Yatırım bizden sorulur! :)

Ben ona bakarken baska yerlere daldim,dag basinda 27500e tarla buldum:KK70:
Yatirimlik al at kenara,15 yil sonra ilac:)

Heh iste ben sakincasizlardanim:))
Sifirin altinda 25 dereceydik evlendigimizde,sukur az cok duze ciktik,birseyler yapabildim kendi capimda,ama adim adim, dikkatli.
Esim yatirimin Y sinden birikimin B sinden anlamaz,bugun buldum bugun yerim kafasinda.Oysa karinca gibi yarini dusunmekte onemli.
Kendim gibi biriyle evlenseydim tadindan yenmezdi:))

Ben de çatalcadan aralikta 12 bine aldim 120 metrekare minicik yer. Suan hic biseye yaramaz. Ama oglum 4 yasinda. O 40 oldugunda eminimki biseye yarar.
En kotu ihtimal yandaki arsaya bina yaparken bu da birlesir 1 daire de olsa alir. Torunuma kismettir belki 😀😀

2 minik konuya degineyim.

Aciktan bir sey yazmak istemiyorum, sadece bildigim uyelere ozelden yazma taraftariyim. Kesinlikle bisey saklamak, paylasmamak olarak gormeyin. Yatirim hassas konudur, yazdigimi yanlis anlayip, yanlis yorumlayip cocugunun süt parasini bile yanlis yere baglayacak insanlar var ulkede, sonucta miss gibi ciftlikbank skandallari yasadik :)
Bu vebale girmem. Konu sahibine aldigim hisseyi bile yazdim, cunku biliyorum ki akli basinda biri. Ama aciga yazsam herkese acik bir forum, yanlis anlayan olur. Yarinki ekmek parasini baglayan olur.

Bankanin sizi arayip aramamasinda da sizin verdiginiz veya vermediginiz onaylar etkili diye biliyorum. Telefonla aranmamayi secmis olabilirsiniz. Telefon bankaciligina acik degilse sanirim zaten islem yapamiyor. Yalniz bundan tam emin degilim. Siz acik acik konusun söyleyin ayda 3 kurus bile olsa parami degerlendirmek istiyorum diye.
Haklısın, zaten bildiğim kadarıyla hisse vs tavsiyesi vermek yasak. Öte yandan yatırımlık ev alırken olaya nasıl yaklaşmalı, nelere dikkat etmeli (muhit vs) vaktin olduğunda yazarsan çok seviniriz, yazmazsan da hakkındır tabi. Mesela önceki yorumlarda bahsettiğim cihat dede diyor ki projeden ev vb işlerine girmeyin, içine ertesi günü kiracıyı koyacağınız evleri seçin, yatırımlık eve duygusal bağlanmayın, faizler çok düşsün diye kasmayın vs. Bunun gibi şeyler yani. Ekonomi topiklerinde görüyordum seni ama bu yönünü bu konuda gördüm ve saygı duydum gerçekten, genç yaşında ekonomik bağımsızlığa kavuşmak tebrik ederim. Elbette bu işleri yapmak için de sermaye gerek sıfırdan onlarca eve ulaşılmaz fakat nice aileden zengin gençler var bu tür kaygıları olmayan. veya kendimden pay biçeyim, cebi deliklerden olmasam da kazandığımı yedim yine de, geleceği pek düşünmedim şimdiye kadar.

Mert basarandan herhangi bir sey alan oldu mu?
Gercek mi o adam? Ben fake saniyorum.
Cunku defalarca konustuk.
60 saniyede satiliyor diyor. Ilanlara yetisemiyorsunuz diyor. Alicilar hazir beklese bile 60 saniyede burasi neresi diye bakarsin yani hemen almazsin ki. Bi kere ben tesaduf ilk yorum yazan oldum, bu sana uymaz diyor :) ben size guveniyorum siz paylastiysaniz alicam diyorum seni üzer diyor.
Telefonla konustuk, sadece diyor ki en onemli yatirim toprak. Ok. Ama bana bul diyince bulmuyor. Sat diyince satmiyor. Bu nasil yatirim danismani :)

Söyle ki ben de ufak çaplı bir araştırma yaptım.
Takipçisi ve güveneni çok.
Sen önerıyorsan görmeme arastirmama gerek yok.
Param yetiyor mevki gönlüme göre aldım diyorlarmış.

