Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

arkadaşım durumumuz bire bir uyuyor.. bana da sol yumurtalığımda hemorajik (kendi içine kanayan) kist var dendi ve 2 ay yasmin kullanmam söylendi ve ilk kutumu bitirdim ben de. adetimi bekliyorum. bir kutu daha kullanıp kontrole gidicem. gitmemişse çikolata kisti olabilir mi diye kanda ca-125 bakılacak.
biraz araştırdım, hemorajik kistler luteum corpus kistleri de olabiliyo, yani yumurtan çatladıktan sonra onu saran kılıf kiste dönüşüp kendi içine kanayabiliyor. her kadında olabilen çok da önemli olmayan, birkaç ayda genellikle kendiliğinden kaybolan, tespit edildiklerinde doğum kontr.haplarıyla küçülmeleri ve yokolmaları hızlandırılabilen kistler bunlar.. endişe etme,inşallah kaybolacak kistlerimiz. bu kisttense sorun olmaz. sadece çok büyümüşse ender olarak patlama riski var ve acil müdahale gerekebilir ama çok nadiren. benim kistim 3,5 cm. çok büyük sayılmaz. ama tek endişem çikolata kisti olma ihtimalinin olması, inşallah diildir.
geçmiş olsun.

arkadaşlar ilk kutumu bitirdim,son hapın üstünden 4 gün geçti hala adetim gelmedi,hiç niyeti de yok gibi.. adetimin 5.günü başladım,ilk ay koruması tam değil deniyo,gebelik falan olabilir mi sizce?

arkadaşlar ilk kutumu bitirdim,son hapın üstünden 4 gün geçti hala adetim gelmedi,hiç niyeti de yok gibi.. adetimin 5.günü başladım,ilk ay koruması tam değil deniyo,gebelik falan olabilir mi sizce?

ilk ay koruması tam değil lafı yalan hapı almaya başladığın andan itibaren korumaya başlar çünkü içinde hormon var bu hormon vucudunuza girdiği andan itibaren döllenmeye etki ediyor o yüzden tedirgin olmayın koruyuculuğu çok ii bu hapların ben çok düzensiz kullanmıştım bir gün kullanıp arkasından 2 gün unutrdum hatta 3 gün sonradan unutttuğum kadar hap içerdim ama hiç gebe kalmadım 1,5 yıl kullandım o yüzden tedirgin olmayın derim ..ilk kutuda iseniz adet sapmaları gayet normal ..adetler en geç 3.ayda düzene girer o yüzden telaşlanmayın

cvp için teşekkürler.. gebelik oluşması benim için kötü bi haber diil aslında çünkü yumurtalık kisti tedavisi için iki ay yasmin kullanmam gerekti,bebek istiyorum aslında :) adetim halen gelmedi ama gelicektir bugün yarın.. ben de biraz araştırdım, bu haplarla aldığımız hormonlar hem yumurtlamayı engelliyo,hem rahim içi yüzeyini gebelik oluşmasına elverişsiz hale getiriyo, hem de rahim ağzı salgısını değiştirerek spermlerin geçişini zorlaştırıyo..muş. dolayısıyla korunmazken bile gebe kalmamışken,sanırım bu kadar engelle pek de mümkün diil :) ama tabi imkansız da olmadığı biliniyo.

tabiiki ALLAH ın istediği olur biz ne dersek diyelim ,nasipse eğer ondan kaçamazsın

Aylint çok tesekkür ederim birazda olsa içim rahatladı çok saol ceapladgn için,sana çok geçmiş olsun inşallah yok olup gidicek bu kistler guclubacismile

Aylint çok tesekkür ederim birazda olsa içim rahatladı çok saol ceapladgn için,sana çok geçmiş olsun inşallah yok olup gidicek bu kistler guclubacismile

ne demek,sevindim biraz rahatlattıysam, meraklanma inşallah gidicekler.. sonucu yazmayı unutma buraya

ya bu arada ilk kutuyu içtigimdee inanılmaz uyku yapmıştı sersemleşmiştim resmen.ama kimseye böyle bi etkisi olmamış sanırım bende emin degildim ilaçtan mı die. 7 gun ara verdgmde daha dinç kalktıgımı farkettm. bugun 2. kutunun 2. günündeyim yine aynı şeyler uyanamıorum uyansam bile bütün gün sersem gibiyim. aranızda böyle bi durumla karşılaşan var mı acabaa CADIARZU

Sanırım içindeki hormon sende uyku yapmış.Bir doktoruna sor canım.Yan etkilerinde yazıyormu böyle bir şey.Bende bir süre mide bulantısı yapmıştı afedersin çıkarıyordum resmen ama sonra alıştı vücut.

sorma o mide bulantıları zaten felaket. bilmiyorum şimdi baslamıs bulundum 2. kutu bittikten sonra zaten kontrolm vardı bekleyecegim mecburen. yan etkilerinde göremedim böyle bir durum. daha öncede mcrogynon21 kullanmıştım hiç böyle olmamıştı acaba yasmin daha mı agır diger ilaçlara göre

bünyeye göre bazen uyku,bazen de uykusuzluk yapabiliyomuş. bende de tam tersi zor uyuma yaptı,uykuya zor dalıyorum..

