Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

mrb canım ben 3 sene kullandım ve bıraktım bebek için.3 ay sonra hamile kaldım ama düşük yaptım yani yasmini bırakınca en fazla 6 ay beklersin demişti dr. bana ben 3. ayda hamile kaldım dr.nunda dediği gibi bişicik olmaz tatlımopuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar..bana yardımcı olursanız sevinirim..bende ilk defa başlıycam yasmine ama çok korkuyorum.bilmiyorumkismile doktor adetimin ilk günü başla 21 gün iç 7 gün ara ver.sonra 8.gün devam et dedi..adet olsamda olmasamda içicem değilmi hapı? birde yeni evleneceğim kısmetse ilk kutum.hap ne zaman etkisini gösterir? ek bir korunmayada ihtiyaç varmı? içimde şüphe olmalımı?lütfen yardım edin.ohaoldumsmile

mutluluklar dilerim canım ben de 1.5 ay önce evlendim ve aynen doktorun dediği gibi kullanacaksın, adet olsan da olmasan da 8. gün ilaca devam edeceksin. ben evlenince 2. kutudan da 5 tane içmiştim ama koruma için 1 kutu yeterli diyorlar. düğünün ne zaman olacak canım

mrb canım öncelikle mutluluklar dilerim aynen tatlım dr. dediği gibi kullan.ama 7 günlük arada mutlaka korunman gerek.bence ilk kutuda etkisini gösterir ben 4 yıldır kullanıyorum çok memnunumopuyorumnanaktan

mrb canım öncelikle mutluluklar dilerim aynen tatlım dr. dediği gibi kullan.ama 7 günlük arada mutlaka korunman gerek.bence ilk kutuda etkisini gösterir ben 4 yıldır kullanıyorum çok memnunumopuyorumnanaktan

7 günlük arada korunma gerekmiyor ki

canım adetin ilk günü başlayacağın için ek korunmaya gerek yok yedi günlük aradada korumaya devam ediyor ama sekizinci gün ikinci ilaca başlaman gerek

evet malesef bi işe yaramıyo artık o kutu.ama ben onları yedekte tutuyorum hep.adeti uzatmak istediğim zaman onlardan içiyorum.

arkadaşlar adeti ertelemek için yeni kutudan bir miktar aldıktan sonra neden o kutu artık işe yaramaz anlayamadım? her bir drajenin içeriği farklı mı? yeni kutudan istediğim kadar içsem,5-6 tane, diyelim ki en son salı içsem, çarşambada kalacak. 1 hafta ara verince yine o kutunun çarşamba'sından başlasam olmaz mı? benim bi 15 gün ertelemem gerekiyor. 1hafta bir adetimde 1 hafta da bir adetimde fazla içmeyi düşünüyorum. yazık kutuları atmasam olmaz mı?

yeni kutuya başlamanın nedeni mesela o kutuda 10 tane kalmış olacak senin de 21 tane içmen gerektiği için diğer kutudan 11 tane içeceksin yani kutular karışacak kaç tane içtim kaç tane kaldı karmaşası olacak o yüzden yarım kutuyu kenara koy yeni kutuya başla, başka zaman yine ertelemek istersen o yarım kutuyu kullanırsın. her drajenin içeriği farklı değil yani

Kızlar slm, bende birkaç güne yasmin hapina başlicam, 1 ay sonra düğünüm var..
Umarım bir yan etki yapmaz..

Kızlar ben enfeksiyon nedeni ile bu ay almamıstım baslamadım kutuya yani. 5.kutum olucaktı alsaydım ama almadım. bu hafta adet olmam gerekıyor normal sartlara göre ve dun gece eşim yanlıslıkla içime bosaldı hamılelik riski yuksekmidir sizce :2: 4 ay duzenlı kullanmıstım bı bu ay almadım etkisini devam ettirir mi acaba...

bence bişey olmaz etkisini gösterir kullanmadığın ilk ay. hem zaten yumurtlama dönemide değil inş. bişey olmaz adet olunca bilgilendir canım opuyorumnanaktan

benim arkadaşım 1 sene düzenli kullandı, 1 hafta ara verdiğinde hamile kaldı... yani seninde hamile kalma riskin var bence..

Teşekkür ederim kızlar. Ama inş değilimdir.henüz hamilelik için gücümüz yok. Zaten ilişki sırasında felaket bir kasık agrım oldu enfeksiyon gecmemıs henuz die dusundum ama ılaclarımı duzenlı kullanmıstım gectıgını düşünmüştük. haber veririm size cok optm gamyoncuiremsu

ben de bu ay basladim 11-ci gunum bugun ama hala kanamam devam ediyor.ayrica kasik ve bel agrilarim var,adet agrisi gibi....
yaa ramazan da basladi ve ben bu kanamaya gore oruc tutamadim,adetli degilim ama haplardan dolayi kvaginal kanamam var...acaba oruc tutabilir miyim?

yasmin bir yılda canıma okudu benim.şimdi yeni bir d.k. başlamayı düşünemiyorum.yasminden bana hediye mide problemleri kaldı

canım o lekelenmelerden korkma ilk ay oluyor. bende de oldu. 2 ay hiçbişe kalmadı. ağrılar da olabilir. ilk kutunun bitmesini, 2. adetini olmayı ve 2. kutuya başlamayı bir bekle, düzelecek.

oruç meselesine gelince; zaten dinen adet kanaması süresi makimum 10 gündür. sen hap kullansan da kullanmasan da kanaman 10 günü geçerse abdestini alırsın, orucunu tutmaya başlarsın. zaten başlamak zorundasın. 10 günden sonra artık özür oluyor. farzet ki orada bir yara var ve o nedenle kanıyor. bu bilgi %100 kesin, rahat ol. benim de ilk ay böyle olmuştu, 10 günden sonra namazımı kılmaya başlamıştım mesela, aynı şey.

benim bi sorum var cevaplayan olursa çok mutlu olurum.ben yasmini 3 kutudur kullanıyorum son 2 kutuyu hiç ara vermeden kullandım düğünüm ve balayım var diye ama her gece tam saatinde almadım,bazende 12 saati geçmemek kaydıyla ertesi sabah aldığım oldu ama 2 3 gün falan aralarda oldu bu,
şimdi bıraktım bugün dördüncü gün,ilk ay kullandığımda bıraktıktan sonra ikinci gün regl olmuştum ama bu ay dördüncü günüm,dün gece 1 -2 damla kanamam oldu bugün hiçbişey gelmiyo hatta tuvalette peçeteye bile en ufak bi iz çıkmıyo,hamile olma ihtimalim var mı,çok korkuyorum hiç durumum uygun değil şu an hamileliğe,
bana cevap yazarsanız çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…