Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
takılır canım spiralin doğumla ilgisi yok.bi hapım kaldı.ben de yapıcam

herkese merhaba bende aranıza yeni katıldım.yasmin kullanmaya 2 ay önce başladım.1. kutum bittiğinde ertesi gün regl oldum.fakat 2. kutum 2 gün önce bitti ve ben hala regl olmadım.bir sorun mu var acaba?bir de şu 7 gün ara verme olayında yanlış mı yapıyorum.ilacım çarşamba bittiyse haftaya çarşamba ilaca yeniden başlıyorum.burada çok bilgi verilmiş.bana da yardımcı olursanız sevinirim.iyi günler.

ben adetin 5.günü başlıyorum hep.ara verme olayını hiç duymadım.hadi arada hamile kalınırsa.hap biter en fazla 5-6 gün sonra gelir adetim.bence bi doktorla görüş.kadın doğumcunu telden arayıp sor canım vakit geçmeden

ara verme dediğim olay hani bir kutu bittiğinde 7 gün bekliyoruz ya hani regl olma durumu oluyo ardından o işte.ben kutu bittiğinde diyelim çarşamba bittiğinde bir sonraki hafta çarşamba başlıyorum bu doğru mu diyorum?bu arada çok teşekkürler bir kaç gün daha bekleyip regl olmazsam doktorumu arayacağım.

kızlar ya bend eacayip iştah açtı ve şişme yaptı sizlerdede oldumu böle belirtiler birden ekmek gibi mayalandı vucudum analamdım gittimafoldumben

kızlar ya bend eacayip iştah açtı ve şişme yaptı sizlerdede oldumu böle belirtiler birden ekmek gibi mayalandı vucudum analamdım gittimafoldumben

canım ben de şişme olmadı fakat iştahım ilk ilaca başladığımda çok açıldı.baya yemeye başladım.hatta eşimden azar bile işittim bu yüzden .bu arada kutu bitti hala regl olmadım dakikaları sayıyorum stres yaptım.acaba bu yüzden mi regl olamıyorum :)

Son düzenleme:

Canım, kutu bittiğinde verilen 7 günlük aradan kasıt; ilacın içilmeyeceği gün sayısı. Yani 7 gün hiç hap kullanmayacak, 8. gün alacaksın. Önceki kutuya başladığın gün ile sonraki kutuya başlama günün aynı olacak. Diyelim kutuya perşembe başladın, çarşamba biter ilaç, sonra 7 gün hiç içmeyeceksin 8. gün olan perşembe günü başlaycaksın. kaydirigubbakcemile5

tamam canım çok sağol bunu merak ediyordum bende.Geçen sefer yanlış yapmışım demekki çarşamba biten ilacı bir sonraki çarşamba almıştım.kutu bitti 3 gün geçti hala regl olmadım telaşlanmaya başlıyorum.hadi hayırlısı...

arkadaşlar merhaba,yeni evliyim ve doğum kontrol hapı kullanmak istiyorum ama bir şeyi merak ettim.bu haplar doktor tavsiyesiyle mi alınması gerekiyor?

ilk kullanmansa tabiiki doktoruna baaşvurr sana hangi ilacın daha iyi geldiğini o söyleyebilir.bruda herkes kendi bildiklerini söylüyor kafan karışabilir bende 1 yıllık evliyim bebiş istediğimiz için korunmaya paydos dedik bakalım haayırlısı artık

hayır güzelim o şekilde olmayacak diyelimki çarşamba bitti ilacın regl oldun regl olman hangi gün biterse bir sonraki gün başlıcaksın doktorum bu şekilde söylemiştii ve prospektüsün içinde de yazıyor zaten

uuuf arkadaşklar yasmin ikinci kutudaydım ve evliliğimin 3.gününde yasmini içmeyi unuttum sabah hatırlar hatırlamaz içtim acaba hamile kalırmıyım

iyi günler arkadaşlar
benim minik bir problemim var
yaklaşık 9 aydır yasmin kullanıyorum.polikistik over için.17 ekimde düğünüm var ve o gün ilacım bitiyor.balayımı adet bekleyerek geçirmek istemiyorum
1 ağustosta başlamam gerekiyordu.aksilik mi diyim ne diyim ben ilacı içmeyi unuttum.2 gün geciktirmem acaba doğum kontrolü için bi aksilik çıkartır mı??
doktoruma ulaşamıyorum sabahtan beri ve hala yeni kutuya başlamadım
belki bana yardımcı olabilirsiniz*

kızlar bende bişey sormak istiyorum. yasmin korumaya ne zaman başlıyor? kimisi 1 ay, kimisi 2 ay diyor. prospektüsünde de 7 gün diyor. anlamadım gitti

kızlar bende bişey sormak istiyorum. yasmin korumaya ne zaman başlıyor? kimisi 1 ay, kimisi 2 ay diyor. prospektüsünde de 7 gün diyor. anlamadım gitti

:roflol: yav öldürdün benii kızzz:roflol: 3 aydır btiremedin sora soraaaa :uhm:
bana doktor 2 ay kullan demişti :1hug:

canım adetinin ilk günü başlarsan hemen korumaya başlıyor yasmin eğer adetin sonraki günleri kullanmaya başladıysan ilk ay ek koruma gerekiyo a.s

ya kutu bitti ama ben hala regl olamadım.
2. kutuya başlamalı mıyım.
of yaaa çocuk ıstemıyorum da ne yapacaımmm

ya kutu bitti ama ben hala regl olamadım.
2. kutuya başlamalı mıyım.
of yaaa çocuk ıstemıyorum da ne yapacaımmm

7 gün aradan sonra hamile değilsen ikinci kutuya başlamalısın canım regli olsan da olmasanda 2.kutuya başladıktan sonrada regli olabilirsin. ozamanda hapları içmeye devam etmelisin

ben sordun ben cevaplıyım
herhangi bir problem yokmuş hatta 4 ünde başlayabilirmişim.belki lazım olur diye yazdım

canım adetinin ilk günü başlarsan hemen korumaya başlıyor yasmin eğer adetin sonraki günleri kullanmaya başladıysan ilk ay ek koruma gerekiyo a.s

ben anlayamadım şimdi
7 günlük arada benimkisi adetimin bitimine denk geliyo
şimdi bu dediğiniz ,ilk kutu için mi geçerli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…