bu arada benim adetim ilacı bıraktıktan 5 gün sonra nihayet başladı.. yarın ikinci kutuya başlıcam ve..

bende hap kullanmaya başladığım ay ek korunmayla ilişkiye girdik daha sonra ek korunma uygulamadık tam 1 sene kullandım hapı bırakalı 2 ay oldu şimdi bebiş istiyoruz adetim 26 sında ben sabırsızlanıyorum ama doktorum 1 sene bekle dedi olmazsa o zaman sorun vardır dedi bilmiyorum ama Allah'ım inşallah bu ay hamişimdir :)

hapın bende hiç bi yan etkisi olmadı çok şükür aksine adet sancım yok denecek kadar azaldı iştahım açmadı biraz sinir yaptı ilacı bıraktıgımda da adetim kaldıgı yerden devam etti düzenli şekilde devam ediyorum ilacı bıraktıktan sonra doktora gittim bi sorun yok dedi ama kan testi faln yapmadı bu ayda hamile olmazsam tekrar gidicem doktora ..

kızlar merhaba birşey sorucam ben forumda aradım ama gözümden kaçmışsa kusura bakmayın lütfen,ben de bu ay yasmine başlıcam adetimin ilk günü başlıycam prospektüste ilk günü başlandığında ek korumaya gerek olmadığı eğer ilaç alınmaya devam edilirse o ay ilk ilaçtan itibaren korumaya başlayacağı yazıyor ama siz ne dersiniz? şimdiden çok teşekkürler kızlar opuyorumnanaktan

Bana doktorum 5.gün başlamamı önermişti, ben 5.gün başladım.
İlk gün başlandığı zaman evet ek bir korunmaya gerek olmuyor. 5.günü başlayanlara 7 gün ek korunma tavsiye ediliyor.

Bana doktorum 5.gün başlamamı önermişti, ben 5.gün başladım.
ılk gün başlandığı zaman evet ek bir korunmaya gerek olmuyor. 5.günü başlayanlara 7 gün ek korunma tavsiye ediliyor.

5.gün başlayana 7 gün ek koruma da nerden çıktı ..bu konuda sanırım yanlış bilgilenmişsin ..adetin 1.ve 5.günleri arasında istediğin bir gün kullanmaya başlayabilirsin..5.gün başladığın zaman da ek korunmaya ihtiyaç yok ...ilaç zaten almaya başladığın günden itibaren korumaya başlıyor ..çünkü içerisinde hormon var ..almaya başladığınız andan itibaren bu hormon salgılanmaya başlıyor ve salgılanmaya başladığı andan itibran de koruyucu etkisi başlıyor. bu hormonlar Yumurtalıkların yumurta üretmesine, rahim ağzından sperm geçişine engel olarak gebeliğin oluşmasını engeller ..sadece hapları 2 günden fazla unutup da içmezseniz ozaman ek korumaya ihtiyacınız olur ..onun dışında ek korumaya gerek yok....doktor gibiyim maaşşallah yaww

merhaba kzlar ben mart ayında ilaça başlamayı düşünüyorum
nisanın 17'sinde evleniyorum ogünde adetimin ilk günü oluyoo ben martın 22 ikisinde adet olucam adetimin hangi gününde ilça başlarsam eğer 17sini ertelemiş olurum bilgilerinize ihtiyaçım varrrr yardım edinnn bana 17'sinde ADET OLMAKK İSTEMİYORUMMMMMMMM :a015:

22 sinde adet olacaksan 26 sında ilaca başla 17 sine kadar ilacı sürekli kullan ara verme bıraktıktan sonra 3-4 gün içerisinde adet olursun ona göre ayarla ne zaman adet olmak istiyorsan o tarihe kadar hapı sürekli kullanabilirsin bu da adet olmanı engeller ..ama bunu bir defaya mahsus yap alışkanlık haline getirme ..

merhaba arkadaşlar bende bebeğimi bu ay memeden kestim ve dün adet gördüm artık doğum kontrol hapı kullanmaya karar verdim.aslında hormonal bir problemim yok ama genetik olarak biraz tüylenme vardı onun için diane 35 diye bir ilaç almıstım ama şimdi biraz araştırdım da çok fazla yan etkisi var ve korktum açıkçası.yasmin en fazla kullanılan ilaçmış arkadaşlar tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var çünkü eşimin işi dolayısıyla doğunun ücra bir yerinde yasıyoruz burada uzman doktor yok.en azından yaz tatiline kadar gidemem yani.sizde herhangi bir yan etki yaptımı arkadaşlar?kıllanma yada kilo alma falan gibi?bide rejimdeyim şuan kilo vermemi engellermi sizce?yardımcı olursanız çok sevinirim

yani martın 26 sındamı başlıyım ilaca ama adet döneminde başlanmıyomu bu ilaç alınmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…