Yatırım bizden sorulur! :)

ya bu sanal borsadan zarar eden var mı? Hiç anlamıyorken bir günde sekiz bin kazanmış olabilir miyim? Yoksa gerçek veriler değil de bodoslama atlayalım diye yanlış Bi uygulama mı? Bu kadar kazanmak biraz Show sanki
8 bin mi masallah, benim ki bugün kirmiziya büründü dünki kazandiklarimdan eser yok

ya bu sanal borsadan zarar eden var mı? Hiç anlamıyorken bir günde sekiz bin kazanmış olabilir miyim? Yoksa gerçek veriler değil de bodoslama atlayalım diye yanlış Bi uygulama mı? Bu kadar kazanmak biraz Show sanki

Bennnnnn

4 bin icerdeydim bugün 3 bin içerdeyim neyseki :)

Ama google a en çok kazandıran hisseler yazıp ilk çıkanları ya da her daim büyükleri seçmedim

Risk aldım pujajahhaah keşke yukarıdakini yapsaydım

Yok yok benimkiler uzun vadede katlayacak hisseler hahaahh öyle avutayım kendimi

Kitap yaz okuyalım Mune abla :)
Valla çok hoş açıklıyorsun.

Aslında dikkatli analizlerle basarili olunabilir.
Ama ciddi emek vermeli.
Anlatımlarım biraz da olsa sorularınıza yanıt oluyorsa ne mutlu bana.
Aracı kurumların veya yatırım danışmanlarının anlatımları da var ama kullandıkları ekonomik terimler piyasayı hiç bilmeyen insanlar için karışık geliyor.

Evet eğer borsaya merakınız varsa analizlerle başarılı olursunuz, emek istediği de doğru lakin işi kavrayana kadar zorlanırsınız lakin hangi hisseye girilmeli ne zaman girilmeli, endeks nereye düşer, nereye çıkar, bunu ne kadar vadede yapar hangi havada yapar hiç analiz yapmadan bile anlar ona göre hareket edebilir hale gelirsiniz.

Borsa yatırımcıları bu sebeple ikiye ayrılır, teknik analizciler, ki biz teknik analiz yaparız gireceğimiz hissenin fiyat grafiğine bakar destek direnç noktalarını belirleriz, hissenin bağlı bulunduğu sektör içinde borsada olumlu beklenti varsa hisseye dalarız, bir de temel analizciler var, onlar girecekleri hissenin bilançosuna, temettü ödeme oranına, defter değerine, şirketin büyüme hızına vs bakarlar.
Yani hisse kar mı etmiş ne kadar kar etmiş, ortaklarına ne kadar kar payı dağıtmış, yıllık bilançosu nedir, uzun vadede getirisi götürüsü nedir onları değerlendirip ona göre hareket ederler.

Her 2 yöntemde piyasada kabul gören iyi yaparsanız da sağlam yöntemlerdir, sizlerde size en uygunu hangisiyse o yolu seçin

Dün bin lira kardaydım bugün 100 lira
Hepsi kırmızı oldu be!
Başa geri döndük..

Dün bin lira kardaydım bugün 100 lira
Hepsi kırmızı oldu be!
Başa geri döndük..
Bi de ben sana fikir verdim yoksa ben Mune ablanın bahsettiği amcalardan mıyım ya ben herkesi böyle artı gösterip gazlıyorlar diye düşünmeye başlamıştım
Mune abla komisyon oranlarından da bahşeder misin? Uçuk rakamlar mı? Kar üzerinden komisyon mu işlem üzerinden komisyon mu?

O kadar güzel anlatıyorsunuzki, başka bir mesajınızda da analizi çok güzel anlatmışsınız.Bunları nasıl öğrendiniz?takip edebileceğimiz kanallar, okuyacağımız kitaplar önerebilir misiniz?

Kar üzerinden değil, işlem üzerinden daha doğrusu işlem hacmi üzerinden komisyon alınır, komisyon oranları on binde üzerinden yapılır nasıl açıklasam

Siz diyelim ki sık sık hisse alıp satacaksınız, her aracı kurumun bir işlem hacmi skalası vardır, kurum size der ki eğer işlem hacminiz 25.0001 lira ile 50.000 lira arası olursa size onbinde 15 komisyon oranı uygularım.

