Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
merhaba,bende kullanıcam ama korkuyorum tüylenme ypar mı diye sizde öyle bir şey oldu mu?sivilce sorununuz var mıydı birde

merhaba,bende kullanıcam ama korkuyorum tüylenme ypar mı diye sizde öyle bir şey oldu mu?sivilce sorununuz var mıydı birde
merhaba dediğim gbi bende hiçbir yan etki olmadı sivilce tüylenmede olmadı ama bünyeden bünyeye değişebilir diye düşünüyorum. üstelik bıraktığım ay hamile kaldım bi sorun yaşamadım yani arkadaşım.

yasmin kullanıpda benim kadar yan etkisini gören varmıdır acaba 7 gün kullanabildim ve en son mide bulnatısından artık canım cıktı ve bıraktım.Sürekli başım ağrıdı midem agrıdı sinirliydim yani sanırım herkese farklı etkiler yapıyor bende 3aylık iğnelerden vuruldum şimd rahatım

Arkadaslar ben 13 subatta adetimin ilk gunu yasmine basladim. 12. Gun unuttum. 12-13 saat sonra hatirlayinca ictim. 13. Ve 14. Gun esimle korunmasiz iliskimiz oldu. İlk ay oldugu icin emin olamiyorum hamilelik ihtimali var mi sizce?

Arkadaslar ben 13 subatta adetimin ilk gunu yasmine basladim. 12. Gun unuttum. 12-13 saat sonra hatirlayinca ictim. 13. Ve 14. Gun esimle korunmasiz iliskimiz oldu. İlk ay oldugu icin emin olamiyorum hamilelik ihtimali var mi sizce?

Bence böyle bir risk var. Çünkü bu hapların her gün aynı saatte unutulmadan alınması çok önemli.

Benim sorunum da şu;

1,5 yıldır evliyim ve evlendiğimden beri aralıksız yasmin kullanıyorum. Ancak 1,5 yılda tam 10 kg aldım, hem de yeme düzenim ve hareket sıklığımda herhangi bir değişim olmamasına rağmen. Şiştikçe şişiyorum, kendimi patlayacak gibi hissediyorum. Ne kadar yediklerime dikkat etsem de önlenemez şekilde kilo alıyorum.
Bu hapların her bünyede farklı etki yaptığını biliyorum, bu yüzden hapı bırakmayı düşünüyorum, ancak diğer korunma yöntemleri de riskli geliyor, güvenemiyorum. Acaba başka bir doğum kontrol hapına geçiş mi yapsam yoksa hapı bırakıp başka bir yöntemle mi korunsak, aklım çok karıştı

Allah rızası için biri bana bi fikir versin,
1 yıl yasmin kullandım. Ağustos 2014 de bıraktım bebek istiyoruz. Ancak hala birşey yok. Adet düzensizliğim oldu. şu anda da 15 gün geçti. Son adet tarihim:10.02.2015 , 18 martta kan tahlili yaptırdım negatif çıktı. fikrinizi söyler misiniz. testi erken mi yaptım yoksa negatif çıktı kanda die kesin hamile değilmiyimdir? olsaydı çıkardı değil mi ya sinirlerim altüst oldu. İlacı bıraktıktan sonra doktora gitmiştim doktor herşey normal dedi....

Yasmini bende kullanmistim fakat duzensz kanama yapiyor ayda 3 kez adet gormustum biraktim. Su an spiral kullaniyorum icim rahat yerinde duruyor ustelik kullanim ömrü uzun unutma ihtmali fln yok 1. Ay kontrle gdiliyo sonra 6 .ayda istege gore gdysun tavsiye ederim

Halk arasinda kisirlik yapar derler hap icin.fakat senin horminlarinla alakalidir bnce bi zamn sonra allahin izniyle hamile kalirsin insallah.psikoloji cok onemli stres hormonlri bozuyor rahat ol ve zamanini bekle canim

Halk arasinda kisirlik yapar derler hap icin.fakat senin horminlarinla alakalidir bnce bi zamn sonra allahin izniyle hamile kalirsin insallah.psikoloji cok onemli stres hormonlri bozuyor rahat ol ve zamanini bekle canim
Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Kan tahlilimi 18 martta vermiştim 15-20 dk sonra negatif mi pozitif mi öğrenebilirsiniz demişlerdi aradığımda sonuç negatif çıkmıştı. ertesi gün mail olarak istedim ancak gelmedi bende negatif diye çok umursamadım sonra dedim bi bakiim dün eve giderken önünden geçtim tıp merkezinin çıktısını aldım bi baktım POZİTİF yazıyor gittim sordum doğru mu falan değer aralığına falan baktım. Evet hamileyim, allahıma şükürler olsun, allah isteyen herkese en kıza zamanda nasip etsin bu mutluluğu. Çok üzülmüştüm negatifi duyduğumda. 1 nisanda kalp atışını duymaya gideceğim allah izin verirse :)

2 yıldır düzenli olarak yasmin kullanıyorum ilk kez bu ay büyük bir kafa karışıklığıyla 7 gün ara vermem gerekirken 6 gün ara verdim ve bir sonraki kutuya bir gün önce başladım.sizce bu bir sakınca oluşturur mu?

Geç olmasın güç olsun derler ya, sorun olmaz sadece örneğin ilacı bitirdikten sonra 3. gün hastalanıyorsun ya yine aynı olacak sadece tarihi değişecektir, Benim şahsi fikrim bi sakıncası olmayabilir.

Arkadaşlar merhaba. Ilaca başlamayı düşünüyorum yardım edebilirmisiniz? Yan etkilerinden çok korkuyorum ve merak ettiğim 7 gün ara verildiğinde hamile kalma durumu var mı? Ilan ne kadar sürede etki eder? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

7 gün ara boyunca korunma devam eder. ancak ilk aydan sonraki ara ek koruma gerekir. ilk aydan sonra verdiğiniz her ara korunma devam eder.

arkadaslar merhaba ben yasmın kullanıyorum ve ilacı düzenli bir saatte düzenli bir şekilde 21 gün boyunca aldım ve ilac biteli 2 hafta oldu kasık arıları karında sislik olmasına ragmen hala adet gormedım ve ilacada başlamadım hamılelık testı yaptım ama sonuc negatıf sizce ne yapmalıyım veya hamılemıyım endıselıyım.

Bu yasmini kullanmaya adet gunu disinda baslasam olmaz mi ya :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…