- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.081
Sadece bu kadar mı yapıyorlar? e o dedikleri bilgiler tefasta var zaten :))
Yatırım fonu dışında her ay ekstra gelecek 500 lira bir para var. Buradan öğrendiklerimle o para ile hisse almaya karar verdim. Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ederim.Canım şöyle söyleyeyim ben burada bi konu okurken 500-600 syf ne kadar yazıldıysa başından başlarım bazen sabaha kadar tüm sayfaları okurum sonra bi sorum olursa da yazarım. Şimdi başından sonundan yazınca olmuyor. Bu konuşmaların bi akışı var, zarardan başladık hatta sevgili Mune ile bu konularda yaZdı uzun uzun, paralarınızı almaya çalışanların neler yaptığını söyledim, okumak gerekiyor hap değil ki bu verelim tek seferde okumadan tüm herşey geçsin. O zaman sadece yardımcı olmak isteyen biri vazgeçiyor işte benim gibi. Arkadaşlarıma da böyleyim ben anlatırım saatlerce dert değil ama sonra böyle konuşulduğunda daha söylemem biter
Bi arkadaşıma yardımcı oldum 7 bin lirası vardı biraz düştü dedim ki bekleyeceksin sabır et 15 günü var dinlemedi sattı 23 bini olacaktı 1 hafta sonra geçen bana yardımcı ol dedi olmam dedim olmam da yani sonuçta benim çıkarım yok ki amaç yardımcı olmak ama böyle olunca durum değişiyor
Ben seni anladım :) bankacıyı da anladım ama söylenilen, sorulan tamamen farklı dediğim gibi. Kredi işlerim olunca ilgilenen ayrı bankacım var onu arayayım o da fona yönlendirir.
Hayırlısı olsun bi yerden başlamak lazım
Aynen öyle, zaten baktığı müşterilerin hepsinin günlük trade yönetimi imkansız gibi birşey artı büyük bir sorumluluk, sonradan müşteriyle papaz olması varCanım İnan bilmiyorum çalışma şeklini ama isterseniz sorarım Osmanlı yatırımda ki portföy danışmanına ben dediğim gibi almıyorum. Ama bankacılar hep fona yönlendirir hisse, borsa, portföy yönetimi tamamen farklı. Sonuçta her bankacı da borsadan anlamıyordur bu tamamen ayrı bi uzmanlık.
Yatırım fonu dışında her ay ekstra gelecek 500 lira bir para var. Buradan öğrendiklerimle o para ile hisse almaya karar verdim. Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ederim.
Aynen öyle, zaten baktığı müşterilerin hepsinin günlük trade yönetimi imkansız gibi birşey artı büyük bir sorumluluk, sonradan müşteriyle papaz olması varteknik destek veriyor anladığım ki makul olan da bu.
Bankacının bana önerdiği fonlardan biri Bist 30 hisse fonu. Temel bilgilerin ekran görüntüsü aldım Ekte paylaşıyorum.Borsa yatirim fonu ne oluyor peki kizlar,bilgisi,uzmanligi,yeterli zamani olmayan bununla baslasin denmis.
Yani bu uzerinde konustuklarimiz mi oluyor bu?
Borsa okur yazarligi sart,biz sifir bilgililer de heceliyoruz,ogrenecegiz yavas yavas:))
Peki bu da mikro olculerde alinabiliyor degil mi?Bankacının bana önerdiği fonlardan biri Bist 30 hisse fonu. Temel bilgilerin ekran görüntüsü aldım Ekte paylaşıyorum.
Ben de kücümseyici tavrindan, üslubundan hoslanmadim yazinin. Ama risk konusu dogrudur.Yok okumamıştım, siz link bırakınca okudum, Kadınlar Kulübü'nün müdavimiymiş demek ki
Yazısında katılmadığım noktalar insanlar kazançlarından birikim yapma ihtiyacı duyar her zaman, birikim yapmak için de ama gayrimenkul ama borsa ama altın veya dövize yönelirler, bunda yadırganacak, eleştirecek, komik bulunacak bir şey yok.
Sıradan insan??? nedense her alanda bilirkişi olmazsanız bilgi alışverişi yapma hakkınız yokmuş gibi küçümseyici tavır, borsadaki yatırımcıların hepsi ekonomi&finans mezunu da biz mi bilmiyoruz ?
Birikim yapmak, kenara biraz para koymak, belki o birikimle kendine bir araba, ev peşinatı, çocuklarının eğitimine katkı sağlamak isteyen insanlar altın almak istiyorsa değerli madenler, gayrımenkul almak istiyorsa mimarlık/mühendislik vb, borsaya girmek istiyorsa ekonomi&finans bölümü mü okumalı?
