yani martın 26 sındamı başlıyım ilaca ama adet döneminde başlanmıyomu bu ilaç alınmaya
22 sinde adet olmayacakmısın adetin 5.günü 26 sı oluyor ..ilaç adetin 1. ile 5.günleri arasında herhangi bir gün alınabilir.. dolayısı ile 26 sı son gün oluyor ..son günde başlarsara adet günleri içinde oluyor işte ..
5.gün başlayana 7 gün ek koruma da nerden çıktı ..bu konuda sanırım yanlış bilgilenmişsin ..adetin 1.ve 5.günleri arasında istediğin bir gün kullanmaya başlayabilirsin..5.gün başladığın zaman da ek korunmaya ihtiyaç yok ...ilaç zaten almaya başladığın günden itibaren korumaya başlıyor ..çünkü içerisinde hormon var ..almaya başladığınız andan itibaren bu hormon salgılanmaya başlıyor ve salgılanmaya başladığı andan itibran de koruyucu etkisi başlıyor. bu hormonlar Yumurtalıkların yumurta üretmesine, rahim ağzından sperm geçişine engel olarak gebeliğin oluşmasını engeller ..sadece hapları 2 günden fazla unutup da içmezseniz ozaman ek korumaya ihtiyacınız olur ..onun dışında ek korumaya gerek yok....doktor gibiyim maaşşallah yaww
ilk ay 2 ila 5.günlerden birinde başlanmışsa ilk 7 gün ek koruma tavsiyesi ilacın prospektüsünde de yazıyor. sadece 1.gün başlayanlarda ek koruma gerekmiyor.
hangi ilaçta yazıyor ben kaç tane doktora gittim hiçbiri korun demedi ayrıca ben başladım sorun olmadı ..bana söyleyen doktorlarda mı hata var yoksa sende mi ...sana nette bulduğum bilgileri paylaşayım ..
doğum kontrol hapları ne zaman korumaya başlar ?
İlk kutunun ilk hapı adet kanaması başlangıcının tercihen birinci günü, en geç beşinci günü alınmalıdır.
Koruyuculuk o ay hapların düzenli olarak kullanılacağı varsayılırsa hemen başlar.
meşhur doktor alper mumcunun sitesinden alıntıladıklarım da aşağıda ..tereddütü olanlar google dan alper mumcu diyte arattırıp girip okusunlar ...
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar.
yasmin doğum kontrol hapının prospektüsünde yazıyor. arkadaşım agresifleştin mi ben mi yanlış anlıyorum?
yok genel halim bu :) işin esprisi bir yana sinirlenmedim neden sinirleneyim ..prospektüsler çok da doğru olmuyor aslında ..sen en iisi doktora sor bu durumu ..zamanında ben de çok araştırdım bu konuları .hem de fazlasıyla belkide netteki tüm sayfaları okumuşumdur araştıra araştıra o yüzden tecrübeliyim ...dediğim gibi alper mumcunun sitesine girersen kafandaki tüm sorulara cevap bulursun ..gayet net ve açık anlatmış ...gerçi hangi doktroun sitesine girersen gir hepsi aynı şeyleri söylüyor zaten ..tecrübe ile sabittir :)
haklı olabilirsin tabi ama ilacın kendi prospektüsünde yer alınca bu uyarı, bence yasmine 5.gün başlayanların ilk ay sadece ilk 7 gün için sözgelimi kondom kullanıp tedbiri elden bırakmamasında fayda var diye düşünüyorum. sonuçta çok zor bişey değil. sonrasında zaten hiç gerek yok başka bişeye. nolur nolmaz.. :)
hepinize teşekkür ederim özellikle aylint sana,yeni girebildim siteye hakkaten nedendir bi anda gerilmişsin mutfak robotu muyum neyim :) yasminde yazdığı için sordum aylintn de söylediği gibi.teşekkürler ikinize de tekrar opuyorumnanaktan
hepinize teşekkür ederim özellikle aylint sana,yeni girebildim siteye hakkaten nedendir bi anda gerilmişsin mutfak robotu muyum neyim :) yasminde yazdığı için sordum aylintn de söylediği gibi.teşekkürler ikinize de tekrar opuyorumnanaktan
ya ben kılo almak ıcın kullnmak ıstıorum bu hapı bı sakıncası olurmu yasmın dogum kontrol hapının bekarım adetımde duzenlı kullanım seklını nası yapmam lazım
Kilo aldırma özelliği kişinin hormonlarıyla alakalı birşey. Mesela ben kilo veriyorum. Kilo vermiyorum da vücuttaki suyu ve ödemi attığından vücut ölçülerim inceliyor.
bende hormon bozuklugu war sanırım cenemde fln tuy cıkıoacaba bu hapı kullanınca arttırırmı ki
ya ben kılo almak ıcın kullnmak ıstıorum bu hapı bı sakıncası olurmu yasmın dogum kontrol hapının bekarım adetımde duzenlı kullanım seklını nası yapmam lazım
kilo almak için kullanılır mı tatlım hiç! hormon bu ya, yan etkileri var, tehlikeli yan etkileri bile var çok nadir de olsa.. çenende tüylenme varsa polikistik over sendromu olabilir. tamam bunun tedavisinde doğum kontr.hapları kullanılıyor ama kırk çeşit hap var ve senin kişisel durumuna,varsa hastalıklarına,ailende olan kronik hastalıklara,bünyene .....vs. en uygun hapı doktor belirleyecek. senin kesinlikle bir jinekoloğa gitmen lazım bunun için,doktorun tavsiyelerine göre hareket etmelisin,öyle ezbere kullanma ilaçları. kilo almak için de diyetisyenler var hastanelerde,onların tavsiyelerine uy bence. ben yumurtalığımda kist olduğundan 2 ay mecburen kullancam bu hapı, bi an önce bitsin diye sabırsızlanıyorum, daha sinirli ve depresif oldum, baş ağrım oluyo zaman zaman, iştahım kesildi,ben de sanki kilo verdim ve uyku düzenim bozuldu... kesinlikle doktor tavsiyesine göre hareket etmelisin bence. geçmiş olsun.bende hormon bozuklugu war sanırım cenemde fln tuy cıkıoacaba bu hapı kullanınca arttırırmı ki