Ahh evet işte aradığım başlık! :)
Böyle bir başlıktan haberim olmadığı için bu konuyla ilgili bi sorunum için ayrı başlık açmıştım. Bunu da bulduğum iyi oldu. :) Hemmmen ordan buraya kopyalıyorum :)
Merhabalar.. Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. :)
Ben 17 yaşındayım. Uzun süredir vücudumdaki gereksiz, fazla ve aşırı tüylerden hatta kıllardan rahatsızlığımdan dolayı doktora başvurdum. Ultrason ve yapılan tahliller sonucunda doktor "erkeklik hormonu yüksek, kadınlık hormonu düşük" dedi. Adet dönemindeyken gittiğim için, "şimdilik kist yok daha sonra tekrar bakalım" dedi. Sanırım adet döneminde kist kaybolabiliyormuş. Neyse, ondan sonra "Yasmin" adında bir doğum kontrol hapı verdi, "bunu kullan sonra tekrar gel ilacı değiştireceğim" dedi. Sanırım hormon ilacı verecek daha sonra. Eczaneden ilacı almaya gittiğimde ise eczacı, "böyle şeyler şakaya gelmez, kullanma başka doktora git daha evli bile değilsin" dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Zaten hormon bozukluğunu öğrenmemin verdiği moral bozukluğunun üstüne bir de bu belirsizlik eklendi. Bu önemli bir hastalık mı bilmiyorum ama kafama biraz fazla taktım galiba. Bir de ben, hap ne kadar küçük olursa olsun asla yutamıyorum. Bu yaşta elimde doğum kontrol hapını görmek de oldukça moral bozucu açıkçası, böyle beklemiyordum ben sonucu. Çevremde de hiç yok benim gibi bir derdi olan. Kimsenin de bir bilgisi yok, kimseden tavsiye alamıyorum. Ailemde de yok benim gibi kıllı tüylü bir insan. :) Sanırım tedavi olduktan sonra da bu tüyler, kıllar yok olmuyormuş. Bu ilacı kullanmaktan da korktum. Nasıl tedavi olacağımı, düzeleceğimi hiiiiç bilmiyorum.
Bu ilacın ne gibi zararları olabilir bilen varsa paylaşırsa çoook mutlu olacağım gerçekten :)
Ya da
Yok mudur bitkisel bir ilaç, tedavi yöntemi ? Lütfen yardım.. :)