Yatırım bizden sorulur! :)

Estf ne kızması, kısmen hak veriyorum hatta sana. Memurluk ameleliğin ütülü gömlekle yapılan hali, prestijle uzaktan yakından ilgisi yok. Kaldı ki saygınlık hak yemeden çalışkanlıkla helalinden kazanmakla olur, ister memur ister garson ister patron olsun. Doğru söylüyorsun gençler olarak daha dar çerçeveden bakıyoruz, dedim ya yetişme tarzı aman bir işe gir ve o işi asla bırakma, kafanı kaldırıp etrafına bakma macera arama uyuşturucusundan yeni yeni bu nesilde kurtulmaya başladı insanlar ki o da tam olarak değil.

Lakin türkiye zengin olmaya uygun kısmına katılmıyorum, fransa ile karşılaştırınca belki öyledir onu bilmiyorum ama türkiye'de vergi yükü ağır çünkü ekonominin kötü olmasının ana sebeplerinden biri adil vergi yükünün olmaması. büyük zenginlerden vergi toplamayınca normal vatandaşın da adalet duygusu zedeleniyor ve o da vergi kaçırmaya başlıyor. Tahsil edilmeyen vergiyi devlet başka ek vergilerle tahsil etmeye çalışıyor, bu bir döngü. Dürüst bir şekilde vergini verirsen zengin olmak pek kolay değil, tabi ki çalışana her zaman ekmek var, öyle çok kolay değil sadece.

Ama şu konuda haklısın, ekonomi kötü vergi çok vs düşünmeye başlamadan önce bir işe koyulup emek harcamak, biraz etrafda ne var ne yok bakmak (anlattığın turizm sektörünü ben mesela hiç bilmiyordum), iş beğenmemezlik yapmamak lazım.

Vergiden muaf sektorleri arastirin 😍

Babam bebekte 5 katli bina aldi, bir de tarihi eser kosk. Esasen mimar. Turkiyede de muteahhitlik yapiyor ama asil parayi hurdaciliktan kazandi. Cunku geridonusum cok ozenli takip edilmiyordu o zamanlar, hala pek ozenli degil. Vergi muafiyeti de var, tadindan yenmez 😃

Vergiden muaf sektorleri arastirin 😍

Babam bebekte 5 katli bina aldi, bir de tarihi eser kosk. Esasen mimar. Turkiyede de muteahhitlik yapiyor ama asil parayi hurdaciliktan kazandi. Cunku geridonusum cok ozenli takip edilmiyordu o zamanlar, hala pek ozenli degil. Vergi muafiyeti de var, tadindan yenmez 😃
Merakımı mazur gör ama baban da mı rus, yoksa anne rus-baba türk evlilik mi sizinki (ki malum trde çok yaygın :KK53: ). Fransa'da zaten epey türk var. Ama baban da rus olup sıfırdan bilmediğiniz bir yer olan türkiye'ye geldiyseniz helal olsun büyük cesaret.

mavimli mavimli de takip ediyordu sanırım blogger parahanımı, bi yazısında diyodu ki devletin istediği gibi davranın. Mesela devlet memurun maaşının üçte birini alıyor (ki ben her sene üçte birini veriyorum vergi olarak :KK43: ) ama atıyorum girişimcilikte vergi almıyor. Demek ki devlet sizin memur olmanızı istemeyip girişimci olmanızı istiyor, siz de bunu yapın :)) doğru aslında.

Merakımı mazur gör ama baban da mı rus, yoksa anne rus-baba türk evlilik mi sizinki (ki malum trde çok yaygın :KK53: ). Fransa'da zaten epey türk var. Ama baban da rus olup sıfırdan bilmediğiniz bir yer olan türkiye'ye geldiyseniz helal olsun büyük cesaret.

mavimli mavimli de takip ediyordu sanırım blogger parahanımı, bi yazısında diyodu ki devletin istediği gibi davranın. Mesela devlet memurun maaşının üçte birini alıyor (ki ben her sene üçte birini veriyorum vergi olarak :KK43: ) ama atıyorum girişimcilikte vergi almıyor. Demek ki devlet sizin memur olmanızı istemeyip girişimci olmanızı istiyor, siz de bunu yapın :)) doğru aslında.

Babam da rus 😃😃

Olay benim ucuz diye turkiyeye erasmusa gelip esimle evlenmemle basladi 🤪🤪🤪 sonra ablam yanima gelince bir türkle tanisti evlendi 😀
Pesinden babam, burda is kolay diyince abim 🤪
Annemle kardesim fransada kardesimin liseyi bitirmesini bekleyip geldi 🙂

Mesela fransada 30 sene yasayip fransizca ogrenmeyen türkler var. Biz geldik hepimiz türkce ogrendik 😃😃 türkler cok kovalamayi sevmiyor.

