Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba Arkadaşlar,

Ben de bugün kullanmaya başlıycam. Adetlerim düzensizdi bu yüzden verdi doktor. En az yan etkisi olan ilaç dedi. Ben aynı zamanda antidepresan kullanıyorum doktora sordum ama tatmin edici bi cevap alamadım açıkçası. Bu şekilde iki hapı birden alan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hoşçakalın..

merhaba canım
yasminin yan etkilerinin arasında depresyonda var eğer arastırdıysan. bence ki ben doktor degilim:ecrin_bebek: antidepresan almanın bir sakıncası olmasa gerek...birbirlerini dengeleyeceklerini düşünüyorum :uhm:

arkadaşlar yasmin ikinci kutuda 2. hafta içmeyi unuttum sabah kalkınca hemen içtim.cumartesi günü de son hapı içtim ama hala adet olmadım bundan önceki kutuda 3.gün adet olmuştum....bugün hapa ara vereli 4. gün ama ben hala adet olmadım acaba hamilemiyim :KK43: ne dersiniz.....ilaçın prespektüsünde 2. hafta unutulan hapta ek korumaya gerek olmadığını okumuştum....acaba stres yaptım o yüzden mi hala adet olmadım.......

Ya canım aynı sorun bende de var. psikolojim bozuldu bu kuruluk yüzünden. Dr.um yapmaz dedi ama ben başka bır neden de bulamıorum cunku haptan once boyle bır sorunum yoktu.

merhaba canım
yasminin yan etkilerinin arasında depresyonda var eğer arastırdıysan. bence ki ben doktor degilim:ecrin_bebek: antidepresan almanın bir sakıncası olmasa gerek...birbirlerini dengeleyeceklerini düşünüyorum :uhm:

Haklısın cnm. Akşam prospektüsü okurken depresyonu tetiklediğini okudum. Diğer haplarım dengeyi bulacaktır :) Yardımın için teşekkür ederim cnm.

Hamilelikten çok korkmama rağmen 2. ayımda kutunun yarısında bıraktım....Verdiği sıkıntıya dayanamadım artık....Cildim bozuldu,sinir stress....Amaan valla almam bi daha yasmin filan:KK43:

arkadaşlar bana 15 gün önce pko teşhisi kondu doktor tedavi için yasmin verdi.ama daha başlamadım adetimi bekliyorum çok kilo aldırdığını söylüyorsunuz ama ben zaten 74 kiloyum şimdi daha fazla mı kilo alıcam yazdıklarınızı okudum da başlayıp başlamama konusun da çok kararsız kaldım.hemen herkez de kilo problemi olmuş ben de de kesin olur herhalde.

bende bu ilacı kullanalı 2 ay oldu 3. ayımdayım sinir stres kilo gibi bi yan etkisi olmadı yanlızca göğüsler de biraz şişlik oldu başlarda.Eğer yemek yemeyi abartmazsanız neden kilo alasınız ki sinir stres olayındada bence kendinizi çok dinlemeyin:nazar: yeni evli bayanda ne stresi olsun yerimseniben??

birinci kutum bitmek üzere hiç bir yan etkisini görmedim ben çok şükür şimdilik herşey yolunda

slm arkadaşlar daha önceki yazılarda okumuştum bir arkadaşın bacağında ana toplar damar tıkanmış ve bu ilacı kullanmayın diyordu benimde bacağımda uyuşma ve kasılmalar oluyor ve yaklaşık 14 aydır yasmin kullanıyorum ama bu şikayetlerim yeni başladı acaba yasminden kaynaklanıyor olabilirmi
fikri olan varmı arkadaşlar

slm arkadaşlar daha önceki yazılarda okumuştum bir arkadaşın bacağında ana toplar damar tıkanmış ve bu ilacı kullanmayın diyordu benimde bacağımda uyuşma ve kasılmalar oluyor ve yaklaşık 14 aydır yasmin kullanıyorum ama bu şikayetlerim yeni başladı acaba yasminden kaynaklanıyor olabilirmi
fikri olan varmı arkadaşlar

evet arkdaşım ben yasmini 2,5 yıl kullandım gayet güzeldi daha sonra benim bacaklarım çok ağrımaya başladı yazılanlarıda okuyunca korktum sen gibi ,birde benim bacaklarda ince mor çizgiler belirdi üzerine bastırınca çok acıyordu, doktora gittim yasminden olabileceğini yada ırsi olarak vucüdumun varisee benzer bu mor çizgilere yatkın olabileceğini söyledi ve ilaca 6 ay ara vermemi istedi ben şu an o ara dönemdeyim ilacı bıraktım yani sanki o mor çizgiler biraz azaldı gibi.senin şikayetinde yasmin den olabilir doktora gitmeni tavsiye ederim benim başıma kötü bşy gelmedi ama kötü şeylerde okuduk tabi tedbir almak gerekk.a.s

ilginden dolayı teşekkür ederim yasminxxx,bahsettiğin mor çizgilerden çok yoğun olmasa da bende de var ama benimkilerde acıma yok evet doktora gitmeyi düşünüyorum peki sen bunun için hangi doktora gittin fizik tedaviyemi yoksa beyin cerrahiyemi???

