Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
:roflol: yav öldürdün benii kızzz:roflol: 3 aydır btiremedin sora soraaaa :uhm:
bana doktor 2 ay kullan demişti :1hug:

layynn burdada mı buldun sen beni delikafadulden napim kızım tırsıyorum anam yaa biz 1 yadan sonra ek koruma yapmadık :bbo:

canım adetinin ilk günü başlarsan hemen korumaya başlıyor yasmin eğer adetin sonraki günleri kullanmaya başladıysan ilk ay ek koruma gerekiyo a.s

adetimin ilk günü başladım, hergün aynı saatte içtim, 7 gün ara verdim 8. gün geri başladım. tekrar başladıktan sonra ek korunma kullanmadık, ama üstteki nazalp cadısı gibi 2 ay diyenler oldu ondan kafam karıştı:bbo:

ben anlayamadım şimdi
7 günlük arada benimkisi adetimin bitimine denk geliyo
şimdi bu dediğiniz ,ilk kutu için mi geçerli?

o benim sorumu yanıtlamış ilk ay için.

ben yasmini korunma için degil adet düzensizligi için kulandım ama acaip kilo aldırdıı yaaa.kilo sorunu yasayan war mı??

yani mecburen bıraktım gögüsler için flan ii dolgunluk weriyo ama kilo aldırması cok kötüüü..bn 6 ay kullandım we tam 8 kilo aldımm.we derhal bıraktım yaaa..bünyeden bünyeye degişiyomuş bn kilo almaya cok yatkın oldgum için hemen kilo alıyorum yaa :gitme:

[

adetimin ilk günü başladım, hergün aynı saatte içtim, 7 gün ara verdim 8. gün geri başladım. tekrar başladıktan sonra ek korunma kullanmadık, ama üstteki nazalp cadısı gibi 2 ay diyenler oldu ondan kafam karıştı:bbo:

canım hiiiç bişey olmaz merak etme :1rolleyes:

ben anlayamadım şimdi
7 günlük arada benimkisi adetimin bitimine denk geliyo
şimdi bu dediğiniz ,ilk kutu için mi geçerli?

evet canım benim yazdığım ilk kutu için geçerli

bende resmen şiştim yaa

bende resmen şişenlerdenim bu arada
göğüslerim kafam kadar oldu:):):):)
bel falan kalmadı dümdüz oldum
bi de normal bi insana göre az yemek yiyiyorum nerdeyse 5 aydır ama kilomda gram oynamadı
doktorum adet düzensizliği için vermişti
kontrole gitti bırakayımmı diye
ekimde de evleniyorum
başlamışken bırakmayalım diye karar verdik sonra

ben bi soru daha sorayım o zaman
şimdi tam düğün günüm ilacım bitiyodu
ben de geç başladım ctesi yerine pazartesi
düğüne kadar bu dahil 3 kutu ilaç içiyor olacağım
ve korunmak istiyorum
ben de bundan sonraki kutuya 1.gün mü başlıcam
yoksa zaten 10 aydır kullanıyorum
3 günlük geç içmem bişeyi değiştirmez devam mı edeyim
ya da ya da :):):):)bir sonraki ay da 3 gün geciktirirsem balayını kurtarırırm
öyle mi yapayım:):):):):):):)

not:ben sanki zamanında içilmezse önceki ve sonraki herşey bozulcak zannediyorum da

bende resmen şişenlerdenim bu arada
göğüslerim kafam kadar oldu:):):):)
bel falan kalmadı dümdüz oldum
bi de normal bi insana göre az yemek yiyiyorum nerdeyse 5 aydır ama kilomda gram oynamadı
doktorum adet düzensizliği için vermişti
kontrole gitti bırakayımmı diye
ekimde de evleniyorum
başlamışken bırakmayalım diye karar verdik sonra

ben bi soru daha sorayım o zaman
şimdi tam düğün günüm ilacım bitiyodu
ben de geç başladım ctesi yerine pazartesi
düğüne kadar bu dahil 3 kutu ilaç içiyor olacağım
ve korunmak istiyorum
ben de bundan sonraki kutuya 1.gün mü başlıcam
yoksa zaten 10 aydır kullanıyorum
3 günlük geç içmem bişeyi değiştirmez devam mı edeyim
ya da ya da :):):):)bir sonraki ay da 3 gün geciktirirsem balayını kurtarırırm
öyle mi yapayım:):):):):):):)

not:ben sanki zamanında içilmezse önceki ve sonraki herşey bozulcak zannediyorum da

benim de göğüsler baya büyüdü, tabi bu iyi bişey:kedi: ama kilomda arttı yaw. ödem yaptı demek ki sana. soruna cevap veremiycem pek bilgim yok.