Bu sebeptenmis o kadar çabuk gitmesi.

Ama şimdi sen böyle deyince kafam karıştı. Neye göre sana olmaz seni uZer demiş.
Mantıklı bir açıklama yapsa iyiymiş.

Ben ona bakarken baska yerlere daldim,dag basinda 27500e tarla buldum:KK70:
Yatirimlik al at kenara,15 yil sonra ilac:)

Heh iste ben sakincasizlardanim:))
Sifirin altinda 25 dereceydik evlendigimizde,sukur az cok duze ciktik,birseyler yapabildim kendi capimda,ama adim adim, dikkatli.
Esim yatirimin Y sinden birikimin B sinden anlamaz,bugun buldum bugun yerim kafasinda.Oysa karinca gibi yarini dusunmekte onemli.
Kendim gibi biriyle evlenseydim tadindan yenmezdi:))

Maalesef yarın ölecekmiş gibi yaşayan koca ile pek ışık yok. Herifin kafası çalışsa belki ben bu kadar kafa patlatmazdım.
Iş basa düştü.

Bu arada parahanim blogunu ben de severim, yani biraz tuhaf bir hanım gibi geliyor ama asıl yatırımın maliyetleri düşürmek olduğunu orada öğrendim mesela.
Tuhaf tuhaf orasi kesin 🤭
Bu arada resmen ev bakiyorum almak icin burasi ev alma dürtülerimi tetikledi 😂

Haklısın, zaten bildiğim kadarıyla hisse vs tavsiyesi vermek yasak. Öte yandan yatırımlık ev alırken olaya nasıl yaklaşmalı, nelere dikkat etmeli (muhit vs) vaktin olduğunda yazarsan çok seviniriz, yazmazsan da hakkındır tabi. Mesela önceki yorumlarda bahsettiğim cihat dede diyor ki projeden ev vb işlerine girmeyin, içine ertesi günü kiracıyı koyacağınız evleri seçin, yatırımlık eve duygusal bağlanmayın, faizler çok düşsün diye kasmayın vs. Bunun gibi şeyler yani. Ekonomi topiklerinde görüyordum seni ama bu yönünü bu konuda gördüm ve saygı duydum gerçekten, genç yaşında ekonomik bağımsızlığa kavuşmak tebrik ederim. Elbette bu işleri yapmak için de sermaye gerek sıfırdan onlarca eve ulaşılmaz fakat nice aileden zengin gençler var bu tür kaygıları olmayan. veya kendimden pay biçeyim, cebi deliklerden olmasam da kazandığımı yedim yine de, geleceği pek düşünmedim şimdiye kadar.

Bana bir özel mesaj atar misin 😇 bir iki sey daha yazicam da suan hala isteyim. Kafami toplayamiyorum 😄

Söyle ki ben de ufak çaplı bir araştırma yaptım.
Takipçisi ve güveneni çok.
Sen önerıyorsan görmeme arastirmama gerek yok.
Param yetiyor mevki gönlüme göre aldım diyorlarmış.

Bu sebeptenmis o kadar çabuk gitmesi.

Ama şimdi sen böyle deyince kafam karıştı. Neye göre sana olmaz seni uZer demiş.
Mantıklı bir açıklama yapsa iyiymiş.

Maalesef yarın ölecekmiş gibi yaşayan koca ile pek ışık yok. Herifin kafası çalışsa belki ben bu kadar kafa patlatmazdım.
Iş basa düştü.

