Yatırım bizden sorulur! :)

Vakıfbanktan parayı çekebildiğinize veya eft yapabildiğinize şükredin bence :KK70: ne zaman atmsine gitsem hata verir veya para yoktur atmde, her ayın 15inde uygulaması çöker, bi fatura ödeyecem ödeyemem sürekli uygulama dışarı atar beni. Bana mı garezi var anlamıyorum ki bankanın
Yok bana da var belli ki baksanıza valla sınır oldum şuan.
Bu hafta görüşü cem yüzyüze. Biraz calisssin musteri temsilcisi.Tatmin olmazsam çekecem parayı

Ben de yillar önce parahanimi okuyup fikri begenmistim. Ev alma fikri tam bana göre. Birkac tane ev aldim ama GeyikliGece GeyikliGece idolum oldu su an. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bu arada parahanim blogunu ben de severim, yani biraz tuhaf bir hanım gibi geliyor ama asıl yatırımın maliyetleri düşürmek olduğunu orada öğrendim mesela.

Kızlar merhaba yatırımlık denmez belki ama 5 bin tl var bankamda bir kenarıda öylece duruyor. Bu Konuyu ve bazı yorumları okuyunca bende acaba bir bilezik yapıp kenarı mı koysam dedim. Faiz zaten doğru düzgün olmuyor. Sizce? Değmez kenarıda mı dursun yoksa bir bilezik altın birşey yapıp atayım mı kenarı.

denizbank, kuveyttürk bunlarda gümüş hesabı var nomum, yatırım hesabı da açabilirsin yanında, zaten ana hesaba bağlı olarak telefonundan açıyosun bu hesapları.

Peki deniz mi kuveyt mi hangini secsem acaba farkeder mi canım ?
Evime yakın denizbank var ama kuveyt uzakta.
Kuveyt için bekle bekle zaman geçiyor.
Denizbank için market diye cikar çabuk halledebilirim.

Gençler bana bi el atın. Sadece çocuğun üstüne açabileceğim bir hesap var mı ? Ama bişeye bağlayacağım tabii altın döviz ?

Instada bir hanim takip ediyorum
Bebeği için açtığı bir hesap var.
Gram da aliyor. Borsadan hisse senedi aliyor.
18 Yasına gelince istediği gibi kullansın diyecekmiş. Demek ki oluyor..

Peki deniz mi kuveyt mi hangini secsem acaba farkeder mi canım ?
Evime yakın denizbank var ama kuveyt uzakta.
Kuveyt için bekle bekle zaman geçiyor.
Denizbank için market diye cikar çabuk halledebilirim.
hiç farketmez nomum banka sonuçta, kuveytin makas aralığı az diyorlar ama doğru mu onu da bilmiyorum artı az bile olsa bizim yatırımlarımız az olduğu için fark etmez

birkaç ev de hiç fena değil bence siz de tecrübelerinizi aktarın biz hiç evcilere :KK68:
Benim de evlerim portakalda vitamin,beyin kivrimlarimda nöron:KK70:
Sana da altin hakkinda danisacagim canim izin verirsen,su mutfaktan bir cikabilsem:)

2 minik konuya degineyim.

Aciktan bir sey yazmak istemiyorum, sadece bildigim uyelere ozelden yazma taraftariyim. Kesinlikle bisey saklamak, paylasmamak olarak gormeyin. Yatirim hassas konudur, yazdigimi yanlis anlayip, yanlis yorumlayip cocugunun süt parasini bile yanlis yere baglayacak insanlar var ulkede, sonucta miss gibi ciftlikbank skandallari yasadik :)
Bu vebale girmem. Konu sahibine aldigim hisseyi bile yazdim, cunku biliyorum ki akli basinda biri. Ama aciga yazsam herkese acik bir forum, yanlis anlayan olur. Yarinki ekmek parasini baglayan olur.

Bankanin sizi arayip aramamasinda da sizin verdiginiz veya vermediginiz onaylar etkili diye biliyorum. Telefonla aranmamayi secmis olabilirsiniz. Telefon bankaciligina acik degilse sanirim zaten islem yapamiyor. Yalniz bundan tam emin degilim. Siz acik acik konusun söyleyin ayda 3 kurus bile olsa parami degerlendirmek istiyorum diye.

