- 12 Temmuz 2006
- 55.555
- 213.212
- 52
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.321
Yatırım danışmanları sizlerden ücret talep etmez ki? Onlar maaşla çalışır ve müşteri portföyü yaptıkça prim alır ama sizden danışmanlık ücreti almazlar.Merhaba kızlar .
bende uzun zamandır borsa ve kripto para olayını araştırıyordum . Dün borsayadan kagit aldım 87 lira kar edince sattım yüklü bir miktar değildi . Öğrenme amaçlı yapıyorum . Yatırım danışmanı olayı da çok mantıklı ama zaten azıcık parayla yatırım yapıyorum birde danışman masrafı çıkmasın diyorum
birdeborsayla ilgilenen bir arkadaşımız ilk başlamaları banka hisseleriyle yapın en güvenilir olanlar bunlar sonra ilerlersin demişti . Tabiki yatırım tavsiyesi değildir
Her söylenen çok mantıklı geliyorBankalara çok bel bağlama derim coronadan en çok onlar etkilendi düştü ve halen toparlanamadı zaten toparlansa endeksi de taşıyacaklar üretim yapan şirketler her zaman daha çok değer kazanır.
Google gibi kadinsin münecimYatırım danışmanları sizlerden ücret talep etmez ki? Onlar maaşla çalışır ve müşteri portföyü yaptıkça prim alır ama sizden danışmanlık ücreti almazlar.
Diyelim ki borsaya yatırım yapacaksınız, o zaman bir borsa hesabı açmanız lazım, bankalarında aracı kurumları vardır, direkt hiçbir bankayla ilgisi olmayan aracı kurumlar da vardır, hangi aracı kurumu seçeceğinize siz karar verirsiniz, seçim yaparken dikkat etmeniz gereken şeyler:
1- Aracı kurumun eski ve köklü bir şirket olması
2- Komisyon oranları
Komisyon nedir?
Hisse alırken ve satarken aracı kurumun sizden kestiği pay, her kurumun komisyon oranı değişir, yüksek komisyon oranı belinizi bükebilir.
Ayrıca bankacılık sektörü diye direkt yönlendirmek yanlıştır çünkü duruma, bazen mevsime, piyasa haberlerine, gireceğiniz sektördeki olumlu veya olumsuz dalgalanmalara göre hangi sektöre yatırım yapacağınıza karar vermeniz gerekir.
Biri bankalara girin der ama bankaların batık kredi haberleri çıkar tüm sektör etkilenir, bir bankanın üzerinde şaibe vardır yine tüm sektör etkilenebilir, moody's, s&p gibi kurumlar bankacılık sektörünün notunu kırar yine bankacılık sektörü etkilenebilir.
Bu arada yönlendirmek yanlıştır dedim aklıma geldi, bir kişi hele de lisanslı yatırım danışmanı değilse ve hesabınız olan kurumda çalışmıyorsa, yani size kanunen danışmanlık yapma izni olan biri değilse, hatçe teyzeden duyduğu tüyoyu size söyleyemez kanunen manüplasyona girdiğinden suçtur.
Haydi arkadaşlar x hisse 20 liraya çıkacak alalım gibi bir cümle o hisse üzerinde manüplasyon yapıldığının göstergesi sayıldığından, bu cümleyi kuran ve cümleye uyup grupça o hisseye girmeniz durumunda spk canınızı yakar.
Hissenin tahtası dahi kapanabilir, bu da artık o hisse patates oldu demektir üstüne bir bardak su içmek gerekir.
Bir bilgi daha altın döviz gibi yatırım araçlarında elden alıp sattığınızda şu an satmak istiyorum deyip gider bozdurursunuz anında parası cebinize girer ama borsada hisse aldınız kar ettiniz satacaksınız, satış bedeliniz tahtaya yazılır, sizin girdiğiniz fiyattan sıra gelirse satılır ama parasını hemen çekemezsiniz, sattın 2 gün sonra çekersin parayı, buna takas +2 denir.
Yıllardır işin içinde olunca Google gibi oldumGoogle gibi kadinsin münecim
Evet ben bozdurdum daha hesabıma yatmadı .
