- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.425
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Yatırdım ama böldüm bayaa
2 istediğim şirketten alamadım
5 farklı şirketten aldim
Aynı monopoly oynar gibi nomum, sanal borsa kralı mı olacanızBen de 6 farklı şirketten aldım hadi hayırlısı
Aynı monopoly oynar gibi nomum, sanal borsa kralı mı olacanız
Maksat yabancıya gitmesinYa keşke şirketlerden bazıları bizim olsa falan
Burada yazsak benimkinden alinn kizlar tehemmul vercez falan diye hahaah
Borsanın faizi yok ki altın gibi yatırım aracıBenim sadece bu yazdıklarından altın var biraz evlenmeden önce koymuştum kenara babamda duruyor nekadar bilmiyorum ozman somut almsitim
Altın düşmeden önce babam 20 30 milyar eder diyordi şimdi ne halde bilmiyorum bilezik olarak duruyor
Ama altın cortladi umarım tekrar yukselir
İşte faiz olayini sevmiyorum oyuzden borsa vs gitmiyorum
Tek yatırım da bunlar kalıyor sanırım
Borsa hakkında fikrim yokBorsanın faizi yok ki altın gibi yatırım aracı
Borsa hakkında fikrim yok
Kar var mı borsadan
Ya keşke şirketlerden bazıları bizim olsa falan
Burada yazsak benimkinden alinn kizlar tehemmul vercez falan diye hahaah
Temettü mü demek istedin:)
Aynı monopoly oynar gibi nomum, sanal borsa kralı mı olacanız
Edit: kraliçesi
Ben de teminat diye anlamıştımTemenni demek istedim hahaahh
Est tatli tatli konusuyoruz burda :) bende dine cekmek istemem ama yazan arkadaş kaygisindan bahsedince soylemek istedim. Ben de araştırdım ve dinen haram ürün satmiyorlarsa alınabileceğini yani direk haramdan para kazanmiyorlarsa sorun olmadığını söylüyor fakihler. Fetvalar bu yonde ama daha hassas olmak arastirmak gerekiyor tabi. Ben de yeni olduğum icin o derecede arastiramadim ama mesela kar payi icinde oyle demissiniz ben Kuveyt Türk'e bu konuda cok soru sormuştum bana verdigimiz paralarla ticaret yaptiklarini soylediler. Musterilerden alınan paralar toplanip diyelim ki bir musteri ev almak istiyor onun adina ev aliyorlar. Katilimda direk kimseye kredi cekilip para verilmez. Evi alirlar ve kendileri bize satarlar. Paranin parayla artmasi faiz sayılıyor. Kar payi olarakta verilen paralar hep boyle ticaret yaparak ev araba ve musluman ulkelerle ticaret vs gbi durumlarla artmis oluyor. Ancak tabiki kalbinize sinmemesi baska bir seydir.Atlamış gibi olacağım kusura bakmayın :) evet borsa haram değil, kumar oynama der gibi borsa oynamak diyorlar halbuki borsa bir yatırım aracı. ya hep derim bunlar kişisel konular herkes istediği yöntemi benimser dine vs çekilmesin birbirimizden öğrenelim diye yazıyorum. şahsen benim takıldığım kısım borsada işlem gören firmaların elde ettiği gelirler; hepsinin bilaçosunda devlet tahvilleri, krediler, faiz gelirleri vs var. zaten bunları sorun etmesem borsayı takiple uğraşmam ki, gider bugün 2-3 tane yatırımlık ev için kredi çekerim. takip edeceksem kendi mülklerimi takip ederimeğer bunların bulunmadığı bir hisse biliyorsanız bana da söyleyin hemen sepetime eklerim :))
edit: katılım endeksi de, katılım bankası da, kar payı da benim için eşittir faiz
Dolar kisa vadede cidden kazandırabilir ama uzun vadede pekte kazandirmamis. Mert Basarani izledim dün. Son on yilin tum yatirim araçlarını kiyasliyor. Dolar cok geride. En cok toprak kazandirmis arkadaslar ama o da asiri uzun vadeli bi yatırım:) sanirim 20 30 yıldan once beklememek lazim getiri ondan. Topraktan sonra altin kazandırmış. Aslinda ufakta olsa bir toprak almak lazim. Mert bey yatirim amacli ev almayi tavsiye ediyor. Yatirim icin alacaginizdan eski olsun , sehrin gelisim yerlerinde olsun diyor. Su an Kurtköy bana mantikli geldi 2021 sonunda metro aciliyormus fiyati artabilir. Esenyurdu da tavsiye ediyor İstanbul icin ama oradan emin olamiyorum iyi olur mu? Bizim ulkemizde gayrimenkul yatirimi hep kazandırıyor gibi. Ben de cok anlamam ama almak isterim sanirim en azindan net bir sey olmasi rahatlatir. Ben kendi evimi bile alsam su an 1.600 kiradayim o bile ek gelir gibi geliyor su an:) borsadaki buyuk rakamlarin hayalini kuramiyorum :)Dolar çift haneli olacak diyolla ne dersiniz?