100.000 ile 500.000 arası işlem hacminiz olursa onbinde 7 komisyon uygularım.

Verdiğim örnek işlem hacimleri sizin sermayeniz değil, siz 20 bin lira sermaye yatırıp 1 ayda al sat'larla 50.000 liralık işlem hacmi de yapmış olabilirsiniz, 50 bin lira sermayeyle 1 milyonluk işlem hacmine de ulaşabilirsiniz, yani ne kadar çok ve sık hisse alıp sattığınıza, ne kadar işlem yaptığınıza bakar kurum.

Ama tabii aracı kurumlar size önce standart yeni gelen yatırımcı komisyonu uygular, atıyorum onbinde 9 komisyon alıyoruz der, siz işlem hacminizi artırırsanız ve onlar için iyi bir yatırımcı haline dönerseniz pazarlık yaparsınız, bu komisyonlar çok, sermayem ve işlem hacmim ortada bu sebeple bana onbinde şu kadar komisyon uygulayın dersiniz, gerçek zamanlı borsa verilerini izleyeceğiniz platformu da istersiniz, onlar zaten sizin iyi bir yatırımcı olduğunuzu fark ediyorsa ellerinden kaçırmak istemezler komisyon oranını aşağı çekerler ama dediğim kriterleri oluşturmanız lazım.

Son düzenleme:
O kadar güzel anlatıyorsunuzki, başka bir mesajınızda da analizi çok güzel anlatmışsınız.Bunları nasıl öğrendiniz?takip edebileceğimiz kanallar, okuyacağımız kitaplar önerebilir misiniz?
Kimsenin kitabını önermem:) borsa biraz yaşanarak öğrenilmesi gereken bir platform, kitaplar kafanızı karıştırır çünkü çok fazla teknik terimli yazılıyorlar.
25 yıldır borsadayım desem:) o yüzden biraz da olsa bilgim var.
Valla kanal olarak ekonomi finans ağırlıklı tv kanallarına bakabilirsiniz ama hangi sektöre yatırım yapılmalı kısmını öğrenmek için değil, döviz ve altının, iç ve dış piyasalardaki dalgalanmaların, yurt dışı borsalarının bize yansımaları ne olur, yurt içi ve yurt dışı ekonomik ve siyasi haberlerin borsaya etkileri üzerine fikir edinmek için.

Zira orada bir yatırım danışmanı şu sıra şu sektöre alım yapmak doğru olur der ama bu yanlış bir yönlendirme olabilir, şu hisseleri alın ya da şu sektörlere girin içerikli tüm söylemlere kulak tıkamak iyidir bence.

Çok teşekkür ederim.. altın hesabında belli miktar altını olanlara makas aralığını azaltmak gibi bişey bu. Ama önce kendini ispatlıcan

Altında kaldıraç uyguluyorlar değil mi ?
kaldıraç uygulayan var mı bilmiyorum yada ben kaldıraç nedir onu tam bilmiyorum :)
Finansta, kaldıraç, bir varlığın satın alınmasında yeni özkaynak yerine borç kullanmayı içeren herhangi bir tekniktir. diyor google amca :) benim bahsettiğim sana bana altın alış satış arasındaki makas farkı atıyorum 1 tl ise çok işlem yapana yada belirli bi gramın üstünde altını olana 'sana özel alış-satış arasındaki makas farkı 0,50 olsun' diyorlar. borsada da iyi kazanandan komisyonu az alıyorlarmış ya ona benzettim :)
bu arada günaydın herkese..

Gunaydiinlarrr
Bitcoinde ilk hamlemizi yaptikk bakalim.Henuz bakiyemin yarisiyls yaptim.Getirsinn bol boll kazanc.Oglanlara aktivite tahtasi alicam

Bitcoinle ilgili bilgim sıfırın altında:)

Bugün Denizbank'a gideceğim hesap açmaya.
Gümüş için ve yatırım bölümünü aktif edeceğim.
Artık haftasonu biraz daha okur cesaretlenir pazartesi ben de hamle yapabilrim belki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…