• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yavaş yavaş ölüyor tüm hücrelerim ... Sonsuza dek yok olmak istiyorum!

İzmir deyim. Ücretsiz kurslar sertifika veriyor mu ? Bir de ben ingilizce istiyorum. Ama ücretsiz olarak ciddi anlamda öğrenmek çok zor .

MEB onaylı sertfika veriyorlar canım..ayrıca bu işi çok güzel yapıyorlar..ingilizcede var hatta 1. kademe 2. kademe diye devam ediyor...netten telini bulabilirsin...ben muhasebeye gittim kocaman kapı gibi devlet onaylı sertifikamı aldım şimdi ekmek paramı kazanıyorum...hiç kafanı yorma cnaım git araştır kendi yaqınla kavrul...bu sertifikalar bütün devlet dairelerinde geçerli..rahat olsun kafan:34:

ingilizce için halk eğitimlerin kursları var...temeli orda alabilirsin ve hangi kursa gidersen git ingilizceyi iyi anlamda kendi çabanla öğrenebilirsin canım...başkasını sana verebileceği kısıtlıdır...bu konuda sana kaynaklar önerip gönderebilirim...

İngilizce temelim var aslında, ilk okulda 3 senemi özel okulda okudum 3,4 ve 5 i. Yani anlayabiliyorum ama konuşamıyorum.
Evet, kaynaklar önerebilirsen sevinirim :)
Bir de , halk eğitimlerin kursları gerçekten çok kötü. Ben orda göstereceklerinin hepsini 3 sene aldım ztn. Biraz ileri boyuta geçmem gerek.
Ayşe mesela bir halk eğitim kursuna gidiyor burda, inan bana hiçbir şey yapmıyorlar.

Allah yardımcın olsun canım ya, Ayşeye ben bile sinir oldum
seni düşünemiyorum bile.
Sen part time bir iş bulsan birde ev arkadaşı mesela.
Hem kirada zorlanmassın.
Babandan da devam haşlık alırsan hic zorlanmazsın.
Hem onlardan biraz uzakta
daha huzurlu olabilirsin.

Bence şimdi halk eğitimin kurslarına git, ingilizce olmasa bile bilgisayar
sertifikası al mutlaka. Bir de part time stand işi veya bazı mağazalarda
part time bir iş bul. Biriktir paranı, git paşalar gibi istediğin kursa. MEB
onaylı bilgisayar sertifikasını ihmal etme ama, KPSS atamalarında işine
yarayacak.

Beklentilerini sıfırla canım, seni sen gibi kimse düşünmez, sen kendini
düşün. Kimseye minnet duymamak için de çabala. Emin ol çok güçlü
olacaksın. Belediyelerin de kursları var onları da araştır mutlaka.

MEB onaylı sertfika veriyorlar canım..ayrıca bu işi çok güzel yapıyorlar..ingilizcede var hatta 1. kademe 2. kademe diye devam ediyor...netten telini bulabilirsin...ben muhasebeye gittim kocaman kapı gibi devlet onaylı sertifikamı aldım şimdi ekmek paramı kazanıyorum...hiç kafanı yorma cnaım git araştır kendi yaqınla kavrul...bu sertifikalar bütün devlet dairelerinde geçerli..rahat olsun kafan:34:

Çok teşekkür ediyorum canım. İlgileneceğim bununla. Linki de kaydettim sağol , çok teşekkür ediyorum :16:

Allah yardımcın olsun canım ya, Ayşeye ben bile sinir oldum
seni düşünemiyorum bile.
Sen part time bir iş bulsan birde ev arkadaşı mesela.
Hem kirada zorlanmassın.
Babandan da devam haşlık alırsan hic zorlanmazsın.
Hem onlardan biraz uzakta
daha huzurlu olabilirsin.

Bakalım, çalışmaya başlayınca babam harçlıklarına devam eder mi ? :) İsteyemem ben , vermezse :)
Evet onu düşünüyorum ileriki zaman da, ilk önce iyi bir iş, sonra işi oturtmak , sonra da ev arkadaşı.
Ama işimi oturtmadan ayrı eve çıkamam , çünkü ev bakmak gerçekten zor :/

Bence şimdi halk eğitimin kurslarına git, ingilizce olmasa bile bilgisayar
sertifikası al mutlaka. Bir de part time stand işi veya bazı mağazalarda
part time bir iş bul. Biriktir paranı, git paşalar gibi istediğin kursa. MEB
onaylı bilgisayar sertifikasını ihmal etme ama, KPSS atamalarında işine
yarayacak.

Beklentilerini sıfırla canım, seni sen gibi kimse düşünmez, sen kendini
düşün. Kimseye minnet duymamak için de çabala. Emin ol çok güçlü
olacaksın. Belediyelerin de kursları var onları da araştır mutlaka.

