Aile Planlaması Yasmin Doğum Kontrol Hapı Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
kızlar ben yasmine daha yeni başladım sayılır.bugün ikinci pakete geçtim.acaba ilk paketteki gibi ilacı alıdığının ilk haftası korunmak lazımmı:uhm: daha yeni evliyim bir sorun çıksın istemiyorum.bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim:kahve:
Doğum kontrol ilacı hakkındaki tecrübeleriniz,sıkıntılarınız,deneyimleriniz!!!
Ben güveniyorum bu ilaclara

2 gün önce kullanmaya başladım yasmini ama biraz kafam karıştı 21 günlük hapı kullandığımızda 7 günlük ara veriyoruz ama o 7 günlük arada her zaman adet görülmüyormuş o 7 günlük arada ilişkiye girildiğinde gebelikle ilgili sıkıntı oluyormu
ek korunma gerekiyor o günlerde riske atmamak için

bende yasmin kullananlardandım yaklaşık iki sene kullandım ama keşke kullanmasaymışım hem inanılmaz kilo yaptı hemde yazın acaip güneş lekelerim oldu yüzümde bebiş yapmaya karar verince bıraktım zaten bi kaç ay içersindede hamile kaldım ve tüm o lekelenmeler gereksiz kilolar vs gitmiş oldu koruyuculuk açısından evet müthiş bi ilaç bitkisel olmasıda tercih sebebimdi fakat bende yan etkileri bunlar oldu
bende yasmin kullanırken kilom düşüktü.Başka ilaçlar kullanmam gerektiği bir dönem 6 ay yasmin kullanmadım ve vücut birden su toplamaya kilo almaya başladı.adet düzenim bozuldu 2 ayda bir olmaya başladım.Şimdi yeniden adet düzensizliğimi geçirmesi için yasmine başlayacağım.Demek ki her vücutta farklı etkiler yapıyor :110:

Kızlar ben 1 yıldır yasmin kullanıyorum aralıksız ve düzenli bir şekilde kullandım. Aralığın 4ünde adet oldum yeni kutuma da ayın 8inde başladım ondan sonra boğazlarım şişti ve hem antibiyotik hemde kalçamdan iğne vuruldum. Geçen hafta cumartesi de koyu kahve lekelenmelerim başladı ilacı yine düzenli bir şekilde kullanmaya başladım eşimle de bu süreç içerisinde bir birlikteliğim olmadı bugün 21.ilacımı içeceğim. Anlayacağınız bugün lekelenmemin olduğu 8.gün başına böyle birşey gelen oldu mu ilk defa yaşadım hamile olma olasılığım var mıdır?

Kızlar ben 1 yıldır yasmin kullanıyorum aralıksız ve düzenli bir şekilde kullandım. Aralığın 4ünde adet oldum yeni kutuma da ayın 8inde başladım ondan sonra boğazlarım şişti ve hem antibiyotik hemde kalçamdan iğne vuruldum. Geçen hafta cumartesi de koyu kahve lekelenmelerim başladı ilacı yine düzenli bir şekilde kullanmaya başladım eşimle de bu süreç içerisinde bir birlikteliğim olmadı bugün 21.ilacımı içeceğim. Anlayacağınız bugün lekelenmemin olduğu 8.gün başına böyle birşey gelen oldu mu ilk defa yaşadım hamile olma olasılığım var mıdır?
antibiyotikler yasminin etkisini yarı yarıya azaltıyor ve çoğu antibiyotik doğum kontrol hapının yan etkilerinin artmasına sebep olduğundan kullanılması tavsiye edilmez.Ama bu süre içinde ilişkiye girmediğinizi söylemişsiniz.o zaman hamile olma şansınız yoktur :KK51:

antibiyotikler yasminin etkisini yarı yarıya azaltıyor ve çoğu antibiyotik doğum kontrol hapının yan etkilerinin artmasına sebep olduğundan kullanılması tavsiye edilmez.Ama bu süre içinde ilişkiye girmediğinizi söylemişsiniz.o zaman hamile olma şansınız yoktur :KK51:
İnşallah öyledir adet olmama 4 gün var bakalım. Ara lekelenmem olduğu için adetimi engeller mi. Gerçi adet belirtilerim çok arttı. Henüz yeni evliyim çocuk düşünmüyoruz inşallah bir durum olmaz. Test yapsam evde çıkar mı daha gecikmem olmadan