Uzun vadeli bir şey yapacak güçte değilim şu an ama altın da olabilir.Dolar kisa vadede cidden kazandırabilir ama uzun vadede pekte kazandirmamis. Mert Basarani izledim dün. Son on yilin tum yatirim araçlarını kiyasliyor. Dolar cok geride. En cok toprak kazandirmis arkadaslar ama o da asiri uzun vadeli bi yatırım:) sanirim 20 30 yıldan once beklememek lazim getiri ondan. Topraktan sonra altin kazandırmış. Aslinda ufakta olsa bir toprak almak lazim. Mert bey yatirim amacli ev almayi tavsiye ediyor. Yatirim icin alacaginizdan eski olsun , sehrin gelisim yerlerinde olsun diyor. Su an Kurtköy bana mantikli geldi 2021 sonunda metro aciliyormus fiyati artabilir. Esenyurdu da tavsiye ediyor İstanbul icin ama oradan emin olamiyorum iyi olur mu? Bizim ulkemizde gayrimenkul yatirimi hep kazandırıyor gibi. Ben de cok anlamam ama almak isterim sanirim en azindan net bir sey olmasi rahatlatir. Ben kendi evimi bile alsam su an 1.600 kiradayim o bile ek gelir gibi geliyor su an:) borsadaki buyuk rakamlarin hayalini kuramiyorum :)
Altin da uzun vadeli olabilir yaza kadar büyük kazandırmayabilir gibi gidiyor su an. Kisa vadede borsa mi iyi acaba su ara da hazir kazandiriyorken kisa vadeli al sat yapmaya çalışabilirsiniz diğer türlü hep sabir istiyor yatirimlar.Uzun vadeli bir şey yapacak güçte değilim şu an ama altın da olabilir.
Dolar yükselince borsa cuvalliyor yahu öyle olduk birazAltin da uzun vadeli olabilir yaza kadar büyük kazandırmayabilir gibi gidiyor su an. Kisa vadede borsa mi iyi acaba su ara da hazir kazandiriyorken kisa vadeli al sat yapmaya çalışabilirsiniz diğer türlü hep sabir istiyor yatirimlar.
Yok estf sizin için demedim ama topic müdavimleri dışında okuyup da dini yorum vs diyen olur diye söylüyorum amacımız finansal bilgi alışverişi dini yorum yapmak değil, ama haliyle mecburen biraz dini terimler kullanmak zorundayım peşinen özür dilerim arkadaşlarEst tatli tatli konusuyoruz burda :) bende dine cekmek istemem ama yazan arkadaş kaygisindan bahsedince soylemek istedim. Ben de araştırdım ve dinen haram ürün satmiyorlarsa alınabileceğini yani direk haramdan para kazanmiyorlarsa sorun olmadığını söylüyor fakihler. Fetvalar bu yonde ama daha hassas olmak arastirmak gerekiyor tabi. Ben de yeni olduğum icin o derecede arastiramadim ama mesela kar payi icinde oyle demissiniz ben Kuveyt Türk'e bu konuda cok soru sormuştum bana verdigimiz paralarla ticaret yaptiklarini soylediler. Musterilerden alınan paralar toplanip diyelim ki bir musteri ev almak istiyor onun adina ev aliyorlar. Katilimda direk kimseye kredi cekilip para verilmez. Evi alirlar ve kendileri bize satarlar. Paranin parayla artmasi faiz sayılıyor. Kar payi olarakta verilen paralar hep boyle ticaret yaparak ev araba ve musluman ulkelerle ticaret vs gbi durumlarla artmis oluyor. Ancak tabiki kalbinize sinmemesi baska bir seydir.
Ben de alacagim heveslendimSon 15 dk aliyor muyuz hadi ahahhahah
1 hafta sonra kimin parası daha çok yazalım
Bakalım sen 10 bini ne yapmissin ben ne yapmisim:)