Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
1. kutu bittikten sonra 2. kutuya hiç ara vermeden geçeceksin üstüste 2 kutu yani taa 2. kutudan sonra adet olacaksın.ben de çözüm yolu arıyordum doktor böyle tavsiye etti.

arkadaşlar daha öncede yazmıştım iki buçuk senedir yasmin kullanıyorum.bacağımda ince mor çizgiler oluşmuştu varis gibi yani ve bacaklarım ağrıyodu dokununca bile acıyodu.bugün doktora gittim bana yasmine 6 ay ara vermemi söyledi sonrasında bakarız dedi.birde benden simir aldı test için sonucu alınca bakalım ne olucak.sizlere bşy sormak istiyorum her kadında simir olurmu tedbir amaçlı mı aldı yoksa.simir testinin sonucu olumluda olabilir mi?yani simir varsa kötü bşy var demekmi merak ettim çok konuştun galiba...

Son düzenleme:
merhabalar, bir sor soracağım. yasmin kullanıyorum, 1. kutu bittikten sonra regl oldım sonra 7 gün ara verip 2. kutuya basladım. hersey cok normal ama 2. kutuya basladıktan 10 gün sonra kahverengi az az hafif minik parçalı akıntı geliyor. Bunun sebebi nedir? 1. kutu esnasında yoktu. 2. kutudan 10 hap içtim işte 4-5 gündür kahverengi leke akıntı geliyor. sebebi nedir?? size de oluyor mu?

arkadaşlar daha öncede yazmıştım iki buçuk senedir yasmin kullanıyorum.bacağımda ince mor çizgiler oluşmuştu varis gibi yani ve bacaklarım ağrıyodu dokununca bile acıyodu.bugün doktora gittim bana yasmine 6 ay ara vermemi söyledi sonrasında bakarız dedi.birde benden siğil aldı test için sonucu alınca bakalım ne olucak.sizlere bşy sormak istiyorum her kadında siğil olurmu tedbir amaçlı mı aldı yoksa.siğil testinin sonucu olumluda olabilir mi?yani siğil varsa kötü bşy var demekmi merak ettim çok konuştun galiba...

siğil mi öyle bir test duymadım hiç? smear (simir) olmasın sakın rahim ağzı kanseri için yapıyorlar.korkma o sadece kontrol amaçlı aşısı varya rahim ağzı kanserinin istersen yaptırıyosun.yılda bir kere smear testi yaptırmak gerekiyor zaten bu test olabilir dediğin

arkadaşlar bugün yasmini kullanmaya başlıycam.hesaplamalarıma göre 19 haziranda 7 günlük ara vericem .. bildiğim kadarıyla bu arada regl olucam ama tahminen kaç gün sonra olurum.. 21 haziranda düğünüm var en azından düğün günü olmasaydım yaaa
senağlama

ayy bende geçen sene 21 haziranda evlendim. allah mutlu etsin canım. valla 21 tane tablet bitince 3-4 gün sona oluyodum ben ama bünyeye bağlı . şimdi sende heyecandan erken yada geç olabilirsin tabi:)) dün başladıysan yani 29 mayısta 18 haziranda sonuncuyu içcen sonra 3-4 gün içinde olabilirsin doktorunla konuş bakalım ne diycek? adetin ilk günü başlıycaksın ilk kullanmaya başladığında unutma ayrıca ilk kutu bitip ikinciye geçene kadar ek korunma yöntemi kullan mutlaka koruyuculuk ilk kutuda tam olmuyor.

Son düzenleme:
siğil mi öyle bir test duymadım hiç? smear (simir) olmasın sakın rahim ağzı kanseri için yapıyorlar.korkma o sadece kontrol amaçlı aşısı varya rahim ağzı kanserinin istersen yaptırıyosun.yılda bir kere smear testi yaptırmak gerekiyor zaten bu test olabilir dediğin

askmesk arkadaşım dediğin gibi simir miş ben o an heyecandan öyle anlamışım netten araştırdım kansere tedbir amaçlıymş bu test ama bide bana sor öldüm kötü bşymi dir diye.daha neler öğrenicez kimbilir kadın olmak ne zor yaaa.ayrıca cevabın için teşekkürler canım:1rolleyes:

askmesk arkadaşım dediğin gibi simir miş ben o an heyecandan öyle anlamışım netten araştırdım kansere tedbir amaçlıymş bu test ama bide bana sor öldüm kötü bşymi dir diye.daha neler öğrenicez kimbilir kadın olmak ne zor yaaa.ayrıca cevabın için teşekkürler canım:1rolleyes:

