Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
yaaa ozaman böyle yapsam olurmu
ben marta adet olucam 25 son günü d.kontorl hapına balasan 21 gün kullanılıyo ya hap nisanın 14 bitiyo hap bıraksam sonra 15dede geçiktirci hap içsem o hap bıraktığım dönemde korunmuş olurmuyum yaa korunmak istiorum ben ama hapla

Oda olmaz, d.kontrol hapları sadece düzenli kullanıldığı zaman koruyuculuk özelliğine sahiptir. Hamile kalmak istemediğin sürece kullanırsın, gebe kalmaya karar verdiğinde bırakırsın... Olay bu... Yani mutlaka ilaç almadığın o dönemde prezervatif şart!..

Oda olmaz, d.kontrol hapları sadece düzenli kullanıldığı zaman koruyuculuk özelliğine sahiptir. Hamile kalmak istemediğin sürece kullanırsın, gebe kalmaya karar verdiğinde bırakırsın... Olay bu... Yani mutlaka ilaç almadığın o dönemde prezervatif şart!..

ama ben 21 kullanıldığında 7 gün ara verildiğinde korunuluyo diye biliyorum

ama ben 21 kullanıldığında 7 gün ara verildiğinde korunuluyo diye biliyorum

Tamam işte bu döngüyü sürdürdüğün sürece koruyuculuk özelliği vardır. Ayrıca bittiği an geciktirici içmeye başlarsan, gebe kalmazsın ama ara kanama şeklinde kanaman olacaktır. Aşırı hormon almış oluyorsun.

Son düzenleme:
Benim ilk kutu biteli 4 gün geçti, reglim lekelenme şeklinde oldu. ılk ay olduğu için böyle oldu sanırım..

DOĞUM KONTROL HAPLARININ KORUYUCULUĞU NE ZAMAN BAŞLAR?
İlk kutuya adet kanamasının ilk beş günü içinde başlandığı ve hiç hap unutulup atlanmadan kullanıldığı taktirde koruyuculuk ilk hapın alımıyla birlikte başlar. İlk kutu kullanılırken ek bir korunma uygulamak gerekmez. Hap alımına ara verilen 7 günlük zaman diliminde koruyuculuğun devam edip etmediği e-posta ile gelen sorular arasında sıkça yer almaktadır. Böyle bir koruyuculuk azalması söz konusu değildir ve ara verilen yedi günlük sürede ilişkiden kaçınmak ya da ek korunma uygulamak gereksizdir. Ancak yedi günün sonunda yeni bir kutuya başlanmadığı taktirde teorik olarak ilacın koruyuculuğu sona erer ve hamile kalma riski doğar.

alıntı

valla benim de 10 ay oldu hala kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok ve olmadı da,düzenli bi şekilde aldım şimdiye kadar da gayet güzel koruyor.sanırım 2 ay sonra bırakıcam tam 1 sene oluyo dr da öyle demişti zaten,ama yıllarca kullanan arkadaşlar da var acaba bi sakıncası oldu mu?

merhaba,ben 1 aydır d.kontrol hapı kullanıyorum.bugune kadar sadece 1 gunluk aksatmıstım ama bu hafta pzt.den persmbeye kadar almayı unutmusum.bugun aldım 2 tane. ama pzt ve salının haplarını alamadım.onlarıdamı dıger gunler ıkıser tane alarak telafı edecegım ? yoksa koruyuculugu kalmadımı :çok üzgünüm:

merhaba,ben 1 aydır d.kontrol hapı kullanıyorum.bugune kadar sadece 1 gunluk aksatmıstım ama bu hafta pzt.den persmbeye kadar almayı unutmusum.bugun aldım 2 tane. ama pzt ve salının haplarını alamadım.onlarıdamı dıger gunler ıkıser tane alarak telafı edecegım ? yoksa koruyuculugu kalmadımı :çok üzgünüm:

adet gününe kaç gün kaldı?

bu benım kullandıgım 2.kutu ..11 gün falan var daha hapın bitmesine... 12 gün sonra hastalanıcagım buyuk ıhtımalle..

bu benım kullandıgım 2.kutu ..11 gün falan var daha hapın bitmesine... 12 gün sonra hastalanıcagım buyuk ıhtımalle..

7 gün boyunca ek koruma yöntemi, sözgelimi kondom da kullanmalısın.. prospektüsünde tablet unutulduğunda nasıl davranılacağı değişik seçenekler ve haftalara göre yazılmış. kesinlikle gebelik olmamalı diyosan işi sağlama al bu ay ek yöntem kullan yasminle beraber... ben işi sağlama al derim, cevabımdan kesinlikle emin diilim, daha iyisi doktora danış.

