• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatırımcı Kadınlar Fikirleriniz Lazım

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?

İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)

şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
üzerine de 150 bin kredi çekelim 300 binlik bi ev alalım diyoruz.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.

istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?

daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.

dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen :KK200:

• Beğen
Reactions: 000
bence çok yüksek 0,60 -0,70 gibi olmalı ki o zaman ancak alınsın

doğru tabi sizde haklısınız

İstanbul da 300 e cok zor yaaa.alsanız da sizi mutlu etmez.orta seviyeli bir sey olur.bizim burada kıçıkirik mahallede bile 300,350 civarı

biz oturmayı düşünmüyoruz aslında kira getirisi olsun yeter kafasındayız

Adanada kiraci ile ilgilenecek kimse var mi, uzaktan zor o isler.
Bir de aldiginiz evin de yillik masraflari olacaktir kirada olsa bile, o kadar bir gelir hedeflemeyin.

evet adanada ailelerimiz var her an ilgilenebilirler hiç sorun olmaz. yeni binalar yapılar bile var o rakama aslında

Kesinlikle ev almalısın arkadasım krediler 0,98-99 bandında gidiyor.
Konut kredileri oldukça düşük. Yılbasından sonra daha da düşebilir, düşerse mevcut borcun üzerinden yapılandırabiliyorsun da herhangi bir sorun olmuyor. Ama evet İstanbul da alacağın ev ile Adana da alacağın ev arasında fark illaki olacaktır.
Beylikdüzü taraflarından ev bakabilirsin. bende Ataşehir de oturuyorum 300 bine anadolu yakasında zor, ben 3 sene önce 700 bine almıştım evi, şimdi Beylikdüzünden daire bakıyorum bende 200-250 bin civarı
1000-1400 tk arası kira getirisi var

Günaydıınn
Kira artı aidat 1900 ödeyen bir insan istanbuldan 300 bine alacağı evi/muhitini beğenmez bence :)

merhaba konuya da yazdım alsında 300 binlik eve oturmayı düşünmüyoruz zaten kirasını alıp şuan oturduğumuz bölgede oturmaya devam edeceğiz. atıyorum 1200 kira getirsin en azından kira masrafım düşer

merhaba konuya da yazdım alsında 300 binlik eve oturmayı düşünmüyoruz zaten kirasını alıp şuan oturduğumuz bölgede oturmaya devam edeceğiz. atıyorum 1200 kira getirsin en azından kira masrafım düşer
Evet onu sonradan okudum 🥳
İstanbulda da 1200 kira her türlü gelir ya nice berbat daireler 1000-1200 istiyor.
Pişman olmayacağınız bi karar alırsnız umarım.

Kesinlikle ev almalısın arkadasım krediler 0,98-99 bandında gidiyor.
Konut kredileri oldukça düşük. Yılbasından sonra daha da düşebilir, düşerse mevcut borcun üzerinden yapılandırabiliyorsun da herhangi bir sorun olmuyor. Ama evet İstanbul da alacağın ev ile Adana da alacağın ev arasında fark illaki olacaktır.
Beylikdüzü taraflarından ev bakabilirsin. bende Ataşehir de oturuyorum 300 bine anadolu yakasında zor, ben 3 sene önce 700 bine almıştım evi, şimdi Beylikdüzünden daire bakıyorum bende 200-250 bin civarı
1000-1400 tk arası kira getirisi var

canımm sağol fikirlerin için
beylikdüzü çok mantıklı aslında ama kiraya gider mi gibi tereddütlerim var
çekmeköy falan da diyolar.
kiraya vereceğim içim muhit önemli değil aslında ama kiraya gitmesi ve ilerde satılması önemli tabi
peki sence adana mı istanbul mu ?

Evet onu sonradan okudum 🥳
İstanbulda da 1200 kira her türlü gelir ya nice berbat daireler 1000-1200 istiyor.
Pişman olmayacağınız bi karar alırsnız umarım.

çok teşekkür ederim peki istanbul mu adana mı konusuna ne diyorsunuz acaba o_O
adanada da 300 binlik evler 1500 civarı kira getiriyor ama değerlenme açısından soruyorum
istanbulda bi yere bi anda metro geliyo evler üç katına çıkıyor adana da öyle bişi yok tabi

Kızlar selamm
Benim biraz acil karar vermem gereken bir derdim var ve maalesef bu işlerden hiç anlamıyorum bana bi el uzatır mısınız ?

