anlamaz.
Yeter , yeter ... Ağlamaktan yüzüm uyuştu. Bazen diyorum ki, "Ya rabbim, babamın artık birazcık beni görmesi için bana hastalık vermen gerekiyor galiba"
İnanın, hasta olmayı istiyorum sanki ... Çünkü artık dikkate alınmak istiyorum ben. Bana 100 milyon vereceğine üstüne 150 daha koysun, harç paramı istiyorum ben.
Bugün kpss dershaneleri ile görüşmeye gideceğim. Diğer kurstan vazgeçmek üzereyim. Çünkü babamın bu her zaman benim paramı geciktirme olayı olursa kasılırım ben iki kursu aynı anda götüremem !
Eylül'de ameliyat olacağım bir de. Onun parası var. Onu mu ertelesem diye düşünüyorum. Ya kısaca ben zamanında prof. fotoğraf makinesi istedim, okuluna hazırlanırken. Gidildi idare edecek bir makine amatör bir makine alındı. Kilo vermek için yürüyüş bandı istedim, alınmadı.Babam daha önce ikinci evliliğinde almıştı ama kadın istediği için.
O değil hadi bisiklet olsun dedim, evde sürülenlerden, o da alınmadı :) Araştırdım, her bi b.kunu gönderdim babama bak bunlardan biri olabilir,ikinci el de olur diye.
Yok olmadı. Eski evimizde yer yoktu, ama yeni evde bir sürü yer var. Neyse ... Ama ayşe hanımın motoru, bilmemne makinesi var.
Ayşe hanım , ütü diye bir mağazaya sokup, elek. süpürgesi bile aldırabiliyor . Çok doluyum.
Bana sakin olmayı öğretin nolur ? Napabilirim ? Nasıl sakinleşeceğim? Nasıl bir taktik izlemeliyim ? Annene git demeyin, oraya da gidiyorum.
Annemle de anlaşamıyorum. Annemle de yapamam yani. 3 kişi kalıyorlar onlar evde. Anneme karşı agresifimdir. Ama ben sakinkende o agresif oluyor çok.
Bunu neden kaldırmadın ? Niye yapmadın ? Onu oraya koysam suç, koymasam suç . Bazen kestiremiyorum. Onlada yapamıyorum.
Ayrı ev demeyin. Böyle bir şeye izin vermezler.

bence su ana tum ozel isteklerinden bir yilligina vazgec
sadece kpss ye hazirlan meslegin eline aldiktan sonra kendine ayri bir dunya ac sana orda huzur yok..
adi bile konmamis bir hayati var babanin ve ustelik evde iki genckiz daha
baban hala kendini sanirim bekar zanneidyor..
cok koydu bu benim icime sen yazarken istan edesim geldi
boylebisey olamaz
sizin geleceginizi hazirlayip sizi hallettikten sonra keske birini soksaydi baban hayatina
oda bisey degil dengeler tam kurulamamis
bak bizim orda bir laf vardir anasi olmayanin danasi olmaz
annene siki yapis idare et
o evde sana hayat yok...:43:

Bence içine atmak yerine direkt söyle.

Ya da dediğin gibi karşısına geçince söyleyemiyorsan buraya yazdıklarını aynen mektup olarak yaz.
Mektupta da kendi hislerini duygularını anlat,
yargılayıcı olmamaya çalış canım...

babana mektup yazmaktan vazgeçme ama bu mektubu ayşe okumasın sadece baban okusun ve bu aranızda bir sır olarak kalsın. bunun üstüne baban durumu düzeltebilir ve ayşe ne olduğunu bilmediği için senin aleyhinde haksız yorumlarda bulunamaz. ben de yeni mezunum internetten bakıyorum iş ilanlarına sen de burdan bakabilirsin ve başvurabilirsin cnm ayrıca açıköğretim okudun diye karamsarlığa düşme işin o boyutuyla kimsenin ilgilendiğini düşünmüyorum önemli olan diplomanın olması. iş ilanları için link bu elemanonline.com | iş ilanları ve eleman ilanları sitesi

yani benim bir tanıdığım son kpss tercihleriyle şehrimizdeki üniversiteye yerleşti , ama senelerdir giriyordu ve hazırlanıyordu. çok uzak bir ihtimal değil ama ciddi bir çalışma lazım. bendede o ciddiyet olmadığı için :)) ki eşimle beraber 2 çocuğa bakıyorum:))1 ocakta doğum yaptım ben, sınavlar nisandaydı, çalıamam diye düşündüm. zaten öğretmen yok, okul yok 3 sınav için 450 tl alıyorlar, kendimi yolunmuş kaz gibi hissediyorum. tek ders için o kadar parayı riske etmek istemedim. maliye politikasından kaldım bu arada:((( sen nasıl geçtin o dersten ipucu ver bana.

