- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.501
Temiz derken hocam, yani bence yediklerim genel olarak temiz çünkü bazısı da ruhumu doyuruyorbasit beslenirim genelde, zaten yazın köyde kendi yetiştirdiklerimizi yiyoruz, ikindiden sonra bişey yemem ertesi güne kadar falan ama tatlıya çok düşkünüm sarı leblebi, tuzlu. Normalde hiç aramam şu ara bir hoşuma gidiyor sormayın
Mor portakal , yazdığın mesajı bana da kopyalar misin? Benim en büyük zevkim boş zamanlarimda Trendyol gezer gibi emlak ,arsa sitesi falan gezmek, ama işte vizyonum üni okuduğum şehirden elli bine apart daire alıp evle duygusal bağ kurmakBi kahvalti ediym size özelden yazicam. Bu kacmaz dedigim evleri zaten kacirmiyorum ama nasil buldugumu neye dikkat ettigimi yazarim size :))
Doğru söylüyorbulursun aslında biraz takip etsen ben arada bakarım 1-2 haftalık denk gelirse söylerim bi takip yaparsın :)
Kız sen seneye kadar Sabancı kadar büyürsünHolding olursun ama bize de hayrına liste yazmayı ihmal etme
Calismasam belki, ama calisirken bazen tel geliyor xx hisseyi sat dususe gececek diye. Onu bile girip satamiyorum
Valla doğru ben o yüzden işten ayrıldım sadece borsa ile ilgileniyorum
Ekmek makarna pirinç pek yemem zaten nadir, ev yemeği yerim çoğunlukla her sene kan değerlerime bakarım şükür iyi olur geneli ama arada kötü kolesterolüm yükseliyor. Bilmem doğru mu ama ben tatlı düşkünlüğümden olduğunu düşünüyorumTuzlu olmasa iyiydi
Ben listelerde ekmek makarna ve pirinc haric hic biseye miktar yazmam. Mesela yemekte nohut mu var, istersen 3 tabak ye.
Kendim tek basima bi butun tavuk falan yerim yoruldugum dönemse. Boyum 176 kilom 48
Banada söylermisin
Yani getirisi neye göre hesaplanıyor o kısmı anlamadım?Şimdi garanti hesabıma girdim
Hesap ve part adımından
Bireysel emeklilik sözleşmesi seçtim
Fon dağılım değişikliğinden
Istediğin seçebilirsin
Benimki ALTIN (ÇOK YÜKSEK RISKLI DIYE GECIIYOR ) VE DİŞ BORCLANMA ARACLARI (YUKSEK RISKLI) diye geçiyor
Banka otomatik en en en düşük riskli planı seçiyor onun da getirisi çok düşük
kuşum arkadaşımız bedelli sermaye arttırımından bahsetmiş, sana basitçe anlatmaya çalışayım, borsada hissesi olan bazı şirketler bazen kendilerine yeni bir kaynak yaratmak sermayelerini daha da arttırmak için bedelli sermaye arttırımı yapar, bu ne demek ?
Ben de seneye insallah ayrilicam. 30. Yas gunumde
Ama gezmek icin.
Ve bana da..
ışıktan 400 tl lik alabildik 10000 tl lik alınabiliyormuş gibi yazmışlar nerdeeeeeCihat dede canlı yayında fonları anlatıyor gene.
nomu eşim biraz daha öğrensin o zaman bilgi veririm acemi yatırımcıya dediiii senin için.Mune de bu işin piriiii gibi ama demedi deme peşini bırakmaaaVe bana da..
kuşum arkadaşımız bedelli sermaye arttırımından bahsetmiş, sana basitçe anlatmaya çalışayım, borsada hissesi olan bazı şirketler bazen kendilerine yeni bir kaynak yaratmak sermayelerini daha da arttırmak için bedelli sermaye arttırımı yapar, bu ne demek ?
Şirket der ki borsada toplamda 1 milyon lot hissemiz işlem görüyor, ben sermayemi arttırmak için bunu 2 milyona çıkaracağım, fazladan borsaya süreceğim hisseleri bedeli mukabili alma hakkı öncelikli olarak hissedarlarımda, yani borsada benim hissemi satın alan yatırımcılarda, buna rüçhan hakkı deniyor.
Şirket bu durumdan hissedarlarını haberdar eder yani sizleri, sizlere elinizdeki hisse oranı kadar yeni hisse alma hakkı verir, siz ister para verir elinizdeki hisseleri arttırırsınız isterseniz satın almazsınız, almıyorum derseniz atıyorum senin elinde 5 lot elma hissesi var, 5 lot elma hissesi kadar da alma hakkın var, bu hakkı kullanmıyorum dersen şirket senin alma hakkın olan kadarını yeni bir hissedara satma hakkına sahip olur.
siz profesyonelsiniz acemi borsacı o 5000 i kaybedince yandımm allahhh diye döner durur evdeAy sonu bak tek gün değerlendirmeben geçen 15 bin aldığım hissede risk aldım ama bilerek 5 bin kaybettim 1 hafta da çıkardım fırsat her zaman oluyor Zaten piyasalara düzeltme gelecekti
pırlanta alsınlar Mune hanımcığımmmmm tam yatırımlıkkkkkkknomunomuchua elinde ne kadar hisse olduğu fark etmez, şirket bedelli sermaye arttırımına gidince tüm hissedarları haberdar eder.
Kusurluk bir şey yok, bilmeyince karışık geldiğini başından beri söylüyorum, o yüzden teknik terimlerden ziyade basit anlatımları tercih etmeye çalışıyorum, anlatmaktan sıkılmam rahat olun, aklınıza takılan anlamadığınız yerleri tekrar tekrar sorabilirsiniz, aksine ben sizi sıkarım diye endişe ediyorum
Ooooo ceycey hanımcım yine pırlantalarınızı gözümüze gözümüze sokuyorsunuzpırlanta alsınlar Mune hanımcığımmmmm tam yatırımlıkkkkkkk