Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
yasminde ilk kutum cuma günü bitti bugun pazar 2 gundur adetım gelmıyor ne yapıcam ben eyvahedigeldismile

Tatlım benimde yasminde ilk kutum Perşembe günü bitti bende halen regl olmadım bekliyorum.boshayallersmile
4. gün regl oldum canım. ama bu sivilceler çok moralimi bozdu. büyük ihtimal bırakacağım.ria falan düşünüyorum. ondan da korkuyorumeyvahedigeldismile

Yarın benimde 4.günüm bakalım regl olabilecekmiyim.
Benimde öyle halbuki cildi güzelleştiriyo pürüssüzleştiriyo diye duymuştum yasmin'i ama bizde ters etki yaptı sanırım:sinifsinif:

ben daha once diane35 kullanıyordum.hıcbır sorun yasamamıstım.ama mart ayında almak için eczaneye gıttım bı verdı evet aynı ılac ama ambalajı degısmıs.aaa ambalajı degısmıs.pembe kutu daha guzel olmus dedım ve eczacıda evet bencede her goren begenıyo bu seklını.ama ilaç aynı içerik degişmedi. dedı.eve geldıgımde ise ilacın ustunde oral kontraseptıf degıldır.yazıyordu kucuk yazılmıs kenarına.şok oldum.hadı dedım bunuda kullanayım bır ay ara verıp sonra yasmın kullanayım dedım cunku cevremde yasmını kullanıp oneren cok kısı var.
amaaaaaa gel gelelım basımda baska bı sıkıntı var.bu ay prezervatıf kullanıyoruz ama ben bır seferınde bıraz suphelendım(sonradan gordum yırtık vardı sankı.ama sonradan mı oldu bılemıyorum) ve 2 gun sonra akıntı basladı.hala da devam edıyor.ya hamılelık var ya da ılacı bırakmamdan kaynaklanıyor ya da prezervatıfı gordugum ıcın psıkolojık.bakalım p.tesı adet olmam gerekıyor bu bır hafta nasıl gececek bılemıyorum.cok sıkıntılıyım coook....ama bundan sonra kesınlıkle yasmın kullanacagım.

kızlar merhaba,
benim merak ettiğim konu biz dün korunmasız olarak ilişkiye girdik ve ilişkiden sonra birtane yasmin aldım. yasmini ilk defa dün kullanmaya başladım ve adetim biteli birkaç gün oluyor .normalde yasminin kullanımına adetin ilk günü başlanması gerekiyormuş ama benim adetim 3 gün önce bitti ve yasmini ilişkiden sonra aldım.bu durumda yasminin koruyuculuğu varmıdır yoksa herşey için geçmi kaldımbilmiyorumkismile

hmm benım bıldıgım boyle bır koruyuculugu yok.yanı ılıskı sonrası kullanımla.hele kı ılk basladıgın gun.umarım korkulacak bır durumun yoktur.

hmm benım bıldıgım boyle bır koruyuculugu yok.yanı ılıskı sonrası kullanımla.hele kı ılk basladıgın gun.umarım korkulacak bır durumun yoktur.[/QUOTE

umarım yoktur canım, ama banada sanki senin dediğin gibiymiş gibi geliyor hatta 2 gündür kasıklarımda batma akıntı yaşıyorum belki psikolojik ama bekleyip görmekten başka çare yok artık olduysa geçmiş ola bilmiyorumkismile

Kızlar cuma gunu bitmişti ilk kutum bugun pazartesi sabah 1 damla kan vardı iç çamasırımda adetmi oldum anlamadım ama hafif adet agrısı var karnımda ped taktımda gelmıyor gıbı cok cok az yok gibi ne oluyor anlamıyorum eyvahedigeldismile

Kızlar cuma gunu bitmişti ilk kutum bugun pazartesi sabah 1 damla kan vardı iç çamasırımda adetmi oldum anlamadım ama hafif adet agrısı var karnımda ped taktımda gelmıyor gıbı cok cok az yok gibi ne oluyor anlamıyorum eyvahedigeldismile

Canım ben 1 yıldır kullanıyorum,çarş son ilacı alıyorum pazar sabahı regl oluyorum hiç değişmedi..merak etme korkma gelir...

