- 8 Ocak 2015
- 6.035
- 18.988
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #23.001
kizlar cociklara hangi kurumdan acabiliriz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
osmanlı yatırımkizlar cociklara hangi kurumdan acabiliriz
Yesam selamlarosmanlı yatırım
Yesam selamlar
kaç TL oldu hesap işletim ucreti
Sorularim asiri sacma gelebilir ama direk soracak kimseyi bulamadigimdan buraya yaziyorum
-Bazi kisiler tercihlerini hisselerini satmayarak uzun vadede bekleterek kazanc sagliyorlar.Benim anlamadigim hisseyi alirken mesela 3 aylik degil de 1 yillik secenegiyle mi aliyorlar ? Hesabi acarken bana bi kac secenek sunmustu paranin cekilecegi hesap / kar payinin yatirilacagi hesap diye.Simdi ben 1 yillik secersem 1 yil sonundaki kar otomatik o hesaba yatacak degil mi satmasam bile ? Nasil oluyo simdi sorarken yine kafam karsti
Bu anlattığınız vadeli hesap aç
Bu anlattığınız vadeli hesap açılışı (parayı koyuyorsun mesela 1000 tl. 32 gün onlar işletiyor sonra 1045 tl yi istediğin yere yatırıyor)
Sizin yatırım hesabı açmanız lazım (hisse al sat icin)
Sizin yatırım hesabı açmanız lazım (hisse al sa
Alıntıyı da beceremedim silemedim de neyse
Tamamdır şimdi anladım hisseyi aldıgımda ve sattıgımda paranın çıkış giriş hesaplarını sormuş bana
dahaaa coook yolum var
Peki hisse alirken ekrandakifiyatttan baska 'listeden fiyat secme' yeri var o ne oluyoKüçük br bilgi pazartesi hisse sattın
Çarşamba hesaba geçer
Ancak çarşamba günü kullanabilirsin
(Pazartesi paraya ihtiyacın var, dur hisse vardı hemen bozdurayım da cekeyim gibi bir sey yok aklında olsin )
2.not: pazartesi hisse sattın, hemen o gün yine hisse alabilirsin o parayla ama
Peki hisse alirken ekrandakifiyatttan baska 'listeden fiyat secme' yeri var o ne oluyo
Ya cok tesekkur ederimHissenin anlık fiyatı 10 tl diyelim
Sen diyorsun ki ben 9.50 tl den 300 lot (300 tane diyelim) hisse almak istiyorum. 9.50 'yi seçip emir giriyorsun o fiyata gelirse ve satan olursa hisseyi alabilirsin
Ya da diyelim ki elinde 300 tane x hissesinden var ve anlık fiyatı 10 tl
Sen diyorsun ki 10.50 den ben bunları satmak istiyorum. Emir giriyorsun bekliyorsun. Hisse o fiyata yükselirse ve almak isteyen de olursa senin elindekiler satilabilir
Hissenin anlık fiyatı 10 tl diyelim
Sen diyorsun ki ben 9.50 tl den 300 lot (300 tane diyelim) hisse almak istiyorum. 9.50 'yi seçip emir giriyorsun o fiyata gelirse ve satan olursa hisseyi alabilirsin
Ya da diyelim ki elinde 300 tane x hissesinden var ve anlık fiyatı 10 tl
Sen diyorsun ki 10.50 den ben bunları satmak istiyorum. Emir giriyorsun bekliyorsun. Hisse o fiyata yükselirse ve almak isteyen de olursa senin elindekiler satilabilir
güncelleme geldi haaaaanımmmmmm
10 gram altın
1000 gram gumus
10 bınlık tek hısse
5 bın fon
2.250 botox :9
kenarda kalan 5750 :)
Her aracı kurumun aylık ücreti yok bazıları almıyor isterseniz araştırın. Fakat onlarda komisyon biraz diğerlerine göre yüksek oluyor. Yani yine aynı hesaplara geliyor diyebiliriz.Araştırdığım kadarıyla birilerine para yedirmeden olmuyor
Bankalar da komisyon alıyormuş
Zaten borsa hesabı açınca yatırım hesabı sayıldığı için aylık para alıyorlarmış hesap işletim ücreti adı altında vadesiz hesabından çekiyorlarmış bir de al-sat yaptığın zaman komisyon alıyorlarmış.
Aracı kurum dediğim yatırım şirketleri de komisyon ve hesap işletim ücreti alıyor ama bankalara göre düşük oranda alıyormuş.
Mesela osmanlı yatırımınkine baktım Mayıs ayında güncellenmiş fiyatlar, aylık max 42 lira hesap işletim ücreti alıyormuş. Ama paran 100 bin TL üzeri ise bu ücreti almıyormuş. O kadar paramız olsa 42 lırayı nıye onemseyelm zaten biz bırakırız bahşiş olarak
Teşekkür edermHer aracı kurumun aylık ücreti yok bazıları almıyor isterseniz araştırın. Fakat onlarda komisyon biraz diğerlerine göre yüksek oluyor. Yani yine aynı hesaplara geliyor diyebiliriz.
Naptin baslayabildin mi borsa islerine ben arastirip arastirip vazgeciyorum sonra tekrar basliyoruTeşekkür ederm