- 7 Mayıs 2008
- 7.418
- 10
Arkadaslar merhaba
ben yaklaşık 1 ay önce agrı sebebiyle doktora gittim ve sol yumurtalıgımda hemorajik kist çıktı bunun için doktor yasmin ilacını verdi.şimdi ilk kutu bitti bir kutu daha içip kontrole gidecigim. ama burda kullansanız bile kistleri yok olmadıgını yazanlar olmuş. çok korkuyorum çünkü en çok istedigim şey ilerde bir çocugumn olması. hemorajik kist ve tedavi aşaması konusunda benı aydınlatırsanız çok mutlu olurum... bilmiyorumkismile
arkadaşım durumumuz bire bir uyuyor.. bana da sol yumurtalığımda hemorajik (kendi içine kanayan) kist var dendi ve 2 ay yasmin kullanmam söylendi ve ilk kutumu bitirdim ben de. adetimi bekliyorum. bir kutu daha kullanıp kontrole gidicem. gitmemişse çikolata kisti olabilir mi diye kanda ca-125 bakılacak.
biraz araştırdım, hemorajik kistler luteum corpus kistleri de olabiliyo, yani yumurtan çatladıktan sonra onu saran kılıf kiste dönüşüp kendi içine kanayabiliyor. her kadında olabilen çok da önemli olmayan, birkaç ayda genellikle kendiliğinden kaybolan, tespit edildiklerinde doğum kontr.haplarıyla küçülmeleri ve yokolmaları hızlandırılabilen kistler bunlar.. endişe etme,inşallah kaybolacak kistlerimiz. bu kisttense sorun olmaz. sadece çok büyümüşse ender olarak patlama riski var ve acil müdahale gerekebilir ama çok nadiren. benim kistim 3,5 cm. çok büyük sayılmaz. ama tek endişem çikolata kisti olma ihtimalinin olması, inşallah diildir.
geçmiş olsun.