bence sen dediğin gibi kpss kursunu ertele. kurslarına git, ehliyetini al. eğer çalışmaya başladıktan sonrada kpss ile ilgili fikrin değişmezse biraz birikim yapar o parayla kpss kursuna yazılır işi bırakıp sıkı çalışırsın kpss'ye.

Allah kolaylık versin canım sana :) Maşşallah... Baya yoğunsun :)
Evet , evden çalışacağım kursu erteledim çünkü cuma günü görüşmeye gittim dershaneler ile.
En düşüğü 2.500 milyar :S şaka gibi ki ben o dershaneyi pek benimsemedim yani , parası diğerlerine göre ucuz diye gitmem.
Benim beğendiğim 3.750 ama o da kusura bakmasın yani, ne o öyle o kadar , yuuuuuuuh dedim :(
Maliye politikasını geçmek mi istiyorsun bütte ? :)
Tüm çıkmış soruları çöz.
Kitaplarını al. Son 5 yılın çıkmış soruları adlı kitap al.
Ve yaşadığın yerde karacan var mı bilmiyorum, karacanın nokta atışları kitabını al.
Onları sınava bir hafta kala çöz.
Hep çıkmış sorulardan çıkıyor. Kesin geçersin !
Ama seneye sistem değişiyor , seneye için bir şey diyemem. Ama önümüzdeki bütlerde , dediğim gibi yaparsan geçersin ;)

kendımızı her boşlukta hissettiğimizde ölümü düşünürüz herkes boyledır ama butun her şey geçici canım...
şuan boyle hissedıyorsun yarın baska seyler hıssedeceksın yada her sey yoluna gırecek, öncelikle sakin ol 3 gunluk dunyada hırs ıcınde yasamaya değmez,babanla tartısmadan dusuncelerını dile getırebılırsın yavas yavas iş basvuruları yapabılırsın,paranı kazandıgında kendını cok daha ıyı hıssedeceksın
bol şans canım...

Aynen canım, bir an önce kendi paramı kazanmak istiyorum :S
Allah inancım bu kadar olmasaydı ve annemi bu kadar sevmeseydim ölümü ciddiye alırdım canım.
Ama annemin tek çocuğuyum, ona asla bu acıyı yaşatamayacağım için hep susturdum içimdeki o saçma sesi.
Zaten hayatı boyunca hep çekmiş bir kadın, ona bunu yaparsam cehennemliğim demektir :)

Leonelam.:14:

Profiline bir göz atmak için girmiştim,yeni konunu gördüm.

Ne desem,nerden başlasam bilmiyorum.

Ailevi meseleler hakkında ne derece yardımcı olurum bilmiyorum.

Yaşamadan şunu yap bunu yap demek saçma çünkü.:26:

Ama tavsiyem KPSS'ye yönelmen.:31:

Artık söyleyecek söz kalmadı değil mi, bugu_su ? :)
Sözleri, cümleleri tüketiyor bu hayat.
Evet, evden çalışmaya karar verdim :)

bence su ana tum ozel isteklerinden bir yilligina vazgec
sadece kpss ye hazirlan meslegin eline aldiktan sonra kendine ayri bir dunya ac sana orda huzur yok..
adi bile konmamis bir hayati var babanin ve ustelik evde iki genckiz daha
baban hala kendini sanirim bekar zanneidyor..
cok koydu bu benim icime sen yazarken istan edesim geldi
boylebisey olamaz
sizin geleceginizi hazirlayip sizi hallettikten sonra keske birini soksaydi baban hayatina
oda bisey degil dengeler tam kurulamamis
bak bizim orda bir laf vardir anasi olmayanin danasi olmaz
annene siki yapis idare et
o evde sana hayat yok...:43:

Canım, çok teşekkür ederim. KENDİ içinde hissettiğin için... Evet mesleğimi elime alıp, kendi yaşamımı oluşturucam inşallah ...
Ananem de dün bir laf etti çok doğru, anne yanındayken babanın bir gözü evladı görürmüş.
Anne olmayınca, hiç görmezmiş.
Benim babamın gözü de bundan görmüyor herhalde.

