Yatırımdan anlayanlar? Ev alınmalı mı?

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
Selam kızlar ,

Sizce ev almak mı mantıklı yoksa yatırımı dövizde tutmak mı? Ben evlenicem yakında erkek arkadaşım pound ile maaş alıyor. Istanbul da ev alıp almamak konusunda kararsız kaldık. Oturmak istediğimiz semtte kiralar bayağı yüksek o yüzden bana almak mantıklı geliyor. Ama konut kredisi burada çok yüksek olduğu için sevgilim kendi ülkesinden para çekecek, orada faiz oranı çok düşük. Öyle oluncada poundun tl karşısında ki değer kazanması kafamızı karıştırıyor. Ocak ayından beri pound yüzde 30 değer kazandı yani bir sene sonrasında daha da artarsa ciddi bir kayıpta yaşayabiliriz. Diğer yandan da verilen kiralar bir kayıp.
Ailem bu konuda benimle kavga ediyor. Onlar damat adayları yabancı olduğu için buradan ev almamızı bir garanti olarak görüyorlar ve sürekli baskı yapıyorlar. Bense en mantıklısı neyse ona karar vermek istiyorum ama kafam çok karıştı. Sizin düşünceleriniz neler?
Not olarak , sevgilimin kendi ülkesinde evi var. Krediyle almış oda ama orada ki mortgage sistemi uzun süreli ve daha rahat olduğundan kirası krediyi fazlasıyla karşılıyor.

Çevremde çok ayrıntılı düşünüp bı turlu ev alamayanlar alamadı, alamadı, paraları da çarçur oldu gitti. Benimle o kadar parayla ev mi alinir, 10 sene onu ödücen hahaha diye dalga geçenler şimdi çok pişman. 2. Ev deseniz almayın derdim ama kirada oturana kadar ev alin derim. Alınmış alınmıştır.

Ev alın. Eviniz olduktan sonra büyük bir yükten kurtulursunuz, kira çekilir dert değil. Verebileceğiniz zaman olur veremeyeceğiniz zaman olur. Ev olduktan sonra borcu harcı varsa bittikten sonra gelirinizden birikim yatırım da daha kolay olur. Ev fiyatları çok yükseliyor.

eger tl kazanip pound odeyecekseniz girmeyin o topa. ev almak mantikli ama.bu odeme plani mantiksiz. dediginiz gibi tl surekli deger kaybediyor, cok buyuk risk.

aileniz ev alininca orada kalmak zorunda kalacaginizi dusunuyorsa bu da cok bos bir beklenti. hayatin ne getireceği belli olmuyor.

aynen bencede öyle ama ben ailemi anlamayı çalışmayı çoktan bıraktım.
Pound kazanıp pound olarak ödeyeceğiz krediyi. Tl olarak çekip pound olarakta ödeyebiliriz ama burada faiz oranları çok yüksek çektiğinin iki katını neredeyse geri ödemen gerekiyor.

evet haklısınız. Sadece kaybımız olsun istemiyoruz bizde yoksa ev almak banada mantıklı geliyor.

Pound ile alacaksan hiç düşünme ev al.
İstanbul uçuyor aynı fiyata yakalaman imkansız.
Türk lirası ile alacaksan şimdi değil.

pound kazanip oyle odetecekseniz sorun yok alin bence de evi, yatirim olur. 2 sene sonra satmaya kalksaniz bile ev degerlenmis olur. kaybiniz olacagini sanmam.

geçen yılki değeri ne kadardı evinizin? yanlış anlamayın karşılaştırma yapabilmek açısından soruyorum
700 bine almıştık su an 1 mılyona satıldı aynı sitede başka bir daire hemde içi yapılı değildi. Ben yaptırdım. Bizim insanımız böyle maalesef. Bişey olduğunda herseye zam gelir fiyatlar artar. Seneye emin olun daha çok artacaktır. 3 değil 5 değil 300 bin çok ciddi bir rakam

Ev almanız mantıklı geliyor bana.

Ev alin tabi ki ,krediyi Turkiyeden çekin faiz yüksek olsa da pound daha hızlı yükseldiği için odemeniz kolay olur

Ev alin

Bence TL kredi çekip alın evi

Pound kredi pound gelir olduğunda katınız sadece evin değer artışı

Ama TL kredi pound gelir olduğunda hem evin değer artışı hem de pound karşısında TL nin erimesi karşılığı

Yani diyelim ev 1 milyon

Ödemesi 10 bin aylık

1000 pound

Seneye ödenecek miktar yine 10000 TL ama 750 pound olacak hem de ev değer kazanmış artı kira ödemekten tasarruf etmiş olacaksınız

Nasil kayipta olacaginizi ben anlamadim.
Maasi pound aliyorsunuz
Krediyi ordan cekiyorsunuz, faiz dusuk
pound tl karsisinda deger kazaniyor.
Anlayamadim acikcasi
Tl ye çevirip evi ödeyeceğiz. Geçen ocakta 100.000 poundu değeri 700.000 TL idi. Şuan 1 milyon.
ve sürekli artışta 15 20 yi göreceğini söyleyenler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…