yenGEnC
senin de guzel birikim, yatirim önerilerin oluyor. Yazsana bize biseyler
Evet mesela ben gümüşe
yenGEnC
Sayesinde ısındım. Hesap açmayı kafama koydum.
Şimdi pazartesi biraz gümüş alcam ama almak için doğru zaman mı acaba?
Yüksekten almış olmayayım.
Ben de bu güzel cumartesi pandemimi bu grubu okuyup gaza gelmeyi düşünerek geçirmeye başlamıştım sabah, konuya bakarken böyle bir anda etiketlenmek şaşırttı beni :)
Ama mesajımi anca tamamlayabiliyorum
Acikcasi ben henüz 'küçük birikimler' kısmındayim.
'Büyük yatirimlar'a maalesef daha geçmedim.
Tasarruf etmeyi seven bir insanım ama bundan önce,20li yaşlarım boyunca tasarruflarımi sadece seyehat etmekle kullandım . 20 ülke, 40 TR şehrine yakın bir seyehat geçmişim var
Ama bu sene itibariyle gireceğim otuzlu yaşlarımda bir malk mülk edinme derdindeyim... Aslında burç yengeç yükselen oğlak olarak hep bir yatırım arzum vardı (neyse ki ay burcum yay da, azıcık oradan gezdim tozdum).
Benim düşüncem covid bitip yüzyüze eğitime gecilirse (ve istifa edeceğim birkaç ay sonra, yıl sonuna doğru güzel bir işim olursa) bu sene, üni okuduğum şehirde , 50 bin TL civari, 50 metrekarelik apart evlerden almak. Kiracim olan öğrencilere 'kizli erkekli yaşayabilirsiniz,eve kedi köpek sokabilirsiniz . Biz de öğrenci olduk. Yeter ki gürültü yapıp şikayet getirmeyin' demek
hep hatırlanacak, çok tatlı bi ev sahibi olma hayalim var. Beni yormayacak bir kredi çekip böyle bir ev alabilecek kadar da bir birikimim var aslında ama izlediğim bütün YouTube videolarında, yatırımcı yazilarinda
'mulk edinirken duygusal bağlar kurmayın, en çok kar edineceginiz yolları seçin' diyorlar. Yani o şehirde tuttuğum küçük aparatın bana getirisi aylık 500-600 'den fazla olmaz. Kaldı ki en iyi ihtimalle her dört senede bir yeni bir kiracı arama derdine düşerim.. binam da o küçük şehire gizemli bir astroid düşüp uzay turizminde gözde haline gelmezse öyle kolay kolay değerini artacak bir yerde değil, hatta bir on yıl sonra ana kampusu taşımayı dusunurlerse değeri düşebilecek bir bina. Ama arzum isteğim bu yönde çünkü daha büyük şehirlerden beni sıkıntıya sokacak borçların altına girmekten korkuyorum.
Bir de çevrem gerçekten musrifler ordusu, yarın yokmuscasina alışveriş yapıp maaşının üç katiyla telefon almakta beis görmeyen insanlar, ya da her beş senede bir mobilya yenileyenlerle dolu.. yani yatırım konularinda örnek alacağım, akıl danisabilecegim bir insan bile yok malesef.
O yüzden bu konu bana da biraz yol gösterici oldu, teşekkür ederim acana da, yatırım önerilerini paylaşana da
Şimdi konuyu okurken de bazı alternatif yollar düşünmeye çalışıyordum. Bildiğim tek birikim şekli,maaşı aldığım gibi altın ve gümüş almak
tam bir babaanneyim.
(Şu birkaç aydır onu da yapmıyorum, Şubat sonunda peşin ödeyip kurtulmam gereken 13bin liralık KYK borcum var. Ona para biriktiriyorum) ama konuyu okudukca borcum bittikten sonraki ay yeniden altın almak yerine, 3 gram altın parasina bir hisse senedi almayı düşünüyorum (öncesinde tabii ki neymiş ne değilmiş araştırıp) Yüksek bir miktar değil ama belki de yıllar sonra iyi bir rakam olur. Kaybetsem bile çok uzulmeyecegim bir rakam en azından
Konuyu takipteyim. Keşke bir gün benim de yatırım danışmanım olsa