Dünyadaki tüm bilinen borsalarda sıradan insanlar yatırımcı olur, şirketlerde hisselerini pazarlayan taraf olur, saçma bir tanımlama yapmış.
İnsanların birikim yapma ihtiyacının ana sebeplerini bilmeden yüzeysel ve yermek için yazılmış bir yazı, buradan kendince komik bulduğu yazıları alıntılarken, insanların neden birikim yapmak istediğini anlattığı yazıları da alsaymış.
Tek katıldığım nokta, borsa kazan-kazan, 1 lira koy 100 lira al yeri değildir riskleri vardır, sağda solda farklı yatırım araçları da kullanılarak bir gecede nasıl zengin oldu reklamları gibi hayaller kuramazsınız, Ahmet'in Mehmet'in şu hisse iyi, bunu al şunu sat sözlerine itibar edemezsiniz.
Öğreneceksiniz, bir gecede veya birkaç ayda zengin olmak hayaliyle değil mantığınızla hareket edeceksiniz, elinizdeki avucunuzdaki her şeyi yatırmayacaksınız, hele kredili işlemler, evi satarım tavuk alırım düşüncesini asla aklınıza dahi getirmeyeceksiniz, riskleri olduğunu da bileceksiniz yoksa elinizdekinden de olursunuz.
Eve alınabiliyor. Fiyat ya da adet girin diyor. Minimum tutar yok.Peki bu da mikro olculerde alinabiliyor degil mi?
sadece denizbank almak zorunda değilsin nomu, tüm tefas fonlarını alabilirsin uygulamada, tefas sitede fon karşılaştırma kısmında en üsttekilerden (çok kazandırandan aşağıya doğru sıralı zaten liste) başlayıp birkaçına minik paralar dağıtabilirsin (sepet yani), başlangıçta 50-100 lira gibi. sen bilirsin tabi de ilk başta 500 lirayı geçmesen iyi olur toplamda, olur da düşerse falan üzülmezsin en azından. bir iki ay sonra bakarsın ne kadar olmuş duruma göre devam edersin. bunun döviz-altın almaktan farkı yok pek yatırım anlayışı bakımından. fikir olsun diye söylüyorum, gerçekten de para işleriyle ilgili yorum yaparken insan sorumluluk hissediyorDenizbank fonları bunlar.
Sizce hangileri seçilebilir kızlar?
sadece denizbank almak zorunda değilsin nomu, tüm tefas fonlarını alabilirsin uygulamada, tefas sitede fon karşılaştırma kısmında en üsttekilerden (çok kazandırandan aşağıya doğru sıralı zaten liste) başlayıp birkaçına minik paralar dağıtabilirsin (sepet yani), başlangıçta 50-100 lira gibi. sen bilirsin tabi de ilk başta 500 lirayı geçmesen iyi olur toplamda, olur da düşerse falan üzülmezsin en azından. bir iki ay sonra bakarsın ne kadar olmuş duruma göre devam edersin. bunun döviz-altın almaktan farkı yok pek yatırım anlayışı bakımından. fikir olsun diye söylüyorum, gerçekten de para işleriyle ilgili yorum yaparken insan sorumluluk hissediyor
Bu arada artık borsa hisse konularını konuşmayacağım arkadaşlar
Tefas fonları diye seçersen tüm fonlar çıkar. Ya ben de hepsiyle ilgili konuşup kendi bişey yapmayan gibi oldum ama almıyorum nomu yaTeşekkür ederim canım.
Sen aliyor musun?
Sen bilgilendirme yapıyorsun sorumluluk bende canim rahat ol
Ya denizbank yatırım bölümüne girdim fon seçtim.
Seçiniz diyor ve bu başlıklar çıkıyor.
Bunun dışına çıkılmaz sandım o sebeple..
nomunomuchua bi de fon alırken tefasta analiz edebilirsin hepsini, son bir ay, 3 ay 6 ay 1 yıl ne kadar getirmiş gösteriyor hepsini.
Hiç ilgilenmedim açıkcası garantide vardı halen var, Osmanlı kullanıyorum orada da var hesaplarımı açıyor, sorun yaşarsam hemen çözüyor, piyasa raporlarını paylaşıyor istersen de yönetimin onda oluyor ben o kısımla ilgilenmediğim için hangi rakamlarda portföyünü yönetiyorlar bilemiyorum.