Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bencede cunku 2 sene once 20 kıloya yakın zayıflamıstım 55 e dusmutum yanı o zaman kendılıgınden adet olmustumm bı kac ay duzenlı olmustu zaten o zamanda hapa baslamıstımm bencede yoktur yanı sanmıyorumm hakkında hayırlısı olsun canım benımm istedıgın seylere kısa zamanda kavusursun inşallah sositososito su an 65 imm

Sağol canım Rabbim hepimizin yüreğinden geçen iyi dileklerini gerçekleştirsin inşAllah....

kızlar yasmini doktorun tavsiyesiyle 3 gündür kullanıyorum parmaklarımda şişlik hissetmeye başladım aslında tüm vücudumda şişliği hissediyorum 1 gün ara verdim tekrar devam edersem bana hormonsal problem yaratırmı ve benim adetlerimde sorun yaşıyorum düzenli değil ve bazen uzun sürüyor ama buna rağmen kanamam az oluyor ve 2 günden fazla sürmüyor.tam saatinde içmemem sorun yaratırmı bana.bazen gününde adet oluyorum bazen geç geliyor adetim.yasmin kullanmaya devam edeyimmi.cevaplarınızı bekliyorum

selam arkadaşlar,9 aylık evliyim 26 yaşındayım,,bende 8 aydır kullanıoridim korunmak amacıyla geçen ay bıraktım,bu ay hamileyimdir diye içimde bir sevinç vardıki birkaç saat önce regl oldum ve çok üzüldümsenağlamasenağlama.arkadaşım bıraktığı ay hamile kalmıştı.bende baş ağrısı dışında bir yan etki yapmadı(yasmin kullandım buarada)kullandığım 6. ayında karaciğer ve diğer kan talillerim normal çıktı.çevremdeki biçok kişidde bu ilacı tavsiye etti.ama herzaman biruzmana danışmak önemlidir,doktor kontrolünde olmasını öneririm bende.......sizden ricam çevrenizde korunmak için kullanıpda bıraktıkdan nekadar süre sonra gebe kaldılar,ek bişi yapmak gerekiomu,benimle paylaşırsanız çoooook mutlu olurum

selam arkadaşlar,9 aylık evliyim 26 yaşındayım,,bende 8 aydır kullanıoridim korunmak amacıyla geçen ay bıraktım,bu ay hamileyimdir diye içimde bir sevinç vardıki birkaç saat önce regl oldum ve çok üzüldümsenağlamasenağlama.arkadaşım bıraktığı ay hamile kalmıştı.bende baş ağrısı dışında bir yan etki yapmadı(yasmin kullandım buarada)kullandığım 6. ayında karaciğer ve diğer kan talillerim normal çıktı.çevremdeki biçok kişidde bu ilacı tavsiye etti.ama herzaman biruzmana danışmak önemlidir,doktor kontrolünde olmasını öneririm bende.......sizden ricam çevrenizde korunmak için kullanıpda bıraktıkdan nekadar süre sonra gebe kaldılar,ek bişi yapmak gerekiomu,benimle paylaşırsanız çoooook mutlu olurum

bence hiç üzülme zaten ilacı bıraktıktan sonra 3 ay başka yöntemle korunmak daha iyi hem vücut kendine geliyor hemde düşük riski olduğu için 2-3 ay beklemek gerekiyor diye okumuştum hatta burda bir arkadaşta ilacı bıraktıktan sonra hemen hamile kalmış ve düşük yaptığını yazmıştı:))bence sende en azından 2 ay daha bekle hemde bu arada doktora gitmeni tavsiye ederim folik asit diye bir ilaç var bebeğin kemik gelişimi için hamile kalmadan 3 ay önce başlamak gerekiyor.doktorun seni yönlendirir.:emir_bebek:

sweetygirl ben bıraktıktan 2 ay sonra falan hamile kalmıştım... Hapı bıraktıktan sonra 2-3 ay vücudun dinlensin.Hormonların normale dönmesini bekleyin...

bende 4 5 ay kadar kullandım yasmini doktor tavsiyesiyle. daha sonra bebek isteyince bıraktım. kullanırken adetlerim düzene girdi ağrılarım gitti kilo verdim yani çok faydasını gördüm ama bıraktığım ay 15 gün kanamam oldu. doktor ilacın yapabileceğini söylemişti. bıraktıktan 5 ay kadar sonra hamile kaldım şimdi kızım 9 aylık oldu canım benim. tekrar kullanmak istiyorum. ama ara vererek kullanmak en iyisi galiba

kızlar yasmini doktorun tavsiyesiyle 3 gündür kullanıyorum parmaklarımda şişlik hissetmeye başladım aslında tüm vücudumda şişliği hissediyorum 1 gün ara verdim tekrar devam edersem bana hormonsal problem yaratırmı ve benim adetlerimde sorun yaşıyorum düzenli değil ve bazen uzun sürüyor ama buna rağmen kanamam az oluyor ve 2 günden fazla sürmüyor.tam saatinde içmemem sorun yaratırmı bana.bazen gününde adet oluyorum bazen geç geliyor adetim.yasmin kullanmaya devam edeyimmi.cevaplarınızı bekliyorum

canım benim bence bi doktora görünmelisin. çünkü doğum kontrol haplarının kanı pıhtılaştırıp damarlarda tıkanmaya neden olabilen yan etkileri var. ve bu yan etkilerin belirtisi böyle şişlik ve ağrılar.inşallah bişi yoktur ama doktora görün derim ben. bir gün ara vermende sadece koruma etkisini azaltır. ilacı almadığın her bir günün arkasından bir hafta ek bi korunma yöntemi kullanman gerek.

