Yatırım bizden sorulur! :)

29 da bana
Ama arzum pek iyi gitmedi halka arz sonrasi. Kervan gida iyiydi. Bakalim bu ne yapacak.

Dün bofa fena mal satti. Ben de dususten yararlandim. Bir miktar aldim ama cok da degil cunku pts ne olucak bilmiyorum, belki daha duser yine alirim. Belki cikar 🤪🤪
Ytd.

Bakıcam işler iyi gitmiyor uzun vadeli düşünmeyip satıcam Işık Plstk. :KK12:Şu an kısa vadeli düşünürsek hangi seviyede satma kararı alınmalı o kısmı izleye izleye öğrenmeye çalışıyorum.

Ben de dün nakitin hepsini kullanmadım. Işık plastik tahmin ettiğim gibi giderse Konya Kağıt da halka arza giriyormuş, bu nakdi onun için ve gözüme kestirdiklerimi almak için ayırıcim :confused:

Ytd değil tabiki :KK71:

Bakıcam işler iyi gitmiyor uzun vadeli düşünmeyip satıcam Işık Plstk. :KK12:Şu an kısa vadeli düşünürsek hangi seviyede satma kararı alınmalı o kısmı izleye izleye öğrenmeye çalışıyorum.

Ben de dün nakitin hepsini kullanmadım. Işık plastik tahmin ettiğim gibi giderse Konya Kağıt da halka arza giriyormuş, bu nakdi onun için ve gözüme kestirdiklerimi almak için ayırıcim :confused:

Konya çimento gibi alır yururmus shdhshd
Ben Nuh çimentodayim neredeyse 2 aydır uzun vadeciyim, satmayı düşünmüyorum.
İsik plastikteyim birde işte.
Hafta başı da elimdeki nakiti dağıtacağım bir kaçına.
Fon belki alırım bilmiyorum.
Altından illallah ettim 1k zarardayim.
Uzun vadeli aldım, duruyor öyle dursun bakalim.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Ayni dusuncedeyim. Cunku arzumda terste kalan cok oldu. Stoplari iyi belirlemek, takipte kalmak lazim.

plasticwoman plasticwoman sen girdin mi halka arza?

Konya çimento gibi alır yururmus shdhshd
Ben Nuh çimentodayim neredeyse 2 aydır uzun vadeciyim, satmayı düşünmüyorum.
İsik plastikteyim birde işte.
Hafta başı da elimdeki nakiti dağıtacağım bir kaçına.
Fon belki alırım bilmiyorum.
Altından illallah ettim 1k zarardayim.
Uzun vadeli aldım, duruyor öyle dursun bakalim.

Nuh Çimento dün bi ara iyi yükseldi sonra ne oldu bilmiyorum. Takip listemde benim de. İnstagramda borsa terzisiydi sanırım portföyünüzde bir adet Çimento firması olsun muhakkak demişti o zamandan beri Nuh Çimento ile uzaktan uzağa platonik aşk yaşıyorum:))

Ben de hepsini uzun vadeli alıyorum ama işler ters giderse satıp daha iyi kar getirebilecek firmalara girmek istiorum. Şu an yaptığım alım fırsatı kollayıp kademeli alım yapmak ama oldu ki işler ters gitti müdahale etmeyi de gözlemlerimle öğrenmeye çalışıyorum.

Nuh Çimento dün bi ara iyi yükseldi sonra ne oldu bilmiyorum. Takip listemde benim de. İnstagramda borsa terzisiydi sanırım portföyünüzde bir adet Çimento firması olsun muhakkak demişti o zamandan beri Nuh Çimento ile uzaktan uzağa platonik aşk yaşıyorum:))

Ben de hepsini uzun vadeli alıyorum ama işler ters giderse satıp daha iyi kar getirebilecek firmalara girmek istiorum. Şu an yaptığım alım fırsatı kollayıp kademeli alım yapmak ama oldu ki işler ters gitti müdahale etmeyi de gözlemlerimle öğrenmeye çalışıyorum.