İstanbulda yaşıyorum kadıköyde 1700 tl kira veriyorum 200de aidat. önümüzdeki 5 sene ev alma gibi bi fikrimiz yoktu. çünkü genç yaşımızda eğlenelim gezelim tozalım kafasındaydık. (hala öyle gerçi)
hiç beklenmedik ummadık bi anda elimize 100 bin TL geçti. bu parayı evle değerlendirmem gerekiyor. (altın, dolar, dükkan açma, bankaya atma gibi fikirler yok sadece ev düşüncesi)

şimdi bizim köşede 70 bin gibi bi paramız var. araba almak istiyoduk fakat erteledik. bu 70 binin 50 binini de kullanırsak 150 bin nakitimiz olcak.
şimdi sorunlar şunlar. ben şuan oturduğum muhitten taşınmak istemiyorum. buralardan ev almak da hayal 500binden başlıyor.

istanbulda herhangi bi yerde kira getirisi olan 300 bine ev alabilir miyim ? en azından kirasıyla şuan oturduğumuz evin kirası çıkar.
ikinci ihtimal memleketim adana. adana da 300 bine kira getirisi olan bir sürü ev var kesin alınır. fakat şöyle diyolar
istanbulda 300e alacağın evin değeriyle adanadan 300e alacağın evin değeri 5 sene sonra bir olmaz. istanbul uçar fiyatı diyolar. buna ne diyorsunuz ?

daha fazla kredi çek daha iyi ev al dicek olursanız eğer, benim üni okuma planım var özel üni olacak mecburen ve aylık 2 bin - 3 bin arası ona para gidecek zaten ve ben işten ayrılacağım o yüzden tek maaşla hem üni okuma hem kredi ödeme hem de mevcut evin kirası vs derken baya zorlanırız. o yüzden max 150 bin civarı kredi düşünüyoruz.

dediğim gibi bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden para yatırım işlerinden anlayan kadınlar bana bi el atın lütfen :KK200:
bence istanbuldan 300e ev al,kiraya ver şimdiki evinde oturmaya devam edersin

canımm sağol fikirlerin için
beylikdüzü çok mantıklı aslında ama kiraya gider mi gibi tereddütlerim var
çekmeköy falan da diyolar.
kiraya vereceğim içim muhit önemli değil aslında ama kiraya gitmesi ve ilerde satılması önemli tabi
peki sence adana mı istanbul mu ?
Tabiki Beylikdüzü gider bundan 5 sene önce annemler beylikdüzünden ev aldılar 150 bine geçen ay 470 bine sattılar 5 yıl boyuncada kiracı vardı içinde. Oralar da hayat baslayalı 6-7 sene oldu; bütün binalar dolmuş durumda. ve sürekli bina site yapıyorlar.
Çekmeköy de mantıklı, b.düzü ve çekmeköy aynı kulvar da mesela bana göre.
Bnm 2 seçimim olsa Adana yerine İstanbul tercih ederim canım, şimdi bende dediğim gibi ev bakıyorum b.düzünden 2 daire buldum sahil mahallesinde 200-250 bin civarı birine karar vereceğiz; yatırım için alıyorum 1200 tl kira getirisi olsa bizim için yeterli. Biz zaten çocuk için alıyoruz geleceği için yani

Kızlar selamm

Evlenmek üzereyim ve kiraya mı çıksak / ev mi alsak ikileminde sitelerin anasını ağlattığım bir dönemde bu konuya cevap vermezsem ölürdüm :KK49:

Şimdi söylediğiniz bantta araştırmalarıma göre ancak Beylikdüzü, Avcılar vb. İstanbul bile sayılamayacak yerler ile İstanbul'un belalı kesimleri sayılabilecek pek de rağbet görmeyen yerlerinden alabilirsiniz gibi ev. Oraların da kirası ne kadar getirir çok emin değilim, ilerde satmak isterseniz de accayip kar edebileceğinizi düşünmüyorum çünkü gırla ev var aynı şekilde yapılıp yapılıp duran.

Biz de tam olarak alabileceğimiz seviyeler sizin belirlediğiniz bütçeden bi tık daha yukardaydı, açıkçası pek içime sinmedi, kiraya çıkmak daha makul gibi olacak diye vaz geçmek üzereyiz bir mucize olmazsa. 1-2 yıla biraz daha biriktirip adam gibi bir yerden almak daha mantıklı geliyor.

Adana vs. İstanbul konusunda teoride haklılar ama 300k ya alabileceğiniz ev muhitlerindeki kiralar için geçerli olmayabilir bu, emlakçı değilim ama en azından gözlemlediğim bu. Kocaeli vb. gibi üniversite çevrelerinde hem de İstanbul'a yakın olan öğrencilerin sıklıkta olduğu böylece boş kalmayacak şekilde bir yerler değerlendirseniz diye bir fikir belirdi şimdi kafamda benim siz bilirsiniz tabi ama.

Tabiki Beylikdüzü gider bundan 5 sene önce annemler beylikdüzünden ev aldılar 150 bine geçen ay 470 bine sattılar 5 yıl boyuncada kiracı vardı içinde. Oralar da hayat baslayalı 6-7 sene oldu; bütün binalar dolmuş durumda. ve sürekli bina site yapıyorlar.
Çekmeköy de mantıklı, b.düzü ve çekmeköy aynı kulvar da mesela bana göre.
Bnm 2 seçimim olsa Adana yerine İstanbul tercih ederim canım, şimdi bende dediğim gibi ev bakıyorum b.düzünden 2 daire buldum sahil mahallesinde 200-250 bin civarı birine karar vereceğiz; yatırım için alıyorum 1200 tl kira getirisi olsa bizim için yeterli. Biz zaten çocuk için alıyoruz geleceği için yani

canım benim ya ne güzel allah bereket versin size hayırlı olsun şimdiden ağız tadıyla yiyin kiranızı :)
darısı bize :KK200:

Back