- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
- #23.081
Kızlar eskiden yıllık hedefler yapardık yine yapalım mı.Herkese selam kizlar nasilsiniz iyi misiniz
Eski dostlari gorunce mutlu oldum :)) foruma girmiyorum eskisi gibi, son 1.5 senem duzen degistirmekle gecti.
Aralik sonunda finansal hedefler yapmistim onlari yazayim. Araliga kadar 10000 euro biriktirmek simdilik hedef.
2021 basinda girdigim temettu hisseleri duruyor hala, degistirdiklerim oldu ama eregli, vesbe, egser degismedi hic.
Simdi elimde froto, eregl, tuprs, alark, thyao, cimsa, egser, vesbe, egeen var. 120bin gibiydi en son hepsi, iniyor cikiyor iste. Ralliye katilmadim ben, pozisyon degistirmek istemedim aksi gibi elimdeki hisseler de gitmedi bu sene ahaha. Nasip artik. Bu sene froto, eregli, vesbe, cimsa disinda fazla ekleme yapmam. Belki bir ikisini bimas ile degistiririm bu yil icin. thyao, alark ve tuprasi satarim yil icinde. Fazla dagilmayacam artik malum onumuz belirsiz.
Gecen uyduruk bi gumus bileklik alayim dedim online, tc numarami aldilardedim noluyo sermaye gontrolu mu geldi diyecem duz bileklik yahu bu, sanki bana kara para mi akliyoz. Gittim bankada altin ve gumus hesabinda biraz param vardi cektim onlari altin aldim kuyumcuda, kuyumcu da tc mi aldi tahmin ettigim uzere. 70 gr tuttu hepsi, bankada kasa kiraladim koydum oraya. Neme lazim bugun tc ile emtia satan yarin bankadan taksit taksit para cektirir
Envanterim simdilik bu kadar. Aldigim sattigim bisey olursa dise dokunur yazarim hedefleri guncellerim.
Yıllık hedef en önemlisi.Kızlar eskiden yıllık hedefler yapardık yine yapalım mı.
Şu mesajı Ocak'ta yazmışım, sene sonu sayımına geçeyim: 10000 euro birikim tamam.
Yukarıdaki hisselerin hepsinden çıktım, önümüzdeki 2-3 bilançoyu atatp, brlsm, kcaer olarak üç hissede geçireceğim.
Altın 70 gr idi, 20 gr kardeşimin düğününde taktım, öbür 20'sini diğer kardeşime ayırdım, kalan 30'u da bozup biste soktum. Yani şimdilik altınım yok.
2024 benim için masraflı geçecek, o yüzden pek birikim hedefi koyamayacağım. Düşük maaşla çalışıyorum ve vize nedeniyle 2 sene daha kalmak zorundayım bu işte. Sadece 5000 euro karşılığı bir miktar diyorum, altın veya hisse olarak tutarım yüksek ihtimal.
10 tane kitap, 1 diploma, 1 akademik yayın, PMP sertifikası da maddi olmayan hedeflerim. Doktora başvuru teklifi de var aslında ama şimdilik kesin hedeflere yazmayayım, olamayabilir çünkü :))
Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Dedim ve oldunuz. :)
Allah razı olsun kızlar.
Sayenizde güzel bir topik oluştu.
Zenginleşme yolunda hedeflerimiz var.
2021 HEDEFLERI
@subkortikal 1000 gram altın + 10.000 USD
yesa 2500 luk hisse senedi, altın ve gumus + hedıyelık altınlar 1 yarım, 2 ceyrek, 4 gram
[
Mihail Zoscenko 80 gram altın + 100 lot bis 30 hissesi
mavimli 300 gram altin, 25000 euro, 100 lot Bist 30 hissesi, bir ihtimal Eski Focadan ev
nomunomuchua 5000 liralık hisse senedi, 100 gr gümüş, 100 gr altın
@Chelzy 50 gr altın. Allah ne verdiyse bitcoin
@CekiLinBenDoktorum toplam 50 bın bırıkım (20 gram altın + 500 gr gumus + coın + hısse falan)
@Efsun64 2049 tl lık kredı kartı borcu kapatmak
@Sonilmek 25 gr altın ya da 20 bın
@Esila09 Rakamsal hedef yok ama altın, bitcoin ve araba kredisine 10 bın yatırma
@nobahari Rakamsal hedef yok ama bırıkım devam
@Yuppiyayye Rakamsal hedef yok ama bırıkım devam
@ceycey0406
7000 tl kredi kartı borcu kapatmak + 25 gram altın
2021 hedeflerim çok minnosmus :)
Yeni hedefim borsada kazanıp araba değiştirmek :)
Nomu iyi hisselerdeysen yine yukselir merak etme, su aralar dusuk devam edecegiz sadece, birkac aya yine cikarizCanim borsada 6 ay bekleyip kazandigimi 1 haftada kaybettim. Dogru zamanda elden çıkarmayınca bi cacık olmuyor.
