Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
çok saol tatlım o zman hemen 2.kutuya başlayayımda 2. kutu bittiğinde 7 gün ara vereyim peki o zman ben 2 ay adet olmamış mı olucam kusura bakmayın bu konuda epey bilgisizim bilinçsiz bir şey yapmak istemiyorum.hapa ilk başladım daha ilk kutum 2. kutu bittiğinde mi ara vereyim ben???

Sadece 1 ay adet olmamış olacaksın canım. Yani 1. kutu arasında değil de ara vermeden başladığın 2. kutun bittiğinde adet olacaksın yerimseniben

benim bugün 9. gün ve bende yazılan hiç bir yan etkisi olmadı. sadece adetim 3-4 günde biterdi 7 gün damla damla da olsa geldi.

ben de 4 ay kullandım yasmini, ara kanamalarım çok oldu, adet süresinü uzattı ve en kötüsüde göğüslerimde aşşırııı ama çok aşırı şişkinlik ve hassasiyet yaptı, bide yeni evliydim düşünün artık başıma geleni... biri yanlışlıkla değecek diye aklım çıkıyodu, bende bıraktım gitti... şimdi başka bi alternatif arıyorum, hap mı iğnemi kararsızım..

kızlar ana sağlığa gittim 2.kutuya başlama konusunu sordum evet başla dediler adet olmazsın dediler şimdi 2.kutuya başlıcam bugün yani 2 ay adet olmamış olcam inşallah bi zararını görmem

arkadaşlar merhaba
ben 1 kutu yasmini geçen hafta perşembe bitirdim. yarın yeni kutuya başlamam gerekiyo ama hala adet olmadım. abuk subuk bi kahverengi akıntıdan başka bişey gelmedi, onun da miktarı çok az, damla gibi. orkid bile koymadım düşünün!. yarın muhakkak yeni kutuya başlamam gerektiğini biliyorum da e ben adet olmayacak mıyım şimdi bu ay??
2 sene önce ilk evlendiğim dönemde de birkaç kutu kullanmıştım yasmin ve böyle bi sorun yaşamamıştım. kutu bitince 3 gün içinde adet oluyodum.
tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
teşekkürler...

kızlar ağustosta tatile çıkmayı planlıyorum ama tam ilacımın bittiği tarihe denk geliyo o tarihler,iznimide ancak o tarihlerde alabilcem sanırım,ama tatilde hasta olmak istemiyorum acaba regli olmamak için hiç ara vermeden diğer kutuyamı geçsem aranızda bi fikri olan varmı:sm_confused:

bende sizlere bir şey sormak istiyorum
doğum kontrol hapına adetin ilk günü başladınız
ve bittikten sonra 7 gün içinde adet oldunuz
2. kutuya ne zaman başlanması gerekiyor

değilimdir inşallah! aman yapmadım test, e korunuyorum mafoldumben hemen gidip eczaneden alayım bi test.

bende sizlere bir şey sormak istiyorum
doğum kontrol hapına adetin ilk günü başladınız
ve bittikten sonra 7 gün içinde adet oldunuz
2. kutuya ne zaman başlanması gerekiyor

cnm 2.kutuya 8.gün başlıycaksın, yani mesela salı ilacın bitti, üstüne yedi gün say yine salıya denk geliyor, çarşamba günü ilaca başlıycaksın.

kızlar ağustosta tatile çıkmayı planlıyorum ama tam ilacımın bittiği tarihe denk geliyo o tarihler,iznimide ancak o tarihlerde alabilcem sanırım,ama tatilde hasta olmak istemiyorum acaba regli olmamak için hiç ara vermeden diğer kutuyamı geçsem aranızda bi fikri olan varmı:sm_confused:

Evet, hiç ara vermeden diğer kutuya devam et canım yerimseniben

aynı sorun bende de var. balayıma denk geliyor. ilaca ara vermeden 2. kutuya baslayacaz

kızlar benden başka yasmin kullanımının ilk ayında adet göremeyen yok mu?? doktoruma sordum, o gördüğün kahverengi akıntımsı şey adetindir dedi, önümüzdeki ay düzelir dedi. ama başka yaşayan yok mu aynı sorunu?

kızlar benden başka yasmin kullanımının ilk ayında adet göremeyen yok mu?? doktoruma sordum, o gördüğün kahverengi akıntımsı şey adetindir dedi, önümüzdeki ay düzelir dedi. ama başka yaşayan yok mu aynı sorunu?

