selam, seni mesajlarından biliyor ve yazdıklarını beğeniyorum.
ailevi meselelerin için ne diyeceğimi bilemedim aslında iş konusunu halletmen ailevi sorunlarını da çözecektir diye düşünüyorum.
üniversiteyi bitirip de baba evine döndüğümde çok ağır bir depresyona girdim. ben ne olacağım, atanamayacak mıyım, boşuna mı okudum gibi sorular beynimde dönüp duruyor beni uyutmuyordu. öğretmenim bu arada.
bir dersaneye girdim çalışayım üç kuruş kazanayım dedim ortam berbattı, kendimi kayık görmedim açıkçası. ben bu değilim dedim geri bıraktım.
sonra allah yardım etti bir özel ders fırsatı çıktı, haftanın beş günü bir saat ders verdim bir çocuğa, dersanede 7 gün çalışıp kazanacağım parayı her gün günde bir saat çalışarak kazandım. bu sırada annemle ciddi sorunlar yaşıyorum, geçinemiyorduk her yaptığım ona batıyor onun her söylediği de bana batıyordu. bir kaç sinir krizi bile geçirdim bu yüzden
gittim kpss kursuna yazıldım özel dersten kazandığım parayla dersane taksidini ödedim, buna ihtiyacım yoktu aslında babam verirdi ama benim kendim için o parayı kazanmam gerekiyordu. taksiten geriye kalan parayı da kendime harçlık ettim böylelikle geçti 7 ay.
şükürler olsun ki atanmama yetecek puanı aldım, sevdiğim işi yaparak insanca çalışarak paramı kazanmaya başladım. evden de uzaklaşmış oldum dolayısıyla annemle de sular duruldu.
ee özet geç diyorsan bence en önemli şey düzgün bir iş bunun için de kpss'ye önem ver derim ben. diğer kursları ertele ve kpss'ye yoğunlaş kendi paranı kazanmaya başlayınca yapmak istediğin ne varsa kendi paranla kafan rahat yaparsın zaten. ailenden de uzaklaşırsın atanınca.
bol şans diliyorum sana. umarım her eşy gönlünce olur