Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
doktor banada evlenmeden 1 ay önce danıştığımda bunu önerdi.bende kullanmaya başladım ama en yan etkisi az hap olmasına rağmen beni maalesef mahvetti.göğüslerim adeta yeni doğum yapmış gibi şiş ve hassas oldu.karnım şişti.tüm vücuduma ödem yaptı.bende sadece yeni evli iken 1 ay kullanıp bıraktım.başka yönteme geçtik.ben memnun kalamadım doğrusu ama bünyeden bünyeye değişebilir.bir de daha yan etkili olanları da varmışşş :KK43: onları düşünemiyorum bile :1no2:

bende 4 yıldır kullanıyrum bende çok memnunum bende de hiç bir yan etki yapmadı mesela beni zayıflattı bu hap enteresan aslında çoğu insana kilo aldır bende tam tersi oldu gerçi bünyeden bünyeye değişiyor.evet yan etkisi en az olan hap.senin gib olan arkadaşlarımda var 1 ay kullanıp bıraktılar birde benimle dalga geçtiler bizde oluyoda sende niye olmuyor kesin yasmin sana torpil gçiyo diye ama benim bünyem böle demekkibilmiyorumkismile

ben yasmini yarida birakmak istiyorum..
1 agustos adet gunumdu 13 gun duzenli olarak aldim.
ama 13 gundur de sanki hic adetim kesilmedi,
canima tak etti bu kanama
hapi yarida kessem acaba adetim kendi gununde gelirmi?
yoksa devam mi etsem....biktim yaaa
keske hic baslamasaydim.

canım sen hiç endişelenme, ilk ay lekelenme olması nrmal. böyle sanki adetinin son günleyimiş gibi azar azar leke gibi geliyorsa, normal. bende de aynı şey oldu, doktorun verdiği bir kitapçıkta da yazıyordu zaten. ilk kutu bitsin, adet ol, adetin bitince kanama da bıçak gibi kesilecek.ama senin kanaman lekelenme gibi değilse, baya adetin 1.-2. günü gibi kan geliyorsa, doktora bir gti ve danış. hemen bırakma kafana göre. kutuyu yarıda bırakmak iyi değil, düzenin daha kötü şaşar.

bende 4 yıldır kullanıyrum bende çok memnunum bende de hiç bir yan etki yapmadı mesela beni zayıflattı bu hap enteresan aslında çoğu insana kilo aldır bende tam tersi oldu gerçi bünyeden bünyeye değişiyor.evet yan etkisi en az olan hap.senin gib olan arkadaşlarımda var 1 ay kullanıp bıraktılar birde benimle dalga geçtiler bizde oluyoda sende niye olmuyor kesin yasmin sana torpil gçiyo diye ama benim bünyem böle demekkibilmiyorumkismile

kesinlikle bünye farkı canım a.s

arkadaşlar birşey merak ediyorum bu doğum kontrol haplarını kullanırken içe boşalmada herhangi bir risk var mıdır?

merhaba kızlarrrrr...
Benimde sizlere bir sorum olacak..
Bende yasmine hapı ile korunmayı düşünüyorum fakat aklıma takılam bişi var. :uhm:
Yazdıklarınıza göre hapı adetimin ilk günü kullanmaya başlamam gerekiyormuş peki ben adet olmadan önce kullanmaya başlaam ne gibi sıkıntıları olur acaba ? :hulya:

Eğer adetimin ilk günü kullanmaya başlarsam hap bittiğinde balayımızın ilk günü fln adet olucam mafoldumben tatili odada veya şezlong üzerinde elimde gazete veya kitapla geçirmek oluyor eyvahedigeldismile

Kafam çok karıştı lütfen yardımcı olun a.s.

kızlar ya
bugün yasmindeki 7. günüm ama acayip bir halsizlik ve uyku durumu var bende. bırakslara 3 gün yataktan hiç kalkmıcam. akşamları alıyorum hapı ama yinede gün boyu uykum var. işten eve gidince de hemen yatmak istiyorum. akşam 7 de yattım. bi ara kalktım bişeyler yedim televizyonun karşısında uyuyakalmışım yine. eşim diyo seslendim sarstım zor uyandırdım yerine git diye diyo.
böyle olan varmı. geçer mi zamanla

yaaa arakadaşlar bende az önce satın aldım yasmini.prospektüsünden hiçbir şey anlamadım burdaki yazılanlarda kafamı karıştırdı ben 25 gün sonra evlenicem çevrem tavsiye etti.ilk gün herhangi bir arıza olmasın diye.ben sürekli kullanmak istemiyorum yani ilk 3 ayı sağlam korumak istyorm daha sonra onun korunmasını sağlıycam sizce yanlış mı yoksa sürekli kullanmam mı gerekiyor bana da yardımcı olursanız sevinirm.

merhaba bayanlar..

bidahaki ay düğünüm var.. bu ay ilk adet günümle birlikte yasmine başladım..kullanmaya

başlayalı bir hafta oluyor normalde adetim 5 gün sürer ve tamamen kesilirdi..