Son düzenleme:
valla benim de 10 ay oldu hala kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok ve olmadı da,düzenli bi şekilde aldım şimdiye kadar da gayet güzel koruyor.sanırım 2 ay sonra bırakıcam tam 1 sene oluyo dr da öyle demişti zaten,ama yıllarca kullanan arkadaşlar da var acaba bi sakıncası oldu mu?

cnm ben 2 yildir kullaniyorum, hafif selulit harici hic bir yan etkisi yokk, benim cevremdede kullanan cokk, mesela kuzenlerim arkadaslarimin bir cogu 2-3 yilin uzerinde kullandilar ve birakip kolayliklada hamile kaldilarr, ins. benimde oyle olur .. hala kullaniyorum bu yilinsonunda kismetse birakmayi dusunuyorumm..

Cnm baya bir atlamissin duzeni sarsilmis yanii... birde daha yeni kullanicisin kesinlikle ek bir koruma yontemiyle korun derim sonucunda uzulmemen icinn..

peki 11 hapim kaldi demissin, bu haplar unuttuklarin dimii aslinda cok daha az kalmasi gerekiyorduu... bu kutu bitene kadarr her gun birer tane almalisin, diger kutuda cok dikkatli ve duzenli kullanmaya caliss cnmm..uzulmne gerek yok artik olmus olann :KK66: ek koruma sart, boyle duzensiz ictin diye ara kanamada yapabilir hazirlikli olmasinn..

ben geçen gün gittim doktora.Ozaman sordum bu soruyu ara vermek falan gerekirmi diye.Hayır canım dedi ne zaman hamile kalmak istiyorsan ozaman bırakırsın ara verme diye bişey yok dedi.:eek:lmaz:

5 aydır evliyim arkadaşlar ve düğünden bir hafta önce adetim bittikten sonra almaya başladım yasmini doktor tavsiyesiyle...ama malesef bütün olabilecek yan etkileri yaşadım...cinsel isteksizlik, kuruluk, şiddetli baş ağrısı, görme bozukluğu, selülit ve depresyon da dahil.. gülerken ağlayan, bütün hayatım boyunca sakinliğimle tanınan ben agresif biri oldum çıktım bir o kadar da hassas... bunları yengeme anlattığımda (doktordur kendisi) aynı nedenlerden dolayı kendisinin de hapı bıraktığını öğrendim ve bende dün itibariyle son kutumu bitirip ilacı bıraktım..umarım bu sorunlarımdan kurtulurum kısa zamanda..:Saruboceq: zaten doktorumla da görüştüğümde bu etkileri hissettiğim anda bırakmam gerektiğini öğrendim lütfen bu şikayeti yaşayanlar almasınlar hapı.. Allah korusun daha büyük etkileri de olabilir bu bünyelerde

napacaz peki :KK43:
benım düğünüm 3 ay sonra ve prezervatif istemiyorum
haptan yana hep tercihim ama yanetkileri bukadarr mı çok yaaaakannehir

5 aydır evliyim arkadaşlar ve düğünden bir hafta önce adetim bittikten sonra almaya başladım yasmini doktor tavsiyesiyle...ama malesef bütün olabilecek yan etkileri yaşadım...cinsel isteksizlik, kuruluk, şiddetli baş ağrısı, görme bozukluğu, selülit ve depresyon da dahil.. gülerken ağlayan, bütün hayatım boyunca sakinliğimle tanınan ben agresif biri oldum çıktım bir o kadar da hassas... bunları yengeme anlattığımda (doktordur kendisi) aynı nedenlerden dolayı kendisinin de hapı bıraktığını öğrendim ve bende dün itibariyle son kutumu bitirip ilacı bıraktım..umarım bu sorunlarımdan kurtulurum kısa zamanda..:Saruboceq: zaten doktorumla da görüştüğümde bu etkileri hissettiğim anda bırakmam gerektiğini öğrendim lütfen bu şikayeti yaşayanlar almasınlar hapı.. Allah korusun daha büyük etkileri de olabilir bu bünyelerde
görme bozukluğu nasıl oluyor? bende de baş ağrısı, isteksizlik, sinir,hassaslık yaptı ama inşallah kullanmıcam artık, kist için iki ay kullanmam gerekti..

yaklaşık 1 yıl kullandım ara verdim malesef istenmeyen bir hamilelik yaşadım tekrar başladım ilaca yine bir yıl oldu ve ben bir yılda yalaşık 10 kilo aldım selülitlerim hat safhada ama bunun ilaçtan mı yoksa geçirdiğim hamileliği sonlandırmamdan mı bilmiyorum

napacaz peki :KK43:
benım düğünüm 3 ay sonra ve prezervatif istemiyorum
haptan yana hep tercihim ama yanetkileri bukadarr mı çok yaaaakannehir

herkese aynı yan etkileri göstermeyebiliyo canım ama bunu öğrenmenin tek yolu da kullanman sanırım malesef :KK43:

görme bozukluğu nasıl oluyor? bende de baş ağrısı, isteksizlik, sinir,hassaslık yaptı ama inşallah kullanmıcam artık, kist için iki ay kullanmam gerekti..

benim gözlerime de zararı oldu ağrı ve dikkat problemi oldu gözümde..

X