Yatırım bizden sorulur! :)

Sinovac 2 doz olan bir arkadaşım cok hafif atlatıyor suan.

Ben bu işin doğrusunu çözemedim

Sinovac 2 doz olan bir arkadaşım cok hafif atlatıyor suan.

Ben bu işin doğrusunu çözemedim
Çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versin Doğrusunu kimsenin çözebildiği yok .Herkes kaderinde olanı yaşıyor
Inşaallah hakkınızda gelip geçip gitmiştir
Allah kimsenin başına vermesin

Merhaba arkadaslar, ben de konuya katilmak istiyorum. Birikim ve tasarruf konularinda iyi sayilirim (klasik altin, doviz vb.) ama borsa hakkinda neredeyse hicbir sey bilmiyorum. Ben yurtdisinda yasiyorum, 5 ay once bir ise basladim, sirketim calisanlarina hisse veriyor, 1 seneyi doldurmak gerek hak sahibi olmak icin ama simdiden biraz ogrenmek istiyorum, zaman hizli geciyor. Bu arada sirket borsada degil ama gelecegi bu yonde, basarili olacagina inaniyorum, elime gecen bu firsati degerlendirmek istiyorum.
nomunomuchua cok gecmis olsun.

Çünkü herkes farklı geçirir nomum bu işin doğrusu yanlışı yok.
Çok geçmiş olsun iki ay sürmez yakında toparlarsın sen. İyi beslen iyi uyu iştahın düzeldi mi biraz
iştahım düzeldi canim.
Cok şükür..
Rabbim uzak etsin herkesten.
Simdi de kardeşimin kocasi basladi :/

Hoşgeldin zeynep :)
Ben yurtdışı piyasada işlem yapmıyorum bizim borsaya bile bu sene başında girdim anca öğrenirim ama şimdiden öğrenmek istiyorum amerikan-londra-alman borsalarını, twitterda bu konuda @yurdisihisse ve @denizmustafatr hesaplarını seviyorum.

Nomucum tekrar geçmiş olsun. Bizim yorulmadan hareket etmemiz iki ayı bulmuştu. Saçlarım hâlâ dökülüyor. Ama bunlar geçici seyler. İyi ol da vücut da toparlar yine. Vitamin desteğini falan ihmal etme.

Nomucum tekrar geçmiş olsun. Bizim yorulmadan hareket etmemiz iki ayı bulmuştu. Saçlarım hâlâ dökülüyor. Ama bunlar geçici seyler. İyi ol da vücut da toparlar yine. Vitamin desteğini falan ihmal etme.

Negatif olsam da vitaminlere devam mı?

Cok tesekkür ederim.
Allah'im herkesten uzak etsin.
Hastalara şifa versin.

Tesekkurler Mihail. Ben de biraz ogreneyim istiyorum, cok bilgisizim bu konuda. Ilk sorum cok komik ama Amerikan borsasiyla Turk borsasinin isleyisleri farkli midir biliyor musun, bu borsa ulkeden ulkeye degisiyor mu? Twitter kullanmiyorum ama belki hesap acarim, tesekkurler paylastigin icin.
Borsayi takip edecek cok vaktim yok aslinda, ama sirketin icinden olacagim icin zaten isleyisine hakim olurum, atak mi yapacak tokezleyecek mi bilirim. Suan alacagim hisseler disariya verilen fiyatin 3 te 1`ine bana verilecek, borsaya girdigi zamanda daha da artacak, bizim diger kardes sirketler de durum boyle oldu, yani pembe bir tablo cizersem verdigimin 4-5 katini kazanma ihtimalim var.

İşleyişleri arasındaki farklar hk hiç bilgim yok canım maalesef. Ben bizim borsada da al-sat yapmıyorum esasında, altın biriktirir gibi hisse biriktiriyorum (temettü hisseleri). İlk etapta alacağım şirketleri seçmek için daha derin araştırma yaptım, şimdi sadece her ay o seçtiklerimin üzerlerine ekliyorum. Kolay kolay da değiştirmem portföyü, şirketler kötüye giderse veya daha iyi fırsat görürsem anca.

Öte yandan bazıları da al-sattan kar ediyor, benimki biraz ilerisi için temettü kazancı elde etmek. İkisi de yöntem, ikisinden de kazanan var. Senin durumunda da hisseleri alıp bir süre tutmak baya güzel olur yani dediğin gibiyse, halka arzdan daha da ucuza almış olacaksın. Bereketli olsun inşallah.

Edit: imla

Tesekkurler, ben de buradan ogrendiklerimi Amerikan borsasinda uygularim diyordum, dur bakalim cozecegim bu isi bir sekilde.
Al-sat benim de tercih ettigim bir sey degil, ben al-unutcuyum galiba, ama ev kredisine girdik yeni 15 yillik, hayatimin ilk borcu biran once odemek istiyorum, belki hisseleri bu yonde kullanabilirim, en azindan bir kismini halka arzda satarim.

Selam arkadaslar, ev kredimizin ilk taksitini odedik, bir miktar da ara odeme yaptik. 15 yillik cektik ama hedefimiz 10 yilin altinda bitirmek, iki kucuk cocugumuz var buyudukce masraflari artiyor ve esim de ben de ozel sektor calisaniyiz, rahat rahat odeyebilmek icin vadeyi uzun tuttuk ama ara odemelerle kisaltacagiz insallah.

Eylul`de annemle babam gelecek yanimiza, altinlarim vardi onlari da satip dolara cevirecekler, o zaman bir ara odeme daha yapmayi planliyoruz.

Emeklilik mi ,ev mi?

Yatırımcı hatunlar,bilgisi benden yüksek olanlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ileriye dönük yatırım düşünüyorum ama aklımda 2 seçenek var birazdan yazacağım 1. seçenek benim aklıma daha çok yatan seçenek.
Karı koca öyle büyük müsrüflüklerimiz yok.Bikaç yıldır maddi olarak biraz feraha çıktık bin şükür.Biraz altınım var elime geçtikçede üstüne ekliyoruz az az da olsa. Gelelim mevzuya

1. Seçenek belli bi süre daha altın biriktirdikten sonra kiraya vermek için bi ev almak. Aldığımız gibi genç yaşta emekli maaşı alır gibi kira paramızı alacaz

2. Seçenek bana pek mantıklı gelmiyor ama millet çılgın gibi emeklilikte emeklilik diye tutturuyor acaba benim farketmediğim bi +sı mı var diyorum. Bireysel emeklilik veya eşim gilin iş yerinde çalışıyor olarak gösterilip emekli yatırmak(ssk girişim var 10 yıl kadar önce )
Neresi mantıklı gelmiyor derseniz ben bu emekliliğin meyvesini 60 lı yaşlarda yicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…