Kayinpederim balikesirin en buyuk isadamlarindan biri. Babamla tanisinca dedi ki biz amelelik ediyormusuz is adami falan degilmisiz.

Merhaba kızlar
Ben de sessiz sessiz bir köşede hepinizi dinliyorum.

Benimde sizlere bir sorum olacak;

Kuveyt Türk ün senin bankan kartını aldım. İnternet bankacılığını indirdim. Yatırım hesabı açtım. Lakin hisse al dediğimde listenen firmalar finfree uygulamasına göre daha az nedendir?

Mesela ışık plastik konuşulmuştu o firmayı göremedim.

Her bankada her firmanın hissesi olmuyor mu yoksa?
Sorularımdan anlaşıldığı üzere borsa bilgim sıfır😂 yeni yeni araştırmaya başladım.
Beni bir aydınlatın
Merhaba. Çok emin değilim bilen arkadaşlar daha doğru yardımcı olabilir ama katılım bankalarında bazı hisseler çıkmıyor diye okumuştum bir forumda. Faiz, sektör vb. hassasiyetler nedeniyle bazı hisse alım satım işlemlerine izin verilmiyor olabilir. En azından forumda böyle yazmışlardı.
Işık plastik halka arz için en son cuma saat 13.00 itibari ile işlemler bitti. Tahtası kapalı henüz işlem görmeye başlamadı o yüzden alım satım yapamazsınız.

Babam da rus 😃😃

Olay benim ucuz diye turkiyeye erasmusa gelip esimle evlenmemle basladi 🤪🤪🤪 sonra ablam yanima gelince bir türkle tanisti evlendi 😀
Pesinden babam, burda is kolay diyince abim 🤪
Annemle kardesim fransada kardesimin liseyi bitirmesini bekleyip geldi 🙂

Mesela fransada 30 sene yasayip fransizca ogrenmeyen türkler var. Biz geldik hepimiz türkce ogrendik 😃😃 türkler cok kovalamayi sevmiyor.

Kayinpederim balikesirin en buyuk isadamlarindan biri. Babamla tanisinca dedi ki biz amelelik ediyormusuz is adami falan degilmisiz.
Türkçeniz gerçekten çok iyi. Hem doğru hem de anlaşılır bir şekilde ifade ediyorsunuz

Şuna o kadar katılıyorum ki. Bir de bunu milliyetçilik kisvesi altında yapan var -_-

Sizin ailece para işlerinde kafanız iyi çalışıyor portakal ve gözünüz kara (iyi anlamda), hop diye ülke değiştirmeyi herkes yapmaz aman oturayım yerimde der.

Bankayı aradım detayları ile anlattım.
Bu durumda şubeye gidip açtırmanız gerekiyor dedi.
Ben şimdi ne zaman gitcem bir daha of!
O kadar dedim hallolsun diye.

Kısmetim işte budur kızlar..
Dem öyle kız nomu uğrayıverirsin bi ara bankaya ne olacak. Sözlü yapın beni gerekirse de 🤓

Bankayı aradım detayları ile anlattım.
Bu durumda şubeye gidip açtırmanız gerekiyor dedi.
Ben şimdi ne zaman gitcem bir daha of!
O kadar dedim hallolsun diye.

Kısmetim işte budur kızlar..
Yaaa nomu deme şöyle bak..kocanı gönder, onun üzerinden işleme başla, üstelik her ay haraç kes ondan borsa için😬😬 haketti çünkü 😡

Bu arada paylasilan link icin bir sey diyecegim, uslubu begenmedim ama ben de benzer tehlikeler hissediyorum.

Sizin yazdiklariniz bir yere kadar. Cunku basbas bagirdik yakabileceginiz miktarla girin. 500le girin batarsa batsin, egitim maliyeti gibi dusunun diye :)

Bana ozelden bir takim mesajlar geliyor, akillara zarar. Yaza dugunum var 20 binle giricem buyuk sirketlere yatirsam mayista ne olur 100 olur mu diye soran var 😄😄😄 maas yatinca yatirsam ay sonuna ne olur diyen var, para yollamayi teklif eden var. Gerci nomunomuchua nomunomuchua da yollicak bana ama o farkli 🤪
Mortosuncuk daha icraata gecemedi mi😂 Ben de hazirladim parayi transfer detaylarini bekliyorum🤪

Heee..olsun ama yine de çocuğun geleceği için bi çeyrek parası falan kopar sen ondan her ay:KK66: yatırım tavsiyesi değildir, kocayla aranızı bozmuş olmayım sonr😬🥰