Dün iyi yükseldi ama satmadım.
188 TL karım vardi ahdvahvs.
Maliyetim 48.88 o sebeble elimde tutuyorum.
Uzun vadeciyim kalsın.
Kısa al-sat için takip lazım benim çalıştığım için öyle zamanım yok.
Ama ışık plastik için gözlemleme yapacağım.
Ceosu sanırım 22 gün satmayana zararda etse yarısını 16.10dan geri alma taahhüdü verdi.
Aman ya zaten altı üstü 29 lot ahhdhs

Peki kızlar bir şey soracağım, bireysel emeklilik normal tlde değilde farklı fon ya da dolar üzerinden vs oluyormuş. Bilen var mı ? Bana biraz anlatsanız.

Şimdi garanti hesabıma girdim

Hesap ve part adımından

Bireysel emeklilik sözleşmesi seçtim

Fon dağılım değişikliğinden

Istediğin seçebilirsin

Benimki ALTIN (ÇOK YÜKSEK RISKLI DIYE GECIIYOR ) VE DİŞ BORCLANMA ARACLARI (YUKSEK RISKLI) diye geçiyor

Banka otomatik en en en düşük riskli planı seçiyor onun da getirisi çok düşük

Dün iyi yükseldi ama satmadım.
188 TL karım vardi ahdvahvs.
Maliyetim 48.88 o sebeble elimde tutuyorum.
Uzun vadeciyim kalsın.
Kısa al-sat için takip lazım benim çalıştığım için öyle zamanım yok.
Ama ışık plastik için gözlemleme yapacağım.
Ceosu sanırım 22 gün satmayana zararda etse yarısını 16.10dan geri alma taahhüdü verdi.
Aman ya zaten altı üstü 29 lot ahhdhs

Ben de pts bi kagit aldim aldigim gibi yuzde 6 yapti. Ertesi gun tavan yapti. Carsamba son dakika yesile dondu 1 kurusla falan kapatti. Persembe cuma eksiye girdi. Ama calistigim icin takip edemedim. Stoplossu aktif kullanamadim. Bi baktim persembe topluyor, yukseldi baya bi. Aksam bi baktim kirmizi. Cuma da aynisi. Hala artidayim ama vaktim olsa guzel karla bir yerinden kacardim 🤪
Ytd

Bu arada öğrenmek isteyenlere nacizane ufak bir tavsiye vereyim.

Kendinize sağlam sadece tek bir firma ya da 2 firma seçin sadece o firmaların analizini yapmaya çalışın. Bir kaç ay bu firma/firmaları takip edin. Investing'te geçmiş fiyatlarına bakın, aylar ve seneler itibariyle nasıl bir artma eğilimi göstermiş. Şu tarihte alınabilirmiş ya da satılabilirmiş gibi çıkarılmlarda bulunun. Sonrasında kendinize hedef fiyat belirleyin. Investing'te alarm kurma yeri var. Şu hisse 17 tl olduğunda haber ver gibi. Bunu da deneyin mesela. Bu hisse şu fiyat bandında olursa alıcam gbi hayali düşünün önce:) Ekonomi ile ilgili bir haber mi duydunuz (2 gün önceki faiz kararı gibi) hemen takip ettiğiniz şirkete bakıp düşme eğitimi göstermiş mi ya da nasıl bir etkisi olmuş onu gözlemleyin hatta böyle haberlerde borsanın geneline baksanız daha iyi olur. Biraz biraz öğrenmeye başlayınca 100 tl-200 tl ile takip ettiğiniz firmalardan alım yapıp bu kez o şekilde takip edin bu şirketleri.

