Yatırım bizden sorulur! :)

Geçen haberlerde vardı. Hisse değil tabii yabancı bir adam almış zamanında sonra girmemiş ve şifresini unutmuş. Güya 222 milyon doları varmış şu an ve 2 hakkı kalmış sadece girebileceği. Onlarda da yanlış yaparsa gidecek hepsi. Böyle haberler çıkıyor yurt dışında arada.

Vay arkadaş!
Strese sıkıntıya hiç gerek yok.
Alacan 500 e içinden geçen iki hisse.
1 sene sonra girip Bakcan ne olmuş diye
Ben öyle yapayım diye düşündüm şimdi

Her sey mumkun.
Benim bi kredili buyuk hesabim var onu tuyosuz ellemem.

Bi de bir cok hisseden 500 liralik alip unutma hesabim var. 500e aldigimin 3300 oldugu, 280 oldugu efenime söyleyeyim 1 yilda 4 lira getiren (niye getirdin bunu be hisse?) 🤪 yukseleni satiyorum duseni asla kayip olarak görmem. Yukselir. Yukselmezse de karlarima sayarim 🤪

Gunluk harcamalarimi genelde bu hisselerden gelen parayla yaparim. Mesela sattim 1200e, 500üne dokunmam cunku o anaparam. 700 benim gunluk harcamalik param, yani iste ekmek su yogurt meyve sebze her gun cikan ihtiyaclar icin. Bu bitene kadar satcak baska bisey cikiyor 🤪

Sen nasıl bir kraliçesin ahh nasıl!

Bak yine geldiler bana.
Alıp alıp unutcam ben de :)

@ceycey0406 siz ikiniz dünden beri şifreli mi konuşuyonuz nabıyonuz hurmaydı peynirdi, ortamdaki tek saf ben miyim anlamayan 😄
Yok konudaki suzme saf benim :sampiyon:
Gundemi takip ederim,amarigadaki hareketlerden esime derim bak altin cikacak borsa dusecek vs..
Amaaa oturdugum yerden:KK51:
He hurma da bildigin hurma,katakullisiz
indir.jpg

Rüçhan hakkını az anladım da bedelli sermaye olayını hiç anlamadım:/

1)insallah
2) tamamdır
3) o bende var :)
4) mantıklı
5) o biraz şüpheli :KK70:

Aşırı pintilik bu.
Ben yapamam ama normal tasarrufu da bilmek lazım.

Misal online alışverişte ucuzu bulup alıyorum ama günlük market alışverişlerinde hic indirim takip etmiyorum :KK43: girdim hepsini alayım en yakın market bu kafası var..

İkisi aynı şey Zaten

Ama koronanin baslarinda hizli inis yasamislardir degil mi,altina hucum edip uzaya firlattiklarina goreo_O
Sonra sonra hisseye mi dustular,madem dolustular altin niye dusmedio_O
Altin dusmeyince alamayan alicilar mi kagitlara tavan yaptirdio_O
Ben biraz daha uyusam sanki:uykucu:

Borsanın düşmesi çok olasıydı zaten çünkü üretim durdu, bizim yatırırm yaptığımız firmalar olduğu için olası krizler borsayı vurur. Altın gibi düşünmemek lazım ama Benim o dönem korkmadan aldığım hisseler en az 5-6 katı şu an çünkü geçici dönem. Hatta bankalar düşük kaldı ondan da almak istiyorum ama para bağlı 😂 uzun vade bekletmek için sonunda çıkacak sonuçta. Halen düşük olan, bilançoları zarar açıklayanlar var ama bu dönemi iyi değerlendirip bilanço da ciddi kârlar yapanlar da mevcut.

Kızlarrrrr yarın Işık Plastik firmasının halka arzı var, koşunnnnnnnnnnn :KK71:
Son zamanlarda halka arzlara talep oldukça fazla, sürekli tavan yapmış bu firmalar. Mesela Esenboğa almadığıma sonradan çok pişman oldum :))

Şimdi bilen biri mutlaka vardır burda. Firma seçerken neye göre seçeceğimi az çok kestiriyorum artık da şu halka arzda firmanın hangi bilgilerine bakmak gerekiyor ya da direkt dalmak mı mantıklı? :KK17:

nomunomuchua nomunomuchua nomu yanlış anlama eski konulardan vurma amacında değilim, eşinin borçları vardı bir kaç sene evel, nasıl bitirip bir de birikim yaptın? Benim de sağa sola tonla borcum var o sebeple soruyorum. Nasıl yol izledin?

Bende ne borçlar ödedim kafayı yedirecek kadar çok ama bu arada da borç öderken para da biriktirdim. Öncelikle birikim için ayırıp kalanı borçlara vermelisin ben öyle yaptım. Harcamalarımı min. Düşürdüm birikimi ayırdım kalanını borçlara öyle hem borç bitti hem birikim oldu.

X