Haha hiç güleceğim yoktu.
Kendince beş yaptırmış o da çocuk için.
Bilemem.
Herkes kendinden sorumlu artık :)

Kizlar link birakmak yasak mi buraya? Enteresan bir yazi, size birakiyorum yorumlari.
Bizim gruptaki konusmalari da alintilamislar. Mune Mune gördün mü yaziyi?
Yok okumamıştım, siz link bırakınca okudum, Kadınlar Kulübü'nün müdavimiymiş demek ki😌
Yazısında katılmadığım noktalar insanlar kazançlarından birikim yapma ihtiyacı duyar her zaman, birikim yapmak için de ama gayrimenkul ama borsa ama altın veya dövize yönelirler, bunda yadırganacak, eleştirecek, komik bulunacak bir şey yok.

Sıradan insan??? nedense her alanda bilirkişi olmazsanız bilgi alışverişi yapma hakkınız yokmuş gibi küçümseyici tavır, borsadaki yatırımcıların hepsi ekonomi&finans mezunu da biz mi bilmiyoruz ?

Birikim yapmak, kenara biraz para koymak, belki o birikimle kendine bir araba, ev peşinatı, çocuklarının eğitimine katkı sağlamak isteyen insanlar altın almak istiyorsa değerli madenler, gayrımenkul almak istiyorsa mimarlık/mühendislik vb, borsaya girmek istiyorsa ekonomi&finans bölümü mü okumalı?

Dünyadaki tüm bilinen borsalarda sıradan insanlar yatırımcı olur, şirketlerde hisselerini pazarlayan taraf olur, saçma bir tanımlama yapmış.

İnsanların birikim yapma ihtiyacının ana sebeplerini bilmeden yüzeysel ve yermek için yazılmış bir yazı, buradan kendince komik bulduğu yazıları alıntılarken, insanların neden birikim yapmak istediğini anlattığı yazıları da alsaymış.

Tek katıldığım nokta, borsa kazan-kazan, 1 lira koy 100 lira al yeri değildir riskleri vardır, sağda solda farklı yatırım araçları da kullanılarak bir gecede nasıl zengin oldu reklamları gibi hayaller kuramazsınız, Ahmet'in Mehmet'in şu hisse iyi, bunu al şunu sat sözlerine itibar edemezsiniz.

Öğreneceksiniz, bir gecede veya birkaç ayda zengin olmak hayaliyle değil mantığınızla hareket edeceksiniz, elinizdeki avucunuzdaki her şeyi yatırmayacaksınız, hele kredili işlemler, evi satarım tavuk alırım düşüncesini asla aklınıza dahi getirmeyeceksiniz, riskleri olduğunu da bileceksiniz yoksa elinizdekinden de olursunuz.

Son düzenleme:
Ne özürü canim, sen cok haklisin. Dedigim gibi ben de endiseleniyorum bir miktar, alicam diyene hemen yaziyorum bak max 1000 tamam mi diye 😇😇😇

Cunku gercekten hic bilmeyenler meraklandi ve ilgi artti. Hatta ben gecen bi mesajimi ozellikle editledim, gecen hafta 660 bin kar aldim yazmistim. Sonra hemen ekleme yaptim ekimden beri duran kagitti yani bir günde öyle oldu gibi anlasilmasin diye 😍😍
Allahım çok amiiin 🤲🤲🥰

Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz. Etheryum almak istiyorum ama nerden hesap açılacak bilmiyorum. Komisyon oranı varmı? Uzun vadede tutacagim ve 5 ile 10 bin arası bir rakam alacağım. Iş bankası mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor mu?.
Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz. Etheryum almak istiyorum ama nerden hesap açılacak bilmiyorum. Komisyon oranı varmı? Uzun vadede tutacagim ve 5 ile 10 bin arası bir rakam alacağım. Iş bankası mobil bankacılık üzerinden yapılabiliyor mu?.
Şimdiden teşekkür ederim.

Hic bir Bankadan alamazsınız

Araci kurum dedikleri yerlerden alabilirsiniz

Benim bildiğim btcturk var mesela

Komisyon orani var ama kaç bilmiyorum

Dünyadaki tüm bilinen borsalarda sıradan insanlar yatırımcı olur, şirketlerde hisselerini pazarlayan taraf olur, saçma bir tanımlama yapmış.
+1
Katılıyorum abla, evet son zamanlarda daha çok bilinir oldu ama türkiyede borsa yatırımcısı nüfusa oranla hala çok az. Sanki kötü yola düşer gibi anlatmış adam. Ne zarar gelir ki yeni bir yatırım alternatifi öğrenmekten. Ha şuna katılıyorum, 1 koyup 100 alayım hırsı olmamalı ufak ufak tutarlarda öğrenmek lazım.

X