şimdi adetim 4 günde bitti ama her akşam lekenlenme geliyor.. sahur vakti abdest alıp

oruç tutuyorum bitti diye iftara doğru bi bakıyorum biraz gelmiş.. 3 gündür aynı şeyi

yaşıyorum.. ve rengi çok koyu sanki kan değil :KK43:((

korkutoyor beni normalmi bu durum..

Kızlar slm, benim bir sorum var bu ay yasmin hapı kullanmaya başladım henüz 1.kutudayım ayın 12 si ilk adet günümde başladım hapı almaya normalde 5 gün felan sürerdi adetim 1 -2 günde leke gelirdi yani max. 1 hafta sürerdi.. Bugün ayın 21 kızlar hala pembe- kahve leke geliyor ve herzamankinden daha fazla sıvı bir şekilde.. Ayıptır söylemesi günlük ped felan işe yaramıyor çamaşırıma taşıyor, Normal mi bu sizce? 2. 3. kutuda düzene girermi??

bendebu gün yasmine başladım

adetim 5. günü dr um bana 5. gün başla demişti

bismillah dedim ilk tabletimi aldım

hani arkasında günler varya onun bi anlamı yok sadece okları takip edicez dimi

bide hap bittiğinde diyelim salı günü bitti haftaya salımı içicem diğer kutuyu pazartesimi içicem

bendebu gün yasmine başladım

adetim 5. günü dr um bana 5. gün başla demişti

bismillah dedim ilk tabletimi aldım

hani arkasında günler varya onun bi anlamı yok sadece okları takip edicez dimi

bide hap bittiğinde diyelim salı günü bitti haftaya salımı içicem diğer kutuyu pazartesimi içicem

Okları takip et canım.

Hap salı bitiyorsa bittigi günü 1.gün diyip 8.gün yani çarsamba baslıyorsun...

kolay gelsın kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar benim ilaç cumartesi sondu sonra 7 günlük ara başlıyordu ama ben almayı unuttum ve pazar günü aldım şimdi yeni ilaca pazartesi mi başlıcam yoksa normalde cumartesi sonm olan ilaca salı günümü başlicam _?

Kızlar slm, benim bir sorum var bu ay yasmin hapı kullanmaya başladım henüz 1.kutudayım ayın 12 si ilk adet günümde başladım hapı almaya normalde 5 gün felan sürerdi adetim 1 -2 günde leke gelirdi yani max. 1 hafta sürerdi.. Bugün ayın 21 kızlar hala pembe- kahve leke geliyor ve herzamankinden daha fazla sıvı bir şekilde.. Ayıptır söylemesi günlük ped felan işe yaramıyor çamaşırıma taşıyor, Normal mi bu sizce? 2. 3. kutuda düzene girermi??

ben agustos 1 de basladim adetimin ilk gunu,hap dun bitti ve benim de sonuncu gun kanamam kesildi.oyle cok kaniyordum ki,artik gunluk yetmiyordu,diger pede gecmistim,cok sukur simdi kesildi ben adetimi bekliyorum.

İlk kullanımda bende de oldu aynısı, ikinci pakette düzene giriyor. Prospektüste yazıyor zaten bu tür kanamalar olabilir diye. Ama ikinci pakette de devam ederse durma doktora git.

kızlar çıldırcam kafayı yiyeceğim hapı düzenli olarak 3 aydır kullanıyorum fakat 1 haftadır göğüslerimde şişlik adet olucakmışım gibi his var ve dün hapım bitti 7 günlük araya girdim adetimi bekliyorum ama daha önce hiç böyle olmamıştım geçen hafta hamilelik testi yaptım bişey çıkmadı offf ne olur bişeyler söyleyin en son geçen ay 7 günlük arada ilişkiye girdik hap korumuşmudur ?

X