Mert basarandan herhangi bir sey alan oldu mu?
Gercek mi o adam? Ben fake saniyorum.
Cunku defalarca konustuk.
60 saniyede satiliyor diyor. Ilanlara yetisemiyorsunuz diyor. Alicilar hazir beklese bile 60 saniyede burasi neresi diye bakarsin yani hemen almazsin ki. Bi kere ben tesaduf ilk yorum yazan oldum, bu sana uymaz diyor :) ben size guveniyorum siz paylastiysaniz alicam diyorum seni üzer diyor.
Telefonla konustuk, sadece diyor ki en onemli yatirim toprak. Ok. Ama bana bul diyince bulmuyor. Sat diyince satmiyor. Bu nasil yatirim danismani :)

O vakit 470'den aldığım gram bugün 439.. :KK43:
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)

Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Hiç üzülme , altın sonuçta birkaç yillik bir yatırım. Sen bozdurana kadar artacaktır illahaki. Onun dışında bozdurmadigin sürece artmış, azalmış...senin birikimini etkilemiyor ki. Senin için bozdurdugun günkü kur önemli.
Ben geçen sene 300e çıkınca gittim 20 gramimi bozdurdum,sonra artmaya devam etti, zarar ettim diye üzülüp 318 TL'den geri aldım. Şu an gram 440 TL, sadece o 20 gramdan ikibucuk bin lira kardayim.
O yüzden söz konusu altın vs olunca üzülmemek gerekiyor.

Mert basarandan herhangi bir sey alan oldu mu?
Gercek mi o adam? Ben fake saniyorum.
Cunku defalarca konustuk.
60 saniyede satiliyor diyor. Ilanlara yetisemiyorsunuz diyor. Alicilar hazir beklese bile 60 saniyede burasi neresi diye bakarsin yani hemen almazsin ki. Bi kere ben tesaduf ilk yorum yazan oldum, bu sana uymaz diyor :) ben size guveniyorum siz paylastiysaniz alicam diyorum seni üzer diyor.
Telefonla konustuk, sadece diyor ki en onemli yatirim toprak. Ok. Ama bana bul diyince bulmuyor. Sat diyince satmiyor. Bu nasil yatirim danismani :)
Ben ona bakarken baska yerlere daldim,dag basinda 27500e tarla buldum:KK70:
Yatirimlik al at kenara,15 yil sonra ilac:)

Heh iste ben sakincasizlardanim:))
Sifirin altinda 25 dereceydik evlendigimizde,sukur az cok duze ciktik,birseyler yapabildim kendi capimda,ama adim adim, dikkatli.
Esim yatirimin Y sinden birikimin B sinden anlamaz,bugun buldum bugun yerim kafasinda.Oysa karinca gibi yarini dusunmekte onemli.
Kendim gibi biriyle evlenseydim tadindan yenmezdi:))
2 minik konuya degineyim.

Aciktan bir sey yazmak istemiyorum, sadece bildigim uyelere ozelden yazma taraftariyim. Kesinlikle bisey saklamak, paylasmamak olarak gormeyin. Yatirim hassas konudur, yazdigimi yanlis anlayip, yanlis yorumlayip cocugunun süt parasini bile yanlis yere baglayacak insanlar var ulkede, sonucta miss gibi ciftlikbank skandallari yasadik :)
Bu vebale girmem. Konu sahibine aldigim hisseyi bile yazdim, cunku biliyorum ki akli basinda biri. Ama aciga yazsam herkese acik bir forum, yanlis anlayan olur. Yarinki ekmek parasini baglayan olur.

Bankanin sizi arayip aramamasinda da sizin verdiginiz veya vermediginiz onaylar etkili diye biliyorum. Telefonla aranmamayi secmis olabilirsiniz. Telefon bankaciligina acik degilse sanirim zaten islem yapamiyor. Yalniz bundan tam emin degilim. Siz acik acik konusun söyleyin ayda 3 kurus bile olsa parami degerlendirmek istiyorum diye.

Hiç üzülme , altın sonuçta birkaç yillik bir yatırım. Sen bozdurana kadar artacaktır illahaki. Onun dışında bozdurmadigin sürece artmış, azalmış...senin birikimini etkilemiyor ki. Senin için bozdurdugun günkü kur önemli.
Ben geçen sene 300e çıkınca gittim 20 gramimi bozdurdum,sonra artmaya devam etti, zarar ettim diye üzülüp 318 TL'den geri aldım. Şu an gram 440 TL, sadece o 20 gramdan ikibucuk bin lira kardayim.
O yüzden söz konusu altın vs olunca üzülmemek gerekiyor.
Benim de biraz gram var,dusecek diye dusunuyorum ama satmak gibi niyetim yok,dusse de uzulmem,niye?
Zaten 3 4 yil icinde uygundan almisim,dusse de ilerisi icin aldigima gore yine cikacak,internet bankacılığım olmadigina gore en emin yol bu,babaanne yolu:)

X