Bence içine atmak yerine direkt söyle.

Ya da dediğin gibi karşısına geçince söyleyemiyorsan buraya yazdıklarını aynen mektup olarak yaz.
Mektupta da kendi hislerini duygularını anlat,
yargılayıcı olmamaya çalış canım...

Aynen canım, kendi hislerimi yazacağım .
Yargılarsam ters teper , sağol canım :)

babana mektup yazmaktan vazgeçme ama bu mektubu ayşe okumasın sadece baban okusun ve bu aranızda bir sır olarak kalsın. bunun üstüne baban durumu düzeltebilir ve ayşe ne olduğunu bilmediği için senin aleyhinde haksız yorumlarda bulunamaz. ben de yeni mezunum internetten bakıyorum iş ilanlarına sen de burdan bakabilirsin ve başvurabilirsin cnm ayrıca açıköğretim okudun diye karamsarlığa düşme işin o boyutuyla kimsenin ilgilendiğini düşünmüyorum önemli olan diplomanın olması. iş ilanları için link bu elemanonline.com | iş ilanları ve eleman ilanları sitesi

Sağol canım. Evet sır olarak kalmasını isteyeceğim. Benim babam gevşek ağızdır. Söyler yoksa . Site için ayrıca teşekkür ediyorum :)

Hayat ne garip,bazen aslında hiç tanımadığın insanları nasıl da tanıyor gibi hissediyorsun.
Ben burda denk gelen birkaç mesajından tanıyorum seni.konuyu açtığın mesajındaki gibi bir imaj canlanmıştı gözümde,güçlü,mantıklı...vs.öyle olduğuna da eminim.
Şimdi bu yazdıklarını görünce bir tanıdığım adına üzülüyor gibi üzüldüm.Hiç tahmin etmemiştim neler varmış kızın başında dedim kendi kendime.
İçinde bulunduğun durum gerçekten çok zor,babandan sana pek hayır yok gibi.Çalışman mantıklı ama o da yine senin dediğin gibi senin için daha önemli olabilecek şeyleri bir süre ötelemene sebep olur.
mektup fikri çok mantıklı,duygularını anlat babana,kendi içinde büyütüp hırslanma daha fazla.kurs paralarını vermek zorunda,baba olmak kolay değil.hele de böyle 2-3 evlilik,başka kadınlar,başka çocuklar gibi hayatlar yaşamayı göze alabiliyorsa,hepsini ayrı ayrı nasıl mutlu edeceğini de hesaplamaya mecbur.
para konusunda ısrarcı ol,ve kendini bir an önce kurtarmaya bak.
Allah yardımcın olsun.

Canım benim kıyamam sana ben yaa .
Benim de babam başka bir bayanla yaşıyor ve onların çocuklarına bakıyor :)
Ben de bekarken çok sıkıntı çektim babam anneme gitmesin diye bize para vermezdi.
Güzel leonelem az çok yaşadıklarını tecrübe etmiş birisiyim. Benden sana tavsiyem asla ama asla kavga etmeden iste , ama iste asla istemekten geri kalma.
Herkez alacağını alır işini görür sen kendine acırsın sadece.Kendine acıma ve ne ihtiyacın varsa unutma , unutturma gerekirse tekrar tekrar söyle utanma da.
Yemeyenin malını yerler .Yorumların hepsini okuma vaktim olmadı.
Yalnız söylediklerimi lütfen unutma bir kulağına küpe olsun.

Son düzenleme:
Hayat ne garip,bazen aslında hiç tanımadığın insanları nasıl da tanıyor gibi hissediyorsun.
Ben burda denk gelen birkaç mesajından tanıyorum seni.konuyu açtığın mesajındaki gibi bir imaj canlanmıştı gözümde,güçlü,mantıklı...vs.öyle olduğuna da eminim.
Şimdi bu yazdıklarını görünce bir tanıdığım adına üzülüyor gibi üzüldüm.Hiç tahmin etmemiştim neler varmış kızın başında dedim kendi kendime.
İçinde bulunduğun durum gerçekten çok zor,babandan sana pek hayır yok gibi.Çalışman mantıklı ama o da yine senin dediğin gibi senin için daha önemli olabilecek şeyleri bir süre ötelemene sebep olur.
mektup fikri çok mantıklı,duygularını anlat babana,kendi içinde büyütüp hırslanma daha fazla.kurs paralarını vermek zorunda,baba olmak kolay değil.hele de böyle 2-3 evlilik,başka kadınlar,başka çocuklar gibi hayatlar yaşamayı göze alabiliyorsa,hepsini ayrı ayrı nasıl mutlu edeceğini de hesaplamaya mecbur.
para konusunda ısrarcı ol,ve kendini bir an önce kurtarmaya bak.
Allah yardımcın olsun.