Çok haklısın uzun süre araştırmak analiz yapmak lazım . Borsa Derya deniz ama biz kadınlardan ne uçan ne kaçan kurtulabilirYıllardır işin içinde olunca Google gibi oldum
Evet borsa bilmeyince karmaşık geliyor ama öğrendikçe, hele de biraz havayı koklamayı öğrendiyseniz, biraz teknik analiz yapmaya başlamışsanız ne zaman nerede hangi hisse alınır, nerede satılmalıdır kavrıyorsunuz, baştan beri belirttiğim en önemli nokta sermayeyi doğru kullanabilmek lazım, bazen iyi kazanırsınız kazanırken hırs yapar her şeyinizi ortaya koyarsanız sonunda ödeyemeyeceğiniz kadar borçlu çıkmak da var.Çok haklısın uzun süre araştırmak analiz yapmak lazım . Borsa Derya deniz ama biz kadınlardan ne uçan ne kaçan kurtulabilir
Aaaa ayı piyasası, boğa piyasası boylemiymis okumuştum bazı kaynaklardaAz ama kendi paranızla, çok yüksek meblağlarda olmasa bile sürekli bir kazanç istiyorsanız, yok sayacağınız sizi üzmeyecek nakit parayla küçük küçük borsa yapın, okyanusta yüzmek size orkinos getirir ama orkinos yakalayayım derken köpek balığına yem olmak da vardır.
Piyasada piyasa yapıcı ağa babaları sizi çok afedersiniz tabir öyle olduğundan yazıyorum, bir hissede cendereye sokup keriz silkeleme dedikleri şeyi yaparlarsa suyunuz bile kalmaz posanızla birlikte yerler babalar
Onlara ayılar ve boğalar denir.
Bazen duyarsınız boğa piyasası, ayı piyasası diye, işte o amcalar
Ben de arastirip arastirip hala bisey yapamayanlardanimbazi hassasiyetlerim de var burada okuduklarimdan sonra, tüm gün kar payi ile faiz arasindaki farklari okumaya calistim ama evet okudukça bende cok fark goremedim okumama vesile olan arkadaslara tesekkur ediyorum :)
Hemen bilgiler tazeyken hassasiyetleri olan arkadaslar icin de paylasmis olayim borsa için durum şöyleymis, ana sermayesi haram satislardan olmayacak ve faizli kredi kullanmayacak. Sirket bilancosunda yazarmis bu durum.
Simdi ben bu yönden yatirim yapacağım borsa sirketleri var mi diye arastiriyorum çünkü artik kar payinda da tutamam parayı.
Bu baslikta herkes birbirine saygili davranıyor, cok guzel bir başlığımız oldu. Bende icimden geldiği gibi yaziyorum. Anlayisiniza tesekkurler simdiden:)
Ayı piyasası ne demek boğa piyasası ne demek hazır lafı açılmışken açıklayabilir misin munecimAz ama kendi paranızla, çok yüksek meblağlarda olmasa bile sürekli bir kazanç istiyorsanız, yok sayacağınız sizi üzmeyecek nakit parayla küçük küçük borsa yapın, okyanusta yüzmek size orkinos getirir ama orkinos yakalayayım derken köpek balığına yem olmak da vardır.
Piyasada piyasa yapıcı ağa babaları sizi çok afedersiniz tabir öyle olduğundan yazıyorum, bir hissede cendereye sokup keriz silkeleme dedikleri şeyi yaparlarsa suyunuz bile kalmaz posanızla birlikte yerler babalar
Onlara ayılar ve boğalar denir.
Bazen duyarsınız boğa piyasası, ayı piyasası diye, işte o amcalar
Ankaradayım canımKimler Ankarada?
Kimler Karadenizli?
Ses verir misiniz.
2 farkli sorum var
Mortosuncuk yeni bi yatirim pesinde
Kimler Ankarada?
Kimler Karadenizli?
Ses verir misiniz.
2 farkli sorum var
Ayı piyasası ne demek boğa piyasası ne demek hazır lafı açılmışken açıklayabilir misin munecim
Kimler Ankarada?
Kimler Karadenizli?
Ses verir misiniz.
2 farkli sorum var
Açıklamış aslında sanki.
Benim anladigim büyük balık küçük balığı yer hesabı ayı ve boğalar yüklü miktarla yatırım yapan bu işte ustalaşmış kesim oluyor.
Bizim gibi küçük girişimcileri katakulliye getiriyorlar..
Yanlış anlamış da olabilirim nihaha
Karadenizliyim :)
canım ayı ve boğa farklı 2 piyasa birinde piyasayı yükseltiyorlar, diğerindede düşürüyorlar alttan topluyorlar.ama hangisi ayı piyasası hangisi boğa piyasası tam olarak nasıl oluyor onu açıklamasını istemiştim ben.