Evet canım şu halk eğitimin muhasebe kursu ilgimi çekti ona bakacağım mutlaka :)
Dediğin çok doğru, insanın kendini düşündüğü gibi kimse onu düşünmüyor ...

durumunuza,yalnızlığınıza üzüldüm :43: ..kendinizi konuşarak ifade edemiyorsanız,mektup birazda olsa söylemek istediklerinize çanak tutacaktır..
"Annecim,babacım
Öyle yada böyle ben büyüdüm..görünmezliğim artık tüm bedenimi sardı.ruhum içinde hapis..çığlık atmak istiyorum ama atabilecek desteği bile kendime veremiyorum..ben anne-babamı özgürce sevemedim..sevgim hep bir yerlerden yara aldı..bana sevginiz vardır şüphesiz ama ben hissedemedim,sanki sevgi kapınız bana hep kapalı..sürekli yarım kalmanın içinde boğuldum şuan ise diğer yarımı da kaybettim..geleceğim için önümde açılan; büyük ve karanlık bir boşluk mevcut.. derdimi sizlere anlatmakta oldukça acizim...mutluluğunuza sizden daha çok mutluyum ama ben kendi adıma mutsuzum..annecim-babacım ben belki beklentileriniz doğrultusunda evladınız olamadım ama sonuçta sizin evladınızım.. çözüme ulaşamıyorum bu notu yazmakta tek umudum; sevginiz,ilginiz..ben şuana kadar sizsizdim,lütfen artık sizsiz bırakmayın…ya beni artık görün yada görünmezliğimden çıkış için yardım ışığı yakın,boğuluyorum…" buna benzer bir mektup yazabilirsiniz..Allah yardımcınız olsun...

:) Kamu yönetimi. Ama açıköğretim. O yüzden Örgünlerden 1 adım geriyim belki. Bu yüzden telaşım. Zamanında yine babamın yarattığı onca huzursuzluğun ortasında, anca bu kadarına yettim.

sorununu okudum. babanın ve annenin sana katacağı pek birşey yok . iki ev arasında sıkışmış kalmışsın. zaten olanda boşanmış anne ve babanın evlatlarına oluyor.

silkelen kendine gel. kpss sınavına gir. B grubundan olsa bile işe girmek hedefin olsun. keşke bu yılda girseydin sınava. neyse geçti artık. diğer başka kurslar yerine kpssye odaklan. başka iş bulursanda çalışmaya bak. o çevreden bir nebze olsun iş yerindeyken uzaklaş.

okurken çalıştın mı hiç?

Babam yeni yeni emekli parası alıyor. 700-800 bir şey. Bu bir yıl bile değil 6-7 aylık parasını bana ayırsa, benim için kullansa olmaz mı ? Bunu benim mi söylemem gerek ?
Bir yandan düşünüyorum, çalışmaya başlayacağım, bir yandan kurslar ... Çok yorulacağım. Ama öbür tarafta elalemin kadını yattığı yerden daha çok para yiyecek :S

Leonela önce elinde olmayan şeyler için üzülmekten vazgeç. Babanla konuşsan durumu değiştirebilir misin? Hayır. Eee, dertlenmenin manası yok. Burası türkiye, eğer sen sektörde kendini yetiştirirsen kimse senin cvndeki kurslara bakmaz. Tabi ki kpss ye git ama önceliklerini belirleyip hayata kendini hazırla. Bırak babanı da maaşını da.

Leonela önce elinde olmayan şeyler için üzülmekten vazgeç. Babanla konuşsan durumu değiştirebilir misin? Hayır. Eee, dertlenmenin manası yok. Burası türkiye, eğer sen sektörde kendini yetiştirirsen kimse senin cvndeki kurslara bakmaz. Tabi ki kpss ye git ama önceliklerini belirleyip hayata kendini hazırla. Bırak babanı da maaşını da.

En iyisi çalışmak sanırım. Annem , gazeteci. İş konusunda kendi camiasından bakınacağın söyledi. Bir iş bulduğunda, hayır demeyeceğim. Direk düşüneceğim ...

