- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.401
Evet kirası az fiyatına göre. Özellikle öğrenciler olmadığı için şu an sanırım. Ama yaz sonu olsa okullar açılsa falan da 1700 belki 1800e verilir. Dediğim gibi dönüşüm olursa çok kar getirir. Zaten onun için fiyatlar bence fazla 50 senelik eve göre. Ya da arsa payı fazla oluyor bazılarının onu belirtiyorlar falan. Aslında Ankarada 145e ev alıp 1200e kiraya verilecek yer olduğunu pek sanmıyorum. Mesela üniversite olup da en uygun yer sanırım yukarıyurtcu mahallesi tee Eskişehir yolunda çok çıkışta yani. Orda bile 200bine alınır sanırım. Kira da 1000 olur mu bilmem. Sanırım Istanbul daha mantıklı yatırımlık ev için. Yine de bilen arkadaşlar varsa yine söyler. Diğer dediğim yer de Çankaya üniversitesine en yakın yerleşim yeri. Oraya da bir bakabilirsiniz. Pek bilgim yok ama öğrenciler vs hep orda oturuyor.
Senin evin kirası çok iyiymiş,10 yılda kendini amorti ediyor.burda malesef 20 yıldan önce amorti eden ev bulmak çok zor.Bende şimdi senin oralardan almak istedim ,nereler oralar acaba350 bin verebilirim ama istanbulda 145e aldigim evde 1200e kiraci var
3 ozel universitenin arasinda bir yer.
450, 550, 650 de verebilirim ancak aldigim kira ona degecekse. Ama işçi bloklarini not edeyim, haftasonu yasaginda inceleyecegim. Tesekkurler
Senin evin kirası çok iyiymiş,10 yılda kendini amorti ediyor.burda malesef 20 yıldan önce amorti eden ev bulmak çok zor.Bende şimdi senin oralardan almak istedim ,nereler oralar acaba
Kesinlikle .sonuçta yatırım amaçlı,sabit bir kira geliri var.Ankarada özel üni yakınlarında o tarz yerler var,ancak alış maliyetleri çok yüksekTuzla
Semt cok guzel degil de sabanci, okan ve bi de suleymansah mi ne bi universite daha var. Bunlarin civarinda cok fazla site var. 1+1 1+0 cogunluk ama parasina gore kirasi sahane.
Nomu birpaylasim sitesinde gordum,fifabanka gumus hesabini da almis icerigine,kuveytten oraya kacacagim yazmislar,bilgin olsun,ben kuveytte bir hesabim olsun diyordum,simdi biraktim oylece.Bitcoinle ilgili bilgim sıfırın altında:)
Bugün Denizbank'a gideceğim hesap açmaya.
Gümüş için ve yatırım bölümünü aktif edeceğim.
Artık haftasonu biraz daha okur cesaretlenir pazartesi ben de hamle yapabilrim belki..
Munecim cook guzel aciklamissin,ben bu ayi boga hareketlerini ulkeler arasi arenada goruyorum ornegin.Ayı piyasası fiyatların düştüğü, boğa piyasası fiyatların yükseldiği zaman kullanılan tabirlerdir.
Neden böyle denir kısmına açıklık getireyim, bir görüşe göre ki bu görüş doğru bir yaklaşımdır, bu 2 hayvanın kurbanına saldırı şekli yüzünden ayı piyasası ve boğa piyasası diye adlandırılır.
Şöyle ki, ayı kurbanına saldırırken pençesini yukarıdan aşağıya doğru bir darbeyle indirir.
Boğa'ysa kurbanına saldırırken aşağıdan yukarı doğru boynuz darbesi atar.
Eğer piyasa yukarı trend varken aniden bir düşüş trendine girerse ayı piyasası borsaya girdi denir, aynı şekilde aşağıdan yukarı doğru bir çıkış trendi olursa da boğa piyasası.
Peki bu ayılar ve boğalar piyasada oynaklık yaparsa ne olur, nedir bu keriz silkeleme?
Bir kere bu amcalar sermaye olarak çok güçlüdürler, bir borsaya girdiklerinde o borsanın endeksini istedikleri yöne doğru hareket ettirebilecek kadar sağlam paraya sahiptirler.
Diyelim ki biz minik yatırımcı olarak bir hisseye girdik bekliyoruz borsanın trendi de yükseliş eğiliminde, ayılar gelir endeksi aşağı çekecek öyle doğru hamleler yaparlar ki bir anda piyasa allak bullak olur, çoğu hisse bu düşüşe dayanamaz, endeks düşüyor galiba denip herkes hisselerden kurtulmaya çalışır, siz 5 liraya aldığınız hisseyi birkaç gün içinde 3 liralarda bulursunuz tırsarsınız, ayılar bu korkuyu görür biraz daha silkeler, elinizdeki kağıt 2 liraları görür, ya blöfü görür arkada sizi destekleyecek başka sermayeniz de varsa bekler amcaların oyunun bitmesini seyredersiniz ya da korkar bizim kol kesme dediğimiz hisseden ettiğiniz zararı göze alıp satış yapar çıkarsınız.
