- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.425
- Konu Sahibi nomunomuchua
6 da 2 sinde düşüş var :)Nomu ne yapti kagitlar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
6 da 2 sinde düşüş var :)Nomu ne yapti kagitlar
bu ne hızz.hisse bile almışsınn vallahi bravooo ay başında elime biraz para geçecek ben altın alacağım valla gene artmazsa6 da 2 sinde düşüş var :)
bu ne hızz.hisse bile almışsınn vallahi bravooo ay başında elime biraz para geçecek ben altın alacağım valla gene artmazsa
uçak kullanma similasyonu gibi yaniii.güzel fikir alışır nasıl işlem yapacağını öğrenir parada kaybetmezAy yok bi uygulama indirdik
Sakaciktan para veriyor 100 bin
Onu yatırdık sirketlere
İyi yanından bak nomu diğer 4 ü düşüşte değil demek ki6 da 2 sinde düşüş var :)
bana da yatırım tavsiyesi ver .İyi yanından bak nomu diğer 4 ü düşüşte değil demek ki
Şurada on kilo tavsiye verip sonunda ytd yazsam nası olurbana da yatırım tavsiyesi ver .
Yorumun anlini öpüyorumYok estf sizin için demedim ama topic müdavimleri dışında okuyup da dini yorum vs diyen olur diye söylüyorum amacımız finansal bilgi alışverişi dini yorum yapmak değil, ama haliyle mecburen biraz dini terimler kullanmak zorundayım peşinen özür dilerim arkadaşlar
Katılım bankaları evi kendileri alıp bize satmıyorlar (son bir iki yılda değişen bir mevzuat olmadıysa). Zaten alıp bize satsalar ikinci bir vergi vs masraflar çıkar banka ödemez ki bunu bize ödetir :)) Kaldı ki ortada gerçek bir alım-satım olsa ben razıyım onu da ödemeye. Banka bize bir vekaletname veriyor, biz o vekaletle kişiden evi alıyoruz sonra banka geri bize satıyor. Veya sözlü bir alım-satım mı yapıyorlardı öyle bişey. Ortada gerçek bir vekalet olsa bile bu caiz bir alışveriş sayılabilir ama o vekaletin de hukuki hiçbir temeli yok. Zaten koca banka binlerce kişiye niye vekalet versin hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir alım-satım bankanın yaptığı, gerçek bir alışveriş değil.
Kar payında da sorunca ticaret yapıyoruz diyorlar ama katılım bankaları da bildiğim kadarıyla bankacılık kanununa tabi (yanlışsam düzeltin arkadaşlar lütfen), bankalar bünyelerindeki mevduatın bir kısmını Merkez Bankasında tutmak zorunda, Merkez Bankası bunların karşılığında faiz ödüyor tüm bankalara. Yani kar payının içinde de faiz geliri var.
O yüzden bu katılım bankaları bana işi kılıfına uydurmak gibi geliyor. Kendileri faizsiz dediler diye hemen inanasım gelmiyor :)) Çünkü maalesef günümüz ekonomisi faiz üzerine kurulu, zaten enflasyon diye bir gerçek var.
Borsa konusunda da şöyle diyor fetva verenler, %5'ten az helal olmayan geliri varsa, toplam krediler (eşittir faiz) aktiflerin %30'undan az ise o işletmenin hissesini alabilirsin. Halbuki kuranda %5 %30 vs diye bişey yok ya helaldir ya değildir. Devlet (diyanet) de mesela toki evleri için kredi çekebilirsin diyor (toki evlerinin farkı ne?). Dünyanın her yerinde her konuda farklı farklı fetva veriyorlar anlayacağınız, ama ben kendimden sorumluyum, fetva var diye sorumluluğu başkasına atamam, kendim araştırıp tatmin olmam ona göre hareket etmem lazım diye düşünüyorum. Neyse daha derinleştirmeden konuyu burada noktalayayım, tekrar söylüyorum ben de uzman falan değilim sadece araştırmayı seviyorum öğrendiklerimi aktardım, varsa yanlışım düzeltirseniz ben de çok memnun olurum :))
patates alın .edit:yatırım tavsiyesi değildirŞurada on kilo tavsiye verip sonunda ytd yazsam nası olur
ahahaha finans kanalları aynen böylepatates alın .edit:yatırım tavsiyesi değildir
Yumurta yağ???patates alın .edit:yatırım tavsiyesi değildir
Aslinda vekalet olayini duymustum ama gercek bir vekalet olarak düşünmüştüm bu konularda verilen fikhi fetvalar da hep bu yondeydi. Araştırmaya devam edeceğim bilgiler icin sağ olun:)Yok estf sizin için demedim ama topic müdavimleri dışında okuyup da dini yorum vs diyen olur diye söylüyorum amacımız finansal bilgi alışverişi dini yorum yapmak değil, ama haliyle mecburen biraz dini terimler kullanmak zorundayım peşinen özür dilerim arkadaşlar
Katılım bankaları evi kendileri alıp bize satmıyorlar (son bir iki yılda değişen bir mevzuat olmadıysa). Zaten alıp bize satsalar ikinci bir vergi vs masraflar çıkar banka ödemez ki bunu bize ödetir :)) Kaldı ki ortada gerçek bir alım-satım olsa ben razıyım onu da ödemeye. Banka bize bir vekaletname veriyor, biz o vekaletle kişiden evi alıyoruz sonra banka geri bize satıyor. Veya sözlü bir alım-satım mı yapıyorlardı öyle bişey. Ortada gerçek bir vekalet olsa bile bu caiz bir alışveriş sayılabilir ama o vekaletin de hukuki hiçbir temeli yok. Zaten koca banka binlerce kişiye niye vekalet versin hiçbir bağlayıcılığı olmayan bir alım-satım bankanın yaptığı, gerçek bir alışveriş değil.