durumunuza,yalnızlığınıza üzüldüm :43: ..kendinizi konuşarak ifade edemiyorsanız,mektup birazda olsa söylemek istediklerinize çanak tutacaktır..
"Annecim,babacım
Öyle yada böyle ben büyüdüm..görünmezliğim artık tüm bedenimi sardı.ruhum içinde hapis..çığlık atmak istiyorum ama atabilecek desteği bile kendime veremiyorum..ben anne-babamı özgürce sevemedim..sevgim hep bir yerlerden yara aldı..bana sevginiz vardır şüphesiz ama ben hissedemedim,sanki sevgi kapınız bana hep kapalı..sürekli yarım kalmanın içinde boğuldum şuan ise diğer yarımı da kaybettim..geleceğim için önümde açılan; büyük ve karanlık bir boşluk mevcut.. derdimi sizlere anlatmakta oldukça acizim...mutluluğunuza sizden daha çok mutluyum ama ben kendi adıma mutsuzum..annecim-babacım ben belki beklentileriniz doğrultusunda evladınız olamadım ama sonuçta sizin evladınızım.. çözüme ulaşamıyorum bu notu yazmakta tek umudum; sevginiz,ilginiz..ben şuana kadar sizsizdim,lütfen artık sizsiz bırakmayın…ya beni artık görün yada görünmezliğimden çıkış için yardım ışığı yakın,boğuluyorum…" buna benzer bir mektup yazabilirsiniz..Allah yardımcınız olsun...

Evet oldukça yalnız hissediyorum kendimi. İnan , bir dostumla dertleşmek bile çok anlamsız.
Kendimi konuşarak çok iyi ifade edenlerdenim.
Ama karşı tarafın anlayabilme kapasitesinin olması lazım. Ve babamda bu çok az, hemen celallenen tiplerden.
Teşekkür ederim, sağol. Allah hepimizin yardımcısı olsun .

sorununu okudum. babanın ve annenin sana katacağı pek birşey yok . iki ev arasında sıkışmış kalmışsın. zaten olanda boşanmış anne ve babanın evlatlarına oluyor.

silkelen kendine gel. kpss sınavına gir. B grubundan olsa bile işe girmek hedefin olsun. keşke bu yılda girseydin sınava. neyse geçti artık. diğer başka kurslar yerine kpssye odaklan. başka iş bulursanda çalışmaya bak. o çevreden bir nebze olsun iş yerindeyken uzaklaş.

okurken çalıştın mı hiç?

Ya önümüzdeki sene B grubundan sınav değil mi ? Kaymakamlık, müfettişlik filan. Daha zor sanırım ? bu seneyi kaçırdım. Acaba 2014 tekine mi dershaneye giderek, girsem ? Sence ? Var mı bir düşüncen bu konu hakkında ?:18:

Şimdilik bu sene dış ticaret kursu + ingilizce filan gideyim aynı zamanda çalışarak ? 2014 için kpss ye girerim. Onda hem a hem b sanırım değil mi ?

Evet ben de düşünüyorum bunları. O zaman kpss ile dğer kursumun saatleri çakışıyor, işten sonra gidemem yani ikisine birden. O zaman birini bir sene diğerini bir sene almam gerekir, bu da benim daha bir iyi işte çalışmamı 1-2 sene erteler. Keşke gerçekten kolay olsaydı yeni bir ev :(

sen bu sorunlarını babana anlatsan bile bence hepsi için istese bile sana yardımcı olamayacak. ayşe hanım faktörü var biliyorsun. sen yinede mektupla babana rahatsız olduğun konuları anlat, bilsin en azından.
canım bence önce cvni doldurmak için olan kurslarını öne al ve kendine güzel bir iş bul. akşam kurslarına gidersin. ehliyetini alırsın kazandığın parayla.ve bunlarla uğraşırken birazda evden uzaklaşmış olursun.ü

bende açıköğretim kamu yön. 4. sınıftayım.dondurdum ama şimdi. tek dersim kaldı sadece. ama kpssden fazla ümidim yok benim, oturup adam akıllı çalışmak lazım. bende onu yapamam genç yaşta çoluğa çocuğa karıştık :))

Son düzenleme:
En iyisi çalışmak sanırım. Annem , gazeteci. İş konusunda kendi camiasından bakınacağın söyledi. Bir iş bulduğunda, hayır demeyeceğim. Direk düşüneceğim ...

babanın işide hiç kolay değil. sınırsız istekli sevgili, eski eşten 2 çocuk. çocuğun biri anlaşıysız, sevgili anlayışsız....

benim annemde babamda hep yanımdaydı. yaşadığın bazı şeyleri anlamam belki mümkün değil.

ancak bende babamdan harçlık iseyemeyen çocuktum, kadeşimde istemezdi. biraz para verirlerdi, diğer günlerde o paramızı harcamazdık ve istemezdik. paramız var derdik. harçıklarına birşey alan çocuklardan olmadım ben.

gururluyum... şimdi çok şükür kardeşimin de benimde işimiz var. 2 yıllık okuduğum dönemde atandım.

