- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.001
Estf ne kızması, kısmen hak veriyorum hatta sana. Memurluk ameleliğin ütülü gömlekle yapılan hali, prestijle uzaktan yakından ilgisi yok. Kaldı ki saygınlık hak yemeden çalışkanlıkla helalinden kazanmakla olur, ister memur ister garson ister patron olsun. Doğru söylüyorsun gençler olarak daha dar çerçeveden bakıyoruz, dedim ya yetişme tarzı aman bir işe gir ve o işi asla bırakma, kafanı kaldırıp etrafına bakma macera arama uyuşturucusundan yeni yeni bu nesilde kurtulmaya başladı insanlar ki o da tam olarak değil.
Lakin türkiye zengin olmaya uygun kısmına katılmıyorum, fransa ile karşılaştırınca belki öyledir onu bilmiyorum ama türkiye'de vergi yükü ağır çünkü ekonominin kötü olmasının ana sebeplerinden biri adil vergi yükünün olmaması. büyük zenginlerden vergi toplamayınca normal vatandaşın da adalet duygusu zedeleniyor ve o da vergi kaçırmaya başlıyor. Tahsil edilmeyen vergiyi devlet başka ek vergilerle tahsil etmeye çalışıyor, bu bir döngü. Dürüst bir şekilde vergini verirsen zengin olmak pek kolay değil, tabi ki çalışana her zaman ekmek var, öyle çok kolay değil sadece.
Ama şu konuda haklısın, ekonomi kötü vergi çok vs düşünmeye başlamadan önce bir işe koyulup emek harcamak, biraz etrafda ne var ne yok bakmak (anlattığın turizm sektörünü ben mesela hiç bilmiyordum), iş beğenmemezlik yapmamak lazım.
Vergiden muaf sektorleri arastirin
Babam bebekte 5 katli bina aldi, bir de tarihi eser kosk. Esasen mimar. Turkiyede de muteahhitlik yapiyor ama asil parayi hurdaciliktan kazandi. Cunku geridonusum cok ozenli takip edilmiyordu o zamanlar, hala pek ozenli degil. Vergi muafiyeti de var, tadindan yenmez