doktorum bana aknelerim için yasmin önerdi. aynı zamanda polikşstik over var. daha önce diane 35 kullandım. aknelere iyi geldi fakat bir kaç kilo aldığım için hiç memnun kalmadım. Aynı zamanda güneşle beraber doğum kontrol hapı leke yapıyor diyorlar. Oyüzden şuanda yasmin kullanmaya çekiniyorum. Diane 35 ve yasmin kullananlar,ikisi arasında bir fark olduğunu söyleyebilir mi? yasmin de kilo aldırıyor mu acaba ve yazın kullanan var mı?

dtsyl , senin sorununun aynısı bende de vardı.İlaç değişmişti,üzerindeki yazı aklımı karıştırmıştı.Bu derdimi hem bu bölüme hem de Op.Dr.Aytun Aktan'ın soruları cevapladığı kısma yazmıştım.Doktor hanımdan gelen cevap şöyle :
selam haklısınız eczaneye teyit ettirdim ambalaj değişikliğç var ancak içerik aynı ve biz yıllardır bu ilacı doğum kontrol amaçlı da pcos hastalarında kullanıyoruz. içiniz rahat olsun.
İstersen konunun devamına da bakabilirsin.Yardımcı olabilmiş olmak umuduyla a.s.

Konunun devamı bu linkte :
ww.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/358742-diane-35-ilgili-soru.html#post12593841
(Mesaj sayım yetersiz olduğu için linki tam olarak veremiyorum başına bir w daha koyarsan linke ulaşabilirsin)

merhaba kızlar ben de evleniyorum yasmin kullanmayı düşünüyorum yan etkisinin çok az olduğunu söylediler ama ne kadar önce kullanmaya başlamam gerekiyor?

bende düğünümden 1 ay önce kullanmaya başladım,1 yıl oldu kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim,ne kıllanma,ne kilo alımı,ne baş ağrısı,ne cinsel isteksizlik,ne şişkinlik...dr da vücuduma uyduğunu söylemişti bi kaç ay sonra sorduğumda....dr a gidip sorun ve uyarsa kullanın bence

doktorum bana aknelerim için yasmin önerdi. aynı zamanda polikşstik over var. daha önce diane 35 kullandım. aknelere iyi geldi fakat bir kaç kilo aldığım için hiç memnun kalmadım. Aynı zamanda güneşle beraber doğum kontrol hapı leke yapıyor diyorlar. Oyüzden şuanda yasmin kullanmaya çekiniyorum. Diane 35 ve yasmin kullananlar,ikisi arasında bir fark olduğunu söyleyebilir mi? yasmin de kilo aldırıyor mu acaba ve yazın kullanan var mı?

güneşte leke yaptığını hiç bilmiyordum. ama gerçekten ne zaman bronzlaşsam hep lekelendi tenim. 7 yıldır kullanıyorum yasmin'i. ilk kullanma sebebim adet düzensizliğiydi. sonra evlendim. koruyuculuğu da süper. bilinçli bırakıp hamile kalmamın haricinde hiç kaza yaşamadım şükür.
yalnız selülit yapıyor onu biliyorum. kilolu olmamama rağmen bu ilacı kullandığımdan beri az da olsa selülit oluştu. napalım, her tercih bir vazgeçiştir ne de olsa boshayallersmile

Kızlar bende cok memnunum cumartesi gunu 2.kutuma gecıcem adetım su an bende tek yan etkısı mıde bulantısı oluyordu arada o kadar bas agrısıda az oluyor yani cok duzenlı kulanmak gerek dikkat edilmeli. dakıkasını sasmıyorum ben :)

Hanımlar selam, yine ben:)

ilk kutum bitti 7. gün reglim başladı ve bitti 2. kutuma devam ediorum. ilaçla beraber başka ilçalarda kullandım ancak antibiyotik değildiler şimdi ikinci kutumdada ek korunma yöntemine devam edeyim mi 7. gün reglim olduğu için ve ilaç kullandığım tedirgin oldum

çok teşekkürler efsunn
aklında bulunsun dermotolog bana yasminle beraber mutlaka güneç koruyucu kullanmamı önerdi. Benim cildim biraz da hassas ama yine de dikkat etmek gerekir
sevgiler.

kızlar regl döneminde kullanılmıyor mu??? bende düğünümden 1 ay önce başlayacağım kullanmaya öyle olacakmış galiba. birde yasmini almayı düşünüyorum hep olumlu yorumlar var çünkü

X