şimdi paranın kıymetini biliyorum. para biriktirebiliyorum.

ileride sende arkana baktığında pişmanlık duymıyacaksın emin ol.

senin yerinde olsaydımda kpssye öncelik verirdim. ve halkeğitimin bilgisayar kurusuna gidip sertifikamıda alırdım. yeter bence.

bunları yaparkende küçük vs. ne iş bulursamda çalışırdım.

sen bu sorunlarını babana anlatsan bile bence hepsi için istese bile sana yardımcı olamayacak. ayşe hanım faktörü var biliyorsun. sen yinede mektupla babana rahatsız olduğun konuları anlat, bilsin en azından.
canım bence önce cvni doldurmak için olan kurslarını öne al ve kendine güzel bir iş bul. akşam kurslarına gidersin. ehliyetini alırsın kazandığın parayla.ve bunlarla uğraşırken birazda evden uzaklaşmış olursun.ü

bende açıköğretim kamu yön. 4. sınıftayım.dondurdum ama şimdi. tek dersim kaldı sadece. ama kpssden fazla ümidim yok benim, oturup adam akıllı çalışmak lazım. bende onu yapamam genç yaşta çoluğa çocuğa karıştık :))

Zaten canım, kpss ye çalışsak nolacak ? diye düşünüyorum açıkçası. Görüyoruz ? Torpilsiz bir halt olmuyor. Bu kopya,şifrre skandalları filan...
Pek ümitli değilim açıkçası. Annem tutturdu kaymakam ol diye. Kafama soktu, düşünüyorum acaba olabilir miyim cidden ? diye.
Manyaklaştım ben de :)
Ahhh keşke dondurmasaydın. Hangi dersin kaldı ? Verirdin onu ?

Canım açıköğretim diye hiç üzülme.. İnan bana alıyorlarsa alıyorlar iş verenler.. Sen şuan babanla mı yaşıyorsun? Belki bunlardan uzaklaşmak için annen de kalabilirsin? Hiç üzülme ve en kötü ihtimal İSMEK'in kurslarına git (İstanbuldaysan).. Yabancı dil kursu, bilgisayar kursu herşey var... En azından para vermemiş olursun hemde bir kaç bir şey kaparsın...

Ayrıca deme öyle ölüyorum, katil olucam filan :20: Ne demek o öyle..

babanın işide hiç kolay değil. sınırsız istekli sevgili, eski eşten 2 çocuk. çocuğun biri anlaşıysız, sevgili anlayışsız....

benim annemde babamda hep yanımdaydı. yaşadığın bazı şeyleri anlamam belki mümkün değil.

ancak bende babamdan harçlık iseyemeyen çocuktum, kadeşimde istemezdi. biraz para verirlerdi, diğer günlerde o paramızı harcamazdık ve istemezdik. paramız var derdik. harçıklarına birşey alan çocuklardan olmadım ben.

gururluyum... şimdi çok şükür kardeşimin de benimde işimiz var. 2 yıllık okuduğum dönemde atandım.

şimdi paranın kıymetini biliyorum. para biriktirebiliyorum.

ileride sende arkana baktığında pişmanlık duymıyacaksın emin ol.

senin yerinde olsaydımda kpssye öncelik verirdim. ve halkeğitimin bilgisayar kurusuna gidip sertifikamıda alırdım. yeter bence.

bunları yaparkende küçük vs. ne iş bulursamda çalışırdım.

İki ayrı eski eşten , iki ayrı çocuk :)
Babamın işinin de zor olduğunu biliyorum. Zaten ben onu hep anlayabiliyorum, hep anlıyorum.
Ama anlayamadığım tek nokta neden kendini damızlık gibi kullandırdığı ?
Ben anlıyorum da, o beni anlamıyor işte !
Bakacağım canım, sanırım bu sene ingilizceye gidip, seneye kpss ye gideceğim ...

Canım açıköğretim diye hiç üzülme.. İnan bana alıyorlarsa alıyorlar iş verenler.. Sen şuan babanla mı yaşıyorsun? Belki bunlardan uzaklaşmak için annen de kalabilirsin? Hiç üzülme ve en kötü ihtimal İSMEK'in kurslarına git (İstanbuldaysan).. Yabancı dil kursu, bilgisayar kursu herşey var... En azından para vermemiş olursun hemde bir kaç bir şey kaparsın...

Ayrıca deme öyle ölüyorum, katil olucam filan :20: Ne demek o öyle..

Çok sakin görünümlü çok agresif biriyim ben ebrutolga :/
Bazen çift kişilikli olduğumu düşünüyorum.
Çünkü sinirliyken içimde öyle bir fırtına kopuyor ki, gerçekten cinnet geçiriyormuşum gibi hissediyorum.
İzmirdeyim canım .
Annemle de olmuyor... Çok kavga ediyoruz onla.
Temizlik hastası.

Back
X