- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.981
Ben de borsa cahiliyimbizim gibiler için YouTube’dan Cemil Çiçek öneriyorlar.
Lot, pay, hisse bunların hepsi aynı şey. 1 lot=1pay=1hisse olarak düşünün. Yatırım yapacağınız uygulamada görünen fiyat 1 lot fiyatı oluyor. Bir de bankalarının yüksek komisyon aldığını söylüyorlar aracı kurum kullanmak daha iyiymiş. Ben de güvenilir ve düşük komisyonlu aracı kurum arıyorum. Başka bir topikte Osmanlı yatırım ve gedik kurumlarından bahsedilmiş. Tecrübeli arkadaşlar bizi bilgilendirir insallah
Teşekkür ederimBen osmanlı yatırım kullanıyorum memnunum
Komisyon ücretim çok iyi
Aylik belli bir kesinti var ama hesap belli bir miktarın üstünde olursa yok (bu detayların güncel hâline bakin) yine de bankadan avantajli
Araci kurum nerden citki ya cok sinirlerim bozuldu su an :/ zaten ufak miktarla yatirim yapicam daha bi de aylik keserse ondan bittim :/Ben de borsa cahiliyimbizim gibiler için YouTube’dan Cemil Çiçek öneriyorlar.
Lot, pay, hisse bunların hepsi aynı şey. 1 lot=1pay=1hisse olarak düşünün. Yatırım yapacağınız uygulamada görünen fiyat 1 lot fiyatı oluyor. Bir de bankalarının yüksek komisyon aldığını söylüyorlar aracı kurum kullanmak daha iyiymiş. Ben de güvenilir ve düşük komisyonlu aracı kurum arıyorum. Başka bir topikte Osmanlı yatırım ve gedik kurumlarından bahsedilmiş. Tecrübeli arkadaşlar bizi bilgilendirir insallah
Araştırdığım kadarıyla birilerine para yedirmeden olmuyorAraci kurum nerden citki ya cok sinirlerim bozuldu su an :/ zaten ufak miktarla yatirim yapicam daha bi de aylik keserse ondan bittim :/
Müşteri hizmetlerini arayıp sorun en iyisi internetteki bilgiler güncel olmayabilir.Kuveytturk hesabm vardi ona bagli tradeplus indirdim arayuzu hosuma gitti :d ama ne kadar kesio hic bilmiyprum
Ay gercekten yaAraştırdığım kadarıyla birilerine para yedirmeden olmuyor
Bankalar da komisyon alıyormuş
Zaten borsa hesabı açınca yatırım hesabı sayıldığı için aylık para alıyorlarmış hesap işletim ücreti adı altında vadesiz hesabından çekiyorlarmış bir de al-sat yaptığın zaman komisyon alıyorlarmış.
Aracı kurum dediğim yatırım şirketleri de komisyon ve hesap işletim ücreti alıyor ama bankalara göre düşük oranda alıyormuş.
Mesela osmanlı yatırımınkine baktım Mayıs ayında güncellenmiş fiyatlar, aylık max 42 lira hesap işletim ücreti alıyormuş. Ama paran 100 bin TL üzeri ise bu ücreti almıyormuş. O kadar paramız olsa 42 lırayı nıye onemseyelm zaten biz bırakırız bahşiş olarak
Aylık hesap işletim ücreti almaması iyiymiş. Orada 1000’de 2 olan alım ücreti Osmanlı yatırımda 10.000’de 4.5 mesela. Orana vurduğun zaman Osmanlı bu konuda daha hesaplı oluyor çünkü 10.000’de 4.5 ise 1000 üzerinden düşündüğüm zaman 1000’de 0,4 olur. 1000 TL lik alımda banka 2 lira komisyon alıyorken osmanlı 40 kuruş komisyon almış olur. Bu açıdan güzel ama aylık hiç işlem yapmasam bile Osmanlı’da aylık ücret alacaklar. Kuveyt benim daha çok hoşuma gitti bu açıdan çünkü her gün al sat yapmayı planlamıyorum zaten. Ben kuveytten açıcam galibaMusteri hizmetleri 1000 de 2 oraninda kesinti oluyor dedi her hisse alondiginda
Aylik duzenli kesinti olmuyormus sadece hisse alininca oluyorms onun disinda ucretsizmis
Bu iyi mi anlamadm :d
Rica ederim ama istersen musteri hizmetlerini ara bi sen de sorAylık hesap işletim ücreti almaması iyiymiş. Orada 1000’de 2 olan alım ücreti Osmanlı yatırımda 10.000’de 4.5 mesela. Orana vurduğun zaman Osmanlı bu konuda daha hesaplı oluyor çünkü 10.000’de 4.5 ise 1000 üzerinden düşündüğüm zaman 1000’de 0,4 olur. 1000 TL lik alımda banka 2 lira komisyon alıyorken osmanlı 40 kuruş komisyon almış olur. Bu açıdan güzel ama aylık hiç işlem yapmasam bile Osmanlı’da aylık ücret alacaklar. Kuveyt benim daha çok hoşuma gitti bu açıdan çünkü her gün al sat yapmayı planlamıyorum zaten. Ben kuveytten açıcam galiba
Teşekkür ederim bu arada
Rica ederim ama istersen musteri hizmetlerini ara bi sen de sor
Ben coooook yeni oldugum icin yanlis anlasilma olmasin
Dipnot: oto cevap veren abla ciktiginda musteir hiz baglanmak istiyorum de sonra islemi sorcak yine musteri hizmetlerine baglanmak istiyorum de
Yoksa uzatiyo da uzatiyo
Tanam onu sorup ıyıce oğrenirimBen sifirin da altindayim
analizleri egrileri fogrulari yatirim hesabi acmayi hicbiseyi bilmiyorum o yuzden biseyleri yanls anladysam sana zararin dokunmasn :d
Cidden bana da lazım öyle biri, kendimi mal gibı hıssediyorm bu konudaBen youtube da basllangic icin bi kac video izledim ama hakkaten mala anlatir gibi anlatan birini bulamadim
Ya çok mutsuzum, 50 bine yakin onaylanmis kredi hakkım vardı , seçimden önce çekip bir şeyler alacaktım. Ay öyle mi yapsam,böyle mi yapsam, uf faiz çok yüksek derken uçtu gittiBakyenGEnC hiç kafa yormuyor mesela yatırıyor parayı altına, gümüşe kafası rahat ben gece rüyamda borsalı karışık bişeyler gördüm mesela hatırlamıyorum da
Araci kurum nerden citki ya cok sinirlerim bozuldu su an :/ zaten ufak miktarla yatirim yapicam daha bi de aylik keserse ondan bittim :/
Araci kurum nerden citki ya cok sinirlerim bozuldu su an :/ zaten ufak miktarla yatirim yapicam daha bi de aylik keserse ondan bittim :/
Ben youtube da basllangic icin bi kac video izledim ama hakkaten mala anlatir gibi anlatan birini bulamadim
Evet temettu sayfasina bakindim ozellikleTuncay turşucu denediniz mi