:) Çok teşekkür ediyorum benim için yaptığın olumlu yorumlar için ve benim adıma da üzülebildiğin için .

Teşekkür ediyorum, ALLAH hepimizin yardımcısı olsun ... Evet şu kendi içimde büyütmeyi sonlandırabilmem gerek.
Evet babamın tüm bunlara cesareti var ise, gücü de olmalı. Ve ben ona acımayı bırakmalıyım ....

Canım benim kıyamam sana ben yaa .
Benim de babam başka bir bayanla yaşıyor ve onların çocuklarına bakıyor :)
Ben de genç kızken çok sıkıntı çektim babam anneme gitmesin diye bize para vermezdi.
Güzel leonelem az çok yaşadıklarını tecrübe etmiş birisiyim. Benden sana tavsiyem asla ama asla kavga etmeden iste , ama iste asla istemekten geri kalma.
Herkez alacağını alır işini görür sen kendine acırsın sadece.Kendine acıma ve ne ihtiyacın varsa unutma , unutturma gerekirse tekrar tekrar söyle utanma da.
Yemeyenin malını yerler .Yorumların hepsini okuma vaktim olmadı.
Yalnız söylediklerimi lütfen unutma bir kulağına küpe olsun.

Senin baban da çok değişikmiş canım. İşte herkesin hayatı türlü türlü sanırım. Bir çok yerden benziyor ve birkaç yerden de farklılık gösteriyor.
Tekrar tekrar söyleyeceğim zaten. Çenemden kurtulamayacak en sonunda...
Yemeyenin malını yerler , bu da annemin bana sürekli söylediği bir söz :)
Yorumun için çok teşekkür ederim Tatlı Akidem :)

Son düzenleme:
Yorumların hepsini okuyamasam da bir çoğunu okudum. Bence öncelikle aöflü olduğun için kendini bir adım geride görmekten vazgeç. Eğitim almadan yüksek mevkide olanları görmeye çalış sonuçta herkes üniversite mezunu değil. Bazen insan kendi şansını kendi yaratmalı ki sen başarma yolundasın çünkü farkındasın bir şeylerin. Önce sen kendine inan eğer sen ben açık öğretimliyim bir adım gerideyim dersen insanlar seni on adım geride görür kendine önce senin inanman lazım. Ailevi durumlar karışık ama anladığım kadarıyla yaşında ufak değil üniversitedesin bu yüzden mümkün olduğunca moralini bozuyorsa görmemeye çalış. Mektup yerine sakince ses tonunu yükseltmeden babana anlat zira babalar yüksek ses ve yargıdan pek hoşlanmazlar. Biz büyüğüz sen çocuksun hesabı... Halk eğitim, ismek gibi kurslara yönelebilirsin ingilizce arkadaşların dediği gibi sende bitiyor. Evde ispanyolca öğrenen arkadaşım vardı en azından bir kur ilerledi olmayacak şey yok aslında biz istedikten sonra :)

Başka bir kadın ve onun senin haklarını kullanıyor düşüncesi sinir bozucu ama durum buysa dolu tarafını görmekte yarar var. Arkadaşlarınla vakit geçir bol bol, eve tıkılıp kalma, mümkün olduğunca staj vb işlere yönel. Ben dünyada ilk 500deki bir üniversitede okuyorum adam bana staj için gittiğimde tecrübe ya da tanıdık diyor daha mezun olmamışım komik değil mi? O yüzden eğitim hikaye, mümkün olduğunca tecrübe gerek :)

Yoğunluk bazen iyidir. Bol şans umarım sorunların tez zamanda huzura kavuşur da bi'oh çekersin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşadıklarından çok etkilendim. sana tek tavsiyem kendini üzme. hastalıkları da tek başına yaşıyo insan. bir çok mağaza satış danışmanı arıyor yada benzeri öyle bir işe başlasan bile zamanla yükselirsin. illa kendi işim olsun diyince çok daha az maaşla çalışabiliyo insan. bence kendine ayrı bir hayat kur.

Back
X