- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.081
Kızlarrrrr yarın Işık Plastik firmasının halka arzı var, koşunnnnnnnnnnn
Son zamanlarda halka arzlara talep oldukça fazla, sürekli tavan yapmış bu firmalar. Mesela Esenboğa almadığıma sonradan çok pişman oldum :))
Şimdi bilen biri mutlaka vardır burda. Firma seçerken neye göre seçeceğimi az çok kestiriyorum artık da şu halka arzda firmanın hangi bilgilerine bakmak gerekiyor ya da direkt dalmak mı mantıklı?
Evet çok talep görüyor hepsi ama ben katılmayacağım sanırım çünkü çok az lot düşüyor
Vayyyy kime Yatırdın hemen söyle
yaaa ahahah simdi durduk yere sanal parayla yaptiklarimi söyleyipte kendimi tehlikeye atmayayimVayyyy kime Yatırdın hemen söyle
Tamam yatırım tavsiyesi değil hahhahh
nomunomuchua nomu yanlış anlama eski konulardan vurma amacında değilim, eşinin borçları vardı bir kaç sene evel, nasıl bitirip bir de birikim yaptın? Benim de sağa sola tonla borcum var o sebeple soruyorum. Nasıl yol izledin?
Söyle ki uzun zaman evvel -belki 3 sene olmuştur. - kendi üzerimdeki borçları tamamen sıfırladım. Eşime de dedim ki bizim artık ortak bir bütçemiz yok. Evin ihtiyaçlarını ortak karşılarız. Kalan parasını isteyen istediği gibi değerlendirir. Ister yer, ister çöpe atar, ister biriktirir. Birbirimizle ilgilenmeyeceğiz. Başka türlüsünü istemiyorum artik dedim. Pek çok kişiye uymayacak bir evlilik anlayışı bizimki yani.. Eşimle ilgilenmiyorum. Bu evde yaşayan biri olarak giderlere ortağım. Bunun dışında bekarmişcasina özgürüm para konusunda. Çok şükür kimseye borcum yok. Eşimden bağımsız bir birey olarak :)
Söyle ki uzun zaman evvel -belki 3 sene olmuştur. - kendi üzerimdeki borçları tamamen sıfırladım. Eşime de dedim ki bizim artık ortak bir bütçemiz yok. Evin ihtiyaçlarını ortak karşılarız. Kalan parasını isteyen istediği gibi değerlendirir. Ister yer, ister çöpe atar, ister biriktirir. Birbirimizle ilgilenmeyeceğiz. Başka türlüsünü istemiyorum artik dedim. Pek çok kişiye uymayacak bir evlilik anlayışı bizimki yani.. Eşimle ilgilenmiyorum. Bu evde yaşayan biri olarak giderlere ortağım. Bunun dışında bekarmişcasina özgürüm para konusunda. Çok şükür kimseye borcum yok. Eşimden bağımsız bir birey olarak :)
Çok iyi yapmışsın nomu, zaten epey de zaman geçti kaç sene olmuştur. En azından yatırımlarını strese girmeden özgürce yaparsın, yine ailen çocuğun için yapıyorsun zaten.Söyle ki uzun zaman evvel -belki 3 sene olmuştur. - kendi üzerimdeki borçları tamamen sıfırladım. Eşime de dedim ki bizim artık ortak bir bütçemiz yok. Evin ihtiyaçlarını ortak karşılarız. Kalan parasını isteyen istediği gibi değerlendirir. Ister yer, ister çöpe atar, ister biriktirir. Birbirimizle ilgilenmeyeceğiz. Başka türlüsünü istemiyorum artik dedim. Pek çok kişiye uymayacak bir evlilik anlayışı bizimki yani.. Eşimle ilgilenmiyorum. Bu evde yaşayan biri olarak giderlere ortağım. Bunun dışında bekarmişcasina özgürüm para konusunda. Çok şükür kimseye borcum yok. Eşimden bağımsız bir birey olarak :)
Kocam bunu bana yapsa yeridir çünkü bu evdeki para ziyancısı benimAma bıktım al al sonu yok, bırakıcam bunu artık. Birikim hemen olur mu bilmiyorum ama elimden geleni yapıcam.
Çok iyi yapmışsın nomu, zaten epey de zaman geçti kaç sene olmuştur. En azından yatırımlarını strese girmeden özgürce yaparsın, yine ailen çocuğun için yapıyorsun zaten.
Herkes panikle kostururken sen kahve ic,ayaga kalk ve hissene hisse kat degil mi isin ozeti:))Borsanın düşmesi çok olasıydı zaten çünkü üretim durdu, bizim yatırırm yaptığımız firmalar olduğu için olası krizler borsayı vurur. Altın gibi düşünmemek lazım ama Benim o dönem korkmadan aldığım hisseler en az 5-6 katı şu an çünkü geçici dönem. Hatta bankalar düşük kaldı ondan da almak istiyorum ama para bağlıuzun vade bekletmek için sonunda çıkacak sonuçta. Halen düşük olan, bilançoları zarar açıklayanlar var ama bu dönemi iyi değerlendirip bilanço da ciddi kârlar yapanlar da mevcut.
Susaysan sus,susmaysan afkur dedi,parasini korumaya basladi bence:))nomunomuchua nomu yanlış anlama eski konulardan vurma amacında değilim, eşinin borçları vardı bir kaç sene evel, nasıl bitirip bir de birikim yaptın? Benim de sağa sola tonla borcum var o sebeple soruyorum. Nasıl yol izledin?