Kar payında da sorunca ticaret yapıyoruz diyorlar ama katılım bankaları da bildiğim kadarıyla bankacılık kanununa tabi (yanlışsam düzeltin arkadaşlar lütfen), bankalar bünyelerindeki mevduatın bir kısmını Merkez Bankasında tutmak zorunda, Merkez Bankası bunların karşılığında faiz ödüyor tüm bankalara. Yani kar payının içinde de faiz geliri var.
O yüzden bu katılım bankaları bana işi kılıfına uydurmak gibi geliyor. Kendileri faizsiz dediler diye hemen inanasım gelmiyor :)) Çünkü maalesef günümüz ekonomisi faiz üzerine kurulu, zaten enflasyon diye bir gerçek var.
Borsa konusunda da şöyle diyor fetva verenler, %5'ten az helal olmayan geliri varsa, toplam krediler (eşittir faiz) aktiflerin %30'undan az ise o işletmenin hissesini alabilirsin. Halbuki kuranda %5 %30 vs diye bişey yok ya helaldir ya değildir. Devlet (diyanet) de mesela toki evleri için kredi çekebilirsin diyor (toki evlerinin farkı ne?). Dünyanın her yerinde her konuda farklı farklı fetva veriyorlar anlayacağınız, ama ben kendimden sorumluyum, fetva var diye sorumluluğu başkasına atamam, kendim araştırıp tatmin olmam ona göre hareket etmem lazım diye düşünüyorum. Neyse daha derinleştirmeden konuyu burada noktalayayım, tekrar söylüyorum ben de uzman falan değilim sadece araştırmayı seviyorum öğrendiklerimi aktardım, varsa yanlışım düzeltirseniz ben de çok memnun olurum :))
Valla bugün dedim 6 ay önce nutellaya yatırım yapsam ikiye katlamistimYumurta yağ???
onlar yükseldi yükseleceği kadar geçç kaldıkk geçççYumurta yağ???
biz günlük al sat yapıyoruz en fazla 1 hafta kalır 1 hisse o da en fazla.şirketleri iyi bilmek lazım senin yazdığklarını uygulamak için ne zaman sermeye artırımı yapacak temettü verme ihtimali gibi gibi..ayyy hiçç uğraşamam sarı sarı gram alırımmmm geçerimmmKizlar iyi kötü fikir sahibi olacağım ınsallah da.
Şunu merak ettim.
Diyorlar ki 2 uzun,2 orta, 2 kısa vadeli hisseler seçin mesela.
Neye göre karar vermek lazım hangisi uzun hangisi kısa?
biz günlük al sat yapıyoruz en fazla 1 hafta kalır 1 hisse o da en fazla.şirketleri iyi bilmek lazım senin yazdığklarını uygulamak için ne zaman sermeye artırımı yapacak temettü verme ihtimali gibi gibi..ayyy hiçç uğraşamam sarı sarı gram alırımmmm geçerimmm
1 günde 0 ı tüketmezsin tabiki ama öyle bir hızla düşerki günlük kaybın 10 000 olur15 000 olur çok lot varsa o hisse de.batan intihar eden çok duydum ben maalesefMantıklı:)
Peki bütün para borsada nasıl batar.
Birden olan bir şey mi bu?