rica ederim canım::) banada yaptılar geçen sene temiz çıktı haziranda yeniden yaptırıcam. umarım seninde sorun olmaz genelde çok eşlilikte sorun oluyor.ben yasmini 3 ay önce bıraktım herkeste olmasada kilo yapıyo .her sene smear testini yaptırmayı ihmal etme hatta aşılarınıda imkanın varsa yaptır. 3 dozda yapılıyormuş.bir doz 250 ytl falan galiba.görüşmek üzere..kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
yasminle ilgili çok şey okudum iyice kafam karıştı..bn aranıza yenı katıldım ve yasmini de ilk kez bugun içtm.doktr tavsıyesıyle çnkü kistim var :KK43: 3 santm civarında. kist nedenıyle kullananlar tamamen yk oldgna şahit oldumu ?.. ve göğüslerdeki büyüme olursa ilacı bıraktıgımzda göğüslerimiz eski haline dönüyor mu? ve kilo alabilecegımı sözledi doktor..alan varmı kaç kilo aldı? bna birisi Allah rızası için yardımcı olursa çok sevinirim..hepinize sağlıklı günler

yasminle ilgili çok şey okudum iyice kafam karıştı..bn aranıza yenı katıldım ve yasmini de ilk kez bugun içtm.doktr tavsıyesıyle çnkü kistim var :KK43: 3 santm civarında. kist nedenıyle kullananlar tamamen yk oldgna şahit oldumu ?.. ve göğüslerdeki büyüme olursa ilacı bıraktıgımzda göğüslerimiz eski haline dönüyor mu? ve kilo alabilecegımı sözledi doktor..alan varmı kaç kilo aldı? bna birisi Allah rızası için yardımcı olursa çok sevinirim..hepinize sağlıklı günler

geçmiş olsun canım.. ben korunma amaçlı kullandım 10 ayda 3-4 kilo aldım ama herkese kilo aldırmaz dikkat edersen problem olmaz.

30 dkdır bklıyorm kmse yok mafoldumben

bende kilo aldırdı ama çok değil öyle arkadaşlarım varki hem hapı içiyorlar hemde hala incecikler bence kişiden kişiye değişiyor sen bi iç ama ilk aydaki etkileri çk takma vücut alışana kadar olur onlarsonrasında takip et kendini inşallah bi sorun olmadan kullanırsın..

geçmiş olsun canım.. ben korunma amaçlı kullandım 10 ayda 3-4 kilo aldım ama herkese kilo aldırmaz dikkat edersen problem olmaz.

teşekkr ederm. çok korkuyorum kılo alıcam die. bu yuzden cok az yemek yıorum. ailemde baskı yapıo yemek yemedıgın ıcın baska turlu hasta olcaksın vitamınsız kalıosn dıolar :KK43: kistim geçicekmi acaba :KK43:fisfisfis

bende kilo aldırdı ama çok değil öyle arkadaşlarım varki hem hapı içiyorlar hemde hala incecikler bence kişiden kişiye değişiyor sen bi iç ama ilk aydaki etkileri çk takma vücut alışana kadar olur onlarsonrasında takip et kendini inşallah bi sorun olmadan kullanırsın..

inşallah canım. bide ben hayatım boyunca hiç hap içmedım. yanı yutamıorm.yutarsam istifra edıorm. yada birisi bnm önumde ilaç içerse istifra edıorm. cok değişik bi durum. bunuda ezip balla fln alıorm :/ bide zinnat die bi antıbıyotk kullanıorm. bnm kistim çatlamıs ıcınden sıvı cıkmıs. o sıvıda sorun yaratıcak bana galıba :senağlama

ilk 2 kutuda ne kilo aldım ne bişey.. hatta memnuniyetimi önceki sayfalarda yazdım ama 3. kutu perişan etti beni dayanılmaz göğüs ağrıları ve kilo aldırdı nerden baksan 5 kilo almışımdır.. yemediğim halde aldım.. o kadar mutsuzum ki anlatamam size.. yasmini bırakıyorum bir daha doğum kontrol haplarına tövbe mafoldumbenyaptığı sinir vs. cabası göğüsleirm o kadar büyüdü ki hiç bir çamaşırım olmuyor.. kendimi iğrenç hissediyorum aynaya bakasım gelmiyor.. zor bela verdiğim kilomu geri aldırdı Çok üzgünüm çoook eğer ailesi kilolu olan annesi ablası vs. bu hapı kullanmasın çünkü benim ailem kilolu ve ben diyetlerle formumu koruyorum hormonlarla mücadele içindeyim eğer szinde ailenizde kilolu varsa eninde sonunda aldıryor sonuçta bu da hormon için bir ilaç .. ınşallah en kısa zamanda vücudum eski formuna kavuşur :Saruboceq:

