Yatırım bizden sorulur! :)

Tuzlu olmasa iyiydi

Ben listelerde ekmek makarna ve pirinc haric hic biseye miktar yazmam. Mesela yemekte nohut mu var, istersen 3 tabak ye.
Kendim tek basima bi butun tavuk falan yerim yoruldugum dönemse. Boyum 176 kilom 48

Bi kahvalti ediym size özelden yazicam. Bu kacmaz dedigim evleri zaten kacirmiyorum ama nasil buldugumu neye dikkat ettigimi yazarim size :))
Mor portakal , yazdığın mesajı bana da kopyalar misin? Benim en büyük zevkim boş zamanlarimda Trendyol gezer gibi emlak ,arsa sitesi falan gezmek, ama işte vizyonum üni okuduğum şehirden elli bine apart daire alıp evle duygusal bağ kurmak

Calismasam belki, ama calisirken bazen tel geliyor xx hisseyi sat dususe gececek diye. Onu bile girip satamiyorum

Tuzlu olmasa iyiydi

Ben listelerde ekmek makarna ve pirinc haric hic biseye miktar yazmam. Mesela yemekte nohut mu var, istersen 3 tabak ye.
Kendim tek basima bi butun tavuk falan yerim yoruldugum dönemse. Boyum 176 kilom 48
Ekmek makarna pirinç pek yemem zaten nadir, ev yemeği yerim çoğunlukla her sene kan değerlerime bakarım şükür iyi olur geneli ama arada kötü kolesterolüm yükseliyor. Bilmem doğru mu ama ben tatlı düşkünlüğümden olduğunu düşünüyorum yürüyüş falan düşürüyorum sonra havuç dilimi yiyorum arada o kadar da olsun ama zaten abur cuburum yok diyorum ama doğru söylüyorsun hocam, özellikle tadı güzelse hiçbir şeyi abartmamak lazım, faydalı olsa tadı bu kadar güzel olmazdı
Edit: konuyu daha fazla dağıtmayayım, tuzlu leblebiyi az ye mihail

Yani getirisi neye göre hesaplanıyor o kısmı anlamadım?

Mune abla gibi anlatsan anlardım
kuşum arkadaşımız bedelli sermaye arttırımından bahsetmiş, sana basitçe anlatmaya çalışayım, borsada hissesi olan bazı şirketler bazen kendilerine yeni bir kaynak yaratmak sermayelerini daha da arttırmak için bedelli sermaye arttırımı yapar, bu ne demek ?

Şirket der ki borsada toplamda 1 milyon lot hissemiz işlem görüyor, ben sermayemi arttırmak için bunu 2 milyona çıkaracağım, fazladan borsaya süreceğim hisseleri bedeli mukabili alma hakkı öncelikli olarak hissedarlarımda, yani borsada benim hissemi satın alan yatırımcılarda, buna rüçhan hakkı deniyor.

Şirket bu durumdan hissedarlarını haberdar eder yani sizleri, sizlere elinizdeki hisse oranı kadar yeni hisse alma hakkı verir, siz ister para verir elinizdeki hisseleri arttırırsınız isterseniz satın almazsınız, almıyorum derseniz atıyorum senin elinde 5 lot elma hissesi var, 5 lot elma hissesi kadar da alma hakkın var, bu hakkı kullanmıyorum dersen şirket senin alma hakkın olan kadarını yeni bir hissedara satma hakkına sahip olur.

Ben de seneye insallah ayrilicam. 30. Yas gunumde

Ama gezmek icin.

Ne güzel inşallah hayaller hayatlar benimde ne hayallerim vardı kamplar; doğada olmak vs ama corona çıktı gezemiyorum bende 2. Çocuğu yaptım boş geçmesin sene

ve bana da soyler mısın

herkes bu mesajı alıntılasın boyle boyle gıdelım hahahahha plasticwoman

Kızlar piyasa da işlem gördüğü için ona öyle dedim herkese anlatmak zor, bazen beklemek gerekiyor ve bu suç sonra 1.5M ceza yemeyeyim

Teşekkür ederim Mune abla.
Peki aynı şirkette benim 10 lotum var senin 20 lotun. Bu bedelli sermaye artırımı döneminde ikimize de haber verilir mi? Yoksa fazla olanların mı rüçhan hakkı olur?

Az çok farketmez o şirkette hissem varsa rüçhan hakkım olur mu?

Sanırım aldim hisseyi unuttum.
Bunun zararı şu oluyor. Bunun gibi fırsatları kaçırabilirim falan..
Bu mudur?

Kötü bir öğrenci olabilirim zor anlıyorum galiba kusura bakmayınız.

Ay sonu bak tek gün değerlendirme ben geçen 15 bin aldığım hissede risk aldım ama bilerek 5 bin kaybettim 1 hafta da çıkardım fırsat her zaman oluyor Zaten piyasalara düzeltme gelecekti
siz profesyonelsiniz acemi borsacı o 5000 i kaybedince yandımm allahhh diye döner durur evde bizim de büyük para kaybettiğimiz günler oluyor başka hisselerden kurtarıyoruz dengeyi buluyoruz bu da devamlı araştırma ve hisseyi takip gerektiriyor gün boyu.bunu borsadan anlamayan yapamaz batar gider. o yüzden çok cüzii miktarların üstüne çıkmasınlar değil mi ilk aylarda üzülmemek için

nomunomuchua elinde ne kadar hisse olduğu fark etmez, şirket bedelli sermaye arttırımına gidince tüm hissedarları haberdar eder.

Kusurluk bir şey yok, bilmeyince karışık geldiğini başından beri söylüyorum, o yüzden teknik terimlerden ziyade basit anlatımları tercih etmeye çalışıyorum, anlatmaktan sıkılmam rahat olun, aklınıza takılan anlamadığınız yerleri tekrar tekrar sorabilirsiniz, aksine ben sizi sıkarım diye endişe ediyorum

pırlanta alsınlar Mune hanımcığımmmmm tam yatırımlıkkkkkkk

pırlanta alsınlar Mune hanımcığımmmmm tam yatırımlıkkkkkkk
Ooooo ceycey hanımcım yine pırlantalarınızı gözümüze gözümüze sokuyorsunuz
Pırlanta işçiliği olan bir şey değil mi satarken kar eder mi ki?
Valla hiç anlamıyorum pırlantadan, eşim yerden cam parçası bulup yüzüğe monte etse pırlanta dese yerim yani benim bilmediğim yerlerden giriyorsunuz ceycey hanım hanımcıııım :)))
Değerli mücevherler sizin işiniz, ben nakitçiyim demiş idim değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…