Biz işyerinden biriyle borsaya girdik o hiç araştırmadan çok bilindik bir firmaya girdi. Pek kar edemedi. Baktığın zaman köklü bir firma ama geçen seneden beri 0,75 tl gibi bir artış göstermiş sadece, ben bu firmaya girmezdim mesela:) Ha uzun vadede yine kazandırır belki ama 1 senede bu kadarcık artan kağıdı tercih etmem ben.

Ben borsaya ilk girdiğimde bu şekilde öğrenmiştim. Yanlışım/eksiğim varsa diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Kendinize sağlam sadece tek bir firma ya da 2 firma seçin sadece o firmaların analizini yapmaya çalışın. Bir kaç ay bu firma/firmaları takip edin. Investing'te geçmiş fiyatlarına bakın, aylar ve seneler itibariyle nasıl bir artma eğilimi göstermiş. Şu tarihte alınabilirmiş ya da satılabilirmiş gibi çıkarılmlarda bulunun. Sonrasında kendinize hedef fiyat belirleyin. Investing'te alarm kurma yeri var. Şu hisse 17 tl olduğunda haber ver gibi. Bunu da deneyin mesela. Bu hisse şu fiyat bandında olursa alıcam gbi hayali düşünün önce:) Ekonomi ile ilgili bir haber mi duydunuz (2 gün önceki faiz kararı gibi) hemen takip ettiğiniz şirkete bakıp düşme eğitimi göstermiş mi ya da nasıl bir etkisi olmuş onu gözlemleyin hatta böyle haberlerde borsanın geneline baksanız daha iyi olur. Biraz biraz öğrenmeye başlayınca 100 tl-200 tl ile takip ettiğiniz firmalardan alım yapıp bu kez o şekilde takip edin bu şirketleri.

Biz işyerinden biriyle borsaya girdik o hiç araştırmadan çok bilindik bir firmaya girdi. Pek kar edemedi. Baktığın zaman köklü bir firma ama geçen seneden beri 0,75 tl gibi bir artış göstermiş sadece, ben bu firmaya girmezdim mesela:) Ha uzun vadede yine kazandırır belki ama 1 senede bu kadarcık artan kağıdı tercih etmem ben.

Ben borsaya ilk girdiğimde bu şekilde öğrenmiştim. Yanlışım/eksiğim varsa diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen.

Tesekkürler 🤗

YTD

Ben de yeni baslayanlar icin onereyim.
Hic bir sey sagliginizdan önemli degil. Fazla stres yapip psikolojinizi bozmayin. Basta yansa da umursamayacaginiz rakamla girin. Mesela 500le girin, baktiniz 500 cikti 800e, 800le devam edin... yavas yavas artirin.
Sattiginiz kagit yukselirse allah bereket versin diyin, arkasindan ah tuh vah sizi yipratir baska bir sey olmaz.
Her yukselen kagittan kazanamazsiniz. Aaa bak almadim 10 liradan 50ye gitmis demeyin. Siz gidecek kagit bulmaya odaklanin, yeter. Yoksa yine gidenin ardindan ahlar vahlar sizi yorar.

YTD

Mortosuncuk halka arz oluyor 🤪
Iban paylasiyorum, siz ne var ne yok yollayin. Ben kostarikaya kacip orda degerlendiricem 🤪🤪🤪

Saka bir yana destek istediginiz bir konu varsa seve seve yardimci olurum 🥰😍😇
Hahahahha ciddi ciddi mortosuncuk halka arz oluyormuş diye diğer odadaki eşime bağırıyorum sonra dedim ki bu.nasıl hisse yapmayın şöyle şeyler benim gibi safların duygularıyla oynamayın :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

yenGEnC yenGEnC senin de guzel birikim, yatirim önerilerin oluyor. Yazsana bize biseyler 😇😍

Evet mesela ben gümüşe yenGEnC yenGEnC Sayesinde ısındım. Hesap açmayı kafama koydum.

Şimdi pazartesi biraz gümüş alcam ama almak için doğru zaman mı acaba?

Yüksekten almış olmayayım.

X