Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Hanımlar merhaba kısmetse yarın evleniyorum :KK9: bende son dakika kararıyla dün kadın doğum uzmanına gittim ve yasmin verdi bana. Adetimin 5.günüydü hemen başla dedi. Şimdi normalde korunma yöntemi olarak eşimle ben en ilkel yöntemleri tercih edeceğiz ama ilk etapta ne olur ne olmaz diye yazdırdım ilacı. Cidden cahilim bu konularda, zamanım gelene kadar ilgilenmedim bilmiyorum bu yüzden. Sorum şu ki çok afedersiniz ilk birlikte olacağımız zaman net olmasa da 3-4 gün boyunca bu hapı kullanmış oluyorum sizce ekstra korunmalı mıyım.? Cuma başladım içmeye düğün yarın o_O (AAyyyy inşallah bilen birileri vardır burda çok geç kaldım sormak için ama yarın olmadan öğrensem süper olacak :KK43:)

Bende yasmin kullanıyorum kist için fakat feci şekildebacak ağrım var ne yapmalıyım bilmiyorum ilaca devam etmemem gerektiğini düşünüyorum bide 7 günlük ilaç var almazsam kistim bitmeyecek ne yapacam bilmiyorum :KK12:

Kizlar ben yasmine 10 gun oncw basladim. Bacagimda uyusma hissi oluyor, bu normal mi??? Interneten baktim, dogum kontrol haplari ilk aylarda uyusma yalabiliyor diyor. Size de oldu mi? Yardim edinnn

Kizlar ben yasmine 10 gun oncw basladim. Bacagimda uyusma hissi oluyor, bu normal mi??? Interneten baktim, dogum kontrol haplari ilk aylarda uyusma yalabiliyor diyor. Size de oldu mi? Yardim edinnn
Bende olmadı arkadaşım.. Doktora görün istersen.

Arkadaşlar merhaba ben dün başladım yasmin kullanmaya ama devam etmek istemiyorum. Dün adetimin ılk gunu idi ve üç gun gecikmeli gelmişti ki adetlerim hep düzenli olurdu? zaten aksam dkh kullandıktan sonra kanamanın kıvamı değişti ve ağrılarım şiddetli oldu. Doktor bana bir süre kullan dedi daha kolay hamile kalabilim diye. Ama ne kadar kullanmam gerekiyor ? ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Şimdi arkadaşım, dün 1. gününmüş zaten daha dün başladın doğru mu anladım?
eğer öyleyse, ilacı kullanmaya başladığında zaten yan etkiler dediğimiz bazı değişiklikler hissediyoruz. Bunlar normal, mesela ilk kullandığım 3 ay benimde normal sancılarım devam etmişti sonradan yok denecek kadar azaldı.
Yakın arkadaşım ise sancılarım arttı ilk zamanlar diyordu.
Yani herşey kişiden kişiye değişir. Kafana takılan bir şey varsa doktoruna danışman daha iyi olur...
iyi günler...

kızlarr yardımcı olabilirmisiniz lütfenn.
yasmin d.k hapında 7 günlük arada ek bi koruma gerekiyor mu??

19 temmuzda düğünüm var 1 ay öncesinden kullanman gerek dediler tam koruma için o yüzden başladım 10 gün oldu ama her gün hapı içtikten sonra kanamam oluyo az miktarda bu hep böylemi olacak tedirgin oldum bıraksam mı acaba :KK43::KK43:

19 temmuzda düğünüm var 1 ay öncesinden kullanman gerek dediler tam koruma için o yüzden başladım 10 gün oldu ama her gün hapı içtikten sonra kanamam oluyo az miktarda bu hep böylemi olacak tedirgin oldum bıraksam mı acaba :KK43::KK43:

Ya ben de farklı bi ilac kullandim sadece 21 gün kullandim. Ilacim bitmesine 3 gün varken kanama oldu az miktarda ama koyu kivamli camur gibi. Bugun 5.gun ve hala devam ediyo. Adet mi ara kanama mi cözemedim.internette arastirdigim kadariyla bu haplarin yan etkilerinden biri kanama. Ama ara kanama bu kadar uzun sürer mi. Bi de kanama olsa bile ilaci birakmamak gerekiyomus bilgn olsun.