Insallah hedefine ulaşırsın.
Artik hedef bile koyamıyorum.
Geçen sene öğretmen arkadaşın biri abisi askere gidiyormuş abisinin arabasını kullanacakmış bu sebeple kendi arabasını sattı ve borsaya yatırdı sonra da parası pul oldu kendisinin ve okuldaki diğer arkadaşlarla aralarında dönen muhabbetten anladığım kadarıyla (watsap grubumuzda oğlana gelip gidip takılıyor diğer beyler araç olarak kalsaydı bile şu kadardı bu kadardı diye )Canim borsada 6 ay bekleyip kazandigimi 1 haftada kaybettim. Dogru zamanda elden çıkarmayınca bi cacık olmuyor.
Insallah hedefine ulaşırsın.
Artik hedef bile koyamıyorum.
Borsa riskli varlik. Bilirsen iyi kazanirsin. Bilemezsen de arastirmadan tum para yatirilmamali tabi. Hele ki boyle bir zamanda tum dunyada kriz var.Geçen sene öğretmen arkadaşın biri abisi askere gidiyormuş abisinin arabasını kullanacakmış bu sebeple kendi arabasını sattı ve borsaya yatırdı sonra da parası pul oldu kendisinin ve okuldaki diğer arkadaşlarla aralarında dönen muhabbetten anladığım kadarıyla (watsap grubumuzda oğlana gelip gidip takılıyor diğer beyler araç olarak kalsaydı bile şu kadardı bu kadardı diye )
Bütün varını yoğunu borsaya yatırmak da ne bileyim herkesin kendi bileceği iş tabiki
Aynı arkadaşa kişi başına 5gr lik altın gününe gir en azından biraz bu şekilde eline toplu para geçsin dedim
Bence o arkadaş spek hisselere yatırım yapmıştırBorsa riskli varlik. Bilirsen iyi kazanirsin. Bilemezsen de arastirmadan tum para yatirilmamali tabi. Hele ki boyle bir zamanda tum dunyada kriz var.
Mesela bir telefon alirken bile arastiriyoruz degil mi? Hisseyi de arastirmak lazim.
koc sirketleri en iyileri sayilir,guven acisindan.
Herkes arastirsa aslinda altindan degerli sirketler var . Ben ben borsa oldugu icin, bu sirketlere ortak olabildigim icin cok mutluyum
Duyumla aldiysa olabilir. Biz de ilk adimi oyle yaptik malesef ,neyse ki az parayla girmistik.Bence o arkadaş spek hisselere yatırım yapmıştır
Nasip artık mecbur bekleyecek başka yolu yok 1 sene önce sattığı arabanın parasıyla girmişDuyumla aldiysa olabilir. Biz de ilk adimi oyle yaptik malesef ,neyse ki az parayla girmistik.
Gerci suan ne aldiysa dustu hisseler. Boyle zamanlari bilmedigi icin, yuksekten aldiysa bir de , yine zararda olmasi normal. Iyi hisselerse beklerse cok iyi olacak . Ben inaniyorum
Altin cok baskilanmadi mi sizce de? Ons fiyati 2000 ustu zor goruyor sonra hop asagi. Dolar enflasyonunu da hesaba katarsak bence de ucuz altin, tl de yavas yavas yukseltiliyorken borsa vb yatirimlar yapmayan icin iyi yatirim bence de. Param olursa ben de alacagim bu sene birazBen 2024te kısmet olursa altın birikimi yapmak istiyorum. Bir miktar borsaya koydum. Akmasa da damlıyor. Bir miktar fona koydum ufak ufak artıyor. Gelecek yıl altın almak istiyorum.
Merhaba takip ettigim bir hesap besi cok ovuyor. Ozellikle devlet katsini almak icin yasi 46 miydi ne, olanlara tavsiye ediyor.merhaba kızlar ocaktan sonra bende yavaştan değişik bi şeyler yapayım diyorum bes im yok mesela bes yaptırmak istiyorum bende mantıklı mı pek emin değilim ama yavaş yavaş borsa ya da gireceğim sanırım fikirlerinize açığım
merhaba kızlar ocaktan sonra bende yavaştan değişik bi şeyler yapayım diyorum bes im yok mesela bes yaptırmak istiyorum bende mantıklı mı pek emin değilim ama yavaş yavaş borsa ya da gireceğim sanırım fikirlerinize açığım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?