Bana dedi ki bekle ben sana yer bulucam. Ben de eehh senle mi ugrasicam dedim. Belki bulacakti yani bilmiyorum. Onu beklemedim kendim buldum :)

Alismisiz ya biz emlakcinin portfoyu olur bakariz seceriz. Bunda kuyruga girmek gerekiyor gibi. Bana degisik geldi. Dedigim gibi kendim buldum aldim

Tuhaf tuhaf orasi kesin 🤭
Bu arada resmen ev bakiyorum almak icin burasi ev alma dürtülerimi tetikledi 😂

Ev baka baka bir hal oldum desem..

Şimdi hep kredi uygun olmasına oncelik veriyorum ben mesela tapu konusunda sıkıntı olmasın diye .

Ama çok güzel uygun fiyatlı arsa tapulu evler var.
Onu ihtiyaç kredisi ile bile alabilirim.

Ama işte cekiniyorum.
Siz olsanız bunu önemser mısınız?

Biz de pasif gelir olusturmayi tercih etmis bir ciftiz.
Yasadigimiz ulkede ortak bir yatirim danismanimiz bir de gelir gider takibi yapan bir muhasebecimiz var. Her ay mail atar ben de oradan takip ederim harcamalarimi da yatirimlarimi da.
Benim Turkiye'de de kendime ait bir yatirim danismanim ve vekalet verdigim bir avukatim (yani kiz kardesim olur kendisi:)) var. Alim satim isleriyle ilgileniyor. Ben Turkiye'de yasarken ilk ise basladigimda kucuk miktarlarla da olsa yatirim danismanim ile calismaya basladim. Sonra yurtdisina tasindim. Zamanla surec buyudu su an aramizdaki guven iliskisinden dolayi genelde o ne derse kabul ediyorum. Hic buyuk zararlar etmedim, kisa vadede ettigim zararlar bir sekilde geri dondu.
O yuzden imkan varsa miktardan bagimsiz olarak danismanlik hizmeti tavsiye ederim.

Ev baka baka bir hal oldum desem..

Şimdi hep kredi uygun olmasına oncelik veriyorum ben mesela tapu konusunda sıkıntı olmasın diye .

Ama çok güzel uygun fiyatlı arsa tapulu evler var.
Onu ihtiyaç kredisi ile bile alabilirim.

Ama işte cekiniyorum.
Siz olsanız bunu önemser mısınız?
Ah ah sizde mi 🙈
Ben tapusu sahibinde, hazir ev severim. Akmaz kokmaz sorunsuz ev iyidir.

Biz de pasif gelir olusturmayi tercih etmis bir ciftiz.
Yasadigimiz ulkede ortak bir yatirim danismanimiz bir de gelir gider takibi yapan bir muhasebecimiz var. Her ay mail atar ben de oradan takip ederim harcamalarimi da yatirimlarimi da.
Benim Turkiye'de de kendime ait bir yatirim danismanim ve vekalet verdigim bir avukatim (yani kiz kardesim olur kendisi:)) var. Alim satim isleriyle ilgileniyor. Ben Turkiye'de yasarken ilk ise basladigimda kucuk miktarlarla da olsa yatirim danismanim ile calismaya basladim. Sonra yurtdisina tasindim. Zamanla surec buyudu su an aramizdaki guven iliskisinden dolayi genelde o ne derse kabul ediyorum. Hic buyuk zararlar etmedim, kisa vadede ettigim zararlar bir sekilde geri dondu.
O yuzden imkan varsa miktardan bagimsiz olarak danismanlik hizmeti tavsiye ederim.

Danışmanlık hizmeti almayı hiç düşünmedim.
Bakın şimdi borsa konusunda böyle güvenilir birini mi bulsam diye girdi aklıma:KK70:

Danışmanlık hizmeti almayı hiç düşünmedim.
Bakın şimdi borsa konusunda böyle güvenilir birini mi bulsam diye girdi aklıma:KK70:

Benim danismanim sepet yontemi ile ilerliyor. Tasinmaz mulk/borsa/degerli maden seklinde uce ayiriyoruz genelde. Gecen aylarda bir hissede cok buyuk ve ani bir artis oldu. Ondan ettigimiz kar ile beni aradi ve 'Su sekilde kar ettik. Onay verirsen emlakcim ile gorusup surada su kadara ev aliyorum sana' dedi mesela. Karsilikli guven iliskimiz oldugu icin ben de kabul ettim 1 haftaya ev alindi, geliri de yine yatirim dongusune girdi :)) Benim Turkiye'de yaptigim yatirimlardan elde ettigim kazanca ihtiyacim yok o yuzden onlari yine yatirima ekliyorum. Bu sekilde bir cark donduruyoruz.