merhaba kızlar 14 ağustosta düğünüm var adetli olacağım maalesef. önce geciktirici kullanayım dedim ama sanırım doğum kontrol hapı daha iyi olacak. şimdi kızlar yasmini bu ay kullanmaya başlayacağım di mi şimdi 15 temmuz gibi adet olacağım adet olunca hemen kullanmaya basşlıcam 21 gun sonra ara vercem tekrar ilaca 12 agustosta baslayacak oluyorum dugune 2 gun kalmıs oluyor bu beni koruyacak mı ?bole mı kullanacağım? yoksa ara vermıcem mı? yardımcı olursanız cok sevınırımm

merhaba kızlar 14 ağustosta düğünüm var adetli olacağım maalesef. önce geciktirici kullanayım dedim ama sanırım doğum kontrol hapı daha iyi olacak. şimdi kızlar yasmini bu ay kullanmaya başlayacağım di mi şimdi 15 temmuz gibi adet olacağım adet olunca hemen kullanmaya basşlıcam 21 gun sonra ara vercem tekrar ilaca 12 agustosta baslayacak oluyorum dugune 2 gun kalmıs oluyor bu beni koruyacak mı ?bole mı kullanacağım? yoksa ara vermıcem mı? yardımcı olursanız cok sevınırımm

prospektüsünde tam olarak nasıl kullanman gerektiği yazıyor aslında, adetinin ilk günü alıyorsun. normal şekilde her gün bir tane içiyorsun. ilaç bittikten sonraki tahmini 3. gün regl oluyorsun. ilacı son içtiğin günden sonra 8. gün tekrar başlıyorsun. Başka bir şey yok.
ha bir ay öncesinden başladım bu koruma sağlar mı diye soruyorsan. genelde koruyormuş. ama kimse sana bunun garantisini veremez bunu sende biliyorsun zaten :KK66: yani sorumluluk tamamen sana ait.

Ben adetimin ilk günü yazz kullanmaya başlamıştım bikaç gün sonra doktora gitmiştim, ilk gün aldın ilacı korur seni merak etme demişti . İlk gün alınca o ay zaten korumaya başlıyormuş direkt. Korudu da bin sükür :KK70:

Merhaba;

Ben de Yasmin kullanıyorum ve her ay PAZARTESİ günü ilacı bitirip, o hafta CUMA adet oluyorum, bir sonraki SALI günü ilaca yeniden başlıyorum. ilaca yeniden başladığımın PERŞEMBE günü adetim kesilmiş oluyor. Ancak adetimin kesilmesinden tamamen emin olabilmek için 1 aya mahsus, SALI yerine, 1 gün önce, PAZARTESİ başlasam ilaca, herhangi bir etkisi olur mu, yoksa bir sorun olmaz mı?

Bayanlar.. ben yasmine yeni başladım bugün 10.günüm fakat kullanmaya adetin 2.günü başladım. Etkisini ne zaman gösterir? Ek korunmaya gerek var mı? Yardım lütfen. .

Yıllardır Yasmin kullanıyorum. Bu yıl adetim tatile denk geliyor. Bi topik açıp orada sordum. Hapı hiç aa vermeden kullanırsam geçikeceğini yazmış bi arkadaş. Bu esnada korumasında bi sıkıntı olur mu hapın. Biliyormusunuz

Bayanlar.. ben yasmine yeni başladım bugün 10.günüm fakat kullanmaya adetin 2.günü başladım. Etkisini ne zaman gösterir? Ek korunmaya gerek var mı? Yardım lütfen. .
Cvp geç olmuş ama
2. Gum başlandıysa ilk bir hafta ek korunma yöntemi gerekiyormuş

3 ay yasmin kullandım ama son ay kuruluk yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. Tekrar başlasam yine aynı yan etkiyi görür müyüm acaba?

3 ay yasmin kullandım ama son ay kuruluk yaptığı için bırakmak zorunda kaldım. Tekrar başlasam yine aynı yan etkiyi görür müyüm acaba?
hiçbi bilgim yok benim yaa bende ilkkez kullandım bi kutu bitti. İlk aydan hemen koruyuculuğu başlıyomu acaba

X