Afkur ne demek aySusaysan sus,susmaysan afkur dedi,parasini korumaya basladi bence:))
Vallahi sen de haklısın ne diyeyim :)) ama harcayan taraf kendi çocuğuna kendi rızasıyla harcıyor zaten, çabası da onun için oluyor. Yoksa sadece eş için olsa sanmıyorum ki biri çabalasın biri savursun düzeninde evlilik yürüsün.Bir taraf öyle savurganken diger taraf türlü türlü yatirimlar düsünsün tasarruf pesinde kossun. Ve sonuc olarak biriken para yine aile icin harcansin. Ben de bunu haksizlik olarak görüyorum kabul edemiyorum
:)
Gülümsedim.
Evet ziyancı uygun bir tabir benim eşim için de..
Bunu kontrol altına almak için çok çabaladım ama neticede yorulup yiprandigimla kaldım.
Sonra düşündüm ve dedim ki 35 e merdiven dayamış bir insanı neden ben yönlendireceğim?
Çalışıyor herkes gibi yoruluyor.
Ve emeğinin kıymetini bilmeyip bir ziyancı olarak yaşamak, yarın ölecekmişcesine aptal bir ömür istiyorsa ne yapabilirim. Belki böyle yaşayarak mutludur olabilir yani.. :)
Saygı duydum bu tercihe ve kendimi korumaya aldım.
Her zamanki boşanma eşiğine geldigimiz zamanlardan birinde de bu kuralı koydum iste..
Çok daha rahatım.
Ben de çok tutumlu biri değilim aslında.
Ama isteyince birikiyor biliyor musun?
Daha fazla biriktirebilirdim ben aslında.
Aileme dilediğince veriyorum. Annemin ameliyatı için 5bin verdim mesela. Durumu olmadığı için değil. Sen bankadaki birikime dokunma ben vermek istiyorum dedim verdim.
Ablam tatile çıkacaktı borç istedi 1000 lira verdim. Geri ödedi ama almadım.
Babamlarin mezarlığını 3bine yaptırdım.
Kardeşim için her sene kurban kesiyorum yeğenlerimin et ihtiyacı da karşılansın diye düşünüyorum. 2 bine yakın gidiyor ona.
Gibi gibi..
Yani özgürce harcıyorum da.
Sıkmıyorum.
Ailemi rahatlatan harcamalar beni mutlu ediyor.
Kendime robot süpürge aldım.
Büyük rahatlık benim için.
Şimdi sıraya koydum sıra ile anneme ve 2 kardeşimin evine de almak istiyorum..
Para doğru yerlere harcandiginda bereketli oluyor bence :)
Sen de yaparsın ınsallah.
Yeterki niyet et bir yerden başla..
Nomu yaptiklarin cok guzel fakat:)
Gülümsedim.
Evet ziyancı uygun bir tabir benim eşim için de..
Bunu kontrol altına almak için çok çabaladım ama neticede yorulup yiprandigimla kaldım.
Sonra düşündüm ve dedim ki 35 e merdiven dayamış bir insanı neden ben yönlendireceğim?
Çalışıyor herkes gibi yoruluyor.
Ve emeğinin kıymetini bilmeyip bir ziyancı olarak yaşamak, yarın ölecekmişcesine aptal bir ömür istiyorsa ne yapabilirim. Belki böyle yaşayarak mutludur olabilir yani.. :)
Saygı duydum bu tercihe ve kendimi korumaya aldım.
Her zamanki boşanma eşiğine geldigimiz zamanlardan birinde de bu kuralı koydum iste..
Çok daha rahatım.
Ben de çok tutumlu biri değilim aslında.
Ama isteyince birikiyor biliyor musun?
Daha fazla biriktirebilirdim ben aslında.
Aileme dilediğince veriyorum. Annemin ameliyatı için 5bin verdim mesela. Durumu olmadığı için değil. Sen bankadaki birikime dokunma ben vermek istiyorum dedim verdim.
Ablam tatile çıkacaktı borç istedi 1000 lira verdim. Geri ödedi ama almadım.
Babamlarin mezarlığını 3bine yaptırdım.
Kardeşim için her sene kurban kesiyorum yeğenlerimin et ihtiyacı da karşılansın diye düşünüyorum. 2 bine yakın gidiyor ona.
Gibi gibi..
Yani özgürce harcıyorum da.
Sıkmıyorum.
Ailemi rahatlatan harcamalar beni mutlu ediyor.
Kendime robot süpürge aldım.
Büyük rahatlık benim için.
Şimdi sıraya koydum sıra ile anneme ve 2 kardeşimin evine de almak istiyorum..
Para doğru yerlere harcandiginda bereketli oluyor bence :)
Sen de yaparsın ınsallah.
Yeterki niyet et bir yerden başla..Nomu 6aptiklarin cok guzel,ama @tulipa gibi olmasin sonra=/
Karadenizliysen bilirsin,degilsen hic bilmeAfkur ne demek ay
Ben de karadenizli sayılırım ama karşı kıyısındanKaradenizliysen bilirsin,degilsen hic bilme
Kirim boylarindan mi kardes,Bahcesarayin icinden miBen de karadenizli sayılırım ama karşı kıyısından
Heheh havlama demekmiş