Yatırım bizden sorulur! :)

Bu işte bir terslik yok mu?
Danışmana esas fakirlerin ihtiyacı var..

Adaletin bu mu dünya şarkısını armağan ediyorum fakir arkadaşlarıma:)
Ben Akbank maaş müşterisiyim. Neye göre karar verdiklerini bilemiyorum ama bana yatırım danışmanı atadıklarına dair bankasan mesaj gelmişti. Kadının adı soyadı ve cep numarası yazıyordu mesajda. Bir süre sonra da beni aradı ve kendini tanıttı. İstediğim zaman cepten ulaşabileceğimi söyledi. 1’e 1 bankacılık diye geçiyor.

Peki ne kadarlık bir yatırım yaptınız siz acaba?

Kırılma, darılma olamaz olmadı da zaten. Ben tam tersinde kendimi ifade edince morportakala yazmış ama önemi yok zihniyet hoşuma gitmedi açıkcası.

Ben teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur.
Bahsedilen mesaj benim mesajım.Morportakalda cevap yazınca dönüp mesajımı okuduğumu ve yanlış anlaşılabilir bir şekilde yazdığımı kabul ettim.Siz, morportakal yada bir başka arkadaş mesajımdan dolayı rahatsız olan herkese idi özür mesajım.Ancak derdimi anlatamamışım sanırım ki hala zihniyet hoşuma gitmedi diyorsunuz.Benim zihniyetimi siz önemsemeyin, burayı takip eden çok fazla arkadaş var, onlar için yazarsınız, ben bundan sonra yorum yapmam.Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum, eminim dağılmasını yada polemik konusuna dönüşmesini istemiyordur diğer takip eden arkadaşlarda.Daha önce yazdığım mesajlarıda yok hükmünde sayın lütfen.Sizlere iyi forumlar

Sana hisse söylüyor mu? Bende çalışırken bire bir danışmanım vardı ama tam olarak arkadaşların istedikleri gibi değildi.

Bankadan verilen danisman size maksimum miktarda kredi, vadeli hesap ve bes pazarlayacak arkadaslar
Ha bunun disinda ucretsiz olarak borsada sunu al bunu sat diyen ve kazandiran danisman varsa yarin kosar giderim bana da diyin. 2 milyon yatirim yaparim beni de alsin diye Cunku daha gecen hafta 200 bin kagitcik komisyon odedim

plasticwoman muhtemelen belirli bir aylık gelirin üstüne direkt yatırım danışmanı atıyorlar Akbank’ta.

Hiç ilgilenmedim açıkcası garantide vardı halen var, Osmanlı kullanıyorum orada da var hesaplarımı açıyor, sorun yaşarsam hemen çözüyor, piyasa raporlarını paylaşıyor istersen de yönetimin onda oluyor ben o kısımla ilgilenmediğim için hangi rakamlarda portföyünü yönetiyorlar bilemiyorum.

Sana hisse söylüyor mu? Bende çalışırken bire bir danışmanım vardı ama tam olarak arkadaşların istedikleri gibi değildi.
Hisse sormadım. En son bankaya gittiğimde tanışma amaçlı yanına gittim. Yatırım fonu önerisi istedim, birkaç fon söyledi. Şubat ayı maaşımla o fonları almayı düşünüyorum. Bir ara arayıp hisse sorarım, buraya yazarım tavsiye verip vermediğini.

Ben komisyon ödemiyorum işte

Fonları söylüyorlar zaten ama genelde çok getirileri yok annemde çalışıyordu bankada onların da fon yöneticileri vardı alırlardı, söylerlerdi hatta bi bankacısı vardı daha sonra arardı vadesi dolunca ne alayım diye sorardı. Ya da şunu alalım şu kadar getirir derdi vs

Hisse senedi sormadım bir sorayım bakayım:) Onun dışında her tür kredi var ben de. Daha fazlasını istese de vermez. Bu nedenle hiç teklif etmedi sanırım:)

Kırılma, darılma olamaz olmadı da zaten. Ben tam tersinde kendimi ifade edince morportakala yazmış ama önemi yok zihniyet hoşuma gitmedi açıkcası.

Ben teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur.
Plastic bu konu diğer ekonomi konularından farklı bir yere evrildi güzel de oldu, niş bir bölüm oldu yatırım konuları arasında. Altın gümüş için her yerde bilgi var, konut ve borsa yatırımı hk sen ve portakal insanlara çok faydalı oldunuz. Şahsen trade etmesem bile ilgiyle okuyordum yazdıklarını yeni şeyler öğrendiğim için, arkadaşımız dışarıdan birileri de okursa iyi niyetle söyledi muhtemelen. Elbette kendin daha iyi bilirsin ama borsa hakkında da yazmaya devam et lütfen, faydalı oluyorsun çünkü hepimize. Şu hisseyi al bunu alma tarzı yazmadığın çok belli zaten, kaldı ki anonim ortamda tanımadığı insanların lafıyla parasını hisselere gömenlere vasi atamalılar bence

Mobil uygulama üstünden uygunluk testi yapıldıktan sonra çıkan fonlar üzerinden konuştuk. Ben aylık az bir miktar ile yüksek riskli yabancı hisse fonlardan almak niyetindeyim.

Canım şöyle söyleyeyim ben burada bi konu okurken 500-600 syf ne kadar yazıldıysa başından başlarım bazen sabaha kadar tüm sayfaları okurum sonra bi sorum olursa da yazarım. Şimdi başından sonundan yazınca olmuyor. Bu konuşmaların bi akışı var, zarardan başladık hatta sevgili Mune ile bu konularda yaZdı uzun uzun, paralarınızı almaya çalışanların neler yaptığını söyledim, okumak gerekiyor hap değil ki bu verelim tek seferde okumadan tüm herşey geçsin. O zaman sadece yardımcı olmak isteyen biri vazgeçiyor işte benim gibi. Arkadaşlarıma da böyleyim ben anlatırım saatlerce dert değil ama sonra böyle konuşulduğunda daha söylemem biter

Bi arkadaşıma yardımcı oldum 7 bin lirası vardı biraz düştü dedim ki bekleyeceksin sabır et 15 günü var dinlemedi sattı 23 bini olacaktı 1 hafta sonra geçen bana yardımcı ol dedi olmam dedim olmam da yani sonuçta benim çıkarım yok ki amaç yardımcı olmak ama böyle olunca durum değişiyor

Mobil uygulama üstünden uygunluk testi yapıldıktan sonra çıkan fonlar üzerinden konuştuk. Ben aylık az bir miktar ile yüksek riskli yabancı hisse fonlardan almak niyetindeyim.

Ben seni anladım :) bankacıyı da anladım ama söylenilen, sorulan tamamen farklı dediğim gibi. Kredi işlerim olunca ilgilenen ayrı bankacım var onu arayayım o da fona yönlendirir.

Hayırlısı olsun bi yerden başlamak lazım

Sadece bu kadar mı yapıyorlar? e o dedikleri bilgiler tefasta var zaten :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…