Öncelikle temettü daha doğrusu uzun vadeli hisse senedi yatırımı bilmeden veya bir süre araştırmadan yapılacak bir yatırım değil ama içine sinen hisselerde en güzel yatırım şekli bence. Genel anlamda iyi yönetilen, kar eden ve karını yatırımcılarla paylaşan (temettü ödemesi) hisse senetlerinden almak diyebiliriz. Günümüzde evlerin kira getirisi %5 falan, yani 300.000 tl’lik evden 1500 tl max kira alıyosun ki çoğu ev bunu da vermiyor. İyi kiracı bulmak, evin sorunu tadilatı vs cabası. Ama %5 temettü verimi olan hisse senetleri bulunabilir rahatlıkla. Hisse senedinin getirisini beğenmezsen başka hisseye geçmesi kolay, ama ev alsan satması yenisini alması o kadar kolay değil. Yani çok param olsa ev de alırım hisse senedi de çeşitlenmek amacıyla ama bütçem kısıtlıysa max verim almak isterim, az stres de bu verimin içinde.
Emeklilik konusunda da ben devletle ortak yatırımı tercih etmezdim açıkçası hatta son tercihim olurdu. Yarın bir gün ne olacağı belli değil, ne kadar maaş ödeyeceği o maaşın yetip yetmeyeceği belirsiz yani onu demek istiyorum.
Tabi bunlar benim fikirlerim sadece, yanlış değerlendirdiğim kısımlar da olabilir. En iyi kararı verirsiniz inşallah, şimdiden hayırlı olsun.