Benim danismanim sepet yontemi ile ilerliyor. Tasinmaz mulk/borsa/degerli maden seklinde uce ayiriyoruz genelde. Gecen aylarda bir hissede cok buyuk ve ani bir artis oldu. Ondan ettigimiz kar ile beni aradi ve 'Su sekilde kar ettik. Onay verirsen emlakcim ile gorusup surada su kadara ev aliyorum sana' dedi mesela. Karsilikli guven iliskimiz oldugu icin ben de kabul ettim 1 haftaya ev alindi, geliri de yine yatirim dongusune girdi :)) Benim Turkiye'de yaptigim yatirimlardan elde ettigim kazanca ihtiyacim yok o yuzden onlari yine yatirima ekliyorum. Bu sekilde bir cark donduruyoruz.

Çok mantıklı da..
Ben öyle güvenilir, bu işi Iyi yapan birini nerden bulacağım?
Bir de ona aylık ne kadar ödeme gerekir yaklaşık?

Yanlis anlamazsaniz bir sey sorabilir miyim, sermayeniz mi az yoksa cok mu temkinlisiniz? Egitimli olup butun gün ekran basinda sasi olmak pahasina oturmak, o strese girmek, gruplara dahilse ayda 20 bin cok dusuk.
Borsayla ugrasmayana ayda 20 cok gelebilir ama ne paralar donuyor...
Benim egitimim yok, dahil oldugum gruplar var. Gunde 1 ya acar bakarim, yogunsam acmam.
Alip satis yaparken bi grafiklerine bakiyorum, anladigimdan degil, belki gore gore ogrenirim diye. gruplar zaten herkese saat araligi veriyor bu saatte al bu saatte sat diye.

Biz koyun gibi oyunculariz, esiniz oyun kuran olmasi gerekir. Kalkip kendimi asla emek veren, bilgi sahibi donanimli biriyle kiyaslamiyorum yanlis anlasilmasin. Ancak ben anlamayan halimle gruplardan yapilan yönlendirmelerle cok daha yuksek meblaglar kazaniyorum. Bu iste bir terslik yok mu?
200 kusür kendi paramız 200 cşvarı da krediyle borsa da eşim.ben pek anlamam evden çalıştığından devamlı ekran başında ama kar olmuyor yahuu fazla.tv de biri konuşuyor hoppp düşüyorr hisse.ünlük al sat yapıyor en az 16 yıldır bu işin içinde .tiyo verirsen özelden alırız memnuniyetle.ekmek paramız değil çocuğa gelecek için borsadayız şu an :KK70: bence siz profosyenel sayılırsınız büyük meblağlar kazanabildiğinize göreee

Ben de çatalcadan aralikta 12 bine aldim 120 metrekare minicik yer. Suan hic biseye yaramaz. Ama oglum 4 yasinda. O 40 oldugunda eminimki biseye yarar.
En kotu ihtimal yandaki arsaya bina yaparken bu da birlesir 1 daire de olsa alir. Torunuma kismettir belki 😀😀
Ayyynenn oyle,dusunsenize annelerimizin biz yokken bir parca toprak alip oylece biraktigini😍😍

Ayyynenn oyle,dusunsenize annelerimizin biz yokken bir parca toprak alip oylece biraktigini😍😍
bu işler birazda şans işi .dedemden kalan arsalar var zırnık değerlenmedi 40 yıldır.pandemi bitsin satıp altın alacağımm yerine altın kaç tl olursa olsunn

X