İnşallah öyledir adet olmama 4 gün var bakalım. Ara lekelenmem olduğu için adetimi engeller mi. Gerçi adet belirtilerim çok arttı. Henüz yeni evliyim çocuk düşünmüyoruz inşallah bir durum olmaz. Test yapsam evde çıkar mı daha gecikmem olmadan
bizde henüz çocuk düşünmediğimiz için bende çok dikkat ederim böyle şeylere.evde testin doğru çıkması için adet gününü geçmesi lazım 1-2 gün diye biliyorum.ara lekelenme yasminde olan birşey ama bu ay madem antibiyotik ve iğne kullandın gecikme olabilir adetinde.çünkü ilaçlar ister istemez etkiliyor telaşlanma yani 1-2 gün gecikirse :KK51:

bizde henüz çocuk düşünmediğimiz için bende çok dikkat ederim böyle şeylere.evde testin doğru çıkması için adet gününü geçmesi lazım 1-2 gün diye biliyorum.ara lekelenme yasminde olan birşey ama bu ay madem antibiyotik ve iğne kullandın gecikme olabilir adetinde.çünkü ilaçlar ister istemez etkiliyor telaşlanma yani 1-2 gün gecikirse :KK51:
Çok sağol canım valla içimi rahatlattın insanın başına ilk defa gelince endişeleniyor. bir haftadır aklımdan binbir türlü şey geçti valla

Çok sağol canım valla içimi rahatlattın insanın başına ilk defa gelince endişeleniyor. bir haftadır aklımdan binbir türlü şey geçti valla
Rica ederim cnm ne demek .bende çok sıkıntı çekmiştim ilk zamanlarda niye ara kanamam oldu anlamıyordum ara kanamadan 1 hafta sonra gerçek reglim oluyordu acaba hamileyimde üstüne mi görüyorum diye kendimi yiyordum hehe .Çok iyi anlıyorum o yuzden seni :KK70:

yasmini 5 ay kullandım ve hiç bir yan etki görmedim ara kanamam dahi olmadı bu ay ilacı bıraktım artık çocuk düşündüğümüz için normalde reglim 5. gün biterdi ama sanırım ilaca devam etmediğim için 5.günden sonra 2 gün boyunca lekelenme oldu ve geçti. ama güzel bir ilaçtı çok memnundum.

Rica ederim cnm ne demek .bende çok sıkıntı çekmiştim ilk zamanlarda niye ara kanamam oldu anlamıyordum ara kanamadan 1 hafta sonra gerçek reglim oluyordu acaba hamileyimde üstüne mi görüyorum diye kendimi yiyordum hehe .Çok iyi anlıyorum o yuzden seni :KK70:
Canım 11 gün oldu akıntımın geçmediği adetime iki gün var bugün akıntım adet gibi sulu ama kahverengi. Valla kafam allak bullak oldu. ÇAlıştığım içinde doktora da gidemiyorum. Korktum iyice. Düzenim bozuldu hepten

Kizlar on aydi kullandim bi yan etki gormedim cildim bebek gibi oldu.esim simdi yurt disinda elimde alti pajet kaldi ilgilenen arkadaslar olursa cok uyguna veririm son kullanma tarihleri subat sonu2015. Sevgiler

Merhabaaaa. Ben yasmini 3ay ictim ve 3ayimi 2gun oldu tamamladim.doktorum bana yasmin hamile kalmam icin verdi.3ay icip biarkmami soyledi.ve hamile kalacagimi soyledi.bende follikul problemi var.buyumuyor ve patlamiyor.1,5senedir evliyim ama halen cocugum yok((( İNŞEALLAH hayirlisi ile bende hamile kalirim tum anne olmak isteynlere nasip kismet olur İNŞEALLAH annelik duygusunu yasamak. Sizce bi etkisi olurmu bu ilacin? Lutfen bilgilerinizi paylasin benimle.

Merhabaaaa. Ben yasmini 3ay ictim ve 3ayimi 2gun oldu tamamladim.doktorum bana yasmin hamile kalmam icin verdi.3ay icip biarkmami soyledi.ve hamile kalacagimi soyledi.bende follikul problemi var.buyumuyor ve patlamiyor.1,5senedir evliyim ama halen cocugum yok((( İNŞEALLAH hayirlisi ile bende hamile kalirim tum anne olmak isteynlere nasip kismet olur İNŞEALLAH annelik duygusunu yasamak. Sizce bi etkisi olurmu bu ilacin? Lutfen bilgilerinizi paylasin benimle.
Benim tanıdığım var. İlk çocuğu 8 yaşındaydı tekrar hamile kalmak istedi olmadı. Doktor doğum kontrol hapı vermiş 6 ay kullandı bıraktıktan sonra hamile kaldı. Allah gönlünüze göre versin. :)

merhaba kızlar ben yasmini 1.5 sene kullandım geçen ay bıraktım 12sinde 16sında adet oldum ama bu ay tık yok..bebek düşündüğümüz için bıraktım.sizde bırakınca adette düzensizlik oldumu?yoksa hamilelik belirtisimi?

merhaba kızlar ben yasmini 1.5 sene kullandım geçen ay bıraktım 12sinde 16sında adet oldum ama bu ay tık yok..bebek düşündüğümüz için bıraktım.sizde bırakınca adette düzensizlik oldumu?yoksa hamilelik belirtisimi?
arkadaşım bende bıraktıktan sonra regli oldum bir sonraki reglide akşama kadar olmayınca test yaptım pozitif. inşallah hamilesindir sende

X