doktorun doğru sölemiş canım o kahverengi leke adetindir.ilaç kullanımı süresince benimde adetim çok deişti,miktarı azaldı, kahverengimsi akıntılar çoğaldı, sadece bir gün falan normal adet renginde geldi,ama miktarı çok az olarak.kahverengi lekeler bendede çoğunlukta.endişelenecek bir durum yok, tamamen ilaçtan kaynaklı:nazar:

Ahh evet işte aradığım başlık! :)
Böyle bir başlıktan haberim olmadığı için bu konuyla ilgili bi sorunum için ayrı başlık açmıştım. Bunu da bulduğum iyi oldu. :) Hemmmen ordan buraya kopyalıyorum :)

Merhabalar.. Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. :)
Ben 17 yaşındayım. Uzun süredir vücudumdaki gereksiz, fazla ve aşırı tüylerden hatta kıllardan rahatsızlığımdan dolayı doktora başvurdum. Ultrason ve yapılan tahliller sonucunda doktor "erkeklik hormonu yüksek, kadınlık hormonu düşük" dedi. Adet dönemindeyken gittiğim için, "şimdilik kist yok daha sonra tekrar bakalım" dedi. Sanırım adet döneminde kist kaybolabiliyormuş. Neyse, ondan sonra "Yasmin" adında bir doğum kontrol hapı verdi, "bunu kullan sonra tekrar gel ilacı değiştireceğim" dedi. Sanırım hormon ilacı verecek daha sonra. Eczaneden ilacı almaya gittiğimde ise eczacı, "böyle şeyler şakaya gelmez, kullanma başka doktora git daha evli bile değilsin" dedi. Kafam gerçekten çok karıştı. Zaten hormon bozukluğunu öğrenmemin verdiği moral bozukluğunun üstüne bir de bu belirsizlik eklendi. Bu önemli bir hastalık mı bilmiyorum ama kafama biraz fazla taktım galiba. Bir de ben, hap ne kadar küçük olursa olsun asla yutamıyorum. Bu yaşta elimde doğum kontrol hapını görmek de oldukça moral bozucu açıkçası, böyle beklemiyordum ben sonucu. Çevremde de hiç yok benim gibi bir derdi olan. Kimsenin de bir bilgisi yok, kimseden tavsiye alamıyorum. Ailemde de yok benim gibi kıllı tüylü bir insan. :) Sanırım tedavi olduktan sonra da bu tüyler, kıllar yok olmuyormuş. Bu ilacı kullanmaktan da korktum. Nasıl tedavi olacağımı, düzeleceğimi hiiiiç bilmiyorum.

Bu ilacın ne gibi zararları olabilir bilen varsa paylaşırsa çoook mutlu olacağım gerçekten :)
Ya da
Yok mudur bitkisel bir ilaç, tedavi yöntemi ? Lütfen yardım.. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ilk evlendiğim dönemde yasmin kullandım ve çok fazla kilo aldım adetim düzenlendi fakat çok az adet görmeye başladım bırkatım sonra

ben kesinlikle tavsiye etmem 7 ay kullandım bacağımda damar tıkanıklığı oldu hiç masum bi ilaç değil kızlar bırakın kocalarınız korunsun niye hormonlarınızla oynuyosunuz benim yeni aklım başıma geldi

4-5 aydır kullanıyorum.bu ay ayaklarıma muthiş ağrı yaptı.damar tıkanıklığından korkuyorum.hap bitsin asla kullanmıcam gidip spiral taktırcam ama onda da sürekli kanama oluyo.ya kadın olmak ne zor.umarım damarlarıma bişi yapmamıştır

+merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum.yasmin doğum kontrol hapını 2 sene aktif bir şekilde kullandım daha sonra ara kanama yaptı.4 ay ara verdim tekrar başladım şimdide ara kanama yaptırıyor sebebi kırılma kanmalarıymış.3 aya kadar düzene girrermiş inşallah insanın psikolojisini bozuyor bu kanamalar.ayrıca 8 yaşında kızım var selamlarbenim gibi yaşmış arkadaşlar varsa görüşmek isterim.:sinifsinif:

merhaba bende 2 yıldır yasin kullanıyorum kilo almadım ama selülit ve yüzümde leke yatı hala kullanıyorum.sipral taktırmak istiyorum ama daha hiç doğum yapmadım acaba takılırmı ilerde çocuğum olmazsa

bende yasmin kullanıyorum 4 yıldır hiç bi problem yaşamadım aksine adetlerim düzeldi..şu an piyasadaki en güzel doğum kontrol ilacı çünkü yan etkisi 0 denecek kadar az...kullanım şeklide ilacı bıraktığın gün yani hapını bitirdiğin gün diyelimki salı ise bir hafta sonra salı günü başlicaksın tekrar böyle yaparsan ek olarak korunman gerekmiyor...

X