- 28 Şubat 2018
- 1.277
- 4.280
- 31
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #23.021
Yok henüz başlamadım ama hisseden ziyade fonlara yönelmeyi düşünüyorum. Şu an biraz maddi olarak sıkışığım biraz da onun etkisi var başlamamamda. Her şeye zam geliyor stok mu yapsam yatırım mı yapsam ne yapsam hangi birine yetişsem bilemiyorumNaptin baslayabildin mi borsa islerineben arastirip arastirip vazgeciyorum sonra tekrar basliyoru
benim aklimda da 5 hisse alip onlara duzenli ekleme yapmak var fakat hisseleri secemiyorum bi turlu :d uzun vadeci olmaya karar verdimYok henüz başlamadım ama hisseden ziyade fonlara yönelmeyi düşünüyorum. Şu an biraz maddi olarak sıkışığım biraz da onun etkisi var başlamamamda. Her şeye zam geliyor stok mu yapsam yatırım mı yapsam ne yapsam hangi birine yetişsem bilemiyorumCemil Çiçek’i her gün dinliyorum, fon videolarından beğendiğim fonları Tefas uygulamasında favorilere ekliyorum. Şimdilik bu şekilde
Seninki de mantıklıbenim aklimda da 5 hisse alip onlara duzenli ekleme yapmak var fakat hisseleri secemiyorum bi turlu :d uzun vadeci olmaya karar verdim
Biz taaa bu birikim topiclerinden beri tanisiyormusuz şaşırdımbankada altın hesabı ya da döviz hesabı yaparsanız faize karşı değilseniz katılımda kalsın. Hem değer kaybetmez hem de aylık faiz gelir.
Bu sıralar halka arzlar vardı belki almisssiniDir gerçi sembolik adetler verselerde iyi olabilir.benim aklimda da 5 hisse alip onlara duzenli ekleme yapmak var fakat hisseleri secemiyorum bi turlu :d uzun vadeci olmaya karar verdim
Cemil Çiçek’i her gün dinliyorum, fon videolarından beğendiğim fonları Tefas uygulamasında favorilere ekliyorum.
Cemil Çiçek yazmışımO Cihat Çiçek'i Allah bildiği gibi yapsın!
Yemeyi içmeyi kestim, fon alıyorum. Markette bir şeye elimi atıyorum, o hoo ben bunu dört kere almasam, şu kadar fon alırım, diyorum, çekiyorum elimi.
Kredi kartı faizleri 24 Ağustos'tan sonra artıyor diye, kartlarda kalan ne kadar limitim varsa fiziki altına gömdüm, üç taksit yaptım sonra. Kartlarda limit de kalmadı, nakitle dönebiliyorsan dön bakalım Ağustos'ta.
Kendi paramızı yiyemez olduk. Perişan etti hepimizi Cihat Çiçek!
Hiç pişman etmedi, o ayrı...
Bu vesile ile, Cihat Çiçek'in adını ilk defa burada kendisinden duyduğumvasfiye teyze 'ye de teşekkürü borç bilirim.
Ben hisse alip sattigimda vakif yatirimdan mail geliyor dekont gibi birsey onun gibi bisey sanirim o daBen Kuveyt Türk’ten yatırım hesabı açtım ama diğerini ben açmadım. E-yatırımcı uygulamasında gözüküyor. Neden böyle oldu ki
Halka arz ne oluyor hic arastirmadim bile bi kac kez gordum amaBu sıralar halka arzlar vardı belki almisssiniDir gerçi sembolik adetler verselerde iyi olabilir.
Hisse portofumde aşırı karışık benim hayatımda ilkkez fener GS gibi sportif limitet katılım hisselerine yatırım.yaptim.
Asla yatırım tavsiyesi değildir çünkü portoyum.cok karmaşık çoğu enerji gayrimenkul spor ve bir iki de Ostim gibi petun gibi Sasa gibi teknik fabrikayı ürünleri içeren şeyler var. Birikim kısa süreli bende çünkü ciddi bir ödeme yapacağım gelecek ay sonu
Fonlarin arindirmasi oluyor muymus hic baktin mi ?Ben Kuveyt Türk’ten yatırım hesabı açtım ama diğerini ben açmadım. E-yatırımcı uygulamasında gözüküyor. Neden böyle oldu ki
Evet galiba Kuveyt Türk’ün vakıf yatırımla bir alakası varBen hisse alip sattigimda vakif yatirimdan mail geliyor dekont gibi birsey onun gibi bisey sanirim o da
Bakmadım onlara ama katılım bankası olduğu için kendi fonları haricinde hepi topu 4 tane daha fon zaten, hisselerin de hepsi yok mesela. Kendileri faiz içerenleri ayiriyorlar galıba. Tefas’ta da yazıyor fonların açıklamalarında faiz içerip içermediğiFonlarin arindirmasi oluyor muymus hic baktin mi ?
Hisselerin hepsi yok evet ama katılım endeksinde yer almayan hisselere denk geldimBakmadım onlara ama katılım bankası olduğu için kendi fonları haricinde hepi topu 4 tane daha fon zaten, hisselerin de hepsi yok mesela. Kendileri faiz içerenleri ayiriyorlar galıba. Tefas’ta da yazıyor fonların açıklamalarında faiz içerip içermediği
Teşekkürler link içinYatırım fonlarına ilişkin, SPK tarafından, biz sade vatandaşların dilinde hazırlanan çok güzel bir kitapçık var.
Aşağıya linkini bırakıyorum.
Ben kendi adıma, memnunum ne yalan söyleyeyim...
Fonlarda, tek işi bu olan, bu alanda kariyer yapmış insanların yönetiminde herşey.
Benim, hisseleri, kurumları, trendleri, piyasaları böyle takip edebilecek imkânlarım yok.
Her kurum, kendi fonlarının hacmini ( alıcısını) artırsın diye kurumlar arasında müthiş bir rekabet var.
Bunlar hep bana yarayan şeyler.
Fon-altın-döviz şeklinde bir birikimim var. Sırasıyla %25 -%25-%50.
Fon konusunda iyice coştum, birikimim belli bir miktara ulaşır ulaşmaz amerikan borsalarındaki fonlara açılacağım
Hmm o zaman neye göre seçti banka anlamadımHisselerin hepsi yok evet ama katılım endeksinde yer almayan hisselere denk geldim
Ben de sadece katılımdaki hisseleri var diye biliyorum çağrı merkezi o şekilde bilgi vermişti
Ve hala katılım endeksinde hisselerin tümüne ulaşabileceğim yasal bir kaynak bulamadım
Twitter vs. paylaşalnlar var ama hepsi farklı paylaşıyor güvenemedim bir türlü
Katılımda olanlar da belli bir oranda faiz içeriyor o yüzden arındırma yapılması gerekiyor ama fonlarda bu hesaplama nasıl yapılıyor bilmiyorum
inan bilmiyorumHmm o zaman neye göre seçti banka anlamadım
Helal finans diye bi uygulama varHmm o zaman neye göre seçti banka anlamadım