ilginden dolayı teşekkür ederim yasminxxx,bahsettiğin mor çizgilerden çok yoğun olmasa da bende de var ama benimkilerde acıma yok evet doktora gitmeyi düşünüyorum peki sen bunun için hangi doktora gittin fizik tedaviyemi yoksa beyin cerrahiyemi???

açıkcası bende bilemedim hangi doktora gitmem gerektiğini önce kadın doğuma giderim o yönlendirir diye düşündüm ve öyle yaptm hemde genel muayene olurum dedim kadın doğum doktorum gerek duymadı başka bi doktora kendi baktı ve ilacı bırakmamı söyledi ben ısrarla başka bi hekime gitmem gerekirse gideyim dedim kendi hayır dedi bende gitmedim birde ağrılarım için kas gevşedici gibi bşy verdi o kadar şimdi iyiyim ama hap içmiyorum o kötü hap çok rahattı şimdi eşim korunuyo da memnun değil haliyle.ama sen ne yapmam gerek bilmiyorum canım merak ederim habert ver olurmu. geçmş olsn

açıkcası bende bilemedim hangi doktora gitmem gerektiğini önce kadın doğuma giderim o yönlendirir diye düşündüm ve öyle yaptm hemde genel muayene olurum dedim kadın doğum doktorum gerek duymadı başka bi doktora kendi baktı ve ilacı bırakmamı söyledi ben ısrarla başka bi hekime gitmem gerekirse gideyim dedim kendi hayır dedi bende gitmedim birde ağrılarım için kas gevşedici gibi bşy verdi o kadar şimdi iyiyim ama hap içmiyorum o kötü hap çok rahattı şimdi eşim korunuyo da memnun değil haliyle.ama sen ne yapmam gerek bilmiyorum canım merak ederim habert ver olurmu. geçmş olsn

benim bi sorum oalcak
kramp giriyo mu acaba bacaklarınıza..benim de hep bacaklarım ağrıyor ve özellikle geceleri sürekli kramplar giriyor
yasminden olabileceğini hiç düşünmemiştim.şimdi şüphelenmeye başladım..

benim bi sorum oalcak
kramp giriyo mu acaba bacaklarınıza..benim de hep bacaklarım ağrıyor ve özellikle geceleri sürekli kramplar giriyor
yasminden olabileceğini hiç düşünmemiştim.şimdi şüphelenmeye başladım..

evet canım ben gündüz bşy hissetmezdim akşamları çok ağrı yapardı çok olmasada kramp larda olurdu birde doktorum çalıştığın işlede alakalı bi durum olabilir dedi ayakta kalıyorsanız oda maalesef tetikler bu ağrıları demişti.ilacın günahınıda almayalım canımşutarafagitti

sağol canım yarın gidicem bakalım doktora umarım büyük bir sorun değildir normal şartlarda bugün hapı kullanmalıyım ama içmiyeceğim bakalım ne olacak

canlar ağustos un 14 ünde son hapımı içtim.bugün ayın 18 ve hala adet görmedim :1shok: zaten hapımın son haftası eşim seyehat teydi yani ilişkisiz 1 hafta. ve bu hafta içinde 1 kez hap almayı unuttum. beklemekten sıkıldım böyle olan varmı varsa söylesin. hamileliği şuan düşünemiyorum bile yardım edin bana yaaa gelicekmi buuuukafamçokkarıştı

bende 17 gündür kullanıyorum yasmini göğüslerimde ağrı ve şişlik var bacaklarımda ağrı uyuşma olmadı yakında çikolata kisti ameliyatı oldum.doktorum kistin tekrarlamaması için
verdi.ilk defa doğum kontrol hapı kullanıyorum.yan etkilerini okuyunca endişelendim doğrusu

evet canım ben gündüz bşy hissetmezdim akşamları çok ağrı yapardı çok olmasada kramp larda olurdu birde doktorum çalıştığın işlede alakalı bi durum olabilir dedi ayakta kalıyorsanız oda maalesef tetikler bu ağrıları demişti.ilacın günahınıda almayalım canımşutarafagitti

canım bende burada okuduktan sonra tamamen dikkat ediyorum
gece yatar yatmaz sanki bütün gün topuklu ayakkabılarla ayakta durmuşum:)
oysaki yerimden sadece ihtiyaçlarım için kalkıyorum
bütün gün otur dur..ayakkabılar zaten düz...kesin ondandır:):):):):):alkisalkisalkis

merhaba arkadaşlar. bende yasmin hapı kullanıyorum, 2. paketim. ama çok fena mide bulantılarım oluyor akşamları :KK43: 2. pakette mide bulantısı olması normalmi sizce?? ay telaşa kapıldım hamilelik olabilirmi diye :KK43: bendeki şans, hap kullansamda o binde bir risk bana denk gelir yani

X