ben 6 aydır diane-35 kullanıyordum. doktorum deiştirdi ilacımı yasmin olarak. adet düzensizliği için kullanıyordum 11 ekimde de düğünüm olucağı için bırakmıyım korunma amacıyla devam ediyim die düşündüm. doktorum , yasminin diane ye göre daha hafif bir ilaç olduğunu söyledi. ilk kutumdayım düğünüme kadar ikinci kutumu kullanıyor olucam. ikinci kutudan sonrada doğum kontol ilacı kullanmak istemiyorum kesinlikle. düğün günümü adetli geçirmemek için devam ediyorum. ben dianeden çok memnundum bende kesinlikle kilo yapmadı 49 kiloydum başladığımda hala 49 kiloyum, adetlerim düzene girdi , fazla olmayan kistlerimi tamamen yok etti. Ne yazıkki doktorum diane artık kullanmamı istemedi. uzun süreli aynı ilaç kullanımı ciğerlerime zarar verebiliyormuş çünkü. yasminde 4. günümdeyim.. ilk gün acaip başımı ağrıtmıştı.. dier günlerde bi şikayetim olmadı. sadece arada bacaklarımın ağrıdığını hissediyorum.. burada yazılanları okuyunca ii ce tırstım 2. kutu bitince bende kullanmayacağım.. inşallah bir yan etkisi olmaz

ya canım bünyeye göre degişiyomuş bu hapların etkisi yasmin bna asırı kilo aldrdı dikkat et kilo almaya basladgını farkedersen ona göre dawran ama aldırmayabilirde..ilk dönemler stres yapmıştı bnde biraz da mide bulantısı.ama diane35 hakkında hiç olumsz bişe duymadım t

Sinir stress diz boyu ya:KK43:Kötü hissediyorum bu 2. ayım ama:KK43: Böyle giderse depresyona giricem.Bu son kutu bir daha kullanmam doğum kontrol hapı filan

cidden bnde kullanırken o kadar kötüydü ki pskolojim,, hiç olmaycak seylere sinirleniyodum ama bıraktım we bi dha yasmin mii ASLAAA!! eger ihtiyacım olursa diane35 war aklımda

Ben de yaklaşık 2 yıl kullandım arkadaşlar,
Bende de kilo problemi yaptı ve psikolojimi olumsuz etkiledi.
2 yılda yaklaşık 7-8 kilo aldım.
Ayrıca libido falan kalmamıştı.
:kedi: En sonunda bıraktım,kilolarımı vermeye başladım,5 ay oldu bırakalı, çok mecbur kalmadıkça doğum kontrol hapı düşünmüyorum.

insanlar ewlenince niye kilo alır hiç anlamazdım ama artık anlıyorum bu dogum kontrol hapları yüzünden -tatlicadiarzu-

Ben kullanmadım ama cok yakın arkadasım kadın doğum doktorunun yanında calısıyordu ve yeni evlenecekti...Doktordan yardım istedı nasıl korunabılırım hangi hapı önerebılırsınız kılo aldırmayan dedı,doktorda bu hapı önerdı ve arkadasımı evlendıkten sonra gördüğümde tanıyamadım... Bılemıyorum belkı bünyeylede alakalıdır dicem ama kilodan gözlerı yumulmuş acamıyordu bıle... şimdide kılo yuzunden bebek sahıbı olamıyor...

ayy üzüldüm yaaa :sinifsinif: yasminin en büyük etkisi kilo aldrması we stres sinir yapması..bu yüzden kullanan arkadaslar formunuza dikkat edin..yawas yaws kilo alınıyo we bi bakmışsın eski halinden eser yok. bn 6 ay kullandım aldgım 8 kiloyu wermeye calısıyorum hala ama 6 kilo werdim ayda şimdi bi kac kilo daha wermem lazımm

senağlamaBende 7-8 ay kullandım.Bende kilo aldım.5-6 kilo aldım.Hapı 5 ay önce bıraktım ama adetim çok düzensizleşti zaten stresliyim.1 aydır bebek için çalışıyoruz ama düzensiz olunca malesef bebişte zor

boşuna doktor tavsiyesiyle kullanın demiyorlar hapları... bende ilk ayın dışında yan etki yapmadı. kilo falanda almadım. 2 gün önce doktora gittim kontrole. doğum kontrol hapları karaciğer enzimlerinin artısına sebeb oluyormus. kan tahlılı yapıldı sonuç normal çıktı. hapa devam o yuzden. eger artış olsaydı bırakacaktım. tahlıl yaptırmayan arkadaslar varsa doktorlarına görünsün önemli bir konuymuş bu...:uhm:

layynn burdada mı buldun sen beni delikafadulden napim kızım tırsıyorum anam yaa biz 1 yadan sonra ek koruma yapmadık :bbo:

o benim sorumu yanıtlamış ilk ay için.

kaydirigubbakcemile cadı sensin kısıımmmm kaydirigubbakcemile
herhalde beni takip ediyon buralarda sen :eek:klava:
napim doktor ole dedi bana ama... sende dayanamadın demi şimdi kendini rahatlatmaya çalışıyon 1 ayda olur diye:emir_bebek:
merak etme canım bişicik olmazzzzz.. için rahat ossunnn:nazar:

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de bugün kullanmaya başlıycam. Adetlerim düzensizdi bu yüzden verdi doktor. En az yan etkisi olan ilaç dedi. Ben aynı zamanda antidepresan kullanıyorum doktora sordum ama tatmin edici bi cevap alamadım açıkçası. Bu şekilde iki hapı birden alan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hoşçakalın..

X