kızlar ben daha test almadım . karbonatla test yapılıyormuşya onu yaptım ama olmadı . değilim dedim. hapı bıraktıktan sonra 1 hafta adetim gecikti . hemende hamile kalmam dedim . napsam bilmiyorum yaafisfisfisfisfisfis

arkadaslar bugun mayısın 18 i bugun yarın hasta olucam ve yasmıne baslıcam ama bı sorun var hazıranın 14 dugunum var yasman dugunumdan 7 gun once bıtıyo ve dugun gunu hasta olmak ıstemıyorum bana adet kesen ılac hakkında bılgı verırmısınızacıl cevappppppppppppp yazın yasmın bıttıkten kac gun sonra adet olunuyo bırde

selam ben yenı katıldım 20 yasındayım bugun mayısın 18 ı bugun yada yarın hasta olucam ve yasmıne baslıcam fakat sorunum hazıranın 14 dugunum var eger bugun hasta olursam yasmın dugunumden 7 gun once bıtıyo ama ben dugun gunu hasta olmal ıstemıyorum bana adet kesen ılac onerırımısınız lutfen bırde yasmın bıttıkten kac gun sonra hasta olunuyo

herkese slm arkadaslar. bende şiddetli adet sancısı için doktora gitmiştim ve yasmini verdi bana haziranda kullanmya başlicam bakalım inş sancılarımı keser ve diger yandan korunma amaçlı da kullanmaya başilicam.kilo aldırmaz dedi doktor ve eczacı ama yinede korkuyorum ya ztn şişmanım.biraz bilgi verirseniz çok ii olur

arkadaslar bugun mayısın 18 i bugun yarın hasta olucam ve yasmıne baslıcam ama bı sorun var hazıranın 14 dugunum var yasman dugunumdan 7 gun once bıtıyo ve dugun gunu hasta olmak ıstemıyorum bana adet kesen ılac hakkında bılgı verırmısınızacıl cevappppppppppppp yazın yasmın bıttıkten kac gun sonra adet olunuyo bırde

cnm benmde öyle oldu doktora gıt ılac verıyor ama ben kullanmadım ogun hasta oldummm bozmuyum duzenımı dedım

aynı şey benimde başıma geliyor ama dr bana"7 günlük arayı verme devam et ilaca"dedi,bıraktığın zaman zaten adetin başlayacak dedi...ilk kutum da bitti sayılır..

Son düzenleme:
niltt cnm bende yasmin kullanıyorum ve şu ana kadar bi olumsuzluk olmadı,,inşallah sendede öyle olur ve evlilik hayatında çok mutlu olursun cnm....

niltt cnm bende yasmin kullanıyorum ve şu ana kadar bi olumsuzluk olmadı,,inşallah sendede öyle olur ve evlilik hayatında çok mutlu olursun cnm....

teşekkür ederim mervecim,bende de bi sorun yok şimdilik umarım ilerde karşılaşmam,6-7 ay da kullanmayı düşünüyorum,artık reklamları bile yapılıyor"korunan kadın bilinçli kadın"diye......mutluluk hepimiz için daim olsun inşallah....:1hug:a.s.

merhaba arkadaşlar,
yasmin de 2.kutuya başladım ,ilk kutu da çok yan etkisini gördüm ( arada bulantı - gögüslerde hassasiyet-ağrı-kahverengi akıntı-)
şimdi 3.gündeyim fakat ilkindeki gibi etkileri yok ,sanırım artık düzene girdi vücut ilaca alıştı :)

dugune az kaldı korunma yontemlerını arastırıyorum doktoruma gıdıyorum ve sızınle paylasmak ıstedım

Kızlar eskı yenı her sayfayı tek tek okudum sorunlarınızı ozetledım ayrıca doktora da gıttım bana da yasmın verdı test falan yapmadı ama neye dayanarak verdı bılmıyorum

yazdıklarınız okuduktan sonra asla hap ıcmeyecegıme karar verdım 1 haftadır delı gıbı arastırmalrımın sonucu işte:

Kısacası yan etkılerı

1. kılo aldırıo
2. selulıt
3. karacıger sorunu
4. pahalı
5. hormon bozuluyo
6. cocuk ıcın 3 6 ay beklenılıyo
7. tuy artırıyo artırmasa bıle sonradan sertlestırıyo (bunu en ıyı lazere para dokup canı yananlar bılır)
8. cınsel ısteksızlık
9. odem -sıskınlık
10. sac dokulmesı
11. bulantı
12. sınırlılık halı
13. bırakınca vajınal enfeksıyonlara sık maruz kalma
14. bacaktakı damarını tıkamıs bı arkadasın

bunları sadece yasmın hapını ya da baska bı hapı kotulemek ıcın ozetlemedım soncta yan etkılerın hepsının bızde olacak dıye bısı yok ama mutlaka yan etkısı olacaktır sonucta her bunye farklı sonucta

benım adetım duzenlı sıvılce problemım yok kıstım yok durduk yerede ıcmıcem benım nacızane fıkırlerım boyle tabıkı secım sızın ve doktorunuzun

madem oyle ne dıye hormonlarımız bozuyoruz
bı uyenın dedıgı gıbı nıye bız kendı saglıgımızla oynuyoruz kı kocıslerın ısı ne taksınlar prezervatıfı

X