Boğalardaysa tam tersidir, düşecek diye beklenilen piyasaya boğalar girince bir anda endeks her gün yükseliş gösterir, aha dersiniz alacağım hisse de yükseliyor kaçırıyorum 3'e 5'e bakmadan alayım kar edeyim, almak istediğiniz hissenin normalde alış fiyatı atıyorum 2 liraysa, bir bakarsınız 3 günde 3,5 liraya çıkmış, 3,5 liradan girersiniz, endeks gidiyor sanıyorsunuz ya geçmiş olsun, boğalar bir çekilir endeks düşüş trendine geri döner, siz de elinizde 3,5 liradan aldığınız kağıtla kalakalırsınız, 3,5 lirada dursa öpüp başınıza koyun hisse düşer, düşer, düşer
Olur nomu, almak istediğin bir hisse olunca geçmiş verilerini analiz etmen iyi olur, mesela hisse eski köklü hisselerdense kriz dönemlerindeki hareketleri ne olmuş?
Piyasadaki dalgalanmalarda, çıkan haberlerdeki tepkileri nelerdi?
Bunların tümünü hissenin fiyat grafiğinde görmen mümkün.
Fiyat grafiklerinde yıl, ay, gün olarak bile hissenin hareketlerini görürsün, aşağı doğru düştüğünde neden düşmüş diye anlamak için düştüğü tarihte ne gibi haberler çıkmış bakabilirsin.
Tümüyle örnek olsun diye yazıyorum diyelim ki bankacılık sektöründen bir hisse alacaksın, yine atıyorum tarihler ve durumlar tümüyle temsilidir.
09/11/2020 tarihinde hisse düşüş yaşamış ama piyasa genel tablosu yükseliş trendinde, demek ki bankacılık sektörünü olumsuz etkileyecek bir haber çıkmış o sıra.
Hangi haberlerden ne kadar etkileniyor, bu etkilenme ne derece oluyor yani hisse yüzde kaç düşüş yaşıyor nereye kadar düşüyor, yükselirken de hangi haberler onu olumlu etkiliyor nereye kadar yükseliş gösteriyor bakabilirsin.
Zaten her sektörün hatta her hissenin yukarı veya aşağı tepki verdiği yerler vardır, bir trende oturur onun dışına pek çıkmaz ekstrem bir durum olmadıkça.
Örneklemek gerekirse 2 liradan 15 liraya kadar çıkar, bunu hep böyle yapma eğilimindedir ama ekstrem bir şey yaşanır savaş, kıtlık, bir karışıklık kaos vs o zaman düşüş ve yükseliş fiyatlarında oyanklık olur.
Firsatlar bitmez,yeter ki para cepte ve tetikte olunOfff ne diyorsunhaklisin daha iyisi kismet olur. Ne de olsa yatirim amacli
Karadenizli olup karadenizde olmayan oluyor mu:))Kimler Ankarada?
Kimler Karadenizli?
Ses verir misiniz.
2 farkli sorum var
Mortosuncuk yeni bi yatirim pesinde
Nomu birpaylasim sitesinde gordum,fifabanka gumus hesabini da almis icerigine,kuveytten oraya kacacagim yazmislar,bilgin olsun,ben kuveytte bir hesabim olsun diyordum,simdi biraktim oylece.
Duyan da param var sanir Allahim
Yalniz bütün üyeler bekliyormus ki nomu konu acsa da yatirim planlarimizi konussak, paylassak, kararlar alsak.
En az ses verennomunomuchua
Artık Denizbank'ta bir hesabim var canım.
Çünküsü bankaya gittim :)
Artık gümüş alabilirim. Ve borsaya dalabilirim.
Tutmayın beniiii..
Pardon tutun bence az daha :)
Ya aramızda kalsın ben 1000 tl.ile girdim borsaya
Allah akıl fikir versin Ahahahh
Ay pardon bu değildi
Allah bol kazanç versin diyecektim:)
Giz bacim para yokki yatirimda edim 1 yildir evliyim 1 yildir kocam habire borclarini oduyo halada bitmediKızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
O vakit 470'den aldığım gram bugün 439..
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)
Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
akportföyde bir süredir aktif olmayan iki yabancı fon sepeti tekrar açıldı kızlar (içerikleri değişerek): "alternatif enerjiler yabancı hisse senedi fonu" ve "sağlık sektörü yabancı hisse senedi fonu". İş dolayısıyla az biraz biliyorum, gelişmiş ülkelerin yeşil enerjiye geçişle ilgili ciddi politika değişiklikleri var (biz maalesef epey geriden takip edeceğiz). Yine gelişmiş ülkelerin de covidden sonra sağlık sisteminde ise gelecekte yapacakları iyileştirmeler ise malum, uzman olmaya gerek yok. Bilgilendirmedir, yatırım tavsiyesi değildir diyerek sorumluluk reddimi koyayım :)))
Hisse senedi fon sepetleri yatırıma yeni başlayanlara çok uygun bence, trade etmeye göre daha risksiz ama yine de kazançlı bir uzun vade aracı.
Yeni değillerdi ama bi süredir alıma mı kapalıymış öyle bişey. Uzun vadeli ama bunlar al sata uygun mu bilmiyorum.Bu iki fon da ne kadar ucuz öyle
Yenı geldiler diye mi böyle
29 lotum var :)Işık plastik 28 29 lot vermiş diyorlar alanlara hayırlı olsun :)