ilk 2 kutuda ne kilo aldım ne bişey.. hatta memnuniyetimi önceki sayfalarda yazdım ama 3. kutu perişan etti beni dayanılmaz göğüs ağrıları ve kilo aldırdı nerden baksan 5 kilo almışımdır.. yemediğim halde aldım.. o kadar mutsuzum ki anlatamam size.. yasmini bırakıyorum bir daha doğum kontrol haplarına tövbe mafoldumbenyaptığı sinir vs. cabası göğüsleirm o kadar büyüdü ki hiç bir çamaşırım olmuyor.. kendimi iğrenç hissediyorum aynaya bakasım gelmiyor.. zor bela verdiğim kilomu geri aldırdı Çok üzgünüm çoook eğer ailesi kilolu olan annesi ablası vs. bu hapı kullanmasın çünkü benim ailem kilolu ve ben diyetlerle formumu koruyorum hormonlarla mücadele içindeyim eğer szinde ailenizde kilolu varsa eninde sonunda aldıryor sonuçta bu da hormon için bir ilaç .. İnşallah en kısa zamanda vücudum eski formuna kavuşur :Saruboceq:

bozma moralını cnm..bnde kılo almaktan cok korkuyorm ama bnm kıstım ve sıvım oldugu ıcın agır kaldırmam bıyere uzanmam bıle yasak..spor fln yapamıorm yanı.. ama sen evde duzenlı olrk ufak tefekte olsa egzersız yapsan faydasını gorursun. yerimseniben en azından yaz gelıo yuruyus yaparsın,yuzersın fln..alternatıflern var..bnm vucudum kılo almaya cok musaıt yuzum fln cok dolgun. bnm aldgm kıloları verme sansım pek yok. bu yuzdn cok korkuyorm. göguslerın ne kdr büyüdü? ilacı bıraktktan snra etkısını yıtırmıo mu hala cok gerginlık ve agrı oluyomu ??

Yasmin herkeste aynı etkiyi yapmıyor ben 2,5 yıl kullandım.Kilo falan aldırmadı çok şükür.Hatta çok iyi geldi bana kullandığım süre boyunca.Stresten sivilcelerim çıkmıştı onlar gitti,tüylerim dökülmeye ve yumuşamaya başladı.Sinir falanda yapmadı.Hep aynı kilomda kaldım.Sadece hapa başladığım ilk aylarda mide bulantısı yapmıştı.Mesela yasmin kullanırken muayenelerim daha iyi geçerdi.Şimdi gidiyorum iltihap diyorlar kist diyorlar.Sanki daha sağlıklıydım ben o hapı kullanırken.Hatta doktoruma da söylemiştim 'Bu hap benim eksik tarafımı tamamlamış gibi' diye.Gülmüştü bana.Hapı bıraktıktan sonra hormonlarım çokda iyi durumda değil açıkcası.Kist olayına gelince iki ablamdada kist vardı ve biri gebelik düşünüyordu ikisinede doktor benim kullandığım hapı vermiş.ıkisininde dağıldı kistleri.Diğerinin çocuğu bile oldu.Yani herkese aynı etkiyi yapmıyor.Bizim ailedeki bayanlara bir sıkıntı çıkarmadı çok şükür.Ama tabii herkes memnun kalmayabiliyor.ınş. kurtulursunuz kistlerinizden geçmiş olsun arkadaşlar...

bozma moralını cnm..bnde kılo almaktan cok korkuyorm ama bnm kıstım ve sıvım oldugu ıcın agır kaldırmam bıyere uzanmam bıle yasak..spor fln yapamıorm yanı.. ama sen evde duzenlı olrk ufak tefekte olsa egzersız yapsan faydasını gorursun. yerimseniben en azından yaz gelıo yuruyus yaparsın,yuzersın fln..alternatıflern var..bnm vucudum kılo almaya cok musaıt yuzum fln cok dolgun. bnm aldgm kıloları verme sansım pek yok. bu yuzdn cok korkuyorm. göguslerın ne kdr büyüdü? ilacı bıraktktan snra etkısını yıtırmıo mu hala cok gerginlık ve agrı oluyomu ??

maalesef benim ailem kilolu ve kilo almaya çok müsaitim bende kolay kolay veremiyorum.. Ayrıca bende kist tedavim için kullanıyordum 1 yıl kullanmam gerekiyordu 3 ay dayanabildim. önceden göğüs bedenim 85 ken şimdi rahat 95 hatta 100 vardır.. bol gelen çamaşırları bile giyinemiyorum.. bilmiyorum inş. bir şekilde veriirm. hapın etkisinide kullanmadıkça yitireceğini düşünüyorum.. inş. geçer .. sana da çok geçmiş olsun ...:1hug:

ArkadaŞlar 3 gÜndÜr yasmını kullanıyorum adetım 2. GÜnden ıtıbaren kesıldı.nerdeyse yok denecek kadar az gelıyo sızdede aynı durum oldumu acaba???

Bende olmadı .. hatta adetim çin çok iyi geldi diyebilirim

X